РИМ - XII тема

• 64 739
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Тук, ако се регистрираш, 4 часа на ден безплатно:
https://www.comune.roma.it/pcr/it/digit_roma.page
Това е супер, но като прочетох условията и доколкото ги разбрах, разбира се, трябва да има италианска сим карта. Така ли е наистина?

Може и с чужда.

http://www.digitromawifi.it/

# 571
  • Враца
Regina di cuori,
Да, малко ме тресе нервата.  Laughing
Нещо имам някакви фактори, които ме карат вместо да се радвам, че отиваме в един от най-мечаните ми градове, да ми е неспокойно и да ми се отщява да ходя някъде.
Може би затова ми се иска всичко да е планирано добре, и да е спокойно, като отидем. Планирането не гарантира спокойствието ни, но много помага.
 Sunglasses
Ще се опитам да не се нервирам толкова. Явно това с СМС е нещо обичайно за Италия.
Ще го приема като характерна особеност на местните.

Благодаря на теб и на всички, които ми писаха успокоително!
Малко ми олекна!

За интернета- аз много рових сама, но не открих това, което ти си успяла.
Факир си!
Ще проуча това, което си ми изпратила като инфо.

А стачката- какво? Тя транспортна ли е била?
И сега няма да има стачка, така ли?
А ако има стачка, изобщо ли никакъв транспорт не работи?А таксита, маршрутки? /ако има маршрутки/ като са частници и те ли не работят?
Стачките само предварително ли се обявяват, или стават и спонтанни?

А шатълите от летището- ите ли стачкуват?!?

# 572
  • Вестерос
Реджина, благодаря ти, този до термини го знам  Grinning На 30.03 заминавам, малко след великдена им.

# 573
Моля да ми припомните, в неделя беше ли възможно качването на купола Св. Петър или не?

Попаднах на това  и се размислих:

# 574
Lady Vengeance благодаря . bouquet
radence92- явно по едно и също време ще сме в Рим-  и аз  кроя плановете.... Simple Smile и реших на следващия ден след полета да посетим Колизеума, Форума и Палатин , вкл и района около тях - за да ги разгледаме на спокойствие, но голямото ми мислене е за деня на полета - ние ще сме  11,00 на Чиампино и се надявам да сме приключили с настаняването до към 13 часа и сега се чудя  newsm78 къде да отидем ... засилила  към се към вила Боргезе ама .....

# 575
2. Уж четох ... но моля за повече разяснение за аудиенцията при папата : Молба къде се подава ?Колко време предварително? На посочения линк пишеше че всички дейности на папата са безплатни и за аудиенцията ли се отнася ? Нещо там не намерих инфо дали ще има аудиенция на 2.03 ?
Аз изпратих мейл за поканите за 02.3.16, тук:  http://www.santasusanna.org/popeVatican/tickets.html  и получих отговор вчера, т.е. за 3-4 дена. Само че се чудя дали няма да изгубим преклено много време, писаха ми че трябва да сме по-рано 8-9 сутринта за да заемем местата, т.е. най-рано към 11 часа ще влезем във Ватиканските музеи, а базиликата Св. Петър май отваря късно следобед. Моля, ако някой е бил в този порядък на посещение във Ватикана да сподели Simple Smile

# 576
Nadq Slavova чела си първия ми пост.. както и да е вече имаме потвърждение за 2.03, и да моите планове са също този ден да посветим на Ватикана.. четейки http://meetlovevisit.com/bg/routes1.php мисля че ще успеем с ватиканските музеи а работното им време http://www.bgits.com/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B8-%D0%98%D1%82 … %D0%B8%D1%8F.html

# 577
Здравейте, момичета.Благодаря ви за подробната информация.Бих искала няколко съвета от вас, ако е възможно.
1.Първия ден пристигаме около 9 часа на летище Фуимичино и трябва да се придвижим до Термини и от там да хванем метро до нашата квартира, която е на м.с Батистини..та въпроса ми е ако взема рома пас ще ми стигне ли времето първия ден за Колизеума, Палатин и Капитолийския музей ?Не знам работното им време.Колебая се кое да ми е втория безплатен обект замъка Сан Анджело или Капитолийския.
2.Втория ден мисля от 10 да сме на аудиенцията на 2.03 и да съм взела билети за Ватикана, да разгледаме там и да се отправим отново към площада и да разгледаме базиликата и да се качим на купола.Имам желание да разгледам и Кастел Сан Анджело.Та въпроса ми твърде амбициозна програма ли е това и ще ми стигне ли времето.Ако не ще премахна от програмата аудиенцията малко тя ми обърква нещата и евентуално Капитолийския музей за друг ден.

3.Полета ни на връщане е от 9.50 часа как предлагате да се предвижим малко ми е притеснено.В колко отваря метрото?Извинявайте за дългия и досаден пост . Благодаря предварително.

Колизеума, Палатин и Капитолийския музей спокойно ще разгледате за един следобед това направихме и ние. Ватикана и Сант Анджело разгледахме също е в един ден без да бързаме.Таке, че програмата за тези два дни е напълно изпълнима без да се препуска от едно място на друго.

# 578
Lady Vengeance благодаря . bouquet
radence92- явно по едно и също време ще сме в Рим-  и аз  кроя плановете.... Simple Smile и реших на следващия ден след полета да посетим Колизеума, Форума и Палатин , вкл и района около тях - за да ги разгледаме на спокойствие, но голямото ми мислене е за деня на полета - ние ще сме  11,00 на Чиампино и се надявам да сме приключили с настаняването до към 13 часа и сега се чудя  newsm78 къде да отидем ... засилила  към се към вила Боргезе ама .....
Чудесно!Ние пристигаме малко по-рано и се надявам да ни стигне времето в деня на полета за Колизеум,Палатин и Капитолийския.Втори ден Ватикана+Кастел Сан Анджело.Ще взимате ли покани за аудиенцията?Трети ден Вила Боргезе и четвърти свободна програма с другите забележителности като ди Треви, Пантеона и т.н.Още не съм запазила за никъде.Умувам...

# 579
Здравейте, върнахме се вчера от Рим. Изморени, изпълнихме си програмата с много малки изключения. В сряда бяхме във Ватиканските музеи с предварително купени билети. В 9,30 нямаше абсолютно никакви опашки.  Когато излизахме към 14 също. 
В сряда, когато е и аудиенцията на папата  вероятно става по-голяма опашката за Ватиканските музеи към 11 часа newsm78

# 580
radence92 ние пристигаме в 11ч на Ciampino - от там с  теравижън до Термини и оттам до хотела  пеша /на 300м/ - така че предполагам към 13,0-14ч ще бъдем готови да тръгнем по обектите ...
ето за този половин ден се чудя къде да отидем - оказа се че в понеделник вила Боргезе и вила Джулия не работят  Sad - сега гледам ето това http://www.rivitalia.com/bg/content/muzei-v-rim-polezni-svedeniya-karti-adresi и продължавам да се чудя . Ако някой даде идея за друг обект или отзиви за някой от музеите  ще бъда много благодарна...
 Nadq Slavova и на мен хич не ми бе дошло на ум за тълпите в сряда ...май ще  ги разгледаме във вторник + замъка Сант Анджело , а  след аудиенцията вила Боргезе и вила Джулия

# 581
Понеделник за повечето музеи и обекти е почивен ден. В този ден (понеделник) ние посетихме Колизеума - той е отворен за туристи. След това пеша направихме дълга обиколка, тръгвайки от Колизеума, паметника Виктор Емануил, площад Венеция, Пантеона, фонтана ди Треви, площад Навона, стигнахме дори до Ватикана.
Предния ден т.е. в  неделя посетихме Капитолийските музеи, а след тях Форума и хълма Палатин. Колизеумът  запазихме за следващия ден т.е. понеделника,  заредени с нови сили.Билетът за Клизеума, Форума и Палатин е комбиниран и  може да се ползва в два поредни дни. Ние използвахме  Рома пас. Същото важи и за него.

# 582
за съжаление и аз попаднах на същото инфо ,  че в понеделник музеите са затворени -явно това ще ни е " денят на църквите" , или денят на " фонтаните"....    относно Рома пас -ами за сега съм решила да го валидираме във вторника /2 ден/ но имам още 1 седмица да променям нещата  Laughing

# 583
Ватиканските музеи са отворени в понеделник, както и Капитолийските, замъкът Сан Анжело също е отворен...

Боргезе не работи в понеделник

# 584
radence92 ние пристигаме в 11ч на Ciampino - от там с  теравижън до Термини и оттам до хотела  пеша /на 300м/ - така че предполагам към 13,0-14ч ще бъдем готови да тръгнем по обектите .
В кой хотел ще бъдете?

Общи условия

Активация на акаунт