АСТМА-тема 32

• 89 686
  • 902
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Оф,мн неприятно...направо сме се срастнали с лекардтвя и инхалатори.като бяха бебета бях в страшен шаш кое на коя и по колко,сега така съм се специализирала,че и насън обяснявам правя и дсвам :/ тъпа работа...
И аз мисля,че мъглата може да има пръст,ама пък тогава си бяха вкъщи...

# 196
Моя син беше със спазъм до скоро. Сутрешната му кашлица не беше изчезнала хубаво. Аз с бронхит бях и на АБ и по малко кашлях от него. Една седмица на градина и вчера като го взех и ми подкашляше. Дано се разминем. Да изкара и тая седмица и после го спирам вкъщи за празниците.

# 197
Мами вчера бяхма в 5 -ка на ТЕЛК детето беше с леки хрипове и свиркане.В четвъртак решението

# 198
Мами, можете ли да ми кажете нещо повече за проф. Переновска? Къде преглежда, чака ли се много за преглед и т.н.? Rolling Eyes

# 199
  • София
Ние овладяхме пристъпа с вентолина, днес последен ден го инхалирам, като постеп.намалих дозата до 1 на ден и утре го спирам. Ся пък и тръгна носа Sad уж пулмото каза,4е това е от реакцията- и чисти оттам, ама много жълти и гъсти сополи,мама им...

# 200
  • на плажа
Мами, можете ли да ми кажете нещо повече за проф. Переновска? Къде преглежда, чака ли се много за преглед и т.н.? Rolling Eyes
В Александровска болница - точно до Майчин дом. Обадете се по телефона и запазете час.

# 201
Има ли и други като нас, при които вентолин на сироп да е по удачен вариант?

# 202

Peace ние, писала съм  и преди  Simple Smile

# 203

Да, и при нас е така.

# 204
Здравейте, момичета!

Извинете за притеснението, но бих искала да ви попитам  нещо относно инхалациите с Вентолин. Големият ми син е на 6г. - 28 кг., пие Вентолин сироп 2 пъти по 5мл. От днес педиатърката каза, да му правя и по 1 инхалация с вентолин и физ. разтвор, като от вентолина можело да слагам от 6 до 10 капки в повечко физ. разтвор. Обаче аз се зачетох и гледам, че навсякъде дозировката е в мл. и обикновено се дават около 0,3 до 0,4 мл. вентолин в 2,5 мл. физ. разтвор. При вас как го дозират?
Той в момента е с бронхит и гърдите му свирят. И преди е бил така, но никога не сме правили инхалации с вентолин- само като сироп го  е приемал.
Иначе получава ларингитни пристъпи все едно от нищото. Винаги стават когато е здрав, никога когато боледува, без симптоми и не мога да взема никакви мерки да ги предотвратя. Предният ( 3-ти подред за 2г.) беше началото на м. Ноември и тогава му инхалирах Пулмикорт, но лекарката от спешното беше предписала дозата в мл.

Благодаря, че ме изчетохте и извинете ако ви досаждам. Пожелавам на всички болни дечица да оздравяват, а на здравите да си останат такива  Hug

# 205
  • около Варна
Вентолин винаги в милилитри са ни го изписвали, меря със спринцовка много прецизно. Не знам колко мл има в една капка, но 10 капки много ми се виждат. Аз бих се съобразила с предписаното в листовката, вентолинът ме плаши, предизвиква силно сърцебиене на моите деца.

# 206
Да се представим с няколко думи:

На 7 месеца е бебока с 3 спазъма до сега. Започват с хрема и кихане и след няколко дена прави спазъм. Първите два пъти давахме Вентолин сироп и на втория прием имаше вече ефект. Бяхме на Пулмолог изписаха ни Вентолин за инхалации и Пулмикорт. Миналата седмица започна пак да киха и сополи, също и кашляне. Започнахме веднага с инхалациите след два дена инхалиране 3 пъти на ден Вентолин и 2 пъти Пулмикорт + Виброцил за носа, Мукоплант лека нощ за кашлицата и Аериус, направи някаква криза със силен плач захласване спря да диша и след това дишането беше много нерегулярно. Не можахме да разберем какво е провокирало такъв пристъп, лекаката допуска, че може да е превъзбуда от инхалациите с Вентолин. Спряхме веднага с инхалциите и започнахме сироп. Още на следващата сутрин хъркаше по-малко, тоест един прием на сироп даде подобрение много повече от 2 дена инхалации. Та в момента сме със сириоп Вентолин, сироп за кашлица Хустагил, капки Зиртек, и Имунобор сироп.

Имам питане капките Зиртек мога ли да ги смесвам със сок или мляко? Не ги харесва и ги плюе.

# 207
Здравейте, момичета!

Извинете за притеснението, но бих искала да ви попитам  нещо относно инхалациите с Вентолин. Големият ми син е на 6г. - 28 кг., пие Вентолин сироп 2 пъти по 5мл. От днес педиатърката каза, да му правя и по 1 инхалация с вентолин и физ. разтвор, като от вентолина можело да слагам от 6 до 10 капки в повечко физ. разтвор. Обаче аз се зачетох и гледам, че навсякъде дозировката е в мл. и обикновено се дават около 0,3 до 0,4 мл. вентолин в 2,5 мл. физ. разтвор. При вас как го дозират?
Той в момента е с бронхит и гърдите му свирят. И преди е бил така, но никога не сме правили инхалации с вентолин- само като сироп го  е приемал.
Иначе получава ларингитни пристъпи все едно от нищото. Винаги стават когато е здрав, никога когато боледува, без симптоми и не мога да взема никакви мерки да ги предотвратя. Предният ( 3-ти подред за 2г.) беше началото на м. Ноември и тогава му инхалирах Пулмикорт, но лекарката от спешното беше предписала дозата в мл.

Благодаря, че ме изчетохте и извинете ако ви досаждам. Пожелавам на всички болни дечица да оздравяват, а на здравите да си останат такива  Hug
От пулмоложката знам, че 2капки са 0,1мл вентолин.За дете на 2год.имах изписано 0,3мл или 6 капки+физ.р-р.
Беба, няма причина да не можеш да смесваш Зиртека, освен че мисля че пак ще ги усеща детето.Моето свикна да ги пие като в едната ръка държах лъжицата а в другата нещо любимо за ядене или пиене и веднага го давах след капките-наградка.

# 208
wiwi, Мамекс благодаря  Hug Значи ако 2 капки са 0,1 мл. 6 би следвало да са 0,3 мл., което е в рамките на нормалната доза. Аз пак ще си ги отмеря де, но повече от 0,3 мл. не бих рискувала да инхалирам.

беба28 дано повече да нямате такива преживявания! Горкото бебенце, дано бързо да оздравее. Зиртека е гаден на вкус- моят голям син все още се мръщи ако му го давам както и Ксизала. Аз нещата, които малкият не иска да приема и ги плюе ги изтеглям със спринцовката на Нурофен-а или Панадола, гушвам го и му ги наливам в устата и само така ги пие. Иначе ако в листовката изрично не е упоменато, че не може да се смесва с нещо друго, не виждам защо да не ги даваш със сок или мляко.

# 209
Да се оплача и аз. Каката ни от седмица влачи една хрема и вчера се разкашля. Sad

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 13:01 от enigmata

Общи условия

Активация на акаунт