Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да се направи при кашлица от задръствания?
Какво да правя, ако детето ми има кървави корички при издухване?
Как да давам таблетки Умкалор на детето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да се направи при кашлица от задръствания?
-
Какво да правя, ако детето ми има кървави корички при издухване?
-
Как да давам таблетки Умкалор на детето си?
-
Какво да правя, ако детето ми има температура и се оплаква от коремна болка?
-
Какво да правя, ако имам зъбобол?

- според мен тя е в посока, че не се дават антибиотици без причина (съгласна съм с Hope). Просто в БГ не е коренно различно от Швейцария, както си написала. Статистически погледнато - от 10 случая, ще има 1, 2 или 3 на прекаляване с антибиотика по вина на доктор и/или майка, баща. Вярно - тази статистика трябва да стане 0, защото има доктори в БГ, които лесно дават антибиотик, без да направят изследвания и да аргументират достатъчно добре решението да предпишат антибиотик. Също така в България има аптеки, в които се продават антибиотици, без да държат на рецепта - което май е незаконно (или поне беше преди)!?
)))) 

При липса на каквито и да е други сиптоми, което ми се вижда странно и не ми харесва. Тази вечер ще отидем за направление за УНГ, но досега винаги този номер го е правила бри задна хрема, а сега хрема няма - никаква. Само инцидентни, ама наистина инцидентни прокашляния, чувам нещо като храчка да има, но най-много 2-3 пъти за няколко дни
То и ти цяла УНГ стана, та се обръщам към теб

Моите впечатления са от София и от други майки, които гледат децата си в София. За останалата "България", какво да кажа - освен, че е хубаво, че родителите стават все по-информирани