Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 143
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Аз на моето му бях "поставила" диагноза рахит още когато нямаше годинка Mr. Green Та ходихме да му вземат кръв за изследване - е, оказа се, че няма рахит ooooh!

# 691
Моята също много се потеше особено първите часове на нощта. Винаги я преобличах 1-2 часа след като заспи, защото беше вир вода. Сега започна да го израства и го няма това обилно потене след като заспи.
При един от болничните престои я изследваха за муковисцидоза, но слава богу беше отрицателен тестът.

# 692
.
И не се впечатлявах, обаче сега зачетох една тема тука и се психясах-можело да означава рахит или мононуклеоза (особено се втрещих че чест признак освен потенето били и честите бронхозаболявания  Cry )

Муковисцидоза е болестта, не мононуклеоза  Peace Освен обилно потене, има и остатъци от сол около устичката, както и доста побеляло по дрехите  -всичко това от солите. Освен това, има изоставане в растежа, мисля. АБе филмирала си се, просто някои дечица повечко се потят  Hug
В темичката ни за астмата на едно детенце му откриха гранични стойности, та покрай това доста хора бяхме психясали, но истината е, че доста други индикации има, не се притеснявай  Hug bouquet

# 693
Ох, благодаря ви момичета  bouquet
Питах докторката-тя ми обясни-твоето сърце бие с около 60 на мин. а на детето е около 120, отделно като чу че спим на 20, а денем на 24-25 и взе да се смее.
По принцип не е от обяснителните, но щом не казва за рахит и прочие, значи няма страшно уж  Peace
За мукото не посмях да я посмях да я питам, че хептен щеше да ми се смее  Blush
Иначе тя първа го забеляза, че има слаба съединителна тъкан и дюстабан.
А ние може да не излизаме много с тия болести, обаче нали все пие или рибено масло, или витамини с вит.Д.
Обаче не се съгласи за раздрискването че е от суметролим-а, аз не съм спорила, но друг път ако иска да го изписва ще казвам че не му понася и да е нещо друго.

# 694
Ха! чак пък да не се съгласи, че диарийката е от Суметролима... Моята направо ме предупреди да очаквам нестабилни изхождания, изписа пробиотик и каза, че ако е зле - да й се обадя, за да помисли дали да включи още нещо (за овладяване на диарията).

# 695
  • София
За зора да отидеш на специалист да те прегледа или пък да ти изпишат АБ щатите визирах, тук по Европа май е добре, доколкото съм чувала поне. Е, навсякъде има какво още да се желае, тук или някъде другаде по европейско, ако разчитах само на здравната каса и държавната здравна система, без ходене на частно, сигурно щях още да съм без дете и с неясен брой неуспешни бременности.
Тета, аз през деня вкъщи хубаво ходя по тениска на 22 градуса, но да ме видиш как спя  Joy И зиме и лете съм все с олекотената завивка увита до ушите. В офиса също много мръзна, работата ми е на бюро по цял ден и като зависна на едно място все съм умряла от студ, вкъщи много не се застоявам на едно място, а като се движа ми е топло.
Моето дете също се поти доста в задната част на тила, май понамаля напоследък, като попорасна. Обаче мисля да пускам изследвания за рахит, опасявам се от ниски нива на калций поради няколко причини. Първо, не съм давала Вигантол (т.е. давах само месец) като бебе защото фонтанелата ѝ беше почти затворена още на 3 месеца. Второ, с алергия към белтъка на кравето мляко е и е много вроятно да не е приемала достатъчно калций с храната. Трето, има деминерализация на зъбките, а при липса на калций май започва да страда първо зъбния емайл и чак в последствие костите. Няколко различни лекарки ме уверяват, че рахит НЯМА, което обаче не изключва калция да е малко нисък.

# 696
  • София
И аз на най-малкия вигантол не давах.

Скрит текст:
Светле, на мен в Щатите често ми изписваха АБ при нужда и ме обгрижваха адекватно - споделям опит. За държавната здравна система в България с най-голямо съжаление съм съгласна - липса на контрол; недоволен персонал (доктори и не-доктори) и злобно отношение към пациента, когато не е дете; неплащане на осигуровки; ненужно разкарване между поликлиника, лаборатория, специалист; злоупотреба с продажба на АБ без рецепта и други ...

# 697
Светле, само да напомня да не се гледа едностранчиво на калция - той се усвоява само и при достатъчни количества вит. Д. Иначе и по 5 кисели млека да се пият, все тая  Wink

# 698
  • София
Ами там е проблемът, че никакви млечни продукти не консумираше дълго време заради алергията, не усвояването, а липсата му от менюто малко ме притеснява. Аз все пак ще ѝ пусна по някое време едни изследвания профилактично, дори съм се разбрала с една позната педиатърка да ѝ вземе венозна кръв, според нея също ще е добре да ги пуснем тези изследвания с профилактична цел, но не е нещо спешно. Дори зъбките вече ги оправихме, милата, има 10 пломби  Crazy, деминерализацията я открихме преди няколко месеца.
Скрит текст:
А за щатите конкретните случки с моя приятелка, която живее там. С изваден яйчник заради киста е, искаше да мине на контролен УЗ около година след операцията, никой не искаше да я прати - оперирана ли е, точка, няма какво да се гледа. На "частно" там цената за това е е около 1000$. Направи си УЗ за 30лв при едно идване в БГ, всичките зъби също тук си ги прави. На детето на същата приятелка там изписаха АБ за гноен отит чак след около месец с повишена Т и зверски болки в ушите.

# 699
  • Северозапада
То е минало де, но да кажа, че има и други източници на калций. И ние с дъщеря ми бяхме на диета заради АБКМ, но аз гледах да си набавям калций от други места, най-вече сусамов тахан. Бях по-спокойна, защото сучеше и необходимия си го вземаше от мен. Ето и някои други храни богати на калций - маруля, целина, броколи, сусам, летни тикви, зелен фасул, чесън, брюкселско зеле, портокали, аспержи, гъби, риган, розмарин, магданоз.
Горкото дете - на 3 г. 10 пломби. Здрави постоянни зъбки и желая!

# 700
  • София
Мерси Simple Smile, а дано! Ами и на мен ми развиваха теориите, че от кърмата си взима всичко в достатъчни количества, почти 2 години я кърмих, а след 2г започнах да включвам разни млечни, освен това ѝ приготвях разни неща с ХА мляко, ама ей на, цъфна със зъбите. Не че за зъбите няма и наследствен фактор, баща ѝ на 30 години нямаше собствен зъб вече, всичко е металокерамика, но все пак е препоръчително по някое време да пуснем изследвания. Тахан ядеше по едно време, но с нейната злоядост трудно можех да я накарам да изяде нещо, което не иска. Сега има известен напредък, но пак не е от най-ящните, а и вече яде всичко без единствено прясно мляко в чист вид.

# 701
  • Северозапада
И аз толкова кърмих, но ние доста по-рано включихме млечните. Просто непоносимостта се прояви много рано и всъщност аз бях на дието, докато тя навърши 7-8 месеца, а после започнах да се захранвам. Тя е захранена с козе сирене (пише, че от млечните е най-богато на калции) на около година. Мляко в чист вид не давам, само ако приготвям нещо с него и пак пестеливо. За палачинки напр. слагам 50/50 мляко и вода.

# 702
Аз подарих лактофлора на баща ми.
Пробвах се да й дам пак в сок от изстискан портокал ,само дето не повърна.

# 703
  • Северозапада
Сестра ми купува на племенницата Биогая за дъвчене. Сега намерих и други за дъвчене Бифовал. Може да пробваш с такива, ако не иска прахчета и не може да гълта таблетки.

# 704
  • София
Аз сега давам да дъвчат биогайа. Може и кисело мляко да се дава, ако не е алергично детето.

Общи условия

Активация на акаунт