АСТМА-тема 32

• 89 231
  • 902
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,
И аз не разбирам началото на пристъпите, но при нея обикновено след хрема е задължителен пристъп и АБ Sad - при нас диагнозата, с която ни я потвърдиха беше неалергична-със лечение сингулар, обаче сега последно Памукова е писала алергична- и изписа и пулмикорт, което ни разказа играта, защото в рецептурната книжка е неалергична и с друг код и се разправяме и тр. пак да минаваме преглед...който ще е утре при Маркова.
Моите си завъртях куп вируси и за капак мин. седмица лепнаха този с повръщането...първо едната, след 2 дни другата...сега ще видим докъде ще се докарат...

# 91
И моя син към спазъм върви. Изкара миналата седмица този вирус с повръщането. Ходи после 3 дни на градина и от събота е със суха кашлица. Днес съм го изпратила на градина, но следобед сме на лекар. Да видим какво ще каже. Сигурно пак нищо няма да чуе.

# 92

Как разбирате кога нещата започват?За мен е още ново всичко с тази астма.Как да разбера, че нещата ще се влошат и да почна с вентолина веднага?Малката имаше до сега три пристапа и те започнаха изведнъж и завършиха с болница.Ляга си добре и в 1-2 през нощта става почва да кашля, не може да диша и тръгваме към спешното.От там болница, урбазон,инхалации и престой от 5 дни.
Петя,то вярно че повечето пристъпи се получават през нощта /поне нашата пулмоложка твърди така/,но помисли дали може пристъпа да е провокиран от алергия.Огледай всичко около мястото за сън на детето-напр.има ли цветя,забърсваш ли праха редовно,завивката и възглавницата от какъв материал са,переш ли чаршафите поне веднъж седмично на дълга програма на 60 градуса / за да измрат акарите трябва да са поне час на висока темп. /.Аз купих латексови възглавници от Екон /не е реклама/ - латекса не придизвиква алергии и не допуска развитие на акари.Моята струваше 24лв,детската мисля по-малко.В нета има много инфо за алергиите към дом.прах и акари. Големият ми син няма астма и вече е на 7г .Когато беше на 3-4г имаше период от около 2 месеца през който кашляше постоянно но само вкъщи-есента беше.Чудих се,мислих,четох и накрая подарих всичките си цветя / бяха разкошни!!! /.Кашлицата изчезна и не се появи повече в този си вид.Дано съм ти била полезна.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 16:05 от Мамекс

# 93
С риск да досадя ще кажа мноооого тихо-малкият ми,кайто си е с диагноза алергична астма не ми е правил "страшни" изпълнения от как уточнихме алергиите.Има дихателни ,но има и хранителни за които вече пети месец е на строга диета.Щастлива съм че виждам ефект и се надявам всичко да е било провокирано от невманиечено почистване и несъобразено хранене  Praynig

# 94
Според лекарката малкия с по чисто от сега дишане не е бил. Защо ли не ги вярвам тия неща. Според мен си отива към спазъм, но не знам дали вентолин да включвам. Ще го изчакам още ден - два. Иначе добре бил. Само леко зачервено гърло. Това като го чуя и все за първата пневмония се сещам. И тогава така беше.

# 95
Според лекарката малкия с по чисто от сега дишане не е бил. Защо ли не ги вярвам тия неща. Според мен си отива към спазъм, но не знам дали вентолин да включвам. Ще го изчакам още ден - два. Иначе добре бил. Само леко зачервено гърло. Това като го чуя и все за първата пневмония се сещам. И тогава така беше.
Дано пък този път е така  Peace ние оправихме червено гърло миналия месец с тонзилотрен и ефизол   Peace

# 96
Мамекс, радвам се, че са ти добре децата, но хайде да те помоля да се въздържаш от чааак такива призиви за "вманиачено" почистване, изхвърляне на цветя, латексови възглавници и подобни щуротии  Crazy Всяка мама си знае какво да направи за детето си и ако наистина не е доказана алергия към прах и акари (аз даже и към резултатите от подобни тествания съм скептична, ама това няма значение де), подобнно изнежване и отглеждане на детето в изолирана, клоняща към стерилна среда, не са от полза  за никой  Peace Peace Ти да не мислиш, е в ДГ и в училище ще изхвърлят растенията заради твоето дете  newsm78

# 97
Раличка, моля цитирай ми "призива ми" както ти го наричаш.Прочетох си пак поста и не го намерих.Аз съм с впечатлението, че форума е за споделяне при кого какво е дало ефект и обмяна на опит, тъй като всички знаем че не получаваме всички отговори от лекарите.Може и заради този хаплив тон темата да е доста пуста вече.Имаш ли блог да дадеш линк да можем всички да четем САМО твоето "безпогрешно" мнение?
Сигурна съм, че не те интересува, но преди навършване на 4-5годинки единственото лечение на алергиите е избягване на алергена и приема на антихистамин.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 09:35 от Мамекс

# 98
От вчера и ние пак сме болни.  #Crazy
И най-лошото е, че сега малката е както беше голямата, а голямата продължава. Не мога да разбера какво става тази зима. От септември като почнаха ДГ, макс 2-3 дни да са добре и хайде пак наново.  newsm45
Явно трябва да ги оставя поне 2-3 седмици след оздравяване...

# 99
Crazy Всяка мама си знае какво да направи за детето си
Чудно ако е така защо ли е тази тема? Огромна част от информацията за астмата научих от тук докато изчета всички теми назад.Докторите често смятат че много от нещата ги знаем от обща култура.Благодаря на момичетата за споделеното.

# 100
  • Варна
Моето дете пък е с алергична астма, и колкото и да не вярвам на резултатите с тестуването, вярвам на това, което изтърпяхме цяло лято от полените, че и есента ...

Алерголожката твърди, че трябва да се лекуваме само със Сингулер , а Пулмикорт и Вентолин при нужда, предишния ни пулмолог, който го смених вече , твърдеше обратното -само Флексотид и Медрол.

проф. Переновска пък каза , че Пулмикорт не е за астма, а само при нужда или при ларингити, намали ни дозата и каза да го спрем постепенно. Така и направихме, както и това с рефлукса и сиропа, към който бях много предубедена, но в крайна сметка го давах и ефект имаше и продължава да има, нищо че вече не го давам.
Може би наистина детето ми е имало рефлукс и от това е била всекидневната суха кашлица.

За растенията и домашните акари, пак ще напиша мнението на алерголожката -борбата с тях не е в наша полза, размножават се на нощ с десетки хиляди, и всекидневното пране,чистене, бърсане не е гаранция.
 Но и аз минах границата, прах бърша и сутрин, и вечер, покрай леглото му буквално следя за всякакви агенти, които могат да му провикират кашлянето, но мисля че започнах да се укротявам вече ...
Така или иначе той не е само вкъщи, в у-ще, в школата, в салона по физическо, по пътя и къде ли не ...

А цветята -да, смених ги, т.е. всички , които бяха вкъщи ги подарих, но тъй като ми харесва да имам си купих сукуленти, които не цъфтят. Според мен не провокират алергии, и могат спокойно да се гледат, а и не са в стаята, където спи.

# 101
Е, добре, де, алергична - не алергична, ами ако са и двете, тогава какво пишат? Защото според мен може да има и такъв вариант.... Ама знам ли... Вие знаете ли?

# 102
Ами Мамекс, в два поста прочетох подобни съвети. И като помня как аз се връзвах на всичко, прочетено из нета, когато астмата беше току-що появила се и аз не знам от къде, си представям сега майките в подобна ситуация как започват да бършат като обезумели и не дават и прашинка да мине над детето. И ако все пак спазъм се появи, започваш да се чудиш - ех сега, пак не правя нещата като хората, явно не съм изчистила достатъчно добре. Пиша всичко това, просто защото съм вече "стара пушка", за съжаление, и знам, че самообвинения колкото искаш съпътстват тази диагноза.
LifeIsBeautiful
, астмата винаги е алергична  Peace Разликата е в алергена - едни дечица реагират на полени, други на прах, трети на животни, а една голяма група дечица (и моето е в тази група) правят спазъм при сблъсък на организма с вируси. За тази астма се твърди, че в повечето случаи се израства.
А съм скептична към тестовете, защото съм чувала/чела, че е твърде вероятно при надраскване с алергена, детет и до този момент да не е алергично, да развие алергия в момента на контакта. Може би трябваше да уточня, че за тестовете с одраскване говоря  Peace
Бъдете здрави, нищо друго няма такова значение  bouquet

# 103
Добре, де, но ако реагира и на вируси и на полени и разни химикали тогава какво се пише?

# 104
  • София ж.к. Надежда 1
Ох, аз пак с въпрос.След Фликсотида малката плакне устата, но го гълта.Как трябва да бъде?Задължително ли е да плюе или може да гълта водата?

Общи условия

Активация на акаунт