Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 255
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
Ох,Силве,стискам палци да овладеете положението  Hug

То тая трета сливица при деца,посещаващи детско заведение май при всички е хронично уголемена,но е важно да не прави проблеми и да налага пиене на АБ при всяко разболяване...Защото то докато оздравее детето и тя да започне да се свива идва нов вирус,който пак я увеличава  ooooh!

Ашиа,какво излезе на секрета?

Уми,вашите резултати готови ли са?

Сега като се замисля може моя син да е изкарал тоя ларингитен вирус сега,но под по-лека форма,защото за пръв път беше пресипнал,с дрезгав глас,иначе кашлицата му не беше лаеща,по-скоро от сополи,но суха...даже още кашля понякога,остатъчно,надявам се  Rolling Eyes Сега му давам само Проспан,сутрин вит.С дъвчащо някакво и инхалации,може и сребърна вода да му капя в носа  Thinking Тя нашата лична даже и на контролен преглед не ни е викала...плаче за смяна без да се замислям даже  #Cussing out

# 421
Яни спомена инхалации - те имат ли положителен ефект върху задържаните от 3тата сливица секрети? Помагат ли за втечняването им? На едно място бях чела, че ако за лечение на хрема се прилага инхалатор с малък размер частици (стигащи до бронхите и белия дроб), то има риск да се разнесе инфекцията и да се 'пробута' надолу. Трябвало инхалатор, произвеждащ по-големи частици (7-8 като размер), за да остават в носоглътката.

# 422
  • София
Яни, според мен щом е пресипнал, му пусни секрет.

Ние сме я втасали всички със стрептокок пневмоние - и бебето, което е вече на 1г. 4м. От лабораторията нищо не са направили с теста на антибиотиците, за които им казах, въпреки че в понеделник, когато давахме секрета, 2 пъти им напомних. Пише го и в онлайн профила на децата. Казаха, че можели да го направят, но не го направили - така преценили. Трябвало да се лекуваме с посочените от тях антибиотици, а не с тези, които аз им казвам да тестват. Сега стрептококът бил умрял и утре пак ще даваме секрет. Страхотно, нали!

Ох, Силве, много ми е мъчно за вас - да можехте и вие така като нас да си бъкате от бактерии, без усложнения. Дано се оправите бързо Hug

# 423
Не знам нашия инхалатор с какви частици е(от една година го ползваме почти всеки ден,като е болен по три пъти,иначе поне веднъж за профилактика),но до сега надолу нищо не е слизало.Знам,че инхалациите втечняват секрета и точно преди да ти прочета поста четях в темата за Третата сливица и също се замислих дали,ако сливицата му задържа секрет ще има положителен ефект от инхалации  Thinking Поне за кашлица помагат,а за друго-не знам...вече тотално се обърках от четене,теории и т.н.  #Crazy
То на моето може и да му е увеличена сега,щом прокашля като легне...явно е от нея  #2gunfire

# 424
  • София
За третата сливица Силвето добре го е обяснила, за съжаление от опит - Силве, бързо оздравяване на Малечка.
Мутафова, аз лично не бих заразила съзнателно с Варицела детето - лично мнение. Доста препатихте, особено с нашите мъници, правещи ФГ. Моите двамата я караха миналата година. Големия отпуши астмата след това, а малкия беше 3 дни с 41Т и пред хоспитализиране, слава Богу това беше преди да направи гърча, защото иначе тези 3 дни щях да съм луднала. Наистина строго индивидуално е, повечето дечица я карат леко, но все пак.

# 425
Мамички,някой ползвал ли е пулмикорт крем.изписаха ни го а не мога да го намеря а и инфо има само за тоя за инхалации.дечко няколко пъти се закашля и уж нищо му няма а защо ни го изписа Sad попаднах на хустагил крем пак за мазане май от него ще взема Party

# 426
Резултатът ще излезе в понеделник.След прокашляната безсънна нощ,кашлицата намаля,не знам до кога,то и вчера чак вечерта се разкашля мрежата,но...37,1темп. Sad Може и вчера да е имала,не съм я мерила.Вчера киха,та може и вирус върху вирус...не знам.Утре докторката ще каже.

# 427
Цитат
Здравейте,  да се оправяте бързо всички Smile
Да се включа и аз с въпрос. При варицела някой имал ли е усложнения?   И дали отслабения имунитет заради трета сливица и бактерия в носа може да ни докара такива?  Ако може някой препатил да сподели,  защото на теория ми е ясно. Искам да се ориентирам за рисковете,  преди да събера малкия с нашарената му приятелка.
Мутафова, моя дъщеричка се оказа с нарушен клетъчен имунитет (алфа имунитет) след прекарана варицела. Всъщност през изминалия сезон тя беше най - добре точно по време на боледуването от варицела. Няма да забравя как се похвалих на сестрата в градината, че имаме само няколко пъпки и лека температура, а тя ми каза "Майче, варицелата не е страшна, страшното идва после" И беше права за мое огромно съжаление. След това влязохме в цикъл на непрекъснато боледуване, всяко следващо все по-тежко и дълго. Докато не се озовахме и в болница на кислородно дишане.  Организма се възстановява при някои бързо, при други по-бавно. На нас ни отне почти година. Една ужасна и тежка за цялото ми семейство година, огромен стрес за детето и за нас, загубен социален живот( не се събирахме с никой, не канехме никой, никакви магазини -с цел да не пипне още нещо и съвсем да я втасаме). Това при едното ми дете, при другото - варицелата си мина и замина и нямаше никакви тежки последствия. Та сигурно е въпрос и на организъм, но след изкарания ужас, аз не бих оставила детето да се зарази нарочно, ако случайно стане - ще се изтърпи, ама поне после ако има неприятни последици няма да се обвинявам.

# 428
Благодаря ви за включванията за варицелата. Ние сме с фебрилни гърчове (два)  миналата година,  салмонела (изчистена уж през януари),  тежка гнойна ангина в болница,  неуточнена малабсорбция (проблем с апетит,  забавяне на растеж и изоставане в костната възраст) и вече ми е бъркоч в главата от четене. За капак от два месеца сме с диагностицирана трета сливица. Та... макар да не сме пили АБ от април не знам имунитета ни на какво дередже е. Така и така тази зима няма да работя и ми се щеше поне това да не мисля догодина ако започна работа,  но май страховете ще ме въздържат от контакти с болното съседче. А и невролога още миналата зима го питах за варицелата - страхотии ми наговори,  нищо не ми спести.
Ще го мисля до утре. Ако все пак реша да се заразим умишлено това значи че до април поне ще сме си пак вкъщи,  аз така ги виждам нещата.
Бъдете здрави и не се тормозете излишно. Има от лошо по -лошо. Да бъдем благодарни Simple Smile

# 429
Мутафова, аз лично ти се чудя, а и по принцип на хора, които зорлям искат да си разболеят детето, па макар и с варицела. Варицелата си е болест като всяка друга. Крие риск като всяка болест от усложнения. А с тези ФГ - да му трепериш още веднъж, башка,...ми не го разбирам Rolling Eyes
Лично мнение е това..

Миналата година, когато върлуваше варицела в ДГ, го спрях, докато не мина карантината. Тази година само като чух, че в съседната група има скарлатина - беж с 200км/ч от ДГ.. Но това съм аз, само споделям..

Силве, пак сте я втасали Tired...кураж и прегръдки  Hug

Останалите болнички също да се оправят Peace

# 430
  • Северозапада
Вчера ни съобщиха, че са върнали дете с варицела от групата на дъщеря ми. На нас ни остава само да чакаме, за да разберем заразила ли се е или не.
mutafova78, след това, което сподели за здравословното състояние на детето, и според мен е по-добре да не го водиш при болното другарче.

# 431
  • София
Галинаник, на колко години беше твоето детенце, когато прекара варицелата? Имаш ли информация колко често се изкарва по този начин? Съжалявам, че е трябвало да минете през това нещо.

В темата за медицинския контрол в детските градини се обсъждаше как е по-добре варицела да се изкара в детска възраст, защото боледуването в по-късна възраст било ад, да не говорим, че крие редица рискове, ако бременна жена кара болестта.

Мутафова, като те слушам за другите болести, аз не бих рискувала.  Thinking

В групата на близнаците има дете със скарлатина. Да ги спирам ли сега се чудя  newsm78

# 432
Здравейте,  да се оправяте бързо всички Simple Smile
Да се включа и аз с въпрос. При варицела някой имал ли е усложнения?   И дали отслабения имунитет заради трета сливица и бактерия в носа може да ни докара такива?  Ако може някой препатил да сподели,  защото на теория ми е ясно. Искам да се ориентирам за рисковете,  преди да събера малкия с нашарената му приятелка.

Аз съм твърдо против нарочното разболяване. Първо, няма гаранция, че ще я изкарате леко, второ от варицелата имунитетът като цяло пада. Последното не е особено подходящо, предвид че още дори не е дошъл пикът на вируси, грип и т.н. Щерката нямаше усложнения, но толкова тежко я изкара тая пуста варицела, че не искам да си спомням дори. Ужас и мъка.

# 433
момичета, благодаря ви за подкрепата. знам, че тук винаги ще намеря разбиране и че мога да се оплача и да си споделя страховете като сред свои  Hug
Tottó, не е задължително да удря в ушите “болнавата“ сливица. при някои малчовци директно слиза към гърлото и правят ангини от бактериите, натрупани в секрета от третата сливица. нашите две сливици са уголемени, но като че ли успяват да спрат атаките на бацилите и засега не е правила ангини от това.
Ashia, най-вероятно няма да направите усложнения от този стрептокок, все пак на децата са поставени ваксини срещу него. той е чувствителен към повечето аб, ще го убиете с някои от широкоспектърните аб капки, защо искаш да пуснеш трети секрет? в цибалаб ли го пускаш? аз днес пуснах там, но забравих да ги попитам колко аб диска ще заложат. последният път бяха заложили 22, имаше почти всички аб капки на пазара. надявам се и този път да е така. аз започнах да капя унифлокс. за скарлатина, ако имаш възможност, спри дечицата, защото имунитет към тази шарка не се изгражда. дъщеря ми я изкара леко, но като цяло гадното на тази болест са късните усложнения, за които се трепери месец-два след оздравяването.
Яни, ще разгледам нашия инхалатор и ще пиша какъв е, купуван е точно с цел втечнавяне на секретите в носа - прословутия заек на пик е. препоръчаха ни го от 1дкк, отначало взимахме от тях под наем, но после реших да си купим наш инхалатор.

# 434
Аisha аз не бих ги спряла. Вие и без това сте се обзавели със стрептокока. Обикновено той е причинител на скарлатината. Така че си пиете АБ и си ходите на градина.
Невярвам всички да изследват чинно децата си.
Силве много стиснати палци. И да не стигате до венизен.

Като знам как детето ми изкара варицелата на 3 годишна възраст. Не бих го заразила умишлено. Пищеше от болка, неможеше да яде че имаше пъпки в устата, клепачит, пишката и в ануса. Имаха карантина ат януари до май.

Общи условия

Активация на акаунт