Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 175
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • На брега на реката
До сега никога не съм спирала дъщеря си при карантина за скарлатина, последно дори бях бременна. Толкова ли е висока степента на заразност?

# 586
  • София
Когато все пак решихме да направим антибиограма на детет след едни непрекъснато подновяващи се задни сополи и се изолира Мораксела, след като се занесох с резултатите до док и го погледнах умно какъв АБ ще изпише, той започна да се смее и категорично отказа. Докато не направела по-сериозна поразия, нямало никаква нужда от АБ. Следващият път просто съобразихме АБ с антибиограмата.
Та и аз си мисля, че много се впрягате с тези бактерии и антибиограми, ама ваша си работа.

Е те при нас поразиите, вече станаха. Аз и да искам да не се впрягам, вече нямам този шанс.

Мисълта за градината ми беше, че мога поне сестрата и госпожите да уведомя - може да искат да уведомят другите родители. Заразата се предава лесно от дете на дете. Съдя по това, че всички вкъщи са заразени.

Някой беше питал за личната лекарка дали не уведомява детската градина - отговорът за бактерия като нашата (пневмокок) е "не". Написа ми бележка, че децата не са в контакт със заразно болни и каза да посещават детска градина.

Тете, много съжалявам и стискам палци да не се разболеете. Четох различни срокове на инкубационния период - от 2-4 дни до 10 дни.

# 587
30-40 процента от контактните развивали скарлатина...така четох току-що. Но последиците са доста неприятни..Аз лично не мога да поема този риск, предвид предразположеността на детето ми към ФГ. Пазя го от всяка Т, ако мога. Peace Но аз съм си малко луда Mr. Green
Иначе покрай мен също не спират деца от посещение на ДГ, в хипотеза, в която в момента се намирам аз..

Ашиа, да, и аз така прочетох-3-5 дена обикновено, до 12 дена Peace

# 588
  • Северозапада
Дъщеря ми е в ЧДГ и при нас искат носен и гърлен секрет 3 пъти в годината. Имат договор с клиника (ДКЦ) и вземат организирано секрети на децата (който иска, иначе си го водиш в лаборатория). Направо настръхвам, че пак ще излезе стрептококус пневмония и пак ще трябва да капем АБ, защото ще ни искат чист секрет.

# 589
Дъщеря ми е в ЧДГ и при нас искат носен и гърлен секрет 3 пъти в годината. Имат договор с клиника (ДКЦ) и вземат организирано секрети на децата (който иска, иначе си го водиш в лаборатория). Направо настръхвам, че пак ще излезе стрептококус пневмония и пак ще трябва да капем АБ, защото ще ни искат чист секрет.

Контролът е на ниво, браво. Предполагам по-малко боледуват децата в тази ЧДГ?

# 590
  • София
Ант Джи, дано ви излезе отрицателен. Как успявате да завъдите бактерията, при положение, че всички започвате начисто в началото на "тримесечието"?

# 591
  • Северозапада
Не бих казала. Зависи от детето, предполагам. Миналата година дъщеря ми си я изкара половината вкъщи. Но при нея се получаваха усложнения - бронхоспазми и пневмонии. Но пък ми даваха за пример друго дете на нейната възраст, започнало да ходи на ясла на 11 м. и почти не отсъствало. Миналата седмица имахме дете с варицела. Върнаха ни всичкия багаж да го изперем, смениха чаршафи, почистиха и т.н. Казват, че до сега са имали само един случай на варицела и не се е разпространила.  Ще видим сега как ще бъде.
Ashia, не знам и аз. Едното ми предположение е, че винаги е била носител, но не е била масово и не са я изолирали през първата година. За първи път я изолирахме мес. май т.г., а тя започна ясла септември мин. г. и направените 2-3 секрета бяха чисти. Другият вариант е и аз да съм носител. Ако пак излезе, ще се изследвам и аз вече.

# 592
ant G , понеже те помня от темата за АБКМ, да не би тези спазми да са провокирани от алергията?
 Иначе това с боледуването на дечицата ни в градинска възраст е божа работа май. Едни боледуват по-често, други-по-рядко...остава ни да чакаме да порастнат и да станат на 7г. Тогава казват, че честите боледувания престават Confused

# 593
  • Северозапада
Тета, нейната ЛЛ, казва, че тя е предразположена към алергични реакции и спазмите са вид алергична реакция към вирусите. Преди време се сетих, че баба ми е разказвала, че баща ми е кашлял много като малък. Изнасяли са го навън, да вземе въздух, че се е задушавал. Баща ми си спомня, че до към 1-ви клас е кашлял много. Предполагам е правил някакви астматични пристъпи, но по онова време на село, никой не е направил нищо. Аз мисля, че дъщеря ми, като носител на гена, проявява тези симптоми. Сега е диагностицирана с астма с алергичен компонент и е на терапия от почти година.

# 594
Да, точно това имах предвид, което си написала. Едно съседче и то е с такива астматични пристъпи...според мен и при него са на алергична основа, защото като малко го помня, че все беше обринато около устата, говорила съм с баба му, но те не са спазвали диети и т.н., детето си ползваше млечната кухня и те така.. Сега доста често прави такива пристъпи..
То и ние сме /бяхме с АБКМ/, та съм чела доста по въпроса...Затова попитах, че ми стана интересно. Да, гена доста "играе" при тези алергии.Благодаря, че ми отговори Hug

Ще го израстат децата Praynig

# 595
  • Северозапада
Във връзка с алергиите, да допълня. Предполагам, че е възможно да има и някаква хранителна алергия или нетолерантност при дъщеря ми. Може да е израснала АБКМ, а може и да не е и тези пристъпи да се "подсилват" от хранителна алергия. Аз също се интересувах доста и съм чела, че често има връзка между АБКМ и астмата. Затова съм решила, лятото, когато трябва по принцип да правим почивка от кортикостероидите, на които е сега, да и пусна тестове за алергии. Да видим какво ще излезе.

# 596
  • София
И нашата ЛЛ точно това ми обясни - че прави нещо като алергична реакция към самия вирус и прави бронхоспазъм. Нямаме поставена диагноза астма, т.е. не съм я водила нито по пулмолози, нито скоро по алерголози, но ако я заведа сигурно това ще кажат, има 3 бронхита от март до сега, само сегашния е за АБ, другите само с вентолин са минавали. Баща ѝ като малък е бил с астма, в училище се е оправил, при нас също го има и наследствения фактор. Аз обаче съм с наблюдение, че като почти не ядеше млечни миналата година, не ми е правила бронхити, сега вече като уж няма алергия обаче започна това с бронхитите, според мен АБКМ си остава в една или в друга форма, не минава напълно, а само се променят клиничните прояви.

# 597
При нас АБКМ беше спорна, но въпреки това спазвах диети и ограничавах менюто до 3 годишна възраст. Виж АД си имаме със сигурност и сега. Но понеже и при двете дават възможност да се развие я алергичен ринит, я астма, аз предпочетох да го пазя и да не дразня организма допълнително...просто за по-сигурно...

# 598
  • На брега на реката
За млечните и аз имам едно наум след редица трахеити и задни хреми на каката. Сега са им ограничени и на двете, особено прясно мляко за пиене НЕ давам. Консумират само кашкавал и сирене, кисело мляко рядко. Но за прясното има мн инфо в нета и се води ключов фоктор за усложнения при респираторни проблеми.

# 599
Прясно мляко и моето не пие. То така свикна без него, че не му е проблем. Аз също го недолюбвам от край време. Даже миналата седмица за първи път купих прясно мляко, откакто малкия се е родил - викам ще го пробвам с хрупките /зърнени закуски/ ...ами опита и не го одобри Mr. Green
Аз съм ок с това, защото според мен прясното мляко не носи ползи, а напротив...

Общи условия

Активация на акаунт