Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 148
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Моите и двамата ще са вкъщи до края на месеца... баткото е що-годе добре, основно покашля, лекарката предписа АЦЦ и Хомеожен 9. Но имаме рекорд  Grinning от началото на месеца ходи на градина, чак сега се разболя, и то не е нещо сериозно, поне според мен. Малката е по-зле, много зачервени сливици, някакви леки хрипчета се чували  newsm78 надявам се, че ще закрепим бързо положението. Мисля в събота да взема да я заведа до дежурен кабинет за всеки случай, ако няма промяна.

Да попитам за препоръка за добър детски УНГ в София, който работи със ЗК? Баткото е на 4 1/2 години, от скоро се оплаква на моменти, че го болят ушите, и започна да говори доста високо. Някой беше писал из темата, че ако се събира течност някъде по каналите на ушите, те заглъхвали (нещо такова беше) и се получава ефект, подобен на запушване на ушите. Педи ни даде направление и ми се иска до 1-2 седмици да свършим тази работа.

# 661
Здравейте момичета!
Понеже не ми се чете цялата тема, а със сигурност е обсъждано...давали ли сте пчелен прашец на дребните, видяхте ли някакъв ефект, и въобще как, по колко за колко време???
Всякаква информация ще ми е полезна... bouquet

# 662
  • Северозапада
Ashia, дребната се върти и ляга върху завивката. Завивам я по 100 пъти на нощ. По-добре с по-дебела пижама, да не я мисля. Аз мога да се завия повече, ама както каза Месечинка, ще ми замръзнат шушоните, ако се наложи да ставам през нощта  Laughing Аз и сега се завивам с олекотена завивка, зимата слагам и по 2   Embarassed Абе много съм зиморничава, не мога да заспя, ако ми е студено.
Да попитам за препоръка за добър детски УНГ в София, който работи със ЗК?
На нас ни беше препоръчан д-р Ала Камел в ИСУЛ. Не е точно детски УНГ, но имаше много деца пред кабинета. Наши познати са доволни от него във връзка с повтарящи се ларингити. Не мога да кажа колко е добър, защото не ни е слабото място в тази област.

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 15:07 от ant G

# 663
Оф, аз съм на тръни с тази скарлатина. Днес стават пет дена, ако броя от петък, когато последен е бил в контакт с болното дете. Свито ми е. Сега го гледам - едни сенки е заформил Confused Дали се почва нещо се питам...мани, мани...Дано да ни се размине Praynig
Тете, айде още малко остана да устискате, дано ви е подминало!  Peace а за колко е карантината в дг? дано не се проточи.
Магнитче, радвам се, че сте по-добре.

# 664
  • Варна
Аз пък не разбирам защо трябва да спя на 15-16 градуса и да се завивам с 5 одеяла като мога да спя на 20 и да си метна олекотената завивка и да си свиркам. И моят си се отвива независимо на каква температура спи, просто много се върти. Та предпочитам да е по-топло в спалнята.

# 665
  • София
Вилидим, свекърва ми ходи при др Кирова от мед. център Лора (гр. София), която работи с направление, и остана доволна и разбирам, че работи с деца. Там се чака ужасно много. Виж и в темата за третата сливица http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=645602.0;topicrefid=4 .

pipi66, нищо не зная за пчелния прашец, освен че веднъж чух, че бетаглюканите са по-добри в този сезон. Ще изнамеря тази клюка и ще я постна тук.

Ант Джи, още малко като порастнете, ще спрете да се отвивате. Сега виждам от лентичката, че още нямате 2.5 г. И аз съм зиморничава, но свикнах да спя на студено (говоря за българско студено - 19-20 гр.; на норвежкия студ няма да издържа).

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 16:04 от Ashia

# 666
  • София
Аз пък не разбирам защо трябва да спя на 15-16 градуса и да се завивам с 5 одеяла като мога да спя на 20 и да си метна олекотената завивка и да си свиркам. И моят си се отвива независимо на каква температура спи, просто много се върти. Та предпочитам да е по-топло в спалнята.
И аз така, с отвиването и при нас е същото положението. Освен това мразя да се навличам вкъщи, гледам винаги Т да ми е комфортна за да ходя с боси крака и по тениска с къс ръкав, на 22-23 градуса си ми е супер. На дъщеря ми обличам тънка памучна блузка, но с дълъг ръкав, пижамата и тя е от такив тип. Много често и тя шляпа боса, още по рождение трудно търпи чорапи на краката си  Laughing, пантофи вкъщи пък абсурд.

# 667
Леле, мен ме е срам да кажа чак, че държа около 24-25 денем, а нощем около 20.
Страшно много съм зиморничава, а шилото постоянно се отвива.
Докато можем да плащаме толкова ток де, ама какво да правя като на студ не мога да трая.
Зимата сме в хола където спим и играем, а зазимявам спалнята  Wink
ММ пък спи в малката стая, защото човекът е роден мнооого на север в братска Русия и на жега не издържа  Mr. Green

# 668
Ашия, и аз го четох това за бетаглюканите, но за съжаление на моите кукумявки не им действат вече... ooooh! А баща ми е взел от някъде пчелен прашец, но до днес имаха Септилин и не посмях да давам заедно с прашеца....

# 669
И аз съм от тези, дето предпочитат през нощта да е леко по-топло от деня. За температура под 18 градуса не мога и да си помисля. 20-21-22: това са комфортните за мен. Ако дишам по-хладен въздух, то сутринта се събуждам с болки в гърлото. Все едно усещам мястото в гърлото, върху което падаше струята от хладен въздух. На практика не е въжможно, т.к. вдишвания въздух се затопля в носа, но... факт е - спя ли на по-студенко, на сутрин ме боли гърлото.

# 670
  • На брега на реката
И ние водихме тоя спор със свека. Гледа децата тая нощ и заяви, че било ужасно студено. Нощем не топлим, под 18 ако падне, котелът сам се включва. А денем поддържаме 23 градуса. Идеал ни е, но ето, прибираме се и вкъщи е почти 25 градуса  Crazy
Завивам без особен ефект. Вечно е отгъната малката, за това зимата спи с цял гащеризон пижама, мекичък и топъл. И дежуря с олекогената да я загъвам.

# 671
  • София
Момичета пкк показа вирусна инфекция. Не е ангина, нито мононуклеоза. Хлапето е значително по- добре, пупу.

# 672
Ох, момичета, посмях се с тези температури вкъщи Grinning като гледам, все един дол дренки сме се събрали май.. Само че, Светлето на 22 градуса ходи боса и по къс ръкав, а аз на същите съм с два ката чорапи и пуловер задължително Mr. Green

Ашиа, Силве...благодаря ви, момичета. Аз съм си нон стоп така на педал де, демек притеснена, със скарлатина или без...все съм си така...тра-ла-ла малко bowuu
Утре ще звъня да питам има ли нов случай, иначе те слагат винаги десет дена карантина, въпреки че на места я дават 12-14 дена, ама при нас е 10 дена, няма туй онуй..

Магнитче, вирус ли? Thinking Абе важното е че дечко е по-добре..Да я нацелуваш.

# 673
  • София
Фервор, а голямата отвива ли се? Моята започна да се завива, като стана на 4 г. При нас нощем засега Т не пада под 19-20 гр., а не отопляваме спалните.

Магнитче, това за ПКК е хубаво. Гледайте сега да оправите цвета на гърлото.

Оли, пази се! Ти не си ли от Русия - там нали е по-студено по принцип?

Лъки, нощната ти температура от 20 гр. не е висока, бе човек - виж тук много хора спят на такава Т. Даже аз на това му викам "студено"  newsm78

Светле, и ние сме така с пантофите - загубена кауза.

# 674
Магнитче,много добре,че не е бактериално,но как се оправя цвета на гърлото според вас,момичета?

За спането няма смисъл да повтарям вашите думи-спим на топло и ние-около 20 градуса  Mr. Green пък може и повече да е  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт