АСТМА-тема 32

• 89 231
  • 902
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ох, аз пак с въпрос.След Фликсотида малката плакне устата, но го гълта.Как трябва да бъде?Задължително ли е да плюе или може да гълта водата?
Трябва да я плюе, защото иначе поглъща от веществото и евентуално да се появявят странични реакции.

# 106
Имам следния въпрос, към майките които са минали през кръвни тестове. Миналата есен правихме кръвен тест на детето, когато беше на 2 г. и 9 месеца. Правили ли сте повторно кръвни тестове за алергии и след колко време. Уточнявам - предстои ни контролен преглед при пулмолог скоро и питам информативно.

# 107
Малката до четвъртък беше на АБ за 10 дни и от 2 дни пак сополи,а след тях започва кашлица,свирене и всички екстри.Вече изпадам в ужас,от септември 2-3 дни е добре и пак влошава.Аз ли бъркам някъде ? Дайте съвет какво мога да капя за да спре да тече носа.Пръскам дамо Куикс в момента.На 1.7г е

# 108
Вчера се похвалих че малкия е здрав и днес 39,1 ей така от нищото  #Crazy

# 109
Здравейте , бях писала преди в темата , детето ми изкара вече 3 ларингита и една плевмония и ни изписаха профилактика с сунгулар.  И той се влошава есента , започва все задна хрема , сополи , хъркане и през седмица сме болни.
Има силна алергия към прах и по слаба към полени и фъстъци.

Купих на прахчета но се чудя в какво да му ги разтварям, пише че след 15 мин  след разтварянето ако не се приеме трябва да се изхвърли?варианта с  Дъвчащите бонбони дали по подходящи , какви давате вие?

# 110
Купих на прахчета но се чудя в какво да му ги разтварям, пише че след 15 мин  след разтварянето ако не се приеме трябва да се изхвърли?варианта с  Дъвчащите бонбони дали по подходящи , какви давате вие?
Винаги разтварях прахчето в сладолед, не съм имала проблем да го изяде  Hug

# 111
  • София ж.к. Надежда 1
Ох, аз пак с въпрос.След Фликсотида малката плакне устата, но го гълта.Как трябва да бъде?Задължително ли е да плюе или може да гълта водата?
Трябва да я плюе, защото иначе поглъща от веществото и евентуално да се появявят странични реакции.

Лелеее.... Дали заради това от както го почнахме, вече 10 дни е много луда:) Спи по малко, постоянно лудее, кара се със сестра си.Направо я скубе и посяга.Смее се когато и се карам.Въобще друго дете е от както го почнахме.Ще се опитам да я накарам да го плюе.Sad

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 18:13 от petq

# 112
  • София
Аз давам сингулара в една лъжичка като отгоре сипвам малко вода. обаче моите са закърмени с лекарства и пият всичко, което им се слага, където и да било, просто ги лъжа, че са витамини, за да не се хвалят наляво и надясно колко милиони лекарства пият...
Ние вчера минахме през Маркова, голяма разправия с този сгрешен код. иде ми да се гръмна. сега тр. да сменяме цялата рецептурна книжка и пак да се разправяме със 100 бележки... както и да е. Девойката била абс. чиста. явно покашлянията са просто покашляния.
Относно чистотата- няма сила на света, която да ме накара да чистя денонощно. Нито имам сили, нито възможност. Възхищавам се на тези, които успяват. Вкъщи е едно минно поле, боклуци, трохи, храна, вода, всичко е по земята...вечер само тях докато изчистя и измия съдовете, и то станало време да си лягам, ако искам да поспя малко, понеже моите се будят нощем 100445858 пъти...да не говорим, че имаме и болна котка, която повръща кажи-речи всеки ден..а аз не винаги го намирам навреме...абе ужас...

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 09:36 от Kanari

# 113
  • Северозапада
На дъщеря ми директно и сипвам прахчето в устата под езика на 2-3 пъти. Случвало се е да вдиша и да се задави, но в началото, сега сме го оттренирали и няма проблем.
И тя е като на Канари момичетата, всичко пие. Трябва да е нещо мноооого гадно, че да откаже. Сиропа Ен-ти-тус например не е овкусен и мирише, там ни е малко зор. Интересно ми е как пие рибено масло от чашка (за лекарства), на мен ми мирише на риба, та чак ми се повдига и е мазно  Sick То не е много за хвалба, но като се налага постоянно да пие някакъв сироп, поне е облекчение, че не трябва да се борим.

# 114
На дъщеря ми директно и сипвам прахчето в устата под езика на 2-3 пъти. Случвало се е да вдиша и да се задави, но в началото, сега сме го оттренирали и няма проблем.
Не бих го правила това, много е опасно да не отиде в дробовете, ако вдиша по-дълбоко. Да не ви плаша, но ......... Със сладолед или кис. мляко ми се вижда най-безопасно  Peace

# 115
Добре, де, но ако реагира уии на вируси и на полени и разни химикали тогава какво се пише?
Пише се смесена астма. Но какво значение има. Повечето лекари пишат астма с алергичен компонент.

# 116
Сигулера съм го давала с вода за кратко, но в листовката пише, че не е ок така. С малко кисело мляко е най добре. В листовката пише със студена кашеста храна.

# 117
  • София ж.к. Надежда 1
Добре, а какво ще значи нашата диагноза?На епикризата пише ето това:Диагноза:Астма бронхиале-пристъп.МКВ-J 45.9 КП:93

При пулмоложката ще ходим средата на декември и ще я питам, но ако някой знае нека ми каже.

# 118
При нас няма място за инати, просто му го разстварям сингулара в малка чашка-шотче на дъното във вода и със спринцовка от нурофен или панадол го издърпвам от чашката и директно в устата. То, повечето му лекарства са ужасно гадни и е свикнал, само когато му е лошо повръща всичко.
Барбабеле, благодаря за разяснението, но и аз се чудя какви са разликите в двете диагнози относно лечение, изследвания и прочее...
Петя, не съм много на ясно, но според мен може би означава просто астма...
Ето, тук намерих полезно инфо:
http://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-j45-3/астма
Отивам да го чета...

# 119
Някой правил ли е инхалация вентолин и пулмикорт в едно ?

Общи условия

Активация на акаунт