АСТМА-тема 32

• 89 659
  • 902
  •   1
Отговори
# 180
И аз не съм чувала да е изписван пулмикорт на 4 часа на някого.Виж, вентолина е друго нещо-и на 2 часа ми го е изписвал лекар при конкретен случай.

# 181
  • София
Ами ходихме на лекар-че мн зле беше.здрава.алергичен пристъп от нещо ново вкъщи.а де! Нищичко ноео нямаме-пита ме за прах дезодорант парфюм нещо в леглото...е няма...а и другото дете се разкашля по същото вр,но по-мслко. .страшна мисерия..
Изписа вентолин и ериус и пулмикорта остава сутр и вечер,каза да ги смесвам накуп...аз май тук четох,че не е ок...

# 182
  • София
Ами ходихме на лекар-че мн зле беше.здрава.алергичен пристъп от нещо ново вкъщи.а де! Нищичко ноео нямаме-пита ме за прах дезодорант парфюм нещо в леглото...е няма...а и другото дете се разкашля по същото вр,но по-мслко. .страшна мисерия..
Изписа вентолин и ериус и пулмикорта остава сутр и вечер,каза да ги смесвам накуп...аз май тук четох,че не е ок...
виж вентолина може да се дава на 4 часа, даже и по-често при нужда, но п улмикорта не. И първо дай вентолина и след около 30 мин. п улмикорта,  така действието е по- добро според мен, а ериуса ще пообере секретните, иначе не върши чудеса.

# 183
Канари,как изкарахте нощта?

# 184
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте момичета.Най-сетне се добрах до др. Маркова.Отидохме вчера в 10:00 и ни прие чак в 13:00.Много се чака, ужас.Както и да е.Доволна съм от лекарката, прегледа беше много обстоен.Траеше около 30 мин.Каза, че е напълно здрава в момента.Иска да намалим дозата на Фликсотида.Сега е 2 по 3 впръсквания.Почваме сутрин по 3, а вечер по 2 за 1 седмица, а след това 2 пъти по 2 до пролетта.На преглед март месец пак.При проблем вентолин на 4-6 или 8 часа според тежестта.Ако има проблем и не мога да го овладея да ходя в Александровска, ако искам.За да сме при нея.Изследвания няма да пускаме нямало нужда.Диагнозата е сложена в болницата и нямало нужда да се прави нищо.По натам ще направи спирометрия, но сега не.Лошото е, че от 2 дни голямата ми е с сополи и кашлица и от сутринта и Сияна киха и направо настръхвам.Слагам и физ. разтвор.Дано не се зарази и не направи пристъп.Да ви питам и относно Флексотида, нормално ли е да качи 3 кг за един месец?Тя е слабичка 11 кг. е на 3г. и 7м. Един месец на това лекарство и е 14,200кг.

# 185
Извинявам се за нахълтването, ще се представя допълнително. Спешно ме интересува вашето мнение и опит. Могат ли да се смесват вентолин и пулмикорт в една инхалация? пулмоложката ми твърди, че няма проблем да ги смесвам, а в момента лекуващата твърди да са отделно. Става дума за бебе на 7 месеца. Благодаря.

Ох виждам че е коментирано ще се връщам да чета.

# 186
  • Северозапада
Нашата пулмоложка казва да ги смесвам и така съм ги правила. Тук прочетох, че по-добре било да се прави първо вентолин, а след 30 мин. пулмикорт. Написано е даже няколко поста преди моя.

# 187
  • София
Здравейте, извинявам се за късния отговор, но днес беше лудница, тъй като бях и на работа. Гери е по-добре след вентолина, но снощи и през нощта се наложи да направя инхалация. Днес е добре, почти не кашля, а като кашля-кашлицата кърти- предполагам е нормално. Смених всички чарпафи и калъфки, проверих за мухъл, нищо не ме съмнява да е докарало пристъпа. Имаше едни играчки на балкона, които свекърва ми внесла и мила с циф, но това беше пще в четвъртък, пък пристъпа стана в петък през нощта...едва ли са те. просто не можем да го измислим...

И ние вчера изчакахме за Маркова,тя, горката беше останала сама и имаше 6 деца, но ни прие, макар и след 7 часа. Добре ,че ги хванахме в 1дкк, че ако се бяхме набили в токуда 100% щяха да и набият кортизон и да ни задържат...

Относно смесването и на мен ми е интересно, тъй като и тя каза да ги смесваме, пък аз тук четох,че не се смесват. и в кр.сметка не ги смесвам. не ми пречи.

# 188
  • София
Здравейте, извинявам се за късния отговор, но днес беше лудница, тъй като бях и на работа. Гери е по-добре след вентолина, но снощи и през нощта се наложи да направя инхалация. Днес е добре, почти не кашля, а като кашля-кашлицата кърти- предполагам е нормално. Смених всички чарпафи и калъфки, проверих за мухъл, нищо не ме съмнява да е докарало пристъпа. Имаше едни играчки на балкона, които свекърва ми внесла и мила с циф, но това беше пще в четвъртък, пък пристъпа стана в петък през нощта...едва ли са те. просто не можем да го измислим...

И ние вчера изчакахме за Маркова,тя, горката беше останала сама и имаше 6 деца, но ни прие, макар и след 7 часа. Добре ,че ги хванахме в 1дкк, че ако се бяхме набили в токуда 100% щяха да и набият кортизон и да ни задържат...

Относно смесването и на мен ми е интересно, тъй като и тя каза да ги смесваме, пък аз тук четох,че не се смесват. и в кр.сметка не ги смесвам. не ми пречи.
междудругото на нас понякога ни влияе доста времето,  А сега тия мъгли ме изправят на нокти

# 189
И при нас мъглите много зле ни се отразяват.Вечер прави пристъпи.Давам вода, Екозал, отварям вратата да се проветри.Личният лекар каза, че нищо й няма и ни изписа Димекс.

# 190
Пулмикорта се прави на 12 часа-когато е болно детето по цяла ампула, ако е за профилактика по 1/2 или както е изписано. При много сериозен пристъп съм правила 3 пъти за едно денонощие-т.е на 8 часа, но не повече от 3-4 пъти така; или цяла ампула на 12 часа, а на 6-я час 1/2 ампула.

След 1 месец в почивка вчера извадих инхалатора. Каката кашля цяла седмица, вече е по-добре, оправи се с чай и капки Пиносол, + колдрекс за 3 дни; но вчера Коки почна Tired. Засега е леко и рядко, надявам се да го пресечем, направихме сутринта инхалация направо с пулмикорт, да видим..... Praynig

# 191
  • София ж.к. Надежда 1
Аз се похвалих, че в събота е добре и ето от вчера вечерта се почна.За сега само сополи, но казва, че я драска гърлото.Правя физ. разтвор през 2 часа и в носа също и слагам.Сутрин и вечер Флексотида.Дано се размине  Praynig Praynig Praynig Днес е много лошо времето.Тази мъгла и действа кофти.А, лошото е, че цял ден имам работа на сам на там и няма на кой да я оставя.Ще я водя с мен и ще се моля да ни подмине лошото.

# 192
Моето момченце и то започна да прокашля от вчера след обяд. Не е често,не се дере така на 1 час два пъти се закашля,през ноща се закашля веднъж.
Първата лекарка която ни изписа Пулмикорт, ми каза по веднъж сутрин и вечер а когато е болен по де сутрин и вечер. Подчертавам обаче ,че става дума за този пулмикорт който е като пластмасов патрон, май не е като този който повечето от вас използват в инхалатори.
Аз продължавам да не разбирам,каква е разликата м/у тези лекарства....

# 193
  • София
Подчертавам обаче ,че става дума за този пулмикорт който е като пластмасов патрон, май не е като този който повечето от вас използват в инхалатори.
Аз продължавам да не разбирам,каква е разликата м/у тези лекарства....
Просто тук лекарството е на прах и си го вдишват директно. Ние също ползваме подобен.
Мисля, че просто е за по-големи деца, за да могат да вдишват правилно.
На нас ни го изписаха, когато моят хубавец отказа да стои на инхалатора...

И аз се притеснявам от мъглата. От две седмици е "чист".

# 194
Здравейте,

Дали някой има една свободна опаковка Soldesanil, 2mg/ml, капки за орално приложение, която мога да закупя? В София съм.

Поздрави,
Таня

Общи условия

Активация на акаунт