Искам да кажа ... (60)

• 35 841
  • 738
  •   1
Отговори
# 60

.Обувките с мият на всяко излизане и бяха с най-белите маратонки и лъснати обувки.

Стаята им изпъната ,чинии се мият на секундата , трохи се обират веднага , килими се тупат по 5 пъти на ден след хранене ,пък прах , ........

ох тук някъде ме прибра линейката с онези специалните ризи с дългите ръкави, лично мъжа ми ще ги е извикал.

# 61
Извинявайте, но това чистене с прахосмукачка от тригодишно дете или пък пране на чорапи... Граничи ми с мания и не го приемам.

Това си е форма на експлоатация на детски труд. Едно е да си играят с прахосмукачката, което всяко дете обича, друго е целенасочено да ги караш да извършват всекидневно тази дейност.

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 21:25 от valerie

# 62
Соу , цвиля от смях значи  Joy Joy Joy Joy
Развалих работата ,значи . Отиде си от нас зет като мед Sad

Тарталета
, в дозата е истината.
Аз съм някъде по средата ,но ми прави впечатление когато нещо е занемарено и обратното ако е положен труд. И на труд се опитваме да възпитаме детето си .Всеки се грижи за нещо у дома .  Peace

# 63

Моето хоби... Това са последните неща, които съм правила. Сега съм се развихрила за Коледа. След празниците ще се върна кротко към "истинските" гоблени....

# 64
Соу , цвиля от смях значи  Joy Joy Joy Joy

защо да си е отишъл? карам го да пуска прахосмукачка, а той си е поръчал Румба за Коледа, решение винаги има. Laughing

nosferata, като ги гледам и на мен ми се шие, а нямам търпение, нито талант.

# 65
Соу , цвиля от смях значи  Joy Joy Joy Joy

защо да си е отишъл? карам го да пуска прахосмукачка, а той си е поръчал Румба за Коледа, решение винаги има. Laughing
А ,добре ,успокоих се. Сърце-тупа ми спря Simple Smile

Стига , сериозно ли си е поръчал Румба ? Находчиво. Браво на момчето.  Flutter

Под сурдинка ; и аз искам ,но какви са тези 500 долара за робот ?

nosferata, красота ! Браво !
Немам нерви за бродиране ,шиене и плетене .
Не че не съм пробвала и трите ,а и обичах да ги правя даже  Shocked

# 66
  • Mediterraneo
Тарталета [/b], в дозата е истината.
Аз съм някъде по средата ,но ми прави впечатление когато нещо е занемарено и обратното ако е положен труд. И на труд се опитваме да възпитаме детето си .Всеки се грижи за нещо у дома .  Peace

Е, та в дозата е! Моите също си имат задължения, но не да перат чорапи на ръка или от тригодишни да чистят с прахосмукачка. Подреждане на стаята им, прибиране на дрехи, слагане и вдигане на масата- достатъчно е. Не живея в палат, че да се счупвам от чистене. Винаги имам време за всичко. Най- малкото, мъжът ми е равноправен член на семейството ми от гледна точка на това да поема домакински задължения наравно с мен  Mr. Green

# 67
Контесо, това с тупане на килим по няколко пъти на ден ми бие на ОКР Crazy Майка така ни тормозеше с нейната мания, караше ни да слагаме един стар чаршаф под маста, за да не правим трохи?! Добре ли е? И през уикенда ни побъркваше от чистене.
Аз не си причинявам това на децата, Мими има задължения, разбира се, да поддържа ред и чистота в дрехте и стаята  си, да хвърля боклука, да бърше прах,  и да си пере бельото след душа вечер. Това е. Малката нищо не прави, аз я карам да си събере играчките, тя вика още съм малка, кака да събира:) А за червило е втасала:)

# 68
Така е ,Тарталета. Peace

И аз разказвам какво съм виждала у роднини ,а не какво правя аз .
Навярно има разлика за да го споменавам пак.

То в наше време няма нужда си переш каквото и да било на ръка, но аз говоря за други години където да имаш навици за пране на ръка са били някак ценни или пък други  семейства където да имаш 3-4 чифта чорапи не е било рядкост в някои семейства .

За мен е важно детето да уважава труда и всеки да цени другия и да знае ,че за да живеем така всеки допринася с нещо и да не се чака наготово.
Спрямо възрастта избираме и задълженията ,но няма човек ,който само чака у дома .Ни мъж, ни жена или дете.  Peace

Ох ,Жаки , как ме разсмя с това червило . Явно се чувства голяма ама само на някои дейности  bouquet
Не поддържам чак такава драконовска дисциплина ,само споделям ,че ми е правело впечатление като дете и сега виждам колко сплотени, научени и трудолюбиви са всички тези деца и мисля ,че май си е струвало явно за тях .

# 69
Като се пере бельото на ръка, предполагам със сапун, не става ли твърдо и недоизпрано. Ние имаме две перални- едната за бяло и светло цветно, другата за тъмно цветно и черно. После през сушилнята излизат меки, пухкави и почти изгладени. На 10-ина перални, въртим празна пералня за изчистване на наслагванията от прах и омекотители, по казана и уплътненията, щото си тинясват.

# 70
  • Mediterraneo
Сандоканчев, не ми приличаше на обладан  Rolling Eyes  Shocked Ох, извинявай, затъркалях се от смях.

# 71
  • някъде ... тук ...
Не е лесно ... Особено с две перални   Mr. Green

# 72
Не е лесно ... Особено с две перални   Mr. Green
Е ,не попилях се от смях днес .Дано да е на хубаво. hahaha Joy

Има предвид ,според мен ,че имат две основни пранета по принцип (едно цветно и едно бяло ) и пускат по 10ина пранета седмично в една пералня Simple Smile))Поне аз така разбрах ,но прочетох Тарти и само дето не се ударих в масата от кикот ..

# 73
  • Mediterraneo
Не е лесно ... Особено с две перални   Mr. Green
Е ,не попилях е от смях днес .Дано да е на хубаво. hahaha Joy

Има предвид ,според мен ,че имат две пранета по принцип (едно цветно и едно бяло ) и пускат по 10ина пранета седмично в една пералня Simple Smile))Поне аз така разбрах ,но прочетох Тарти и само дето не се ударих в масата от кикот ..

Опитвайки се да го реабилитирам в очите си, и аз така си преведох написаното. После пак чета, пак за две машини говори човекът.
Сандо, разкрий моля те какво точно си имал предвид, че те мисля!

# 74
  • някъде ... тук ...
Аз прочетох и разбрах буквално.
И една да е, много изнежен ми иде - сапун, твърдо и недоизпрано  Shocked
Сандоканчев, ще си кажеш ли  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт