АСТМА-тема 32

• 89 231
  • 902
  •   1
Отговори
# 75
Въздуха на с.Радунци много го хвалят за белодробни заболявания климато лечение.Някой знаели подробности. Да заведа децата че имат нужда.

# 76
Аз не съм чувала нищо за това село,но ще ти разкажа как се "наиграх" през август.Тук във форума бях чела че е добре да занеса децата в района на Медвен-в Сандански ги водих пролетта,а малко места са по-скучни от Трявна,така че реших-отиваме,че и две семейства с 4 деца.Дълго търсих място да отседнем,че нали заради астмата на детето съм с големи претенции към хигиена,килими,и т.н.,а пък и детска площадка трябваше да има...Е,намерих го-Еко селище Катунище на 8-9 км от Медвен със симпатични къщички,елени,зайци,пауни-супер за децата,нали?.Хора,няма такава мизерия другаде,повярвайте! #Cussing outИ бонус-навсякъде гнезда на оси,а на детската площадка-дърво, което е гнездо на стършели!  #2gunfire Спирам разказа до тук че не е по темата,исках само да кажа да очаквате и такива неща ако ходите на климатолечение по разни селца.Аз лично вече само по хотели и то задължително в по-големи населени места/в Катунище живееха не повече от 5-6 баби/-пък нека да е по мръсен въздуха там.

# 77
# 78
Къде сте момичета?Дано мълчанието означава,че всички са здравички!

# 79
Ами ние направихме контрола при д-р Маркова. Каза, че не чува вече никакви хрипове, но трябва да се продължи Пулмикорта месец по 2 пъти. Ефирата трябва да се приема 3 месеца.
Попитах я за лекарства по касата, но ми обясни, че не може още категорично да постави диагноза астма, което ще позволи изписването им. АКо направи пак някакви проблеми ( да чукам на дърво да не става!!!!) отивме пак при нея.
Иначе явно детето лепна някакъв вирус, защото втори ден вдига температура над 39 градуса. Минава за 8 часа с Нурофен и после пак:(

# 80
Дано да се оправя бързо детенце и да няма нужда от лекарства по здравна каса!А и да ви поставят диагноза астма-споко,има къде-къде по страшни неща.При намиране на правилната профилактика нещата се нормализират до голяма степен.

# 81
Нашия батко от снощи е със спазъм.За сега  е само това,но вероятно има и вирус намесен,защото много болни има напоследък.Знае ли някой колко е нормално пулса при дете на 10 години?Че освен дишането и пулса му ми се вижда много учестен и то преди вентолина.120 удъра в минута е много нали, а дишането му е 35 в минута.

# 82
Тя обясни , че поставяйки тази диагноза детето ще я носи до края- в смисъл хронично заболяване, което не се лекува. Не и се искаше да избързва и я разбирам.
Иначе съм наясно , за съжаление, с тази астма. Аз самата съм астматичка.
Неприятно заболяване е, но ще се борим:)

# 83
  • София ж.к. Надежда 1
Нашия батко от снощи е със спазъм.За сега  е само това,но вероятно има и вирус намесен,защото много болни има напоследък.Знае ли някой колко е нормално пулса при дете на 10 години?Че освен дишането и пулса му ми се вижда много учестен и то преди вентолина.120 удъра в минута е много нали, а дишането му е 35 в минута.

Как разбирате кога нещата започват?За мен е още ново всичко с тази астма.Как да разбера, че нещата ще се влошат и да почна с вентолина веднага?Малката имаше до сега три пристапа и те започнаха изведнъж и завършиха с болница.Ляга си добре и в 1-2 през нощта става почва да кашля, не може да диша и тръгваме към спешното.От там болница, урбазон,инхалации и престой от 5 дни.

# 84
Ако е неалергична астма като нашата, то тогава всеки ден проверявам гърлото, ако е зачервено веднага давам тонзилотрен и правя инхалация. Ако прокашля през деня, тогава пак инхалации, сироп за кашлица, сингулар. Същото правя преди и след събиране с много хора, дълго пътуване, дълга разходка на открито, физическо натоварване, стрес, прегледи по болници, евентуален контакт с алергени и прочее...Общо взето, гледам да избегнем усложненията.
 Пристъпите изведнъж, които стават, не може да ги предвидим, понякога лекарствата действат, понякога не...

# 85
Открихме и ние сезона, вчера на обяд направи спазъм, не беше правил от средата на юли от морето. Вечерта пак. Правих инхалация с вентолин и давах спешната комбинация от хомеопатката- сякаш помага. Днес не съм правила подбухва от време на време, но ще ходим на лекар. Как не ми се иска да ни застрелят пак с някой антибиотик, че скоро пи. Температура няма, само задна хрема и кашлица.

# 86
  • София ж.к. Надежда 1
Ако е неалергична астма като нашата, то тогава всеки ден проверявам гърлото, ако е зачервено веднага давам тонзилотрен и правя инхалация. Ако прокашля през деня, тогава пак инхалации, сироп за кашлица, сингулар. Същото правя преди и след събиране с много хора, дълго пътуване, дълга разходка на открито, физическо натоварване, стрес, прегледи по болници, евентуален контакт с алергени и прочее...Общо взето, гледам да избегнем усложненията.
 Пристъпите изведнъж, които стават, не може да ги предвидим, понякога лекарствата действат, понякога не...

Нейната е бронхиална Sad

# 87
  • София
Някой да е забелязал като нежелана реакция от Симбикорт гадене?
Че моят мъник от половин година ползва Симбикорт и поне веднъж в седмицата се тръшва, че му се гади и повръща. Водих го на незнам колко лекари, но резултат няма ....

# 88
Петя, тя винаги е бронхиална астма, но е или алергична , или вирус индуцирана  Peace
И ние бяхме като вас- като не може да диша и отнесохме няколко болнични престоя, после почнах да се справям в къщи с вентолин и медрол по схема. Откакто се лекуваме с пулмикорт слава Богу не се е налагал урбазон(медрола таблетки е същото, но по-малки дози).

# 89
  • София ж.к. Надежда 1
Петя, тя винаги е бронхиална астма, но е или алергична , или вирус индуцирана  Peace
И ние бяхме като вас- като не може да диша и отнесохме няколко болнични престоя, после почнах да се справям в къщи с вентолин и медрол по схема. Откакто се лекуваме с пулмикорт слава Богу не се е налагал урбазон(медрола таблетки е същото, но по-малки дози).

Ами на мен ми казаха само бронхиална астма.Така пише на последната епикриза.Дадоха фликсотид 50 сутрин и вечер по 3 впръсквания.Нищо друго.Средата на декември ще ходим при Маркова и дано тя обясни повече.Даже изследвания не сме правили.Направи 2 бронхита в къщи и 3 бронхиолита в болница.Така и поставиха диагнозата преди 2 седмици в Александровска.

Общи условия

Активация на акаунт