Синът ми ме влудява!

• 30 781
  • 340
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Що е то "мундар" ,да знам дали и в къщи няма поне един такъв?!  Joy

# 181
мундар - мърляч, мръсен , нечистоплътен човек
от тук http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80

# 182
мундар - мърляч, мръсен , нечистоплътен човек
от тук http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80

Не, мундар е дето цапа около себе си, но не е задължително да е мръсен. За нечистоплътен има по-точен термин, "писюр".

# 183
  • Варна
Охх, поне писюр си нямам.  hahaha

# 184
Писюр нямам и аз  откакто се разделих с бившия.
Не ми е позната тази дума, от кой регион е?

# 185
Турцизъм е май, като мундар. Не е много регионално.

# 186
  • София
Е, нали виждаш, никой от нас не си ги оставя децата, всички висим на Ф пред стаите и даваме нареждания  Laughing

# 187
  • София - Рим и обратно
Бърди, и мойта малката попива моите сценки и раздава правосъдие на сестра си - (ела, ела да видиш ква е кочина тука....), която от своя страна хич не й остава длъжна и...става въргала ooooh!

# 188
  • София
Пубертетът е като рруска рулетка. Статистически именно през този период се проявяват някои психиатрични заболявания. Следващата вълна е около двайсет им малко. Та, нищо не се знае. Цялата работа с родиттелите става като във вица "защо си с шапка, защо си без шапка". Мамасита, хай, хау ар ю, пусни още някоя непоклатима рецепта за възпитание на пубери! Дотук минахме през ненаписания Хари Потър - не се съмнявам, че ти ще гонапишеш след по-малко  от десет години,  ритуалите на масаите и пр.

# 189
Аз пък си щадя нервите, не бих търпяла мръсотия и разхвърляни неща. Предпочитам да ги събера, отколкото да повтарям до припадък. Не върши работа, пробвала съм. Хич не ѝ дреме кое къде е зарязала и, че не му е там мястото.
Не, че не мърморя непрекъснато. И викам даже, но кой ли чува? Sunglasses
При мен проблемът е, че си имаме и баба, която е също толкова разхвърляна, като тийнейджърката. Mr. Green
Сийка е много права Laughing за раздялата с тийновете, но от опита ми с бабата, просто човек или има нужда от ред, или не. Годините са без значение. Sunglasses

# 190
Така и така висят пуберите в нета, пратете им линк към блогове за минимализъм и как да изхвълим ненужните вещи. Модно е, може да се зарибят.

Андариел, все пак имам пресни спомени от тийн годините, в които си водех подробни записки и се опитвах да разбера защо аджеба толкова ме дразнят родителите ми. Направила съм си някои изводи- не е само до хормони, въобще даже...

# 191
Това, което ме е дразнело в моите родители гледам да не го прилагам. Любимата реплика на майка ми беше - ще ме разболеете, ще ме уморите да видим тогава какво ще правите без мен. Баща ми пък много обичаше да казва - на еди кой си дъщерята направила/постигнала това или онова, а ти/вие за нищо не ставате. Такова нещо няма как да причиня на децата си. Отвратителен метод с който не се постига нищо. Карам се, сърдя се, викам, наказвам, ама го няма това усещане за пропаст каквато имаше между мен и моите родители.

# 192
  • София
между другото,този подход със сравняването го използват и учителите през детството, и началниците, и колегите, и пр. Като се замисля, може би това е един от най-гнусните, но и най-използван начин за манипулация.

Мамасита, минимализъм, ама друг път! Трябва да са се бъгнали здраво, дори по-зле от максимализма. Айде, молим, съвсем на психо избива това с минимализма!
родителите дразнят, защото съществуват. Ти си изписала тонове тетрадки, за да го изкажеш с много думи.

# 193
И мен ме сравняваха навремето, въпреки че аз имах сравнително безпроблемен пубертет.
Сега се опитвам да не сравнявам.

Ще ми се да обсъдим и един друг въпрос - Вие дали забелязвате колко е модно в момента всеки втори тийн да страда от някакви емецоинални неразположения? От дъщеря ми постоянно чувам, че еди-кой-си бил в депресия, друг бил с бърн аут синдром, трети дори с биполярно разстройство.  Аааа, да не забравя и паник атаките - те са още по-разпространени. Rolling Eyes Тя самата в периода на ПМС почва да ми върти номера, че била депресирана. Дразни се на обясненията ми, че се чувства така заради хормоните преди цикъла. И паник атаки твърди, че е имала.

Аз я слушам и се чудя от къде изобщо ги знаят тия термини?????

# 194
  • Варна
Не съм чула тийна да споменава тези медицински термини нито за себе си ,нито за приятели и съученици...но то това пак от възрастните около децата  идва .  Tired 

Общи условия

Активация на акаунт