Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 58

• 51 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • В сърцето на любимия човек
Е какво не е щадящо за яйцеклетките при ИКСИ? Така или иначе и за класическо оплождане ги обработват предварително, но с ИКСИ поне се знае, че е оплодена и то с хубав сперматозоид, а иначе може да си остане неоплодена.
В края на миналата годи една жена пишеше тук, че от 11 яйцеклетки, накрая са и върнали само 1, останалите са отишли "в кофата" , защото са ги оплождали с класичеко ин витро

# 721
Момичета в понеделник ще ми е пункцията, стискайте палци!  Praynig Само се изненадах, че довечера в 20.30 ч. вместо Прегнил трябва да си сложа 2*100 Декапептил. Thinking
Ще ти стискаме много силно палци
А разбра ли защо точно декапептил. На мен ми биеха по половин инжекция дневно то него за потискане на естрадиола.

# 722
Момичета в понеделник ще ми е пункцията, стискайте палци!  Praynig Само се изненадах, че довечера в 20.30 ч. вместо Прегнил трябва да си сложа 2*100 Декапептил. Thinking
А разбра ли защо точно декапептил. На мен ми биеха по половин инжекция дневно то него за потискане на естрадиола.
Не разбрах док сутринта ми взе кръв и каза, че след като ми види хормоните ще ми каже дали Прегнил или Декапептил , така че предполагам зависи от тях. Аз затова писах и тук, ако някой е по- наясно да разясни.

# 723
  • София
при висок естрадиол дават декапептил вместо прегнил, да спестят евентуално хиперстимулация.
за това знам аз, ама може и други случаи да има  Rolling Eyes

# 724
Не разбрах док сутринта ми взе кръв и каза, че след като ми види хормоните ще ми каже дали Прегнил или Декапептил , така че предполагам зависи от тях. Аз затова писах и тук, ако някой е по- наясно да разясни.
Сега вече май разбрах. По принцип естрадиола трябва да е в някакви граници преди пункция и може затова да се чудят дали да не ти бият декапептил. Каквото и да стане, силно ще стискам палци това да е успешният опит за теб.

# 725
Момичета Simple Smile,

да ви питам какво означава това, че са ми открили в микробиологията "епителни клетки, Zb единични Zenc?" Иначе на печата стои "аеробна посявка без растеж". 

Всъщност за буквата Z не съм сигурна, но най ми прилича на това...Във вторник ще ходя при д-р Димитрова и ще разбера какъв е резултата, но ми се искаше веднага да знам.  Simple Smile   

# 726
  • София
Е какво не е щадящо за яйцеклетките при ИКСИ? Така или иначе и за класическо оплождане ги обработват предварително, но с ИКСИ поне се знае, че е оплодена и то с хубав сперматозоид, а иначе може да си остане неоплодена.
В края на миналата годи една жена пишеше тук, че от 11 яйцеклетки, накрая са и върнали само 1, останалите са отишли "в кофата" , защото са ги оплождали с класичеко ин витро

Пънче, на мен винаги ми правят икси. Последните 2 пъти пак не се оплодиха яйцеклетките. ИКСИ-то изобщо не е гаранция за оплождане.

# 727
Да има голям риск от хиперстимулация, значи е заради това Декаппептила, мерси момичета успокоихте ме!!! Hug

# 728

Пънче, на мен винаги ми правят икси. Последните 2 пъти пак не се оплодиха яйцеклетките. ИКСИ-то изобщо не е гаранция за оплождане.
Така е, но поне се знае, че има вкаран сперматозоид. А иначе (грубо казано) хвърляш боб дали изобщо някой ще успее да премине през обвивката на яйцеклетката, или в краен случай - т.нар. "спасително ИКСИ".

# 729
Въпроса ми възникна по повод на прочетено инфо за разликата между класическа инвитро и икси, в което се коментираше, че при икси е по-сигурно оплождането, но има допълнителна обработка на яйцеклетките, докато при класическото инвитро яйцеклетката сама „избира„ силния сперматозоид. Дали това се отразява на последващото развитие на ембриончетата. Нали търсим шанс навсякъде:-)

# 730
Дали това се отразява на последващото развитие на ембриончетата. Нали търсим шанс навсякъде:-)
Това, което ми каза моят лекар беше следното:
Независимо от оценката, която ембриолозите поставят на ембрионите, независимо от начина на оплождане, ако даден ембрион има потенциал, от него ще се развие бременност. Дали ще е здрава, зависи от гените, които носи, от възрастта на майката, а риска от аномалии е като за всяка друга бременност, включително и спонтанна.

# 731
ваня, ако имаш съмнение, погледни статистиките на две-три клиники за успеваемостта при инвитро и при икси за твоята възрастова група. разликата не е малка и е в полза на икси.

# 732
   Здравейте момичета .
 За пръв път пиша тук и се надявам да съм на правилното място   Flutter
 Утре ми започва стимулацията (за първи път ми е) и всичко ми е много ново и непознато  Rolling Eyes
 Инвитрото ни е по фонда и при последният преглед при докторката ми я попитах какво горе долу ме очаква, но тя някак странно ми нахвърли на две на три, а може и на мен от притеснение да ми се е сторило така, но не разбрах как точно ще се случат нещата ... По-точно тя ми каза, че като отида на 2,3 ден от МЦ ми слагат инжекция , изписват ми други за в къщи , които си взимам от аптеката и ми казват кога пак да отида  Rolling Eyes
   Та въпроса ми е дали може някой да ми каже как точно си взимам инжекциите от аптеката след като съм по фонда  newsm78  Тоест аз ли ще си ги платя или....

Много Ви БЛАГОДАРЯ предварително  newsm53  Пожелавам успех на всички и най-хубавият финал  EFP    preggo   ylinfant

# 733
Ще ти дадат бележка/рецепта, с която ще ти ги дадат от аптеката (няма да плащаш).

# 734
Момичета мина ми пункцията извадиха 11 я. 2 /които май не са много добри/ са сложили на инвитро и 9 са икси. Утре ще ми звъннат да кажат колко са се оплодили. Има вероятност да ми отложат трансфера за следващият цикъл, ако в четвъртък яйчниците са ми много уголемени. Все пак се надявам в четвъртък да има трансфер Praynig

Общи условия

Активация на акаунт