Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 251
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Силви, на нас са ни тествали само левофлоксацин от антибиотиците на капки и ние започваме лечение с левофлоксан - капки. В Цибалаб не са ни тествали за офлоксацин, който се съдържа в капките унифлокс. Искам да потретим теста, за да знам в бъдеще дали мога да ги лекувам с тобрекс, тобрадекс и цилоксан, както и с правените капки с гентамицин. Този път обещаха от Цибалаб (както и предишния де). Вие нямате ли ваксина срещу пневмококите (симфлурикс)?

# 436
Ashia, имаме ваксината, но мисля, че е с друго търговско наименование, не мога да се сетя в момента. според мен антибиограмата няма да ти е полезна занапред, т.к. ако се изчистите сега (пожелавам ви го от сърце), следващият път (дано нямате такъв) може да хванете друг щам, който е развил резистентност към някой от аб, към които сегашният е бил чувствителен.

# 437
  • София
Да, звучи логично.

Видях, че ме пита дали и сега сме били в Цибалаб - отговорът е да, и не тестват 22 АБ, и не се надявай, а си поискай, каквото ти трябва. Дано ви мине само с унифлокса. Жалко, че правите усложнения. Sad

# 438
Яни спомена инхалации - те имат ли положителен ефект върху задържаните от 3тата сливица секрети? Помагат ли за втечняването им? На едно място бях чела, че ако за лечение на хрема се прилага инхалатор с малък размер частици (стигащи до бронхите и белия дроб), то има риск да се разнесе инфекцията и да се 'пробута' надолу. Трябвало инхалатор, произвеждащ по-големи частици (7-8 като размер), за да остават в носоглътката.
Това не го знаех.
Лекар ми е казвал да започвам винаги инхалации при разболяване, дори без кашлица, за да не слиза към дроба. Но виж за частиците нищо не са ми споменавали.
Нашият инхалатор е заекът на ПИК. Избрах го именно заради раздробяването на частиците до най-малък размер.

Мутафова, и аз не бих заразила умишлено детето.
Какво стана при вас със субфебрилната температура? Разбраха ли от какво е?

Галинаник, какви изследвания правихте за клетъчния имунитет?

Hope, при скарлатината е стрептокок пиогенес, а при Ашиа е пневмоние. Различни са.
Аз бих ги спряла, ако така и така съм вкъщи с другото дете. Скарлатината е кофти нещо.

# 439
Извинете...не съм дочела.
В този вариант бих спряла децата.

# 440
  • София
Благодаря за отговорите и ще ги спра - утре няма да посещават. И без това вече 4 дни изкараха там и синът сега е с много пресипнал глас, а в началото на седмицата нямаше симптоми. Дадохме ефизол.

# 441
Силви, на нас са ни тествали само левофлоксацин от антибиотиците на капки и ние започваме лечение с левофлоксан - капки. В Цибалаб не са ни тествали за офлоксацин, който се съдържа в капките унифлокс. Искам да потретим теста, за да знам в бъдеще дали мога да ги лекувам с тобрекс, тобрадекс и цилоксан, както и с правените капки с гентамицин. Този път обещаха от Цибалаб (както и предишния де). Вие нямате ли ваксина срещу пневмококите (симфлурикс)?
сега погледнах стари изследвания от цибалаб, правени през февруари т.г. офлоксацинът е тестван. тобромицин, ципрофлоксацин и моксифлоксацин също. освен да е някаква новост това с тестването предимно на орални аб, както се е получило при вас.  newsm78 ще споделя като ни излязат резултатите.

# 442
  • shumen
Силве,дано се оправите скоро и се разминете с АБ.
Лисе,аз писах за нашата операция,че и в София ни казаха да следим и ако до пролет не слезе тестиса сам,тогава ще решат дали да я правят.
Мутафова,аз при вашия случай не бих заразила умишлено с варицела.
Ашиа,според мен вече и да ги спреш децата са имали контакт с болното дете.

# 443
  • София
Дано не ми се разболеят сега от тази скарлатина, че малкият е много малък още. Поне да стане на 2 години  Rolling Eyes

Към Деси, Силви, и майките с евентуални намерения за назален секрет в бъдеще (напр. Оли): сегашните тестове на назален секрет в микробиологичните лаборатории се извършват върху кратък набор от антибиотици. Тествахме децата в Кандиларов и Цибалаб, а ММ се тества в Бодимед. От антибиотичните капки е тестван само левофлоксацин в Цибалаб. От лабораторията, коментираха, че мупироцин (бактробан) не могат да тестват, защото нямат материал. Могат да тестват ципрофлоксацин, тобрамицин и гентамицин, но трябва изрично да им кажете. В Цибалаб цяла седмица си коментираме по телефона и може в близкото бъдеще да променят антибиограмата; това - в случай, че приемат обратна връзка от клиента.  Flutter

# 444
Ашия, мерси, че споделяш толкова важна информация. Аз затова микробиология пускам в Рамус с разширена антибиограма. Не знам, обаче, доколко са добри. Като беше на 2-3 месеца в Цибалаб му намериха Клебсиела Пневмоние в изпражненията. На контролен тест в Цибалаб отново я намират, а в Рамус - не. Пусках и в Кандиларов - и там не намират нищо. Та, не знам при кого е грешката.. Или да се е доизчистила докато пускам 2ри и 3ти тест... No idea Simple Smile
Още товага ми направи впечатление оскъдната антибиограма на Цибалаб с някакви 'остаряли' АБ. Да разбирам ли, че те самите преценяват кои АБ да тестват? Мислих си, че е някакъв стандартен списък.

Редактирам: Ашия, едва сега се сещам, че изначално бяхте със стафилокок? или аз нещо обърках? А ти също ли имаш секрет или то не е нужно да си сополив Simple Smile, за да ти изследват носен секрет?

# 445
  • София

Още товага ми направи впечатление оскъдната антибиограма на Цибалаб с някакви 'остаряли' АБ. Да разбирам ли, че те самите преценяват кои АБ да тестват? Мислих си, че е някакъв стандартен списък.

Редактирам: Ашия, едва сега се сещам, че изначално бяхте със стафилокок? или аз нещо обърках? А ти също ли имаш секрет или то не е нужно да си сополив Simple Smile, за да ти изследват носен секрет?

На различните лаборатории списъците са различни и явно се променят във времето. Ето Силвиана сподели, че при нея в Цибалаб са тествали антибиотиците в антибиотичните капки, а при мен не бяха.

Ние сме със стрептокок, за който може да се вземе секрет и при видима липса на сополи. Стрептококът може да е наличен и без симптоматика. Може да се вземе и секрет от гърлото по преценка на лекуващия лекар.

# 446
Сега погледнах нашите антибиограми в Рамус от миналата година. Има две колонки с антибиотици. Срещу 18 от тях пише чувствителен. Срещу останалите нищо не пише и предполагам, че не са изследвани.
Виждам доста орални антибиотици, но капковите не ги знам всичките. Тобрамицин не е изследван, но Бактробан (Мупироцин) е изследван.
За гърлото пак са тествани оралните, но и някакви различни от носния секрет.

Според мен стават грешки навсякъде. Може би в големите лаборатории са по-прецизни.

# 447
  • Варна
Стрептококът може да е наличен и без симптоматика.

А ако няма симптоматика трябва ли да се трепе или не е наложително?

# 448
Аз бих казала, че това си счита за носителство и не се лекува. Много от лекарите така смятат, но дали е правилен подхода - друг въпрос.

Нека и по-опитните мами да отговорят, че и на мен ми е много интересно bouquet

# 449
Стрептококът може да е наличен и без симптоматика.

А ако няма симптоматика трябва ли да се трепе или не е наложително?

Аз не бих трепала...Така или иначе при следващо разболяване се налагат я локални,я орални АБ и по-скоро бих съчетала тогава нещата.Като не създава бактерията проблем и не е опасна защо да мъчим детето с медикаменти...

Аз искам да попитам за отзиви за капсулите Имунокол...има ли впечатления някой?

Общи условия

Активация на акаунт