НЕ КУПУВАЙ КУЧЕ ОТ ДЕГРАНДЕ !!!!!

• 6 390
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • София
 newsm78 newsm78 А каква реакция се очаква? Лично мен най-много ме подразни, че човек е готов да изсули една не малка сума пари срещу едни голи обещания. Гаранция пълна няма никъде ( дори в лицензираните развъдници). Но оспорете, че ако оплакващата си беше направила труда просто да иде да види кученцата, щеше да си спести ужасно много главоболия.  Друго нещо, което аз лично бих държала да видя, когато давам толкова пари за една малка душичка е изследвания  за генетично унаследявани болести на родителите.  Naughty И след всички глупости, с които съм се сблъсквала покрай мои познати бих държала на преглед от избран от мен ветеринар. Както сама сте се убедила много "развъдчици" разботят с такива ветеринари, които да убеждават евентуалните купувачи с псевдопрегледи, че кученцата, които купуват пращят от здраве.  Wink

# 31
Значи четохте, свързахте се с легитимни развъдници, каза ви се че има лист за чакащи за кученце(нормално е), и накрая решихте да си вземете куче от показана по телевизията "ферма"? От къде мислите че идват кученцата в зоомагазините на които толкова съчувствате? Именно от подобни ферми (puppy mills). Хиляди клипчета има в нета за условията в които се гледат тези животни. С парите си подкрепяте този непочтен бизнес, да бълва нови и нови нещастничета. Нормално женското куче се разгонва два пъти годишно, отговорния развъдчик не запложда два пъти годишно или всяка година, това правят фермите.
Лицензираните развъдчици държат на породата, на чисти гени, на животни без отклонения от стандарта, без генетични обременености, агресия, страх и т.н. Именно заради това породистите кучета струват пари, и не, не са само шоу клас, има и пет клас, които са подходящи за домашни любимци, тъй като не са окей за изложби. И въпреки цялото ви ровене в нета, не стигнахте до сайта на БРФК и FCI? Това не го вярвам - http://www.brfk.org/members. Чудесно че сте се отървали само с херния, много от хората купили куче по интернет за съжаление нямат вашия късмет, ама се сещат да търсят информация в нета, когато е много, много късно...

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 20:02 от Veggie

# 32
  • София
newsm78 newsm78 А каква реакция се очаква? Лично мен най-много ме подразни, че човек е готов да изсули една не малка сума пари срещу едни голи обещания. Гаранция пълна няма никъде ( дори в лицензираните развъдници). Но оспорете, че ако оплакващата си беше направила труда просто да иде да види кученцата, щеше да си спести ужасно много главоболия.  Друго нещо, което аз лично бих държала да видя, когато давам толкова пари за една малка душичка е изследвания  за генетично унаследявани болести на родителите.  Naughty И след всички глупости, с които съм се сблъсквала покрай мои познати бих държала на преглед от избран от мен ветеринар. Както сама сте се убедила много "развъдчици" разботят с такива ветеринари, които да убеждават евентуалните купувачи с псевдопрегледи, че кученцата, които купуват пращят от здраве.  Wink

Аз видях кученцето предварително, но нямаше как да видя хернийката. Simple Smile В моя случай не беше поръчано по интернет.

А иначе не твърдя, че съществува само "шоу клас"...а че като цяло това към момента предлагаха повечето развъдници, с които се свързах (това беше преди няколко години, нали). Аз самата се свързвах с питанка за пет клас. И при въпросните развъдници има немалка разлика в цената между пет, брийд и шоу клас (което е нормално). Когато купихме нашия звяр, цената не се различаваше особено от тази, която ми бяха цитирали от другите места...които обаче не знаеха кога биха имали кученца. Тези, от които я взехме, ми казаха, че имат само двечки, едното вече заявено за чакащо семейство... И трябваше да изчакаме няколко седмици, защото бяха мънички. Тоест за неопитен човек нямаше много неща, които да те алармират, че това не нормален развъдник. А информация в нета има разнообразна и противоречива. Аз лично и на познати собственици на кучета звънях тогава, и на познати ветеринари. Само казвам, че разбирам как и защо девойката, пуснала темата, може да е видяла затруднения и че все пак не е толкова лошо, че сигнализира за отношението на въпросната фирма. 

# 33
Благодаря , Fаumea за подкрепа и разбиране. Човек, който не попаднал в подобна ситуацията трудно ще разбере случая. Най лесното е да критикуваш и да даваш съвети от страни.

# 34
  • София
Благодаря , Fаumea за подкрепа и разбиране. Човек, който не попаднал в подобна ситуацията трудно ще разбере случая. Най лесното е да критикуваш и да даваш съвети от страни.

Вашите случаи не са никак идентични. Дамата е ходила да види средата, при която е израстнало кученцето и самото кученце.Една херния не е толкова лесно забележима, докато едни гъбички се виждат с просто око.  Можехте да си спестите главоболията просто като идете да си вземете кученцето.  Как да ви подкрепя за глупостта ви?

# 35
Случаите са различни, не казвам че са еднакви. С мен постъпиха некоректно ,излъгаха и с жената постъпиха по съшият начин.

# 36
ДЕГРАНДЕ заради мойта публикация смени името и се казвам във ОЛX    funny puppy http://olx.bg/ad/unikalno-zhensko-super-mini-chihuahua-ID5IVla.html#c630db2e65 , обаче телефоният номер същият 0876096686.

# 37
Здравейте. Искам да споделя един опит , излъгаха ме и постъпиха некоректно със мен. Харесах си едно чихуахуа  от  развъдник ДЕгранде (de'Grande Luxery Puppy)   ( гр.Кърджали) .
Такъв развъдник няма. Това е най-обикновена борса за кучета. Надявам се, вече сте разбрали, че има разлика.

Обадих се,  попитах за кучето. Попитах дали може коментар на цената.

За кучето ли попитахте или за цената?

Жената каза твърдо не, защото кученце има 2 ваксини , микрочип и евро  паспорт.(  във обявата пишеше поставени ваксини и микрочип, има европаспорт). Попитах, дали има  дефекти кученцето.

Какво разбирате под дефекти?
Отговор беше твърд  НЕ. Гарантирам че всичко е наред. Изпрати ми снимки. Всичко беше наред.

Имаше козина по главата, така ли?

Изпратиха ми кученцето.

Ами, ако бяхте отишли да си го вземете, може би нямаше да се случи това и щяхте да си спестите доста пари.

Когато го получих погледнах в паспорта дали има лепенка за микрочип. НЯМАШЕ.

Това може изобщо да не е паспорта на вашето куче. Много лесно може да се разбере дали кучето има чип и какъв е номерът му. Няма гаранция обаче, че кучето има изобщо някакви ваксини (най-добре ги направете повторно след като се възстанови кучето)

Погледнах кученцето и едва не припаднах, главата му беше плешива.

Е нали ви изпрати снимки? Нямаше ли снимки на главата?  newsm78

Обадих се на жената, каза че забравила да даде чипа и ще ми го изпрати, а по главата не е страшно  ще мине. Много си харесах кученцето и го взех. Красиво е.

Е щом сте го харесали, какъв е проблема? Аз не бих купила плешиво куче, но някои хора дават луди пари да селекционират такива (Развъдчици, селекционери се казват, не селски търгаши, на каквито сте попаднали за съжаление)

Иначе нямаше да го взема. Отидох на ветеринар  да пипам защо е плешив, той ми каза или гъбички или краста.

И гъбичките и крастата се доказват САМО и единствено с посявка и изследване - не може той ми каза! Защото кучето ви може да има краста, а вие да лекувате несъществуващи гъбички и обратно - при всички случаи крайния резултат ще е плешиво куче.

Сега го мажа.

С какво го мажете? За какво го лекувате - за гъбички или за краста?

Изчаках няколко дена ,чип не ми пратиха.

Какъв чип искате да ви пратят?!? Ако кучето има чип то той е имплантиран в него (най-често от ляво на врата) и това нещо може да се провери от всеки вет, който има четец за чипове. Щом в паспорта няма отбелязано поставянето и номера на чипа - то такъв най-вероятно няма и няма смисъл да чакате каквото и да е.

Прилагам снимките за достоверност.    http://sofiko321.snimka.bg/animals/kuche.885731            http://sofiko321.snimka.bg/animals/kuche.885731.36250459       http://sofiko321.snimka.bg/animals/kuche.885731.36250470                                                                [/size]                                                       НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ДЕГРАНДЕ, МНОГО СА НЕКОРЕКТНИ И ЛЪЖАТ!!!

От сърце ви пожелавам кученцето да се оправи и кожния проблем да е единствения му здравословен проблем! Обичайте го и то ще ви отвърне със същото!

НЕ КУПУВАЙТЕ ЖИВОТНИ ОТ ЗООМАГАЗИНИ, ЗООБОРСИ, ЗООТЪРГАШИ!
АКО НЯМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ КУПИТЕ ПОРОДИСТО КУЧЕ ОТ ЛИЦЕНЗИРАН РАЗВЪДНИК - ОСИНОВЕТЕ!
НЯМА НИЩО СРАМНО ДА ВОДИШ БЕЗПОРОДНО КУЧЕ!
[/size]

# 38
Преди да си купя кученце интересувах се много, (не ми е първо кученце). четох в интернет много преди да купя. бяха най различни мнения. едни писаха не купувай от зоомагазини, други от развъдници,  трети от непознати . съвсем се обърках. не си мислете, че първото което си видях и харесах , това си и купих. четох един положителен коментар за Дегранде във  фейсбук.         Кученце струва 500лева. Ако мога да си позволя да купя кученце за 2000 от лицензиран развъдник. вече съм го купила и няма да съм тука)). И за това пуснах тая тема във форума за за Дегранде  за да са информирани хората които търсят и купуват.     

Повярвай ми - това кученце има потенциал да излезе много над 2000 лв, дано да греша!

Някои съфорумки, как се нахвърлихте на жената/момичето. Аз лично за себе си мога да кажа, че беше крайно объркващо да се ориентирам от къде да взема кученце, когато купувах. Не исках от магазин, защото като са малки ги държат по разни аквариуми и ги мъчат, душиците. Нямах нищо против да е от други хора, които са решили кученцето им да има малки  (търсех померан/мини шпиц, без да държа да е изложбено куче...интересуваше ме да не е твърде голямо като размер, за да не се чувства притеснено в апартамент и да има веселия нрав на породата). Но и това ме посъветваха да не правя. Четох за един лицензиран развъдник, четох за друг, свързвах се, писах. За всичките имаше смесени отзиви. Повечето освен това нямаха кученца в момента или имаха единствено "шоу клас" (което ми беше над възможностите...а и на което просто не държа особено). Накрая по телевизията в някакво предаване гледах някаква мадама, която твърдеше, че има развъдник (даже показаха точно един сладък шпиц). Като говорих с тях по телефона - адски любезни, да, от развъдник са кученцата, били са при майка си, грижа, любов, туй-онуй. Цената не ме осъмни, защото не беше подозрително ниска. Като си взехме кученцето доведоха лекар да го прегледа пред нас, да направи тестове за парво и тн. Уж всичко супер. Седмица по-късно реших да заведа кутрето на друг лекар - оказа се, че е с ингвинална херния (за която, естествено, не ни предупредиха). Което по принцип един добър развъдник не би допуснал, до колкото четох. Тоест, при цялото четене, разпитване и тн., пак не е съвсем ясно на кого ще попаднеш. (Иначе нашето зверче си е към момента здравичко, сладко и прекрасно, хернията се затвори при растежа.)

За кой развъдник става въпрос?  Thinking

Аз видях кученцето предварително, но нямаше как да видя хернийката. Simple Smile В моя случай не беше поръчано по интернет.

А защо мислите, че развъдчика я е видял? Не е ли възможно тя да се е появила на по-късен етап? Мислите ли, че това може да се предскаже?

Само казвам, че разбирам как и защо девойката, пуснала темата, може да е видяла затруднения и че все пак не е толкова лошо, че сигнализира за отношението на въпросната фирма. 

Аз пък не разбирам. Това е все едно да бия тъпана, че съм си купила "сирене" за 1'50  лв/кг и съм се обринала. Направила съм изследване и се е оказало, че в това сирене няма капка мляко, а само тебешир - еми не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава Wink

Общи условия

Активация на акаунт