Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 261
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Хаха, като се налага, май една майка на 2-3 деца има повече опит и знания от млад (или не толкова млад) педиатър. bouquet bouquet bouquet

Сега остана да намеря лекар, който да довърши работата до края.
Btw, само гърлен секрет ли трябва да пусна или носен (ама то няма нищо в нослето)? Или някакъв друг? В лабораториите могат ли да го взимат или трябва лекар да го направи?

# 406
  • София
Само носен са ни взимали на нас, като в лабораторията го взе служител, който не е лекар. Правят посещение и до дома.

Като взимат секрета, им кажи, че искаш в антибиограмата да посочат чувствителност/резистентност към мупироцин, тобрамицин, ципрофлоксацин, офлоксацин, левофлоксацин и гентамицин, защото това са някои от лекарствата, които се продават като капки. Ако не им кажеш, ще ти пуснат антибиограма само с оралните АБ - като сумамед, аугментин, зинат, панцеф ... Ама вие няма да пиете антибиотик всеки път  Sunglasses

# 407
Не питай старило, а питай патило. Май, все още е актуално..
Мерси, Ашия, дано и вашата сага приключи бързо.

# 408
Само да ви кажа, че секрет пускам в Рамус, когато е на частно. Там е най-евтин поне за София.
Иначе за кръвни не съм доволна от тях.

А третата сливица обикновено много трудно се свива след заболяване. През зимния период обикновено докато се успокои и детето хваща следващото. При някои деца просто има предразположение към увеличаване на аденоидите към 3-4 годишна възраст. Дават го, че към 7-8г започва да намаляват, а към 10г го израстват.

# 409
Аз доколкото знам, Рамус имат опция за разширена антибиограма.

Значи, тя, сливицита, по принцип бавно се свива след заболяване. Това дава обяснение защо все още може да не е отшумяло напълно, а и защо повечето деца са почти нон-стоп със сополи.
Има вариант да посетим лекар утре привечер или вече в понеделник да отидем при нашата педи. Май ще избера понеделника, че в петък вечер е 'все тая'. Надявам се, да не се влоши прекалено до тогава, а може и да се подобри, знам ли вече Simple Smile

Последно, сополките му бяха прозрачни. Сега, ако нещо съвсем мъничко излезе, пак е или прозрачно или бяло.

# 410
  • София
Не е задължително да има проблем с третата сливица при всички деца, които са нон-стоп със сополи. Моите - поне двете по-големи - са добре с третата сливица според УНГ прегледа - не е уголемена, но често имат сополи. Синът ми има доказана бактерия, а за дъщерята още не зная. В миналото дъщеря ми е имала сополи, без да има проблем с третата сливица и без да има бактерии (от лаб тест). Получава се така заради постоянните вирусни атаки и алергиите.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 10:50 от Ashia

# 411
Ашия, а как ви преглеждаха сливицата? И при кой УНГ ходи, че да си имам като инфо, ако се наложи.

# 412
  • София
Ашия, а как ви преглеждаха сливицата? И при кой УНГ ходи, че да си имам като инфо, ако се наложи.

Оли, ще ти отговоря на лични Simple Smile

# 413
При нас честите задни хреми и постоянното усложнение от тях и лекуване с АБ , бяха от третата сливица.

Силве , как е малката  ?

Дани , при вас операция ще има ли ?

Бързо оздравяване на всички  Hug

# 414
  • Варна
Нашата трета сливица я прегледаха със скенер  Laughing Поне съм спокойна, че няма как нещо да не са довидели.

# 415
момичета, здравейте и от мен.
за третата сливица - увеличава се при заболяване, тя самата е лимфна тъкан и се разраства в резултат на имунен отговор на външен враг. не е задължително да е алергична реакция, ако няма други видими симптоми, може да е част от реакцията на организма към болестотворни организми, попаднали в тялото. по начало не се свива в рамките на самото агресивно лечение (с аб, аб капки и т.н.). целта на това лечение е да предотврати или да отстрани насложената бактериална инфекция, за да оздравее детето и да се даде възможност на третата сливица да се свие. свиването може да отнеме месеци, може и да не се свие напълно (хипертрофичен аденоид, т.е. става хронично уголемена). в такава ситуация лекарят може да препоръча и отстраняване.
ние сме я втасали. двустранен отит, катарален засега, но ако не го овладеем сме на път към гнойния. силно раздута трета сливица, задържан секрет, червени хлътнали тъпанчета с болка, намален слух двустранно, без задържана течност. причината - широко разпространения вирус с ларингит, който при нас естествено е ударил ушите. изписаха ни стандартното лечение - аб капки, парацетамол (вместо нурофен, че много стана) и антихистамини (ериус, висока доза - 5 мл). пуснах носен секрет, но няма време да се чака, ако се наложи ще коригираме в движение. чакаме 3 дни и ако не го овладеем, минаваме на аб, най-вероятно венозен.

# 416
Здравейте,  да се оправяте бързо всички Simple Smile
Да се включа и аз с въпрос. При варицела някой имал ли е усложнения?   И дали отслабения имунитет заради трета сливица и бактерия в носа може да ни докара такива?  Ако може някой препатил да сподели,  защото на теория ми е ясно. Искам да се ориентирам за рисковете,  преди да събера малкия с нашарената му приятелка.

# 417
Силви, оправяйте се! Дано ви се размине венозния АБ и се справите само с локален.
Все повече се убеждавам, че боледуванията са въпрос на това, кой към какво е предрасположен. Аз страдах от мнооооого ангини, жестоки (и досега всичко винаги тръгва от гърлото), но нито веднъж през живота ми не ме е боляло ухо.  А педиатърката ни все повтаря, че зачервеното гърло не се гледа изолирано и е тясно свързано с ушите. За което е права, разбира се.
Мерси за обяснението за 3тата сливица Simple Smile

# 418
sylviana, дано се разминете с АБ, ние пролетта бяхме там, два й вливаха тогава, сутрин и вечер ходехме. И винаги си много точна и подробна в обясненията за третата сливица  bouquet
Задължителен елемент ли е да има и проблеми с ушите, за да се говори за "болнава" сливица? При дъщеря ми слабото място са сливиците, гърлото, като при мен.
mutafova78 аз бих се водила по общото състояние на детето към момента. Ако е добре и е нямало скорошно боледуване, по-скоро бих предпочела събирането с детенцето, което пък не е гаранция, че малкият ще се зарази.

# 419
Ах ,Силве ,дано се размине АБ и бързо оздравяване на душичката  Hug

Общи условия

Активация на акаунт