Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 220
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Да, знам че рядко от хрема слиза надолу, но аз дадох личен пример-т.е при моето дете често се случва това.
И аз не съм съгласна, че за щяло и не щяло се изписва АБ, поне когато е пил наистина се е налагало.
Единствено сега стана белята със суметролима, а тя го изписа заради червеното му гърло (понеже си го знае и явно да стане по-зле).
Иначе с билки да се лекуваме само-абсурд!
А и не всички деца могат да изкарат леко болестите.
При нас когато се е налагало да давам АБ, алтернативата е болница.
Тъй че zaiobaio, недей обобщава за всички, моля!
При остри състояния-нито на мен, нито на детето помагат разни алтернативни лечения.
Иначе, ако е нещо дребно-примерно ако ме щракат бъбреците се оправям с един специален чай.

# 526
  • На брега на реката
Тета, от къде си? Защото в провинцията нещата не са добре. Хайде, ще говоря само за русенско. И не го казвам само заради лични събития, влез само в някоя русенска тема в бг мама и ще ти стане ясно колко трагично е положението с лекари и специалисти.
Биопарокс е АБ! Ксилометазолин и 10 дни съм ползвала по лекарска преценка  Peace Хайде не издребнявайте, моля ви!

# 527
Тета, от къде си? Защото в провинцията нещата не са добре. Хайде, ще говоря само за русенско. И не го казвам само заради лични събития, влез само в някоя русенска тема в бг мама и ще ти стане ясно колко трагично е положението с лекари и специалисти.
Биопарокс е АБ! Ксилометазолин и 10 дни съм ползвала по лекарска преценка  Peace Хайде не издребнявайте, моля ви!

Не те разбирам какво искаш да ми кажеш.
Не съм твърдяла, че в БГ бъка от добри специалисти. Споделих за нашата педиатърка и разказах как ние процедираме. Нищо повече..Нито съм човек, който обобщава, нито такъв, който гради статистики..Споделям винаги частни случаи...

Постът ми беше насочен към това, че и тук, в БГ не винаги за щяло и нещяло се изписва АБ. Да, има и такива случаи, но да се поставят под общ знаменател всички - не, не е редно. И както стана ясно, и тук понякога лекуват така, както и в Швейцария Laughing

В доста по-малък град от Русе съм..Не знам какво е положението там и какво визираш, но всяка майка има достъп до интернет и може да се информира кое, как..информацията поне сега е навсякъде. Пък после да се коментира с педиатъра защо назначава това или онова..

# 528
Аз не знам защо така й скачате, при положение, че е права Зайобайо  Rolling Eyes Само погледнете в нашата тема колко често се споменават АБ, а и всеки има около себе си хора, които ги обичат и дават често.
Майка ми, която иначе е много образована жена, инженер е, и въобще - не е случайна  Laughing, предпочита да се самолекува с АБ, някой път отива на доктор с определени оплаквания, които не изискват АБ, но казва на ЛЛ "за всеки случай" да й изпише един, пие го и се оправя. Най-вероятно и без АБ ще се оправи, ама ето - обяснението й е, че й е подействал той. Това, разбира се - не повече от 1-2 пъти годишно, но то пак си е много, ако не е имало нужда. Отказала съм се да й давам съвети в тази насока  Laughing
Тета, Отривин (който съдържа ксилометазолин) са ни изписвали за по-дълъг период от 5 дни при определени обстоятелства  Wink
Определенозабелязвам обаче, че наистина по чужбинско боледуванията се влачат повечко време сумарно. Но и явно нямат проблеми да си пускат децата в ДГ смъркащи и кашлящи. Братовчедка ми живеят в Ирландия, там е изкл. влажно времето и съпругът й и едното й детенце имат астматични проблеми, но никакви силни лекарства не приемат, чакат да им мине. Само при пневмония са изписвали АБ. Иначе като си дойде тук, а аз например съм в болнични, се чуди защо  - нищо му нямало на детето, щом било жизнено и му се играело  Laughing Та така, всеки знае него и. Но е факт, че сме една от най-болните нации в света, предполагам и начините на лечение имат своя дял в това.

# 529
Rallichka, при нас това се случва и без задната хрема да е обилна и осезаема. ако има задържан секрет в носоглътката (най-често, ако третата сливица се е увеличила и е задържала секрет), я удря в ушетата, обикновено се възпаляват тъпанчетата - под микроскопа се вижда, че са червени и хлътнали, оттам и намаления слух (усещат ушите като заглъхнали). сега последният път беше вирус, който пак засегна ушите и не протече с типичните симптоми на вирус, дори темп не вдигна.
вие правите ли серозни отити? те обикновено са без болка, но се събира течност (не е гной) зад тъпанчето и детето не чува добре, чува "като под вода", глухо и неясно.
дано сте добре!  Peace
за аб - лекарите според мен са по-предпазливи. унг ми сподели, че вече усещат ефекта на масовото третиране с аб. има много отити, които протичат нетипично, не като по учебник, без характерните симптоми, но пък упорити и трудни за лечение. много бактерии вече са мутирали и резистентни, все още не са срещали нелечим случай в практиката си, но пък трудно лечимите вече са факт.

# 530
  • На брега на реката
Искам да кажа, че си ги мерите и издребнявате и двете. Излишно е такова напрежение. Евала на вашия лл, но София не е България. А аб за презастраховка е често явление. Друг е въпросът даваме ли го или не.

# 531
Силви, благодаря ти за включването  Hug Да, правила е серозен отит и тогава имаше проблем със слуха. Но винаги това намаляване се предшества от болка или сополи, или и двете. Затова съм в шах. Може би и това е някакъв атипично протичащ, но все пак - без никаква индикация  newsm78 Ще видим...
Мерси, мила  bouquet

Искам да кажа, че си ги мерите и издребнявате и двете. Излишно е такова напрежение. Евала на вашия лл, но София не е България. А аб за презастраховка е често явление. Друг е въпросът даваме ли го или не.

Peace

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 10:47 от Rallichka

# 532
Рали, стискам палци да сте добре. много ми е познато притеснението при намаляване на слуха, но успокоението е, че децата имат завиден ресурс за справяне с болести и подобни прояви не оставят трайни последици.  Hug при нас серозните отити се повлияват добре от назалните балони, без медикаментозно лечение.
забравих да те попитам дали промивате нослето с фр? поне ще отмие част от секрета, ако има задържан такъв.

# 533

Фервор, нито съм от Софето, нито меря нещо с някой PeaceПовярвай ми.
Споделям лично мнение в обществен форум, което вярвам, че ще е полезно за някои Peace

# 534

забравих да те попитам дали промивате нослето с фр? поне ще отмие част от секрета, ако има задържан такъв.

Не, нищо не промивам, защото (според мен) секрет няма  Rolling Eyes Какви са тези балони и продават ли се свободно в аптеките?
Благодаря, и аз се успокоявам, че е нещо временно   Hug

...Не знам какво е положението там и какво визираш, но всяка майка има достъп до интернет и може да се информира кое, как..информацията поне сега е навсякъде. Пък после да се коментира с педиатъра защо назначава това или онова..
Тета, не го приемай като заяждане  Hug, но мислиш ли, че това енаша работа - да ровим в интернет и да се питаме тук с какво да си лекуваме децата и дали предписаното лечение е правилно  Crazy Много е хубаво, че твоята ЛЛ е търпелива, но аз чистосърдечно си признавам, че нямам нерви толкова подробно да разпитвам, а и съм (почти) убедена, че доктора  няма да има голямо желание да ми обяснява при пълен коридор чакащи.... Аз искам отивайки на доктор, да знам и да съм наясно, че е достатъчно добър капацитет, за да му имам вяра, а ако не е - да бъде така добър и компетентен да ме насочи където е необходимо. Не считам, че трябва да си лекуваме децата по интернет, опазил Бог....

# 535
  • Варна
Нашата ЛЛ също е от тези, които изписват АБ при крайна необходимост. Борислав е пил 2 пъти досега, веднъж на 6 месеца, тогава двама лекари бяха съгласни, че се налага и втори път сега през пролетта, когато на 5-я ден от боледуването продължаваше да вдига Т и направи бронхит. Племенницата ми, която е при същата ЛЛ за 6 години не е пила АБ.
Предишната ми ЛЛ, лека и пръст, беше от тези, които изписваха АБ веднага. И двете горе-долу са един набор, от старото поколение лекари. Но ето, с различен подход.

# 536
  • София
Някой видя ли моя въпрос?

# 537
Момичета,нямам съмнения за нищо...При нас кашлянето е от време на време като е по скоро като от задавяне,понякога има и нещо като храчка на гърлото и като се изкашля(сухо) се оправя.Няма Т,жизнен е,храни се и кашлянето му не е страшно,но все съм си мислила,че един от симптомите на бронхитите е кашлицата и се учудих.А и не е зле да съм информирана по този въпрос-никога не се знае!

Моят рядко кашля, но кагото се появи кашлица, веднага тичам при педи. Ето последният път - кашлица, без Т, на прегледа се оказа задна хрема и т.нар. сополива кашлица, тоест кашлица от задния сопол. За първи път ни поставят тази диагноза Mr. Green Обикновено при задна хрема, а тя е честа при нас, кашлица не се появява.. Т. мисля , че нямаше тогава, но аз за всеки случай отидох на преглед. По-добре едно излишно разкарване до доктора, отколкото после усложнения, притеснения, скубане на коси.. Peace

Та аз Яни я разбирам, че разпитва при кой как е минало, защото и аз съм същата Laughing Искам да знам и да съм наясно с нещата..за да вземам обосновани решения.

Много добре си ме разбрала,Тета!Точно така е-искам да съм информирана и да знам какво да очаквам и какво да питам...Моят също от задните хреми не кашля,поне не винаги,не вдига Т,но всяко разболяване и различно.При предния вирус кашлицата беше къртеща и страшна,но отшумя за 7-8 дни и толкова,сега пък изобщо не е кашлял къртещо,а все така като,че се е задавил от нещо,сухо и най-вече като е легнал...Ясно ми е,че задната хрема не е много добре овладяна(и как да е,само с адреналин и физ.р-р),затова и прокашля,но като отида за бележка след два дни ще го заведа да го чуе и щом е добре в понеделник го пускам...Трета седмица започваме вкъщи,но ще видим колко полза ще има.

# 538
Magnet, видях ама не сме имали такова и съчетание и нищо не мога да кажа  Sad

# 539
Момичета, братовчед ми живее е Русия. Бях много учудена, когато споделиха (с жена му), че там вече много масово се прилагат бактериофаги за лечение на бактериални инфекции вместо АБ. Дори после проучих, че има наредба от Министрството им на Здравеопазването наред с антибиограми да се пускат и фагограми. От инфото, намерено в нета разбрах, че тези т.нар. бактериофаги са били използвани преди масовото навлизане на АБ и сега отново са 'на мода', задари изградилата се резистентност. Самото това чудо е нещо като ваксина - вирус, който 'изяжда' бактериите. Гледах, че ги има всякакви - Клебсиелен бактериофаг (за клебсиелите), Стафилококов, Стрептоковов и тем подобни. Най-вече при малки деца се прилага или при резистентни бактерии. Четох и отзиви на майки из форумите - доволни са и самата практика изглежда вече е нещо съвсем обикновенно.
Когато го споменах на нашата педи, каза, че в Бг не се прилагат, но като че ли знаеше за к'во иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт