Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 173
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Моите хексалгина го повръщаха директно и затова се налагаше алтернативно да поставям ефералган свещички. Магнит, дано смъкнете температурата (предполагам затова ви е хексалгинът).

# 616
Силвиана ,много хубаво ,че сте намерили лекар ,който да не изписва АБ всеки път при отит .При нас е задължителен  Rolling Eyes Cry.А какви АБ капки капа, не ни изписват такива УНГ .

# 617
този път унифлокс.
по принцип при бактерия в носа ни изписват аб капки по антибиограма. сега беше чист носния секрет, но преценихме, че заради катаралния отит, който направи, има голяма вероятност да развие гноен, ако заразен задържан секрет навлезе в евстахиевите тръби. иначе обикновено при чист секрет се борим с капки за нос за отпушване - назик, виброцил, чиста сребърна вода, хипертоничен разтвор, правени “трите натрия", правени коларголови капки (без добаве гентамицин, но с добавени витамини а и е, за облекчване на носната лигавица).
вие гнойни отити ли правите? при тях аб, за съжаление, е почти неизбежен.

# 618
Ами сега беше катарален .

# 619
  • София
Сутрин,обед,следобед и вечер дава солите.

Как се дава хексалгин ако детето е 12кг? Tired

Давам 10 капки Хексалгин, но го повръща и става една... В болницата ми препоръчаха да го слагам в много малко Панадол, за да не повръща.

# 620
  • в огледалото на живота
Дев ,кой е лекарят ако не е тайно ?

Че защо да е тайна .. Rolling Eyes
Пъшев от 3 ДКЦ  Peace

Още от миналата година съм си го 'харесала'  Simple Smile

След като  прехвален уж специалист УНГ за града ни  сложи мин.година със замах диагноза за детето ми,при положение,че дори не направи обстоен преглед не рискувам с него повече  Stop
Съжалявам,ама не винаги големите имена си отговарят на реалната действителност като такива...

Това разбира се е мое лично мнение,всеки е съгласен да има различно такова.

# 621
Ами сега беше катарален .
досега не сме лекували катарален отит с орален аб. давала съм нурофен, капки в нослето, обезболяващи капки в ушите (отипакс) и ериус. такова лечение ни е потвърждавано и от други двама унг лекари, определено при нас дава ефект. Peace
иначе при гноен отит някои унг правят парацентеза и слагат локално аб в ухото веднага след това, като предписват същата схема като при катарален отит (нурофен + капки за нос + антихистамин). при нас не сме пробвали, защото контролираните пробивания на тъпанчето бяха вторични, т.е. отивахме със спукано тъпанче и само доизчистваха ухото, като ни включваха на венозен аб заради голямото количество гной  Confused

# 622
  • София
Благодаря на всички. Да за температурата е. Втори ден се борим. Снощи ми идеше да хвана гората след като едва я посмъкнах от 40 градуса. Ако и тази нощ е така- както се очертава, ще й дам хексалгин-- купихме, че с оказа че стария му е изтекъл срока..

# 623
Дев ,благодаря за отговора -не съм го посещавала .Но май в скоро време и него трябва да пробвам .
Силвиана ,не им се рискува тук да не изпишат Аб .Лошото е ,че ето сега го изпи ,а продължава да говори носово и това ме притеснява много .Въртим се в един кръг от около месец

# 624
  • Варна
Магнитче,
от гърло май се вдигат такива космически температури... Гледай го ако ти дава. На Борислав приятелката няколко пъти е вдигала такава температура над 40 градуса и все е било от едно просто гърло и нищо друго. Пфф, ако беше във Варна щях да ти препоръчам един УНГ. Ще мине.
Борислав днес в градината не можал да спи от кашлица според сестрата и учителката. Ми откакто е вкъщи не се е закашлял! Много странна работа. Утре ще е вкъщи май, за всеки случай.

# 625
Благодаря на всички. Да за температурата е. Втори ден се борим. Снощи ми идеше да хвана гората след като едва я посмъкнах от 40 градуса. Ако и тази нощ е така- както се очертава, ще й дам хексалгин-- купихме, че с оказа че стария му е изтекъл срока..

Аз също бих дала и съм давала хексалгин. Като знам аз как при мизерните 37.5 оня ден бях като парцал, представям си на децата с тия 40 градуса какво им е. Tired
От гърло се вдига висока Т и гърло минава трудно. От майка ми знам. Сестра ми навремето е правила често ангини с такива високи Т.

Магнитче, с какво се лекувате?

# 626
  • София
Големият ми син веднъж е боледувал с такава висока температура и беше от гърло. Две седмици преди това беше пил антибиотик и предполагам, че имунната му система не е била на ниво, за да пипне вируса.

gd3, сигурно живееш в някой малък град и не можеш да направиш консултация с друг доктор за отита на твоето дете, който да предлага по-щадящо лечение от гледна точка третиране с антибиотици?  Sad

# 627
  • София
Магнитче, имай едно наум и за розеола, но принципно няма как да я познаеш преди да избие обрива, а той избива след като спадне Т. Моето дете досега с розеолата е била с най-висока Т, трудна за сваляне, продължи 4 дни по спомени преди да спадне и да избие обрив.
Ние ще приключваме с АБ тези дни, ЛЛ каза да дам колкото имам в шишето, а то е за макс 1-2 дни още. Има значително подобрение, вече има само да чисти храчки. На ДГ ще ходи от понеделник, то и на нея вече ѝ писна и от мен и от бабите, доживях да чуя "Мамо, искам на градинка" Simple Smile

# 628
... ММ се е объркал. Той не прави разлика между заболяванията (скарлатина, варицела, чума ... все тая).
Все едно аз съм го писала. Laughing

Магнитче, а какво стана с лимфния възел? Още ли е подут?

# 629
  • София
Гърло е, видях го, огън е.
Лимфния е понамалял. Обадих се на педиатъра и я изръчках за антибиотик. Дадох вече с 8283889999 мъки зинат.  Не мога да чакам да дойде смяната й утре следобед за да заведа детето и тепърва да се започне лечение. Малката е доста зле и постоянно вдига 40, стене,  само повтаря мамо мамо и скимти. Дано не скокне много сега температурата, че в момента я вдига. Най- рано в 21:30 мога да дам поредния нурофен. ..

Общи условия

Активация на акаунт