Искам да кажа ... (60)

• 35 843
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Като се пере бельото на ръка, предполагам със сапун, не става ли твърдо и недоизпрано. Ние имаме две перални- едната за бяло и светло цветно, другата за тъмно цветно и черно. После през сушилнята излизат меки, пухкави и почти изгладени. На 10-ина перални, въртим празна пералня за изчистване на наслагванията от прах и омекотители, по казана и уплътненията, щото си тинясват.
     Не виждам думата седмично никъде в поста си. Моля, дами, не интерпретирайте. ХАха, и мен ме досмеша. Какво толкова казах. как пускате снежно бели чаршафи, след черна пералня, пълна с чорапи, анцузи, якета ? Не ви ли цапа бялото пране, сетих се за думата- захабява. Сега имаше промоция на Миле, пералня+ сушилня- 5100, чакам да ми ги доставят. Така, че конфигурацията ще е пълна.Вграденият гардероб в коридора е 2м, Сушилните на вторият ред. Най- старата пералня ще пере работните ми дрехи и обувки и воала, жената, няма да смърди, че цапам пералните, оххх.

# 76
  • Euskal Herria
Сандоканчев, извинявай, ама с толкова техника направо пералня може да отворите у вас.
 Досега не ми се е случвало след черно пране или работни дрехи, белите да се захабяват или да излизат неизпрани.

# 77
Да цапаш пералните?! Е, ти ме уби:) Не съм забелязала след цветно, ако пусна бяло да се захабява, от теб го чувам...Simple Smile

Янче, заедно сме писали Simple Smile

# 78
  • Ямбол
Нали се шегуваш?

Нищо не ми цапа пералнята, все пак тя пере. Нямам дрехи, които да се скубят, а дрехи с неподходящи бои изхвърлям, ако пускат след второто пране(но това се случва изключително рядко). Имам една проста Канди от преди 17 години и още работи пущината.

Обмислям сушилня.

Нищо не пера на ръка.

# 79
Въпрос имам : как се цапа пералнята?  newsm78 Ние сме мърлячи имаме само една пералня и милата пере и бяло и цветно,че и черно дори  Laughing
Скрит текст:
И да ви потреса тотално- в нея пера и обувки  ooooh!

# 80
И аз пера маратонките в пералнята. И след черно пускам бяло. Нищо им няма на чаршафите. То е пералня бе Сандоканчев, пере, изплаква и т.н.
Допускам, че жена ти е манячка на тема чистота, в което няма нищо лошо. Да не се обидиш.
Аз не съм. Не мога да прекарвам половон ден, всеки ден, в чистене. Това не пречи в къщи да е чисто и подредено. Имам позната, която пуска прахосмукачка всеки ден. Е това не мога да го разбера.

# 81
  • София
И аз съм от тези само с една пералня, а за сушилня нямам място. До скоро перях детските дрехи отделно, сега вече са общо, та даже ми се случва да сложа заедно по-светли и по-тъмни дрехи с две цветоулавящи кърпички. А за почистване на пералнята редувам гела с прахообразен препарат.

# 82
  • Ямбол
Аз тъмните ги отделям от светлите, защото на светлите им вдигам градуса. Съответно белите са отделени и от светлите и от тъмните, защото при тях градусът е най-висок.

# 83
  • Sofia
Място имам и за 12 перални,ама как пък няма да ги подредя  Mr. Green.Пералня и сушилна по 1 брой поимвам,прането се дели на цветно и светло, туй то.Съответно- 2 вида гел и един омекотител,пера и маратонки,пак там. То е тропот,то е чудо  Laughing Пък,ако ще и да е писюрска работа,'ич не ме е еня.
На моите все им изглежда чисто дОма  Whistling,та си лежа на тая кълка  Crazy.'га ми чистеха,бях по-взискателна  hahaha
Мъж педант и чистник,не-благодаря  Naughty.

Майка ми ни караше навремето,мен и сестра ми,да си перем бельото,докато се къпем  Sick.МноУ се противях аз  Mr. Green.Не слугувам на дрехи и покъщнина  Naughty.Само на себе си и на детето  Flutter.
Имам приятелка,която и досега си пере бельо и деликатни дрехи на ръка,щот' струват по маса пара.Абе,лудост някаква  Shocked

Моите ме придумват да ходя на една екскурзийка за 3 дни,ама сама  Thinking, в чужбина, на СПА. Обмислям го и почти се навих. Група от 100 човека,от конкретен бранш ще бъдем,може пък и да ми хареса  Mr. Green.Да спомена и че е безплатно  Whistling.

# 84
Голям купон с тези перални.
И аз пера в пералнята маратонки и гуменки.

Но ако пускам през деня например 3 перални, винаги бих ги пуснала в следния ред- дрехи на детето, бели дрехи, тъмни дрехи. Не че нещо им става на дрехите от предходното пране, някаква психологическа нагласа.

Много обичам да ми е чисто и подредено, за съжаление не винаги успявам така, както искам.

Детето ми не отказва каквато и да е работа, подрежда си нещата, помага ми за подреждане на шкафовете, хвърля боклука.С прахосмукачка не работи, защото има разни здр. проблеми, не е препоръчително да диша много прах.Готвим заедно, може и сам някои неща. Пазарува.

Виж, да си напише сам домашното или да си научи без подканяне- трудна работа. Sad

# 85
Едно шише за почистване на перални отива за месец.Какво ме направихте вие, като пъхнете бяла кърпа между барабана и сивото уплътнение, завъртете по обиколката на отвора, чисто бяла ли излиза?!?

# 86
  • Euskal Herria
Докато децата бяха малки, чак толкова подредено не е било. Сега вече е друго. За прахосмукачката - често я пускам заради кучето - като се скубе, трябва да обера космите. Но и едно почистване на целия апартамент и измиване на пода не отнема повече от половин час. Обаче за себе си се научих да си пренареждам нещата - кое е по-важно и не си позволявам да си вгорчавам ежедневието с маловажни дреболии, нито да хабя нерви за тях.

# 87
  • Sofia
Бели кърпи нямам аз  Mr. Green.
Помните ли/имали ли сте от ония соц.перални,които се пълнеха с маркуч и се източваше водата с маркуч  ooooh!? Сега някои ги ползват да варят там компоти  Joy.
Удивявам се на ентусиазма на хората-нашите родители,да се борят с битовизмите по онова време,да имат по 2,3 деца и да са били щастливи  Hug

# 88
  • Euskal Herria
Гена, с такава пералня изгледах децата си (е, поне в началото). А от такива перални става идеален казан за варене на ракия  Wink.

# 89
Помня леля ми си взе такава още една да си пере бебето отделно, но тя не беше като старата имаше и ръчна центрофуга, която представляваше система от валци за изцеждане с ръчно въртене.☺

Общи условия

Активация на акаунт