Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 250
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да се отчета, моето дете е с бронхит  Sad От вчера започна АБ и вече като че ли има някакво подобрение, поне снощи спа сравнително спокойно, но пак имаше Т, надявам се днес вече да спре да вдига. Само се моля след това боледуване да не започне пак да ми се разболява често като миналата година, тъкмо се бях зарадвала, че тази година е много по-добре положението, но явно избързах да се радвам.

Аз при липса на симптоматика не бих тръгнала да тъпча с АБ заради някакво носителство в носа, е, зависи и от микробното число, но там все пак не е стерилна среда. Пускала съм си и на мен няколко пъти носен секрет, при това заради определена симптоматика, всеки път ми излизаше златист стафилокок, но с малко микробно число и всички лекари го смятаха за нормална находка в носа и казваха, че не е от това, а по-скоро симптомите (конкретно при мен) са с алергичен произход. 

# 451
  • На брега на реката
Много зависи от степента на разпространение на бактерията. Защото ние по принцип сме си среда на много и самото им наличие не е показател. Ако обаче са в изразен брой, би следвало лечение. Всеизвестно е, че специално стафилококите например водят до т.нар. ясленски сополи. Влачи си ги детето, изолираш бактерия, трепеш я, а тя пак си седи и не води до нищо по-сложно. Вижте си първо резултатите и обсъдете лечение с лекар. Да не се впуснете в капане и даване на съответния АБ. И още нещо, ако детето си бърка в носа и устата, а много малки деца постоянно го правят, не се надявайте да утрепето лесно гадинките  Confused
Светле, щерката се справи с бронхита за 3-4 дни, а бях ужасена, защото не са ми боледували децата никога от бронхити. Почвам и Герисан от утре, защото изгълта страшно много илачи, а той действа пречистващо на организма. Дано бързо се пребори детето ти!  bouquet

# 452
само носителство не сме лекували, но сме следили и сме пускали контролни секрети. проблемът на носителството е, че в един момент бактерията може да намери благоприятна среда за развитие и да направи усложнение при иначе един лек вирус.

# 453
  • София
Fervor, благодаря  Hug Мен заповат вече да ме притесняват тези бронхити защото след един бронхит март месец, след който кашля около 2 месеца, започна всеки вирус да го обръща на бронхит, може би 3-4 пъти от тогава. Тогава пускахме и кръвни изследвания и сто пъти я водих и на различни лекари, но всичките бяха категорични, че не е за АБ, изследванията бяха перфектни. В интерес на истината за пръв път кара бронхит с такава симптоматика - с повишена Т повече от 3 дни, с обща отпадналост и липса на апетит, досега бяха все спастични бронхити и са минавали без АБ, но на мен ми минават през акъла вече едни съмнения за астма защото тя е и с алергии. Споделих го с личната, но според нея нямам основания да се притеснявам, не била чак толкова често боледуващо дете, дори според нея е от доста здравите и то така щяло да е като ходи на детска градина, нормално било да хваща такива вируси и да кара и по някой друг бронхит. Та се чудя сега дали да не я заведа за консултация и при някой пулмолог или може би алерголог  newsm78

# 454
  • На брега на реката
Ох не знам какво да ти кажа...на щерката й изписаха АБ, плюс Вентолин и Флудитек, чинно си го давах антибиотика 5 дни, днес последно. Още в сряда на контролния гърлото вече беше добре, а хриповете остатъчни и вървеше стабилно към оправяне. Т.е. за себе си знам, че АБ беше решение в нашия случай. Дано не я повтаря, мен това ме ужасява, да трябва редовно да изпива толкова много лекарства и да кашля така като ламя. Ставаше червена, синя, насълзена, отпаднала, не спеше, не, не, не искам пак да го изживява.
А на пролет в Трявна задължително на процедури.

# 455
  • София
svetla81, ако имаш свестен пулмолог, по-добре я заведи за твое успокоение.
Скрит текст:
Аз харесвам д-р Стоева в болница Лозенец - гр. София.

Фервор, след антибиотика си направете почивка от градината. Да не се юрнете право при вирусите сега.  Rolling Eyes

Включвам се по темата за изолираните патогенни микроорганизми в носа, защото в момента сме с такъв. Когато микроорганизъмът е в количество над 10^5 и са налице някои неколичествени показатели, находката се приема за сигнификантна. Въпреки това, повечето доктори, с които ние се консултирахме, отказват да лекуват при липса на клинична симптоматика – температура, болно гърло, секрет от носа и т.н. (знаем си ги всички).

Моят опит показва, че клиниката доста скоро се появява при контакт с вируси - пет до седем дни сме здрави и после започваме да боледуваме поне с носен секрет.

Тогава идва моментът на желаното излекуване, но при нас не се е случвало. Лекуваме се неправилно за кратко с антибиотични капки, симптомите изчезват и ние се успокояваме, макар че знаем, че цикълът ще се повтори твърде скоро. Инфекцията с бактерии, макар и лекувана, остава в децата ни поради ред причини - например не съм капала капките по 3 пъти на ден, а само по 2 пъти; не съм капала по две капки, а по една; лечението е продължило 6 дни, а не 10; бактериите са развили резистентност към дадените капки и т.н.

Изводът за мен е, че когато се появи симптоматиката, трябва да се излекуваме качествено (може и само с капки), иначе все ще си бъдем болни и все ще се тъпчем с капки напразно.

# 456
Ашиа,аз много не те разбрах...как така неправилно?Особено след микробиологично изследване и антибиограма...А и в какъв смисъл не ги капеш 3,а 2 пъти и т.н.?По тази логика може ли всеки път да се пие Аб и да се трепе до крак след като после пак се връща детето в бациларника?

# 457
  • София
Не казвам, че алтернативата е орален АБ - не в никакъв случай (точно пък аз  Laughing). Съжалявам, ако е прозвучало така. Не, нямам предвид това.

Исках да кажа, че ние досега (в миналото - а не в настоящия случай) всеки път се лекувахме през пръсти, дори не сме пускали антибиограма (от април 2014 г. е последната преди настоящата ни). Ами то като си самоназначаваме лечението, аз от къде да знам, че не се капе по 2 пъти, а по три пъти на ден ?! Аз на ЛЛ досега съм звънила общо 3 пъти, всичко на всичко. Смея ли за някакъв градински сопол да я тревожа Sad А в същото време е трябвало да взема по-сериозни мерки. Вярно, че дай Боже, като се излекуваме, пак ще се върнем в бациларника, но по-трудно ще ловим вирусите, като нямаме бактерии в носа. Ние сега заради тези бактерии в носа сме със сопол през 5 дни. Много ми идва  Rolling Eyes Този път ще се лекуваме по-"качествено" - 10 дни, 3 пъти на ден по 2 АБ капки в ноздра и после контролен тест. на 98% съм сигурна, че ще ги изтрепя бацилите, пък и в бациларника ще ми бъде по-спокойно с една идея.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 17:33 от Ashia

# 458
  • На брега на реката
Ашиа, в неплатен отпуск съм вече и планирам да я пускам веднъж в месеца на ясла, колкото да не ни се налага да правим изследвания. Ще я пусна към 6ти, да мине на кака й Рдто, че да не се притеснявам в кой момент ще гледам болни деца. Така поне вероятността е по-малка. После догодина ще го мисля. Живот и здраве до края на март ще е на този принцип, пък от април ще подновим сериозното ходене и дано разреди боледуванията и се адаптира, че и това й беше голяма драма  ooooh!

# 459
  • София
Ашиа, в неплатен отпуск съм вече и планирам да я пускам веднъж в месеца на ясла, колкото да не ни се налага да правим изследвания. Ще я пусна към 6ти, да мине на кака й Рдто, че да не се притеснявам в кой момент ще гледам болни деца. Така поне вероятността е по-малка. После догодина ще го мисля. Живот и здраве до края на март ще е на този принцип, пък от април ще подновим сериозното ходене и дано разреди боледуванията и се адаптира, че и това й беше голяма драма  ooooh!

И аз мисля най-малкият да започне да посещава от април. Дотогава ще се води отложен/болен/отсъстващ по домашни причини. Той и без това изкарва всяко боледуване на кака си, батко си, мама и тате  Blush

# 460
Ашиа,аз не знаех,че сте се самолекували.Ние пък като ходим винаги на лекар(в повечето случаи не само за нос,а с включена Т или кашлица) да не мислиш,че не ни лекува през пръсти...Изписва Аб капки,но на сляпо.Никога не му е пускала секрет по какъвто и да е повод и не се знае какво си отглеждаме от 2014 лятото.Не е целяла да рови и лекува до дупка...само замазваме положението според мен.Ще видим новата как ще е в това отношение.Не знам защо няма практика да се пускат винаги носни секрети,а трябва да се молиш за тях или да ги подсещаш...

# 461
  • София
Яни, според мен същественото е да капеш капките 10 дни и да не се замазва (много точно казано). Като ще капеш, поне капи като хората. Нека се изкаже и някой, който е с по-професионален опит в капането. Simple Smile

Иначе, айде и ние сме с бронхит на синковеца (големия). Ще пие Зиннат 7 дни и ще капем капки 10 дни. Дядо му го чу днес на слушалка. Не е спастичен и дори ЛЛ каза да лекуваме с антибиотик, а тя е само по хомеопатията. В понеделник преди градината беше чист като сълза.  Flutter

# 462
А,Ашиа,това от няколко дни градина ли е?Освен кашлицата друго има ли?

# 463
  • София
Може би има малко Т - около 37. Кашлицата е от снощи и е много странна. Не е същата като тази, която стоя 45 дни преди, и до края на миналата седмица изчезна. Паднал му е гласът. Дано не е от скарлатина. Много ме е яд, че не пуснах гърлен секрет.

# 464
  • shumen
Ашиа,да се оправя скоро детенце.
За секрета-аз също не бих лекувала с АБ,ако не е нужно.Няма как да сме всеки ден в бациларника и да го изтребваме до край.
На моя позната пък детето от онзи ден е с гнойна ангина и са на АБ.При тях също всичко се е развили за няколко часа буквално.Взема си го от ДГ и няма нищо и след два часа е с Т 38.

Общи условия

Активация на акаунт