РИМ - XII тема

• 64 760
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Milano
ican, кой хотел резервира последно и хареса ли ти?
Някой знае ли кога свършва ремонта на Испанските стъпала, прочетох че ще пролетта, но ме интересува по скоро в периода 21 - 24 април, дали ще сложат цветя за празника на града.

Бяха обявили до края на пролетта (някъде четох през май), за момента няма нова информация.
Месец преди завършване на ремонтните дейности ще бъде затворена напълно (ла скалината).

Радост Николова,  Папата нямаше как да не е навън в сряда - откри Великденските пости.

Ican, абсолютно подкрепям мнението ти (с изключение на сладоледа) - неорганизирани са не само в транспорта, в центъра е трудно да попаднеш на добра храна.

Затова съм си извадила 2-3 места от Трип-а за вечеря, обикновено  карам на принципа - където се намирам в момента и когато съм гладна.

5 евро за три  топки са много (3 - 3,50 за среден сладолед).

Tе през ден през два са по новините с опитите си за измама на туристите.

Последно, таксита с фиксирана цена от летището до града се опитали да вземат по-висока цена и при отказа на жената я оставил на околовръстното, други били с брояч, който върти двойно по-бързо.

Не помня името на заведението, но беше до Фонтана ди Треви - сладолед с различни цени в зависимост от това дали си римлянин (ясно им се чува акцента), италианец или чужденец.

Сицилианеца плати 3,50, чужденците - 6 евро, а римлянина - 2,50 (даваха го по тв със скрита камера, след жалби).

Гледайте цените и си искайте бележка.

# 466
regina di cuori, благодаря  HugТвърдо съм решила, че искам да ги видя тези стъпала украсени, но ще видим кога.
Ican и на теб благодаря, следя го и аз хотела за едни дати, ама много скъп за сега.

# 467
  • Milano
Аз исках да заведа малката да й покажа Рим и й казах, че ще видим папата...точно тогава (09.03) е отложил Удиенцията.

Забелязах голяма разлика в цените на хотелите в зависимост от сезона и въпреки, че се оплакват че имали спад от 80% в сравнение с предходни години не ги намаляват.

В случая имам предвид за моите дати през юни.

# 468

Не помня името на заведението, но беше до Фонтана ди Треви - сладолед с различни цени в зависимост от това дали си римлянин (ясно им се чува акцента), италианец или чужденец.

Сицилианеца плати 3,50, чужденците - 6 евро, а римлянина - 2,50 (даваха го по тв със скрита камера, след жалби).

Стига бе, как става това?
нали има цени изложени?
аз винаги си казвам каква купичка?фунийка искам,  не са ме лъгали

# 469
  • Вестерос
Не е само там явно, по неясни за мен причини в Букурещ навсякъде по магазините, не за храна, ми правеха отстъпка до към 1 лея  Tired Така че хич не се учудвам. Още повече като знам по нашите курорти ,че за българи е много по-евтино по заведения и по магазините в самите курорти.

# 470
  • Milano
Ами, Брадли не всички гледат.

Най-прецаканите са японците.

Този ''феномен'' е и във Венеция с гондолите.

Понякога го слагат в ценоразписа, който е надут (ама ако има кой да им ги дава):

http://www.wallstreetitalia.com/a-roma-il-gelato-pi-caro-al-mondo-16-euro-a-cono/

пп. нямам време да превеждам, но само да погледнеш цифрите се усещаш че не са нормални.

http://www.today.it/rassegna/gelato-42-euro-roma-turisti.html

Скрит текст:
за юни билетите с влака са по-скъпи отколкото със самолета Laughing, ще заложа на Алиталия

# 471
  • Вестерос
Ехееее ooooh!

# 472
  • Пловдив
Ican, абсолютно подкрепям мнението ти (с изключение на сладоледа) - неорганизирани са не само в транспорта, в центъра е трудно да попаднеш на добра храна.

Олекна ми, значи не съм само аз  Mr. Green

Затова съм си извадила 2-3 места от Трип-а за вечеря, обикновено  карам на принципа - където се намирам в момента и когато съм гладна.

5 евро за три  топки са много (3 - 3,50 за среден сладолед).

Питах и съпруга ми, толкова е бил сладоледа и на трите места, където ядохме. Голям - 5 евро, 2,50 - малък. Цени имаше написани, и там гордо си стояха тези цифри, бележки също даваха. Предполагам, че цените са такива, защото са били непосредствено до туристическите забележителности.

Tе през ден през два са по новините с опитите си за измама на туристите.

Последно, таксита с фиксирана цена от летището до града се опитали да вземат по-висока цена и при отказа на жената я оставил на околовръстното, други били с брояч, който върти двойно по-бързо.

# 473
Никъде в Рим не са ни взели повече пари за това, че сме чужденци.. Вярно, че на повечето места на мислеха за италианци, но въпреки това, когато цената си е упомената, няма как да те излъжат.. На места, където не са описани цени, не сме сядали, а и не видяхме..

Този Карло Мента, беше огромно разочарование, защото нямаше абсолютно нищо впечатляващо, освен ниските цени..  Crossing Arms

# 474
  • Milano
Никой не е казал, че навсякъде и на всички чужденци се пробват.

Просто да си имате едно наум.

Мъжа ми напр. не гледа никога цени и бележки, аз обаче - да.

Ican за голям сладолед става  5 евро (3 топки често е среден, големият е ок. 4-4,50евро в центъра на Милано).

Обаче не разбрах какво сте си поръчали и какво сте яли?
Какви пръжки? Карбонара ли имаш предвид?

Formaggio grattugiato, което наричаш пармезан, но може да бъде различен напр. пекорино романо се слага в карбонара-та, може да е Грана падано, а може и Пармиджано Реджано.

Та това се слага отгоре на всяка паста, с изключение на тази, която е с морски дарове.

Ако не искаш, не слагаш.

И на нас ни е странно, че чужденците си слагат кетчъп върху пицата или спагетите или търсят странни пици като Чикен пица, които не съществуват по принцип...заради туристите може и да са ги добавили.

# 475
  • в града на вечния купон
Имала съм късмет да видя папата ....
Само  дето  се  вайках с тези покани.
Ние също посетих ме Карло Мента и за мен си е ок,пана котата и бяха сложили много  сироп,но пак ми беше  ок.
Малко се смръщиха като им казах,че искам да  платя с карта.

# 476
  • Вестерос
Всичките изброени сирена могат да ме докарат до кулинарен екстаз, още сънувам моцарелите и им търся заместници по нашия пазар- няма

# 477
  • Луната
ican, кой хотел резервира последно и хареса ли ти?
Бяхме в Hotel Colosseum. Резервирах го по препоръка на Woman^In^White, за което много и благодаря  bouquet
Чудесен е хотела - уютен, чист, любезен персонал и закуската беше много добра.
Качихте ли се горе на терасата? Гледката към Колизеума, Монумента на Виторио Емануеле и Рим беше страхотна оттам. Радвам се, че ви е харесал.
Пропуснах да пиша, че последният път отседнахме в хотел Аполо. Чисти стаи, любезен персонал, добра закуска и на хубаво място. Намерихме го на промоция... за 50 евро двойната стая със закука на вечер, а със сити таксата - 58 евро. Резервацията ми беше през galahotels.
Скрит текст:
От година и половина използвам сайта за резервации и до сега не съм имала проблем с резервациите.
Радост Николова и аз съм виждала папата и наистина си е запомнящо се. Дори още си пазя поканите за аудиенцията. Simple Smile

# 478
  • Вестерос
Малко тъп въпрос, но за папата само в сряда е нали, от много рано?

# 479
  • Луната
Малко тъп въпрос, но за папата само в сряда е нали, от много рано?
В сряда е аудиенцията, а в неделя се показва от прозореца за неделната проповед.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 16:53 от Woman^In^White

Общи условия

Активация на акаунт