Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 137
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По мои лични наблюдения, за задна хрема нищо не помага. Просто трябва да спре.

И аз това си мислех да кажа. Седиш и чакаш да ти мине. Какви ли силни капки не пробвах.

Скрит текст:
Само орален антибиотик ще помогне, но ако се дава за нещо друго - покрай другото минава и задната хрема - такъв ефект имаше върху мен в един случай. Такава мярка обаче не се прилага при деца без Т и доказана инфекция.

# 61
Сега се сетих, че на някой бяха изписали орален АБ в комбинация с АБ капки за нослето, май Олечка беше, ако не бъркам...То се сетих, че и ние така се лекувахме веднъж - с Аугментин и капки за нос от правените - с адреналин и гентамицин май бяха. Та прилагахме и двете. Тогава имахме някакво гнусно задно течение, зловонно, с висока Т...Мисълта ми е, че и такова лечение се прилага, щом лекаря прецени Peace

Скрит текст:
Аз се дрогирах с два парацетамола и май ме поуспокои зъбобола Rolling Eyes

# 62
Момичета, как им виждате сопола (цвета) при задната хрема? При Дани абсолютно нищо не излизаше напред, само в гърлото. Не смея да кажа на глас, но нашата задна хрема, май, отшумява.Ох, дано, че точно 3 седмици станаха вече. Измъчихме се всички.
При задна хрема винаги ли има възспалена 3та сливица? Т.е. заради нея ли една хрема става задна? Вече тотално че обърках.

ДА, ние бяхме така - АБ капки, след 2 дни вдигна темп. Прегледа му ушите и добави и орален АБ. И Зиртек.
А преди това 5 дни Назик, после 5 дни Коларгол... ужас.

# 63
  • София
Тогава имахме някакво гнусно задно течение, зловонно, с висока Т...Мисълта ми е, че и такова лечение се прилага, щом лекаря прецени Peace

Правихте ли тогава тест за бацили в носа и помниш ли колко време пихте аугментина - любопитно ми е, защото май такова нещо ще ни предстои.

# 64
Тета, сега виждам, но ако имаш и лидокаин спрей-пръскаш където те боли  и кеф  Heart Eyes
Аз една нощ получих зъбоболна криза и така изкретах до сутринта.
Също Миг 400 за пиене- моят пенкилер за всичко  Peace

На моето хремата също е ужас-тръгне ли-поне 6 дни минимум, че и слиза надолу  Sad и се почва ....
Аз капя коларгол най-вече, че е с по-голям трета сливица и му действа добре.
Сега само да кихне няколко пъти и капя Грип Стоп, защото той по принцип не киха, а кихне ли значи го почва  Close
Но последният път хем пи АБ-Аугументин, хем Аб капки ни изписаха, явно е имало нужда, защото лекарката му по принцип първо гледа да минем без.
Уни, дано ви се размине..

И лично мое наблюдение-през последните 2 седмици правя небивали схеми за да не пазарувам с детето. Или ходя вечер баща му като се прибере, или ме чакат в колата а аз бягам...
Май права ще се окажа, че хранителните магазини, аптеки и прочие са на-големите развъдници на бацили  Close
Даже май детската градина е по-малкото зло (стига да не си затварят очите за болните деца).

# 65
Тогава имахме някакво гнусно задно течение, зловонно, с висока Т...Мисълта ми е, че и такова лечение се прилага, щом лекаря прецени Peace

Правихте ли тогава тест за бацили в носа и помниш ли колко време пихте аугментина - любопитно ми е, защото май такова нещо ще ни предстои.

Не сме правили изследване на секрета, защото се разболя в петък.
Започна с Т, педи беше извън града, изписа АБ Ксемебк май беше. Аз го почнах веднага. Три дена го пихме, а вдигаше висока Т. На четвъртия отидохме на преглед, кръвните не бяха хич добри-много високи утайка и ЦРП, което говореше за сериозна бактериална инфекция. Аз даже ревах тогава. Педи ни прати на снимка. От прегледа - обичайното:гърди чисти, зелен секрет отзад, леко червено гърло. Аз обаче не направих снимка, а отидох на второ мнение. Смениха ни АБ с Аугментин и капките правените. Пихме Аугментина 7 дена пълни. Тогава така и не разбрах дали възпалението беше в третата сливица или нагоре в синусите. Но миризмата от устата беше много силна и неприятна, за първи път такава миризма усещах. Shocked
 Четири доктора са го гледали, защото всеки ден виках или бърза помощ, или ние бяхме в спешното за преглед, защото Т беше много висока над 39 и трудна спадаше. Никой не каза, че сливиците не са наред например. Аз си мисля, че е било някакъв синузит...

Лъки, благодаря ти, мила. Лошото е, че лекарства за възрастни почти нямам вкъщи, само за детето е домашната аптека ooooh!

# 66
Хексалгина няма ли да ти е от полза?

# 67
Хексалгина няма ли да ти е от полза?

Вече взех два парацетамола и съм по-добре, благодаря! Сутринта при нужда пак ще се подкова tooth
Hug

# 68
Оправяй се! Simple Smile

# 69
  • София
teta75, мерси за инфото. Това ще да е била сериозна инфекция, дано не ви се повтаря! Но то и за по-простите се откарва понякога по 10 дни с антибиотик, какво да кажа ...

# 70
teta75, мерси за инфото. Това ще да е била сериозна инфекция, дано не ви се повтаря! Но то и за по-простите се откарва понякога по 10 дни с антибиотик, какво да кажа ...

Няма защо...
А ти защо си мислиш, че ще се наложи да пиете АБ...заради третата сливица ли? Thinking
То като се закучат нещата, АБ помага..Просто се избира между две злини  по-малката Confused Ще порастнат децата и ще го израстат това, но дотогава ще трошим нерви Sad

# 71
  • shumen
Уми,как сте?Дано е минало само с това при Габка.
Тета,да ти минава по-бързо зъба.То винаги сме така.Покрай децата всичко за нас забравяме.

# 72
Ми,не знам кво беше това чудо.Няма разстройство.Темп.не съм мерила тази вечер,но е потна от беснеене.Тия дни ще скоча до унг да пусна секрет.Преди време имаше подобни симптоми и имаше някаква бактерия в носа.Тогава беше месец с 37,кръвна картина в норма,някаква бактерия в носа,бледост,често изпотяване,често изхождане с непреработена храна...накрая направи пневмония.Не разбрах дали беше от въпросната бактерия или вирусна,но пи Клацид и се оправи.Сега клацида го пи предварително...Ще видим какво ще излезе от цялата история.
П.п.Между другото мой и растат последните кътници,та не изключвам и тази причина.

# 73
  • shumen
Офф,то пак ли боли и се вдига Т както при бебетата.Не ми се мисли от сега,ако е така като взема да ги сменя моето какво чудо ще е.

# 74
Добро утро момичета.

Аз съм ни жива, ни умряла от този зъбобол. Парацетамола ме държа само два часа, после ужас #CrazyВ 1ч и в 4ч пих пак. Стомаха ме заболя. Ако не бях сама с детето, сигурно щях да хукна по нощите да търся зъбар, или поне до бърза помощ да ме обезболят..Ад ви казвам.
Сега го будя и го оставям в детската, а аз отивам при зъболекаря...молете се, да е първа смяна Praynig

Уми, може и от кътника да е. Дано да е това причината.

Дани, ти оправи ли се?

Днес пък ако не купя една камара лекарства, да си имам, пък на Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт