Кога бебетата започват видимо да разбират думите?

• 13 649
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
аз си мисля, че когато става дума за ежедневни, непосредствени и често повтарящи се ситуации, детето почва да разбира от съвсем малка възраст. Вярвате или не, но сега моето е на 2,5 месеца, и ако ме ухапе докато го кърмя - му казвам: айде да не ме хапеш, а? 100% съм сигурна, че разбира, защото 2-3 пъти си продължаваше по старому,  и аз го лишавах от "чесалката". Сега да видите как от първия път се вразумява и не повтаря с хапането!  Mr. Green Тъй то, като огладнееш, и почваш да се вразумяваш

Ти прилагаш наказание. Това се нарича дресировка, основен принцип при възпитанието на животни. Не мисля, че е особено подходящо при деца под 3г. Действа зле на психиката.

# 76
Как да процедираш, ако бебето ти те хапе? Даваш му свобода да хапе колкото иска ли, дори и да те боли? Къде е наказанието в това да не му го позволяваш?

# 77
  • Варна
Как да процедираш, ако бебето ти те хапе? Даваш му свобода да хапе колкото иска ли, дори и да те боли? Къде е наказанието в това да не му го позволяваш?

Разбира се, че не му даваш "свобода да хапе колкото иска". Повтаряш, правиш подходящите гримаси, издаваш подходящите звуци и тн - изразяваш негативната емоция. Но не го лишаваш и не използваш глада с възпитателна цел. Ако ти мислиш, че е подходящо, ок. Аз просто не мисля като теб.
Това с наказанията е често използван модел на много родители, без оглед на "провинението" или възрастта. Аз просто не го споделям и уточних възраст под която пък съвсем не е на място (според мен).

# 78
?  Аз не си държа бебето гладно, вероятно не сте доразбрали добре.
Но, тъй като темата е

Кога бебетата започват видимо да разбират думите?

аз смятам, че и от тази възраст започват да разбират значението им.

# 79
  • най-шареното място
И по-рано може. Ако само го казваше, а не прекратяваше храненето, щеше с това да докажеш тезата си.
Но сега не знаеш на кое реагира - думи или последствието /хапеш, има думи, няма храна/.

# 80
Според съветите в кърмаческия как да отучиш бебето да не хапе, се прекратява кърменето, дори и за секунди. Разни гримаси и караници могат да забавляват бебето и така то да се стимулира да хапе или пък да го уплашат. Аз съм против наказания и дресировки като цяло, според мен това не е дресировка. Просто има позволено и непозволено, дали с оглед безопасността на бебето или с нещо като хапането, не мисля че е редно да му позволиш да прави абсолютно всичко и да правиш физиономии, именно понеже смятам, че бебето не разбира точно предназначението им или обясненията.

# 81
  • най-шареното място
Вярно. Но не е доказателство за разбрани думи.

# 82
И според мен не разбират думите. Може би разбират намеренията, израза на любов, но думите или това, че ти причиняват болка - не. А не е редно да му покажеш, че така боли (трябва да си олигофрен да причиниш болка на бебе) затова по-добре да не му го позволяваш.

Общи условия

Активация на акаунт