Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 183
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ние вкъщи сме ок откъм ограничаване на млечните, в яслата също беше на диетично меню и там пък грам млечни не ядеше, само каквото съм давала вкъщи, но в градината е загубена кауза. За прясното мляко в чист вид съм издействала да не ѝ дават да пие, но редовно има следобедни закуски мляко с грис, нишесте с мляко, тиква с мляко и яйца и подобни. Говорих уж в началото на годината, ама там много държат на дисциплината и гледат накриво неядящите деца, камо ли те да я накарат да не си яде следобедната закуска  ooooh!, както и да е, вдигнала съм ръце вече. От "старите" симптоми на алергията отдавна няма никакви прояви, но ще видим как ще се развият нещата с бронхитите. АД имаше през  първите 2 зими от раждането си, т.е. до към годинка и нещо, като втората зима беше значително по-слабо и не е имала повече от тогава. Ама хайде да не отклонявам темата, имаме си отделна за АБКМ все пак, но като гледам доста народ от нея сме се събрали и тук  Sad

# 601
  • На брега на реката
Радвам се, че не съм единствената с подобно мислене. Защото често ми се налага да водя битки с родата от по-старото поколение. Понеже млякото е много полезно и е единствения източник на калция.  Mr. Green

# 602
  • София
Какво беше АД?

И аз искам да огранича млякото, но в градината е невъзможно. Нямаме доказано АБКМ, но не съм го изключила напълно като причина за някои от заболяванията ни.

# 603
  • в огледалото на живота
За млечните и аз имам едно наум след редица трахеити и задни хреми на каката. Сега са им ограничени и на двете, особено прясно мляко за пиене НЕ давам. Консумират само кашкавал и сирене, кисело мляко рядко. Но за прясното има мн инфо в нета и се води ключов фоктор за усложнения при респираторни проблеми.
Абсолютно подкрепям за прясното мляко  Peace
Съдържа доста количество казеин,който освен,че е трудно смилаем и слузест създава дискомфорт дори и при възрастни индивиди.

На съвсем противоположно мнение съм обаче за кис.мляко.
За него съм с две ръце и два крака за  Simple Smile

След контролата днес при УНГ се оказа,че съм с хлътнали тъпанчета,в следствие на насъбралите се болежки накуп.....
Такива манипулации ми правиха днес,че ако не ми беше гадно,щеше да е смешно....
С назален балон ми продухваха ноздрите,като едновременно трябваше да издавам думичката урааа...
И при всяко мое гласно аааа,следваше порция въздух в носа..... Crazy
Представете си картинката само..... ooooh!

Изписаха ми и правени капки с адреаналин и още 2 съставки вътре.
Доктора освен,че е оптимист е и шегаджия..споко вика,няма да чуваш гласове... Laughing

Пазете се,малки и големи  Hug

# 604
  • Варна

Атопичен дерматит.

Никога не съм предлагала на детето си прясно мляко, самата аз не го понасям. Умишлено не ходи на ясла за закуска, защото всяка сутрин ги посрещат с неизменната чаша прясно мляко, че някой път и с какао...Крем супите ги правя със заквасена сметана. Обаче умира за сирене, кашкавал и извара. От известно време успявам да отклоня вниманието от кашкавала и успешно замествам с тофу (по-известно у нас като "любимото сирене"  Laughing), но закуските вкъщи винаги са с масло и сирене. От време на време си иска и моцарела, кисело мляко с чия давам почти всеки ден около 150 гр. Опитвам се да се успокоявам, че най-слузообразуващото е прясното мляко, но все пак ми се иска да не беше чак толкова луд по млечните.
Нашата ЛЛ-педиатърка е от тези, които ми се оплакват, че майките си искат АБ, въпреки, че тя им дава инфлуцид и Проспан, примерно. Каза ми, че след прегледа при нея ходят на частно да си плащат за рецепта с АБ. Верно, не разбира от кърмене и е малко педантична към таблицата за ръст и тегло на бебетата, което мн ме дразнеше преди, обаче едно не мога да й отрека - че е много добър диагностик. И винаги ми казва "чела съм за това, смятам, че е еди-какво-си, но отиди все пак при специалистите да ти кажат". Респективно, никога не ми е отказвала направление, даже понякога сама ми ги пробутва. И специалистите ми казват същото, каквото и тя.
Ние в петък ходихме на контролна визита при новата ни хомеопатка (час, който бяхме запазили преди месец и половина за ей-тъй-да-видим-как-е-детето). Аз понеже не съм като Силвето и все забравям нещо да попитам, та не ми беше ясен механизма, какво правим като се разболее детето (защото при нея часовете са заети 2 месеца напред). Каза ми, да й се обаждам само за остри състояния, в частност Т. Ако пусне ясленски сопол, каза, че е ОК инфлуцида и цинабсина, само много силно ми натърти, че е адски против каквито и да е капки за нос. Дано не ни се налага често да й ползваме услугите, но за няколкото ни срещи съм страхотно доволна и от внимание и от отношение и от цялостното й излъчване...
Дано всички в темата са добре (чук-чук на дърво).

# 605
  • На брега на реката
Яко съм изпушила тази вечер. Моите също обичат извара на кремчета, моцарела, масло...въобще не ги съобрадих към млечните  #Crazy Иначе кисело не че не давам, просто ни обичат и рядко си искат. Лятото хапваха повече с намачкан плод. Сега не ги и насилвам.

# 606
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Тета,надявам се да Ви подмине скарлатината Вас.
На мен днеска такъв дъжд ме валя,че отидох на работа цялата мокра.Само се моля сега да не се разболея пак,че вече ще се  #2gunfire.

# 607
Дев, извинявай, не мога да се сдържа   Laughing. Дано се подобриш бързо, сигурна съм, че е гадно, но това "ура" е чудничко.

# 608
Бързо оздравяване на всички.

Моята от време на време си похапва кисело мляко.
Прясно преди хапваше с тези зърнените закуски.
Отскоро е фен на елда + киноа Simple Smile

# 609
  • София
Тете, имало някакъв бърз тест за скарлатина - излизал за два часа, а в момента има бум на това заболяване. Видях сега, че си писала преди за този тест. На моя колежка детето е в първи клас и е болно, като тя ми каза, че имат 10 болни деца в класа. В нашата градина пък карантината не била за скарлатина, а била за варицела - ММ се е объркал. Той не прави разлика между заболяванията (скарлатина, варицела, чума ... все тая).  Blush

Мейбълин, и отношението в градината ви е супер, и отношението на педиатъра. Имате късмет!

Бързо оздравяване на всички!

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 14:12 от Ashia

# 610
Дев ,кой е лекарят ако не е тайно ?
Магнет ,едновремено ли даваш ШС или с разстояние една от друга?
Силвиана, всеки ден ли промиваш носа и ако да по колко пъти и с какво ?Този път какво ви беше лечението на отита -капки за нос капа ли ?

# 611
  • София
Сутрин,обед,следобед и вечер дава солите.

Как се дава хексалгин ако детето е 12кг? Tired

# 612
Тете, има бърз тест, да, става до 2 часа. но е без антибиограма, просто ще си знаете дали детето е заразено. инкубационният период е кратък - до 10 дни, но най-често се проявава в рамките на 3-5 дни от деня, в който детето се е заразило. дано не сте болни, че е гадно.
gd3, при боледуване промивам 3 пъти дневно, сутрин след ставане, на обяд и вечер. ползвам различни неща - чист фр от малките дози, стеримар, назо либеро, африн. при боледуване съм доволна и от хипертоничния разтвор на африн. вечер чистя и с бейби вак след впръскването, а ако сутрин е много задръстено нослето - също. когато не боледува, промивам само вечер и не чистя с бейби вак.
сегашният отит лекувахме с редуване на панадол/нурофен на 8 часа в продължение на 4 дни и аб капки за 8 дни (при чист носен секрет, по-скоро като превенция на инфекцията в ушите, защото събираше и задържаше секрет при третата сливица). имаме изписан еруис, който не давам. вече няколко поредни пъти отърваваме орален аб при такава схема на лечение, като за пръв път ползвам панадол, т.к. е с по-слабо противовъзпалително действие от нурофена.

# 613
Сутрин,обед,следобед и вечер дава солите.

http://www.pramed.com/drugi/listovka_hexalgin.htm
Това намерих  Peace
По-надолу има дадена табличка с дозировката според кг.

# 614
по една капка на кг тегло, т.е. 12 капки. на тези килограми ме беше страх да дам дозата, защото татко ѝ има алергия към аналгин и ме беше страх да не се прояви при нея. давах 8 капки хексалгин и противоалергично (фенистил).

Общи условия

Активация на акаунт