РИМ - XII тема

• 64 783
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте
останаха 10тина дни преди нашето посещение в Рим..но колкото повече наближава, толкова повече въпроси възникват.Общо взето ще спазваме туристическите маршрути на Поликсена -естествено с някои промени .С риск да досадя ще помоля за малко повече разяснение
1. Може ли навсякъде да се ползва карта / дебитна в моя случай/ - имам предвид музеи , ресторанти ..
2. Уж четох ... но моля за повече разяснение за аудиенцията при папата : Молба къде се подава ?Колко време предварително? На посочения линк пишеше че всички дейности на папата са безплатни и за аудиенцията ли се отнася ? Нещо там не намерих инфо дали ще има аудиенция на 2.03 ?
3. приоритетно се интересуваме от история и то от древна до към средновековна - ясно е че за ден-два не можем да посетим всички музеи - така че ще моля тези от вас със сходни интереси да подскажат  на кои да се спрем.

# 526
1.Може предполагам почти навсякъде, музеите със сигурност, ресторанти не всички, хотелите ако са малки или апартаменти често се правят на луди, че не им работи терминала.
2.Попълва се  формата за запитване http://www.santasusanna.org/popeVatican/tickets.html и ти изпращат потвърждение на мейла, но мисля че нямате време защото потвърждението се бави около 2 седмици.Другият начин е описаният на първа страница, вземане на покани от Бронзовата врата.Безплатни са поканите.
Ще има на 2 март аудиенция от 10.00 ч. http://www.vatican.va/various/prefettura/en/udienze_en.html
3.Не мога да помогна.

# 527
  • в града на вечния купон
Здравейте!

и нашето пътуване приключи, целта бе изпълнена да видим папата Peace
искам на Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети и на хората, които непрекъснато отговарят и поддържат темата.

Накратко :
успяхме почти всичко да видим , най-вече основните поне за мен 3 неща-Ватикана, Фонтанът Ди Треви и Колизеума.
За Ватикана-след лутане и притеснения за покани и чудеса, папата си бе на площада-късмет;
Фонтанът ди Треви-много хора, много лудница, но хвърлихме парички!
За Колизеума-чакахме около 35минути общо за билети и да влезем, после Форума и Платиум-за 1 ден ги минахме.
Поне аз не съм срещала  а и може да е писано-Билети на място т.е на касите се плащат само с дебитна или кредитна карта, кеш не може да се платят!
Обиколихме и останалите забележителности, като не успях да видя фонтанът с костенурките Cry
Испанските стълби са в ремонт все още, но ние ходихме до тях.
За храната поне се коментираше предните две страници-моето е мнение е , че зависи къде си седнал и аз поне очаквам различен вкус. Имаше и места, където много ми хареса пицата, другаде не.
Като правило в заведения с видимо присъствие на персонала от Бангладеш НЕ съм посещавала, не за друго, а защото си мисля, че като си в Италия , ЗНАЧИ си в Италия, но то в Европа е такава мешавица вече............
иначе китайски сувенири и магнити за по 1 евро навсякъде.
на мен ми остана малко време да пообиколя магазините на гара Термини.......
Това е накратко .
И пак казвам, че и 5 дни са малко за РИМ всичко да се види и то основното.

# 528
  • Враца
Моля за помощ!
Изпратете ми, моля ви /може и на лични/, някаква карта на Рим офлайн. Да е като GPS.
И моля да ми кажете къде има безплатен интернет в града.
Аз търсих доста, но открих инфо само за някакви трамваи, което не ни върши работа.
Имаме интернет в квартирата, но през деня може да ни потрябва нещо.

Мерси!

Добавям още един въпрос:
В горния пост видях, че билети за Колозеума не могат да се купят кеш- това правило ли е, или е било някакво временно положение?
Аз не искам да плащам с карта нищо...
Не мислех да купувам Рома пас, но ако това за билетите е вярно, ще купим пас, и с него ще минаваме...

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 10:21 от Трън в Очите

# 529
Принципно ако си заредиш картата на телефона, картата работи и офлайн и те намира като локация, без да трябва връзка с интернет, аз поне така правя. Но не можеш да търсиш примерно адрес, да правиш маршрут...

# 530
  • Враца
Брадли Купър, можеш ли да ми изпратиш линк към приложението, което си ползвал?
На лични...

Благодаря ти!

# 531
Ползвам си гугъл мапс

# 532
ММ използва Sygic и сме нямали никакви проблеми.. Сега знам, че с някаква друга, но идея нямам каква.. Говорим офлайн, без интернет.   Това основно, обаче когато пътуваме с кола на някъде... В Рим по-скоро няма да се объркате или да ви е нужна навигация, ако имате бегла представа от ориентиране по карта.. Всичко е много лесно  Stop

# 533
  • Враца
ММ използва Sygic и сме нямали никакви проблеми.. Сега знам, че с някаква друга, но идея нямам каква.. Говорим офлайн, без интернет.   Това основно, обаче когато пътуваме с кола на някъде... В Рим по-скоро няма да се объркате или да ви е нужна навигация, ако имате бегла представа от ориентиране по карта.. Всичко е много лесно  Stop
Аз градът го разучих, и мисля, че по центъра и през деня ще се оправяме всякак.
Имам малки проблеми с хазяина ми.
Прави се на интересен.
Не иска да си уговорим среща отсега.
Да съм му пратела СМС като пристигнем.
Що? Не се знае... Close
Много е пестелив и на обяснения как да стигнем до квартирата. Каза ми само на коя спирка с трамвая да слезем. А после? Изненада.
Ще трябва да се оправяме съвсем сами, по тъмно, носещи багаж и в напълно непознат за нас град.
То в София е трудно в непознат квартал да се оправиш по тъмно, хем можем да попитаме всеки минувач, а там...

Много съм ядосана, но както и да е.

Затова ми трябва картата.

А за безплатен интернет защо никой не се включва?
По паркове и градинки няма ли?
Във и покрай забележителностите и/или музеите?

# 534
Интернет има в Макдоналдс, а Макдоналдс има на доста места в Рим

# 535
  • Враца
Аха.
Преди години, на една организирана автобусна екскурзия до Франция, екскурзоводката наричаше Макдоналдс "верига безплатни тоалетни". Sunglasses
Сега можем да добавим и "верига безплатен интернет". Laughing

# 536
Хаха, да
кафето на МкД в Италия е хубаво, правят го както по всички заведения, и като се добави, че не се плаща за сервиз,  както е в обикновените кафенета ако седнеш в Италия, си струва интернет + кафе  Laughing

# 537
  • Враца
Ооо, това е доста полезно.
Хубаво кафе в Макдоналдс? - трябва да се отбележи някъде!

А  билети за Колозеума /и за другите градски забележителности/ в крайна сметка могат ли да се плащат кеш???

# 538
Ооо, това е доста полезно.
Хубаво кафе в Макдоналдс? - трябва да се отбележи някъде!

Другите им неща са си джънк, но еспресото си е класическо италианско.
(В Малта също беше така)

# 539
ММ използва Sygic и сме нямали никакви проблеми.. Сега знам, че с някаква друга, но идея нямам каква.. Говорим офлайн, без интернет.   Това основно, обаче когато пътуваме с кола на някъде... В Рим по-скоро няма да се объркате или да ви е нужна навигация, ако имате бегла представа от ориентиране по карта.. Всичко е много лесно  Stop
Аз градът го разучих, и мисля, че по центъра и през деня ще се оправяме всякак.
Имам малки проблеми с хазяина ми.
Прави се на интересен.
Не иска да си уговорим среща отсега.
Да съм му пратела СМС като пристигнем.
Що? Не се знае... Close
Много е пестелив и на обяснения как да стигнем до квартирата. Каза ми само на коя спирка с трамвая да слезем. А после? Изненада.
Ще трябва да се оправяме съвсем сами, по тъмно, носещи багаж и в напълно непознат за нас град.
То в София е трудно в непознат квартал да се оправиш по тъмно, хем можем да попитаме всеки минувач, а там...

Много съм ядосана, но както и да е.

Затова ми трябва картата.

А за безплатен интернет защо никой не се включва?
По паркове и градинки няма ли?
Във и покрай забележителностите и/или музеите?

Я кажи, къде ще нощувате, може да помогнем?

Общи условия

Активация на акаунт