ДЕЦА С ТЕЛК 3

• 84 232
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
На мен така ми казаха тук. Две години ще си се изплаща помощта (240лв. ли там колко е)  , само за детските догодина по това време отново, но аз така или иначе трябва да подавам заради другото дете.

# 571
Здравейте, малко извън темата, коментирана по-горе.
  Оказа се, че от началото на 2016 имам намаление в размера на детските надбавки за двете ми деца (намалението не е кой знае колко, но ме загложди нещо да разбера защо). За първото дете с ТЕЛК вземам 100 лв, а за второто 85 разделено на две, тоест 42,50 - общо за двете 142,50 лв, не както до сега - 150 лв. От дирекция Социално подпомагане, ми казаха, че ако второто ми дете е било с увреждане, съм щяла да вземам тогава повече пари? Някои може ли да ми обясни, какво значение има кое от всичките деца в едно семейство ще е детето с увреждане? Не намирам никаква логика!?

И аз съм в същата ситуация. Точно 7,50лв по- малко. Днес питах в Соц. грижи и единственото, което получих като отговор е, че е така от 01.01.2016г. Не намерих логика. Би трябвало, след като за две деца сумата е 85лв, да се извадят 37-те лв за първо и за второто да останат 48лв. Явно си мислят, че щом взимаме 100лв за едното, другите може да ги понамалят малко. Но, явно те си имат някаква логика и честно казано не ми се влизаше в разправии, а и не зависи от служителите. Ще пием една студена вода и това е...

# 572
Здравейте. Имам питане към мамите със сходен проблем. Детето ми е с Диагноза поставена в св.Наум МКБ F82 и МКБ F70.0 .  Отидохме там защото направихме ЯМР и ни казаха че имала увреждания на малкия мозък и увреждания заради хипоксията при раждането. Тя е недоносена. Невроложката при която ходим постави диагноза Вродена непрогресираща атаксия, но пък виждам че в епикризата от св.Наум нищо такова не са писали. Чудех се дали можем да отидем на телк комисия.

# 573
Здравейте! На 17.03.2016 имахме дата за ТЕЛК за преосвидетелстване, на 18 си взехме решението и ми казаха ,че трябва да го заверя след 29 календарни дни. Защо така (нали преди бяха 14 работни)?
Когато получа превод например през февруари той за февруари ли е или за януари?

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 11:58 от mushmurochence

# 574
Здравейте ,искам да питам -след като телка на дъщерята изтича този юни ще получа ли писмо за явяване или трябва първо да ида да подам молба за преосвидетелстване.Говори се ,че ще има промени  с телковете,но не разбрах дали засягат само възрастните или се отнася и за децата.И сега съм в чуденка как точно трябва да се процедира. newsm78

# 575
Трябва сама да отидеш да подадеш молба. Аз се бях заблудила, че ще получим писмо и чаках напразно.

# 576
Благодаря за информацията. Simple Smile

# 577
Здравейте. Имам питане към мамите със сходен проблем. Детето ми е с Диагноза поставена в св.Наум МКБ F82 и МКБ F70.0 .  Отидохме там защото направихме ЯМР и ни казаха че имала увреждания на малкия мозък и увреждания заради хипоксията при раждането. Тя е недоносена. Невроложката при която ходим постави диагноза Вродена непрогресираща атаксия, но пък виждам че в епикризата от св.Наум нищо такова не са писали. Чудех се дали можем да отидем на телк комисия.
Така като чета си имате право, така че си подайте документите - нищо не губите, освен време  Peace

Здравейте! На 17.03.2016 имахме дата за ТЕЛК за преосвидетелстване, на 18 си взехме решението и ми казаха ,че трябва да го заверя след 29 календарни дни. Защо така (нали преди бяха 14 работни)?
Когато получа превод например през февруари той за февруари ли е или за януари?
По въпроса за дните..... не мога да ти кажа защо е така - тук доста си го коментирахме и се оказва, че на места е 14 дни, на други 30 /29/. Защо така - не знам  Rolling Eyes. По втория въпрос - парите, които ги получите през февруари са за Януари  Peace

# 578
Здравейте. И аз съм с въпрос. Само от св. Наум или Св. Никола ли могат да се издават епикризи? Става въпрос, че имат мои познати епикриза от "Детско здраве" - центъра - може ли с нея да се явят пред ТЕЛК?За дете от аутистичния спектър говоря. Peace
Благодаря ви предварително. bouquet

# 579
Важното е да имат епикриза, която да е актуална за състоянието на детето и да е в срок ..... мисля 3 месеца преди явяване пред ТЕЛК комисия.

# 580
Благодаря,  pepi_r  bouquet

# 581
  • София
Здравейте, искам да попитам дали има някакви ограничения в характеристиките на колите, за отпускането на безплатната винетка. Предварително се извинявам, ако въпроса е разискван.

# 582
Има да. Колата да е до 2000куб.

# 583
здравейте на всички аз не съм родител на дете с увреждане .. но съм му сестра ..След като видаях вашата инициатива реших да ви създам една петиция и се надявам да съберем достатачно подписи .Ако успее да съберем подписите ще се опитам да ги изпратя до министерството или до някоя медия .Благодаря ви предварително .предварително се  извинявам знам че не е мястото тук но въпроса е да стигне до повече хора

http://www.peticiq.com/141653

# 584
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте.Ние вчера бяхме на ТЕЛК във втора градска.Казаха ми да отида за решението в сряда.Не знам какво да очаквам.Беше много странно.Влязохме и докторката прочете документите, прегледа я и си записа някакви неща.Това беше....нито ме попита да разкажа за състоянието и нито нищо.Така ли протичат нещата и при вас ??? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт