Искам да кажа ... (60)

• 35 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро. Днес пак ще пътуваме, на зъболекар съм. Дано мине леко. Ще ползвам, че няма да мога да ям и ше карам на фрешове. Вчера свекървата напарви едни страшни сиренки и се олях. Много обичам тестено.
Даун, как си сецна кръста, сигурно те боли ужасно?
Моята пераляна има 15 минутна,въртя я по три пъти вечер, на Жаки пера отделно, на Мими с нашите.
Деля тъмно, цветно, бяло, заради температурите. На ръка пера ангорски пуловер и още един, два пухкави, плетен, че миналата година пуснах мои и ги извадих за Жаки не знам какво стана, но се смалиха. Много не държа на тия неща, имала съм случки с боядисано пране, за ужас на майка ми:) Само че бельото, по силно набит навик от детството го пера веднага след душа, на ръка. Не мога да отвикна и това е, чак и на Мими го предадох. Баба и е виновна:)

# 106
Добро утро, изпуснах ви. Обичам да чета, филми , разходки, но точно хоби нямам, с две леви съм. Относно пералнята деля на светли и тъмни.

# 107
Даунче, и моят план Б в момента е такъв  Laughing Всичко одухахме покрай парното и сватбата и сега ми е некомфортно. Не се чувствам спокойна, като няма заделен някой лев за спешни случаи. Ама ще се стегнем и ще скътаме пак нещо. Да се оправяш  Hug

Изобщо не се втелявам аз за пране и чистене. Нямам нерви да слугувам и робувам на дом. Чисто и изпрано, по-често подредено, отколкото разхвърляно. Това са ми критериите. Всичко се прави максимално бързо и ефективно, за да имам време за мързел. Как пък няма да трия и да лъскам нон стоп. Пък нека да съм мърла.

Жаки, успех на зъболекаря.

# 108
  • София
Даун, бързо да ти минава дано кръста! Hug Не ми се е случвало, но знам, че много боли.

Стисках зъби до сега ама не устисках и аз да не се изкажа за прането пък  Flutter Току виж иначе сте си помислили я че не пера, я че имам 6 перални, пък аз искам да избягвам крайностите  Flutter Деля прането на светло, тъмно и розово-червено. Използвам цветоулавящи кърпички

# 109
  • София
Добро утро.

Пера в една пералня. Отделям цветно и бяло, също така дрехите на детето пера отделно. Понякога се случва детски връхни дрехи (якета, дънки) и детски чаршафи да сложа с бялото пране.

И обувки пера, като след тях пускам една празна с препарат за изчистване на високи градуси.

# 110
  • Mediterraneo
 newsm20  за Сандо! Признах те, човек! Почти 40 години на този свят, ти си първият с две перални, който си признава! Евала! Аз оставам безмълвна. Както казваше баба ми- лудостта е приоритет на човешката раса. Не се обиждай, наистина ми е повече това, което прочетох  Peace

# 111
Благодаря момичета. На мен ми е проблем от много време, след раждането възпалих нерв и от време на време ми се случва. А го "сецнах" като се наведох да си вдигна ключовете  ooooh!. Нито са тежки, нито нищо. Аз тежко знам как да вдигам. Нямам търпение да започна да плувам всеки ден, това много помага.

Жаки, и мен така ме учиха за бельото, но аз съм неподатлива Simple Smile. Не е упрек, а само разсъждение, защо переш отделно на Жаки дрехите. Нали я гушкате по цял ден, а и тя е в същата среда. За мен няма логика, но пък всеки си има разни причини.

# 112
  • дядовата ръкавичка
Аз пък сефте чувам, че има препарат за чистене на перални  Embarassed.
За пералните няма да се изказвам, че ми е скучно.
В чистенето бях вманиачена, особено когато синът беше с прословутата диагноза - астма. Напоследък го давам много лежерно,  само това ми липсва като се прибера към 8 вечерта. Децата ако пуснат някоя прахосмукачка през седмицата, пуснат. Ако не - чистене - събота или неделя.
За хобита - четенето не го броя за хоби. Филми, ТВ почти не гледам, само на работа ми се налага.
Последната година залитнах към градинарство и кулинария, първоначално по неволя, после взе че ми хареса. Доколкото се познавам, обаче, скоро ще ми се изпари ентусиазма. Запалвам се по нещо докато ми е ново и непознато, но бързо ми омръзва като стане рутина.

Много ми се е прияла "френска селска торта", аз затова и най-вече започнах с кулинарните експерименти - от лакомия  Mr. Green

# 113
Има препарати и не са лиши, особено при по-варовита вода (тукашната е такава). На мен ми замирисва понякога пералнята на мухъл и я "мия".

# 114
  • Бургас
Здравейте, нещо изпуснах предната тема, но се включвам с добри новини. Ще сваляме ортопедичните гащи  newsm44

Ще правим и коледна фотосесия другата седмица Simple Smile

Връчащам се да чета

# 115
  • някъде ... тук ...
Супер, Лина Hug

От както ползвам течен препарат за пране, ползвам и препарат за почистване на пералнята.

Даун, ходила ли си на снимки и изследвания за кръста? Освен нерва, отдавна е било все пак.

# 116
Добър ден, преди малко в супер маркета видях една позната която не бях виждала отдавна и много и се зарадвах, че е бременна и другият месец ще ражда. Момичето години наред искаше бебе, но имаше някакви проблеми и все не ставаше и не ставаше и затова толкова и се зарадвах.
Всяка жена заслужава да изпита това огромно щастие  Heart Eyes

Лина бравоо  Flutter

# 117
Лина, поздравления за добрите новини.

Май само за пране и перални не е ставало дума в темата. Laughing Аз съм с една, деля тъмно от бяло пране. На ръка не пера нищо.
Относно подредените домове- обичам да е чисто, подредено и уютно. Но не съм чистница, която гони прашинката. Не се вманиачавам. Няма как да прекарам цял ден в чистене или гладене. Това последното е кошмар.

# 118
Благодаря момичета. На мен ми е проблем от много време, след раждането възпалих нерв и от време на време ми се случва. А го "сецнах" като се наведох да си вдигна ключовете  ooooh!. Нито са тежки, нито нищо. Аз тежко знам как да вдигам. Нямам търпение да започна да плувам всеки ден, това много помага.

Жаки, и мен така ме учиха за бельото, но аз съм неподатлива Simple Smile. Не е упрек, а само разсъждение, защо переш отделно на Жаки дрехите. Нали я гушкате по цял ден, а и тя е в същата среда. За мен няма логика, но пък всеки си има разни причини.

Даун, не съм Жаки, но и аз перях дрехите на детето отделно, с друг препарат (хипоалергичен), и без омекотител. Някъде към три-четири започнах да ги смесвам с нашите.

# 119
Единственото което пера на ръка е всяка новозакупена дреха както и вълнени пуловери и жилетки. Никога не слагам в пералнята нови дрехи. Първо на ръка и след това на следващо пране вече в пералнята  Simple Smile.
Да гладя много мразя. А относно чистенето обичам винаги да ми е чисто, но определено не се вманиачавам за разлика от майка ми  Mr. Green
Дрехите на децата до към две годинки перях отделно. Вече не..

Общи условия

Активация на акаунт