РИМ - XII тема

• 64 736
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Вестерос
за съжаление и аз попаднах на същото инфо ,  че в понеделник музеите са затворени -явно това ще ни е " денят на църквите" , или денят на " фонтаните"....    относно Рома пас -ами за сега съм решила да го валидираме във вторника /2 ден/ но имам още 1 седмица да променям нещата  Laughing

Не са всички музеи. Все пак и в България музеите не работят в понеделник, не е за учудване, НО аз лично понеделник бях в Колизеума, форума, палатин, после Капитойските музеи, Императорските форуми от улицата и ходих в църквата Сан Пиетро ин Винколи и Сан Клементе, че са близо до Колизеума.

# 586
  • Milano
Regina di cuori,
Да, малко ме тресе нервата.  Laughing
Нещо имам някакви фактори, които ме карат вместо да се радвам, че отиваме в един от най-мечаните ми градове, да ми е неспокойно и да ми се отщява да ходя някъде.
Може би затова ми се иска всичко да е планирано добре, и да е спокойно, като отидем. Планирането не гарантира спокойствието ни, но много помага.
 Sunglasses
Ще се опитам да не се нервирам толкова. Явно това с СМС е нещо обичайно за Италия.
Ще го приема като характерна особеност на местните.

Благодаря на теб и на всички, които ми писаха успокоително!
Малко ми олекна!

За интернета- аз много рових сама, но не открих това, което ти си успяла.
Факир си!
Ще проуча това, което си ми изпратила като инфо.

А стачката- какво? Тя транспортна ли е била?
И сега няма да има стачка, така ли?
А ако има стачка, изобщо ли никакъв транспорт не работи?А таксита, маршрутки? /ако има маршрутки/ като са частници и те ли не работят?
Стачките само предварително ли се обявяват, или стават и спонтанни?

А шатълите от летището- ите ли стачкуват?!?

Трънче,

Скрит текст:
+1 за нервата допреди малко.

Малката е с много висока температура, която не спада и преди малко се върнахме от БП на една детска клиника. Сега се успокоих, защото не съм спала цяла нощ и ми се доспаа.

Спокойно, не си разваляй предварително ваканцията с глупости.
За мен е абсолютно нормално, това което ти е казал.

По-скоро ''проблема'' е в бг туристи - от това, което чета в различните теми в ''на път''.
Имат някаква несигурност и питат небивалици понякога, напр. резервирах от сайта на хотела, сега дали  мога да съм спокойна, май ще им пиша мейл да ги питам и когато не им отговорят се почва с параноята, следват обаждания и потвърждение. Laughing

Не съм факир, търсим инфо на различни езици.

Стачката, не те  вълнува в момента - няма да има.

Беше само за градският транспорт, останалите неща са си отделно.
Шатълите никога не са стачкували.

Винаги се обявяват предварително (мисля беше 2 седмици), за да са законни.

В нея участва, който иска, т.е. може да е само един шофьор от 10 прим. и задължително има т.нар. фаше ди гаранция (гарантирани часове в които вървят).

Но както казах, нямаш грижи и ще чакаме отзиви за хубава ваканция.

# 587
Дами посещавали Рим ,вече не съм сигурна къде но си мисля че някъде тук из форума някоя бе прикачила файл или бе дала линк , с колко се намаляват билетите чрез Ромапас .. а аз нещо не мога да го намеря  Cry

# 588
# 589
# 590
  • София
Здравейте на всички в темата!
Благодаря на всички за споделената информация! Много ми беше полезна, а и се надявам да успея да се възползвам на практика от нея.
Трънче, ние също пътуваме във вторник, може и с един полет да сме. Резервирали сме стая в хотел "Сиракуза". Четох тук, че мястото е гадно Simple Smile, ама каквото-такова  Laughing
Нещо за поканите за Ватикана не се ориентирах, а имаме намерение в сряда да посетим Ватикана. Та имам питанка- Без покана няма ли да ни пуснат?

# 591
През кой сайт резервира хотела?
За музеите на Ватикана може да си купиш билети онлайн или на място.
Едит: ти май питаш за срещата с папата  Wink

# 592
  • София
Точно за среща с папата питам Simple Smile
Иначе хотел и самолетни билети резервирахме чрез туроператор

# 593
Здравейте, някой ще пътува ли на 23.02 от Букурещ за Римс Wizz??

# 594
  • в града на вечния купон
Точно за среща с папата питам Simple Smile
Иначе хотел и самолетни билети резервирахме чрез туроператор
върни се 3-4 страници  назад го коментирах ме.
Никой не ти ги проверяв, но май трябва да  ги имаш.

# 595
Привет! Ние получихме имейл с потвърждение за поканите за аудиенцията, но все още се чудя дали си струва да изгубим цял преди обед за да присъстваме. После вероятно и потока за музеите ще е по-голям. Ако някой е присъствал на аудиенцията да сподели, колко време отнема. От Площада може ли да се влезе с билет /ще ги купим онлайн/ за ватиканските музеи или трябва да се върнем обратно? Благодаря на всички, тук намирам много ценна информация  bouquet.Ние заминаваме на 01.03. и сме с 4 нощувки, програмата е доста натоварена, пък каквото успеем Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 11:01 от Nadq Slavova

# 596
  • Вестерос
Билетите се продават на входа на музея, който е на 10 минути пеша от площада. На площада не се продават никакви билети.

# 597
Здравейте и от мен. Плануваме пътуване до Рим 31,03-05,04,2016. Та имах няколко въпроса. Някой летял ли е до Рим Чампино? Много по-отдалечено ли е от другото летище,защото ако спестените 200лв от самолетните билети ще ги дам за такси или метро,то тогава по-добре да пътуваме с Алиталия.
Може ли да ми препоръчате и добри хотели с централна локация?
И последно-предполагам,че началото на април там е значително по-топло,но все пак, какъв тип дрехи да предвидя?

Много-много благодаря в аванс за препоръките Simple Smile

# 598
Рим Чампино e по-близкото и по-молко летище, което за мен го прави и по-удобно. Не знам има ли смисъл от такси, защото има множество компании, които организират превоз до града за 4-6 евро. Ние бяхме с Теравижън, предваритилно закупен отиване и връщане, но не знам дали има смисъл изобщо от предварителна резервация, защото както казах - има много превозвачи и постоянно тръгват различни автобуси, а ние си чакахме часа, защото малко се бях презастраховала.

Относно времето-просто следи някой сайт, защото година с година не си прилича, но преди две години, точно в същия период през деня сигаше до 24-25 градуса

# 599
Абсолютно няма смисъл да се запазва предварително. И двата пъти сме били с Теравижън, единия от Фиумичино, другия от Чампино и си купихме директно билетите там.. Без да чакаме часове.. Максимум 20 минути, докато дойде бусът. На връщане от Термини е препоръчително да се отиде по-рано, че все пак се гони полет.. Ние единия път, хванахме последните два билета навръщане..  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт