Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 185
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Ashia, заразно е, да. ваксината срещу пневмокока не е слагана на поколението на майките ни, затова са застрашени. нашата бавачка се зарази от дъщеря ми с пневмокок (детето беше само носител) и лежа 10 дни в болница с бактериална пневмония, много тежко я изкара. много гадно се чувствах заради нея, хем и двете знаехме, че малката е носител, тя е и медицинска сестра, и въобще не съобразихме, че трябва да се следим.

# 571
  • София
Благодаря за информацията. Сега ми е притеснено и за другите деца в градината. Дали не трябва да го обсъдя с госпожите там. Ще питам сестрата в градината дали в миналото са правили масов тест за носителство в носа. Имам някакъв спомен от моето детство, че ни взимаха секрет. За глисти знам, че взимат секрет и сега.

# 572
Само с добра воля може да бъде третирано носителството на каквито и да било бактерии в детските заведения. Ако имате комуникация с родителите, информирайте ги. Кажете и на сестрата. Въоръжете се и с търпение, защото тази бактерия не се дава лесно. Понякога не става от първи или дори от втори път.  Peace

# 573
  • Варна
Е нали се отрича третирането на бактерии в носа при липса на симптоми и проблеми? В този смисъл е абсурд за всяка бактерия, изолирана в носа на дете от групата да хукна да тествам моето и да го тъпча с лекарства, къде ще му излезе краят?

# 574
Не се отрича. Преценява се от специалисти в областта (на първо време педиатрите на малките хора) дали и как да се постъпи. Но е правилно да се информират родителите, които да вземат решението дали да стигнат до лекар или не. Има бактерии и бактерии.

# 575
в нашата градина не се прие предложението ми 2 пъти в годината да пускаме на децата носен и гърлен секрет, за да може всеки родител да знае и да си преценява рисковете.
аз уведомявам всеки път, когато имаме изолиран стрептокок пиогенис (причинява скарлатина). преди уведомявах и за пневмокок и мораксела, но освен да ме гледат накриво, друго не постигнах.
ясно е, че носителство без симптоми едва ли някои би се наел да лекува, все пак това си аб прием, локален или орален.
по наше време тези секрети са били в задължителните изследвания. проф. кантарджиев и екипът му се борят отново да станат задължителни, но поради липса на средства в здравеопазването този въпрос изобщо не стои за разрешаване.

# 576
А педиатрите не пращат ли някакво известие в ДГ при установена заразна болест? Тази моя колежка (със скарлатината) ми каза, че самата лекарка написала някакво известие в ДГ да ги уведоми.

# 577
Когато все пак решихме да направим антибиограма на детет след едни непрекъснато подновяващи се задни сополи и се изолира Мораксела, след като се занесох с резултатите до док и го погледнах умно какъв АБ ще изпише, той започна да се смее и категорично отказа. Докато не направела по-сериозна поразия, нямало никаква нужда от АБ. Следващият път просто съобразихме АБ с антибиограмата.
Та и аз си мисля, че много се впрягате с тези бактерии и антибиограми, ама ваша си работа.

# 578
  • Варна
При скарлатина уведомяват, да.

# 579
Е, Скарлатината не е за подценяване, много негативи може да донесе  Confused

# 580
Препоръчайте ми пробиотик, моля (на година и седем месеца е детето), че нещо съвсем не съм доволна от Био Баланса. Нещо след антибиотика не можем да овладеем напълно запеченото положение и все трудно се изхожда.
Протексин Рестор съм ползвала веднъж по лекарска препоръка и съм страшно доволна от него, ама като чета като че ли е повече за диарии и подпомагане при бактериални инфекции.

# 581
Нашата педи все изписва Рекомфорт,но напоследък гледам,че и в аптеките препоръчват Пробиен кидс-има го и на сашета май и мисля,че е за над 1г.

# 582
  • На брега на реката
Адирекс ни бяха препоръчали, но след като не можах да го намеря по аптеките, а и малката се възстанови, се отказах да го тествам. Отзивите за него бяха много добри.
Иначе съм доволна от Флора Бимби, съпътства лечението на канидозата.

# 583
  • София
Сега сме на Bio Kult Infantis. Имаше разстройство преди да започне АБ, предполагам от всичките сиропи - Фитолор, Хербитусин и т.н. подобни, мислех че с АБ ще стане още по-зле, но откак е на АБ и съм спряла тези сиропи, се оправи, не мога да твърдя на 100%, че се е оправила от пробиотика. Е, с АБ имахме други драми, както вече писах, повръща ако го пие на гладно, но просто вече не повтарям тази грешка.

# 584
Тази вечер, когато вземах детето от ДГ, имаше бележка че в групата има скарлатина #Crazy
Сутринта бележка нямаше. Болното детенце е ходило до петък вкл., съответно моето се води контактно Sad

Първата ми мисъл беше да пускам утре бързия тест за скарлатина, но като размислих - ако покаже, че не е носител, няма да го пусна, защото има риск да го хване, ако се окаже положителен - пак няма да го пусна, защото има риск точно там да вдигне Т. Та и в двата случая няма да го пусна на ДГ, така че няма смисъл от този тест.

Ще го задържа тази седмица вкъщи, за после ще го мисля. Ако тази седмице излезе нов случай на скарлатина в групата - карантината ще се удължи. Ще го мисля, но не ми се рискува.
Да, контактен е вече, но дано да го подмине. От друга страна, ако го пусна, може да пипне бактерията от някоя играчка или друго дете, което вече е болно, но не е развило симптоматиката все още...Малко лудо звучи вероятно отстрани, но не ми се рискува определено...

И да, при скарлатина педиатъра е длъжен да уведоми ДГ. ДГ обаче няма задължение да вземе секрет от всички в групата - това го питах скоро, когато имаше скралатина в съседната група. При това там бяха два случая на болни деца.

Сега остава да се моля моето дете да е силно и да не е прихванало Praynig Praynig Praynig

Обадих се на моята ЛЛ утре да ми пусне болничен за 7 дена като за начало...

Забравих да питам, сега като е контактен, колко дена да броя и да очаквам включване ?

Общи условия

Активация на акаунт