РИМ - XII тема

• 64 764
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Вестерос
Не знам за вас, но на мен ми се дояде  Laughing

# 496
ican, не се обиждай, нямах предвид конкретно теб, но е факт,че много от българите смятат, че пастата и ризотото не са добре сварени, както и е факт, че италианците варят най-добре спагети и ориз, макар и да не виждам връзка с интелигентността.
Може и да сте попаднали на некачествена храна, никой не оспорва това. Peace

# 497
Малко тъп въпрос, но за папата само в сряда е нали, от много рано?
В сряда е аудиенцията, а в неделя се показва от прозореца за неделната проповед.

Можете ли да ми кажете онлайн ли си получихте поканите з аудиенцията или отивайки по-рано си ги вземате сряда сутрин? Ние ще си правим онлайн резервация за сряда-02.03. за Ватиканските музеи и Сикстинската капела и се чудим какъв час да посочим, тъй като не знаем колко продължава аудиенцията ? После смятаме да се редим за базиликата Св. Петър. Благодаря ви предварително!

# 498
Здравейте,предстой ми пътуване до Рим на 20.02 за 4 дни и имам няколко въпроса и ще се нуждая от помощта ви.Летим с wizz и ще кацнем на летище Фиумичино с какъв транспорт ще е най-добре да се придвижим до квартал Трастевере,защото в него ще отседнем и колко време ще е пътя до там.Другият ми въпрос е относно Ватикана,тъй като бяхме решили да я посетим на 22,но тогава е затворено и ни остава единствено варианта на 23 преди да си тръгнем да отидем,ще може ли за 2-3 часа да видим нещичко и да влезнем изобщо.И друго на самия площад може ли да се влезне свободно .

# 499
lovely day, и ние бяхме в Трастевере, придвижихме се с такси обаче, за градски транспорт - погледни първия пост, лесно ще стигнете до Термини с автобусите от летището /на всеки 30-40мин. някъде тръгва автобус/ и от там има автобуси до Трастевере , не е никак трудно.
Къде във Ватикана искате да влезе за 2-3 часа. За музеите - около 3 часа ви трябват, в Св.Петър може спокойно да влезете и разгледате за това време. На площада пускат свободно, да.

# 500
Здравейте,предстой ми пътуване до Рим на 20.02 за 4 дни и имам няколко въпроса и ще се нуждая от помощта ви.Летим с wizz и ще кацнем на летище Фиумичино с какъв транспорт ще е най-добре да се придвижим до квартал Трастевере,защото в него ще отседнем и колко време ще е пътя до там]

Единият вариант е да се качите на влака FR1, има спирка Трастевере.  Трябва да видите на картата дали е в близост близост до мястото,  където ще отседнете.  Цената за възрастен е 8 евро.Тука подробности:
https://www.rometoolkit.com/airport/fiumicino_airport_train.htm
 Пътува се около 30-40мин. Другият вариант е с автобус до Термини,  и от там с автобус. Но някой запознат да се включи.

# 501
  • Луната
Можете ли да ми кажете онлайн ли си получихте поканите з аудиенцията или отивайки по-рано си ги вземате сряда сутрин? Ние ще си правим онлайн резервация за сряда-02.03. за Ватиканските музеи и Сикстинската капела и се чудим какъв час да посочим, тъй като не знаем колко продължава аудиенцията ? После смятаме да се редим за базиликата Св. Петър. Благодаря ви предварително!
Последният път не бях в сряда в Рим... Но мога да кажа за предните два пъти - вземах покани от бронзовата врата - т.н. Префектура на Ватикана във вторник следобяд. До нея се достига като се мине и през скенерите за проверка за достъп до базиликата. Ако искате да сте на аудиенция и след това във Ватиканските музеи може да запазите като час 11.30. До тогава мисля, че ще е свършила. А после може да влезете в базиликата св. Петър от Сикстинската капела.
Последния път бях изненадана, че са подобрили организацията по влизане в базиликата и почти не сме чакали.

# 502
Г-жа Гертруда Смехуркова Благодаря ти за бързия отговор.Евентуално и ние може да се придвижим с такси,защото сме голяма група приятели 12 човека и ще ни е по-удобно.Колко горе-долу е нормално да ни вземе таксито до квартала.За Ватикана най ни се иска да посетим Сикстинската капела,но и св.Петър да видим само е по-добре от нищо Simple Smile

# 503
gigina благодаря и на теб,погледнах и влака,но спирката ни е далече Simple Smile

# 504
lovely day, цената от Фиумичино до града е фиксирана -48евро. Но питайте таксито преди да се качите, защото нас се опита да ни изнуди за повече, че не сме били казали,че сме с багаж. От летището има и по-големи шатъли, може да си уредите за 12 човека на изгодна цена, ще видите гишетата на изхода от летището.
Сикстинската капела е част от Ватиканските музеи, т.е. тя не може да се посети отделно. Музеите работят всеки раб. ден мисля, може да видиш на сайта в първия пост от темата. Там ще намериш отговори и на доста други възникнали въпроси!

# 505
За транспорта до Трастевере - от Термини автобус H, от Фиумичино също може с този влак FL1 (Fara Sabina - Montelibretti) per 3 fermate, но не мога да се ориентирам къде е гарата, дава ми я на 2500 м. от летището.
http://viaggiacon.atac.roma.it/# ето тук пробвайте варианти за транспорт.
 Поканите за аудиенция заявени он-лайн се получават предния ден на аудиенцията от църквата Санта Сузана от 16.30 до 18.30 ч.Другия начин е описан на първа страница.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 23:06 от Lady Vengeance

# 506
Да за доста неща се информирах от първите постове и всичките са много полезни.Идеята ми е дали като влезнем във Ватиканските музей може да разгледаме само сикстинската капела или е най-добре да идем да си разгледаме само св.Петър за времето което имаме.И билетът който е 16евро освен ватиканските музей включва и св.Петър или е отделен,защото не мога да разбера.

# 507
Базиликата е безплатна /плаща се само ако искаш да се качиш на купола/. Билетът е за ватиканските музеи, където се намира и Сикстинската капала.

# 508
Сикстинската капела е почти на изхода на музеите, трябва да минете през доста други зали преди да достигнете до нея. Входът само за музеите е платен, в св.Петър се влиза безплатно, но се чака на опашка обикновено.

# 509
А в този случай дали ще може да идем в базиликата на 22 или и тя ще е затворена.Съжалявам ако задавам тъпи въпроси,но някой неща хич не са ми ясни  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт