Раздялата и неизвестността от предстоящото...

• 5 927
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Доста тъп пример. Хората се развиват-за това на 30 си по-уверен и наясно със себе си, отколкото на 20. И потребностите са други след децата.
И да, когато си преминал през трудни решения, определено ставаш по-атрактивен за една по-висока категория хора. И затова ще се появи Правилният.
Мухльото винаги ще намери някоя временна богиня, ама като одъртее и ако не е ок финансово - колко пак ще му се вържат? ))

# 31
  • В полите на Пирин планина
Както и да го погледнем в една изневяра няма нищо достойно. Може да е спряло да му пука за авторката, ама защо е седял при нея? Все нещо го е държало там, дори и да е материален интерес или просто течението на живота. Обаче това не дава право на никой да обижда и вменява вина на другия. В един разрив имат участие и двете страни - далеч съм от мисълта, че единият е напълно бял, а другият изцяло черен.

Не се знае какво ще следва в живота - дали ще има или не по-добър мъж. Обаче не е лошо човек да изпитва някаква надежда за по-приятно бъдеще. И за повечето хора е добре да не са сами, да имат половинка.

Може да е просто стечение на лоши обстоятелства или да се събереш с неправилния за теб човек ...

Ние само си философстваме, а нещата обикновено са доста многопластови и сложни  Thinking

# 32
Да  Love_fairy , много е жалко всичко , и ми е мъчно за себе си.Наистина през много съм минала, дълго време неможехме да имаме дете , мъжки фактор.Винаги съм го "вдигала" емоционално , обичала , подкрепяла , минала съм през ада , за това дете. Мислех и вярвах че сме екип Sad Sad Детенце се роди с проблем, отново през ада , аномалия + съмнения за допълнителни увреждания несъвместими с нормален живот, два месеца , докато минат всички прегледи умирах по 100 пъти на ден Sad Sad Sad Sad Sad слава богу сега всичко е наред, имаме едно здраво , чувствително и умно дете , но всичко това мислех , че ще доведе до нещо много силно , не до изневяра.

А защо мислиш, че ти си го тласнала към изневяра? Това ми стана интересно.....

# 33
Да  Love_fairy , много е жалко всичко , и ми е мъчно за себе си.Наистина през много съм минала, дълго време неможехме да имаме дете , мъжки фактор.Винаги съм го "вдигала" емоционално , обичала , подкрепяла , минала съм през ада , за това дете. Мислех и вярвах че сме екип Sad Sad Детенце се роди с проблем, отново през ада , аномалия + съмнения за допълнителни увреждания несъвместими с нормален живот, два месеца , докато минат всички прегледи умирах по 100 пъти на ден Sad Sad Sad Sad Sad слава богу сега всичко е наред, имаме едно здраво , чувствително и умно дете , но всичко това мислех , че ще доведе до нещо много силно , не до изневяра.

А защо мислиш, че ти си го тласнала към изневяра? Това ми стана интересно.....

Защото въпросния мухльо й го е вменил  ooooh! ooooh! ooooh!

Крис, защо не спреш да се опитваш да мислиш по темата ? Практически опит имаш ли или само фантастични догатки и тънки сметки?
Когато се омъжвах за бившия ми съпруг, той се отнасяше с мен достойно. Говорили сме и сме правили нещата, защото сме ги искали и двамата. Определено не съм мислела и той не ми е давал повод да се съмнявам, че е такъв, какъвто се оказа, че е . Ела го чуй какво говореше накрая - насила се оженил за мен, насила дете ми направил....Жив да го ожалиш!

# 34
  • София
За едно и също, ама май от различни ъгли го гледаме.
Жените уж много държите на чувства, идеали, романтика, ама дълбоко вътре сте си доста практични. Гледат се личните качества на човека, а не колко те обичал или уважавал. Ако и ти имаш лични качества, ще те уважава, де ще ходи.
Природата ни е вменила да сме такива, когато " търсим" баща на децата си.
Когато търсим само тръпка, често затваряме очи за неуважението и незачитането.
Цитат
Едно само се чудя - тези, дето са спали с мъжа ѝ, как пък те са го намерили за привлекателен и свестен, а тя не?
Ами, не са му сърбали попарата, затова!
Тя го е намирала за свестен, щом го е подкрепяла когато е имал проблем с възможността за бащинство.
Цели 15 години са били заедно и 10 от тях той е имал проблем.
Това малко ли е?
ПП. Няма да повдигам темата за разпадналите се семейства след раждането на проблемно дете- аз не съм чувала за майка да си е била камшика и бащата да се е заел с отглеждането.

# 35
Сигурно ще сътворя дълъг пост Mr. Green , дано имате търпение да го изчетете.( немога да цитирам , че техниката вкъщи е малко счупена)Такаа , когато сме се взели сме били на по 20 години.Решенията , които взима човек на тази възраст са емоционални , не разумни!Той е красив , забавен , харизматичен прекарваме си супер , естествено.Минават 3-4 години , вече имаме жилище (от моите родители), добри доходи и решаваме да задълбочим ,т.е искаме дете.След време се установява проблем , много щеше да ми е добре да избера лесното нали, какво ми пука на 24 съм самостоятелна ( и да хубава бях).Аз обаче избирам борбата, за човека който обичам и вярвам че ме обича.Немога да се отнеса като неговото семейство , дете е на разведени родители , които никога , ама никога не са се интересували от него.Аз се вкопчвам в него и идеята , която имаме.Боготворя го , карам го да се чувства велик........ и той свиква с това (явно съм била добра Rolling Eyes )защото той започва да се променя , и да се държи като божество.Правя всичко това , защото имах верую , че мъжът трябва да се чувства велик и незаменим.Минава време (гореспоменатите перипети) и аз пренасочвам цялата тази енергия към детето.Впоследствие идва водовъртежа с нощните смени и гледането на детето и в едни момент той спира да получава това , което е свикнал.Вижда , че вече не е толкова велик в моите очи.Започва да търси особа , която да го кара да се чувства така , и разбира се я намира.Между другото тя визуално е мое копие newsm78.Та заради всички тези брътвежи смятам , че да имам вина....................и то голяма.Човека продължи да се променя , всъщност всички се променяме с годините.Смятам , че аз се промених някак си градивно , а той с обратен полюс,  към по -лошо.Започна да прилича на родителите си , вече не бяхме "ние", а "аз" и "ти".Винаги парите са ни били общи , но това се промени.Извади кантара аз - толкова ти - толкова.Започнаха униженията , употребата на недопустими нарицателни като " боклук , овца , мишка , умирай в кофите, каква беше , каква стана (визира напълняването ми от 45- на 50- 52 кг)" и все неща в този род на мисли..........И това всичко е в присъствието на детето  Sick пропуснах да кажа , че е имало и физически посегателства.Стигнахме до момента , в който .................... ме наплю , буквално, отново пред детето.В този момент се събудих , и се попитах дали съм нормална. #Cussing out
П.П Въпреки всичко , аз не тая лоши чувства към него, той е половината ми живот Tiredразминахме се в превода , така да се каже.Искам просто да ме остави на мира и да продължа , заслужавам го да се прибера и да съм спокойна , а не да се приготвям за поредната битка с него , нали?

# 36
  • В полите на Пирин планина
anyma , след този пост няма повече какво да се добави  Hug

Намери себе си отново и собственото спокойствие. Пожелавам ти щастие - на теб и детето.

# 37
  • София
Знам какво ти е. И сега, ако можех да върна времето назад нямаше да загубя толкова време и щях да се събера по-бързо. Повярвай ми, няма от какво да се страхуваш, имаш прекрасно детенце на 5г, което иманужда от теб и трябва да те вижда усмихната. Знам, че боли, но ще мине, не се вторачвай в миналото, мисли за бъдещето. Моята беше на 10 месеца, когато останах сама и от една страна това бе по-добре за нея, но самотата, при която нямаш една дума да размениш с никого (ама наистина с никого) е убийствена. Така че сега е идеален момент да общуваш по-пълноценно с детето си, защото времето лети неимоверно бързо. Ето, догодина ще е ученичка и след това годинките се изнизват неусетно. Просто спри да мислиш за бившия, приеми го като 1 месец отпуска, примерно. Недей да отричаш хубавите моменти, но и не въздишай по тях - просто приеми, че е имало нещо, случило ти се е, останало е най-прекрасното нещо на света за теб и продължавай напред. Животът  не само не е свършил, може да се окаже, че ще е мноооооого по-добър Hug

# 38
  • София
Боже, чак сега ти прочетох поста за него, за обидите, наплюването, магазина и прочее. Божичко, забрави предния ми пост! Божичко, ти добре ли си, защо си търпяла подобни неща. Пред детето! Господи, побеснявам като чуя/видя такива хора, които  съсипват бъдещето на детето си! Да, съсипваш го! Ти също! Защото търпейки това го учиш да приема, че това е нормално поведение. И ако е момче ще поеме неговия модел на поведение, а  ако е момиче - да търпи.
Е, поне си се махнхала. Само да попитам... за какво съжаляваш?!?!?!?!?!?!?!?!

# 39
" Само да попитам... за какво съжаляваш?!?!?!?!?!?!?!?!"

За изгубеното време , защото е ясно , че е имало сигнали , за които не съм имала очи, за детето ( точно , това което казваш , за модела който поучава)Яд ме е на себе си , на глупостта си Tired и нерешителността си...да прекратя нещата навреме Sad Sad

# 40
  • София
anyma Hug по-добре късно отколкото никога, ще порасне и ще разбере Hug стой до него

# 41
Мила, Анима, вдигни глава! Времето няма кой да ти го върне! Аз също съжалявам, че не бях по-твърда и решителна. Бтв, и моя бивш ме наплю в лицето...Доста неща от твоята история са ми познати.
Гледай напред! Наистина си млада и макар да сте били много години заедно, имаш още много повече пред теб!

# 42
Виж, това не е загубено време, а време на трупане на опит и развиване на емоционална интелигентност  Peace

Розовите истории ги има в приказките, в живота всичко е много динамично и никога не само черно и бяло.

Сега ти е каша в главата и е ясно, че си като лодка в бурно море - ту си върху вълните, ту в основата им - нагоре и надолу. Важно е да не останеш под водата и да изплуваш, а това става с времето.

Не се обвинявай, мисли, чувствай, изживей го - най-тъмно е преди зазоряване, както казва един философ  Wink

След време ще си по-мъдра и по-силна, и ще се гордееш със себе си  Peace

# 43
Ако бях на твое място и детето нямаше да му давам. Защо си търпяла? Боже, не го пожелавам на никого.Защо сме такива...Добре де, не те кефи вече половинката, ами кажи " виж, не ме к ефиш вече, дай всеки да си поеме по пътя" Защо трябва всичко това да се случва и пред очите на децата и за тях остава психо- травма за цял живот
Гледай напред, мила! Сега си в дъно, но ще изплуваш.
Но нали си казва да се правят комплименти на мъжете за да не ги търсят навън? Тогава как да постъпваме, по дяволите?

# 44
  • София
На Крис само ще кажа, че точно на 34 се хващат по-читави мъже, отколкото на 20, защото се гледа с отворени очи.
Анима, историята ми е много подобна на твоята, без обидите и насилието - бившият ми не е лош човек, просто не обича отговорностите. Ние се разведохме също на сходна възраст, със сходен брой години заедно и дете с година по-голямо от твоето. По почти същите причини - години изневери след като аз съм спряла да виждам божеството в него и съм го карала да мие чинии и да ходи на семейни ваканции (ама че кучка!).
Мниго беше тежко и те разбирам, не знам обаче дали ше ми повярваш - минава.
И благодарение на всичко това, вече живея в истинско семейно шастие, вече 7 години с втория си съпруг, гледаме си моят син заедно, имаме си и дъщеричка и ей богу, имам семейството, което винаги съм искала.
Но истината е, че дори преди да срещна съпруга си, животът ми със синът ми пак беше по- спокоен след развода. И никога да не се бях омъжила, пак нямаше да съжалявам за нищо, освен че отлагах толкова време.
Всичко ще е наред!!

Общи условия

Активация на акаунт