Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 172
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Магнитче, тъкмо щях да пиша, че ако е гърло, без АБ няма да мине. И с тази висока Т.
При гнойна ангина сме вдигали такава висока, вечерта късно вдигна, ледени крайници, втрисане...сутринта извиках педи, тя отсече гнойна ангина, почнах следобеда АБ и доста бързо се повлия.

Добре, че сте почнали АБ. Преглед не е имало, ако съм разбрала правилно? АБ на колко часа ви изписа - на 8 или на 12? Не забравяй пробиотиците.

Само да мине нощта и утре ще сте по-добре, вярвам. Редуваш ли нурофен с панадол ? Може на 4 часа да ги редуваш..

Що не тичахте до спешното? Или да викнете линейка, че то с тази Т къде да излизате де..Когато нашата педиатърка не е в града, ходим до спешното..

# 631
  • София
Да редувам нурофен- панадол- нурофен-  еферелган на 4 часа, засега по- голяма пауза не търпи.
АБ е на 12 часа, взех и биогая.
Преглед имаше вчера,  но искаше изчакаме. ...утре трябваше пак на преглед ако се влоши, но тя се влоши много бързо.
Аз днес се опитах да я викна в нас тя отказа. Сега като й звъннах ако беше отказала да каже какво да й дам щях да викна някой частен педиатър в нас.
А линейка за какво да викам...да я закара в болница ли..все мисля, че ще се справим. Тя е и с прясна операция и не искам зорлем да се врем в болници.

# 632
Разбирам.
Миличкото...дано АБ бързо повлияе.
Това за мъничкото детенце, нали. Аз също не бих рискувала да изчаквам.
Изобщо пак да кажа - гърлото е кофти работа и не минава лесно.

Аз нали съм на вълна скралатина, че в групата имаме, да не е такова пък. Сега има много случаи..
Абе важното е Т да се стопира.

Спокойна да е нощта ви Hug Hug

За линейка - когато виках, дойде педиатър, прегледа го...не сме се качвали в болницата. Аз също мразя болници..Само за преглед имах предвид, да видите докъде сте, какво..що..Когато кажеш, че е за дете, пращат педиатър от детско отделение..поне при нас е так.

# 633
Писах, но се изтри...за линейката исках да кажа, че когато е за дете, пращат педиатър от детско отделение, поне при нас е така.
Когато аз виках линейка, дойде педиатър, прегледа го...не сме се качвали в болницата. Само за преглед и становище...

# 634
  • София
Ох, магнитче стискам палци да се оправи бързо детето.  Peace Сега видях, че е астрално близначе на дъщеря ми.
И аз давах АБ когато ми вдигна 40 градуса, беше много зле. Хладък душ, чорапи с оцет...просто всичко, което се сетиш.

# 635
  • София
За понижаването на температурата помага и хладък/студен компрес на ходилата и компот от малини (+ всичките медикаменти). Дано се оправите само с лекарствата.

# 636
Абе,момичета,давам на Габи Лимфомиозот..Шишенцето не ми капеше,на привършване.Махнах капкомера!с идея да накапа бааавно от шишенцето....И друг път съм го правила.Да ама не...Ливнах едно 20капки наведнъж ..ако не и 30.Да се притеснявам ли,освен,че ще е махмурлия утре..дрего нещо,ще се случи ли според вас?

# 637
Няма да се случи нищо.

Магнит, дано изкарате спокойна нощта и да започне бързо да се подобрява.

Моята при хемофилус инфлуенце в гърлото вдигаше такава температура и при мононуклеозата.

# 638
  • в огледалото на живота
Абе,момичета,давам на Габи Лимфомиозот..Шишенцето не ми капеше,на привършване.Махнах капкомера!с идея да накапа бааавно от шишенцето....И друг път съм го правила.Да ама не...Ливнах едно 20капки наведнъж ..ако не и 30.Да се притеснявам ли,освен,че ще е махмурлия утре..дрего нещо,ще се случи ли според вас?
Уми,споко и аз съм го правила тоя номер... Blush
Принципно при деца на нашата възраст дават 3х 15 капки дневно.Е,малко повече си капнала,ама не е проблем.

# 639
  • shumen
Магнитче,офф,милата Лили.От къде пък го налепи това чудо сега?Аз за висока Т давам Панадол и МИГ.Хексалгин досега не съм давала.Дано се оправите до рождения ден,че наближава.
Месечинке,то малко като при нас се случва с Борето.Моето вече 2 път ми казват,че в ДГ много кашля,а приберем ли се у нас аз и един път не го чувам.Не знам какво става,но все си мисля,че всичко е от препаратите.
Уми,няма да и стане нищо.Аз също го слагам направо в лъжичката.Понякога обаче слагам и по повече и му няма нищо на детето.

# 640
Магнет, моя на 10 месеца изкара херп ангина и тогава вдигаше много висока Т, че бягахме в спешното да му бият течен аналгин.
Мажи с грануфорин, на мен той ми е панацеята-ако не помага е за АБ положението.
Иначе редувам Панадол и Нурофен през 4 часа, а при тежки случаи-Хексалгин май може час след нурофена, ако не е подействал.
Чай от малини съм чувала или компот ако няма.
Разсъбличаш го, отделно хладка вана, но не със студена вода а леко топла.

# 641
  • Варна
Магнитче, аз до сега съм давала само Бруфен за температура, но винаги е действал безотказно и го държал по 7-8 часа. Нашата педка ми го беше казала и го изтъкна на сиропа с "оригинален ибупрофен". Тя, съм забелязала, че не се влияе от медицински представители и дори преди няколко месеца ми обясняваше, че ресърчвала докато намери, кой сироп за кашлица не съдържал оцветители, че него да изписва на децата (май Гринтус беше изводът). След това видях, че и в болницата дават именно Бруфен (а там става много натопорчено, ако някое от раковоболните деца лепне някакъв банален вирус). Наистина е много добър сироп. Никога не съм редувала сиропи за Т, защото този винаги се е справял (дори и с 40,2С, за която вече много силно препоръчват хексалгин). Шишето ми с Панадол стои неотворено от януари месец, може би скоро ще трябва да го хвърля.

# 642
Мейбълин, благодаря за споделеното инфо за този бруфен. Отивам да чета за него - сироп ли е това?
Мале, да държи толкова време...ако е така, е супер. Дано не ми се налага да го пробвам де Confused

Магнитче, как изкарахте нощта?

# 643
  • София
Магнитче,офф,милата Лили.От къде пък го налепи това чудо сега?
....

Моето вече 2 път ми казват,че в ДГ много кашля,а приберем ли се у нас аз и един път не го чувам.Не знам какво става,но все си мисля,че всичко е от препаратите.

Според мен е лепнала бациловирус от някъде - като гледам възрастта на малкото дете на magnet for happiness (някой писа, че за него става въпрос) - може би от ясла? Ако е хомофилус инфлуенца в гърлото, (при моят син беше така), оралният антибиотик, който бяхме пили 2 седмици преди високата температура, явно не беше помогнал. После я доутрепахме бактерията с капки и така мина болното гърло. Искам да кажа, че понякога 5-7 дни не са достатъчни за изтребване на причинителя - според моя опит.

Дани, препаратите и прахта определено пречат. Но не изключвай и това, че ларинксът на твоето дете е пострадал от кашлящия вирус, за съжаление. Стискам палци да мине от самосебе си  Hug

# 644
  • София
Здравейте,нощта мина учудващо добре. Grinning спахме всички и не е вдигала високи температури...последно давах нурофен в 22, и сега към 8 панадол,което си е рекорд

Ashia в момента нито тя,нито брат й ходят на ясла и градина. Тя всъщност още не е тръгнала на ясла,а брат й от месец и нещо не ходи,защото беше болен,после операцията на малката....Нямаме никакви контакти с деца.

Общи условия

Активация на акаунт