Секс с непълнолетно дете навършило 14години -подсъдимо ли е ?

• 22 513
  • 67
  •   1
Отговори
# 45

Възпитавай детето си в моралните норми, които смяташ за правилни, законно, незаконно, идеята е да не се случва в крайна сметка.

Peace
Сега като се замисля тези препоръки за възпитание в морални норми от страна на родителите са разбира се препоръчителни,но все пак закона е такъв за всички и би следвало да предпазва и сираците,децата в домовете,отглеждани от роднини или просто такива с  родители,които са пропуснали тази част от възпитанието,има деца ,израснали с прекомерно много морални норми при които ефекта е обратен-да скъсат синджира -какво се случва с тях? Струва ми се малко егоистично всеки да си гледа в неговата къщичка и да си плете неговата кошница и да вярва ,че на неговото дете това не може да се случи !Познавам деца които са били обект на педофилски интерес и са отговорили (става въпрос за чат) които отговарят на всички условия за едно стабилно семейство.Съгласна съм ,че е различно ако става въпрос за деца на относително еднаква възраст или с малка разлика,но например 40-50 годишен учител или възпитател да прави секс с 14 годишно дете и това да не подлежи на санкции ми се струва абсурдно

# 46
  • out of space
От къде става ясно, че е имало секс?  Rolling Eyes
Конкретни доказателства няма ,но се подразбира,че са имали връзка  определен период от време и предполагам,че не са се изпращали с целувка по бузата за лека нощ в 22 часа като по филмите но това както и да е,въпросът ми не е точно за конкретния случай,а по-скоро предизвикан от него.Имам дъщеря на 12 и някак си не мога да си представя след 2 години някой 30-30-50 годишен да може да прави секс с  нея и това да не е наказуемо Sick може да се каже,че съм ужасена даже...та въпроса ми е,понеже търсих и не намерих еднозначна информация-имали закон в Бг ,който санкционира подобни взаимоотношения?

Предполагам, че си гледала новините.
Бих се извинила на твое място.

# 47
  • Пловдив
    Бу, в моите детски години явно е била 16 години. Нямам възможност да проверя сега старите редакции на НК, но мисля, че промяната е доста стара.
     Друго е странно в нашия НК. Може да се прави доброволен секс с 14-годишна, но не може да се живее с нея (това е текста, по който съдят циганите):
Чл. 191. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Пълнолетно лице, което без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
Хърмаяни, не, отдавна е така. И аз нямам възможност да проверя законите преди настоящия НК от 1968 г., но той във всичките си редакции, както и, струва ми се, този от 1952 г. (ли беше - абе, предходният), уреждат възраст от 14 години. Почти не се съмнявам, че и преди това е било същото.
Не е странно и това със съжителството и различната възраст според мен, нормално е. Брачно съжителство е нещо много повече от просто секс, включва повече тежести и отговорности, за които се иска зрялост, обвързва повече едно момиче, спокойно може да е нещото, което ще му попречи да завърши училище...
А това, че секс с лице над 14 не е престъпление, не значи непременно, че държавата приветства секс с такива лица, още повече пък на възрастни. Wink

# 48
  • София
Не харесвам като цяло Карбовски, но има едни негови материали за младия българин/ка, които описват как момиченца, които дебнат из нета за батковци и им се предлагат, защото да си девствена било демоде. Е, мъжете не са от желязо, особено след като деянието не е подсъдно.
Едно време имаше определение "прокурорско гадже" - за момиче под 16 или 18, не помня точно.

Не слагайте всички 14-годишни под един знаменател. Момиче на 14, чийто мензис е дошъл преди 3 години, има по-различно мислене от друга, чийто още не е дошъл. Със сигурност момчета/мъже ще й обръщат внимание по очевадни причини.
Развитието на хората върви с различни темпове, биологичната възраст е различна от реалната.
Помня как на 15-16 години със съученички обсъждахме коя от класа според нас е правила секс и се спряхме на не повече от 4-5 от 25 момичета. Ако попитаме днешните тийнове - сигурно 4-5 ще са неправилите, ако изобщо има, де.  Grinning

# 49
  • Пловдив
Цитат
Не слагайте всички 14-годишни под един знаменател. Момиче на 14, чийто мензис е дошъл преди 3 години, има по-различно мислене от друга, чийто още не е дошъл. Със сигурност момчета/мъже ще й обръщат внимание по очевадни причини.
Абе, вярно е, че не са еднакви 14-годишните, както и 40-годишните, както и 80-годишните, обаче не зависи особено от това, кога ти е дошъл мензисът. Едва ли съм единствената, на която и е "дошло" на 11, а си е останала несветната и непроявяваща активен интерес към мъжете по "оня" начин още доста дълго време.

# 50
Мисля, че по-скоро проблемът е да обясниш на 14-год. (момче или момиче), че да си девствен не е срамно, не е престъпление и не е болест, която срочно трябва да се лекува с първия срещнат, за да сме като другите.

# 51
  • София
Абе, вярно е, че не са еднакви 14-годишните, както и 40-годишните, както и 80-годишните, обаче не зависи особено от това, кога ти е дошъл мензисът. Едва ли съм единствената, на която и е "дошло" на 11, а си е останала несветната и непроявяваща активен интерес към мъжете по "оня" начин още доста дълго време.
Да се уточня: имам предвид съзряването като цяло, мензисът просто обобщава ситуацията. Поне по мое време, момчетата се впечатляваха от по-развитите съученички.

# 52
  • Вестерос
Май педо..., ъ-ъ-ъ... педе..., ох бе, извинете ме за лапсуса, депутатите от НС промениха закона и вече не е незаконно дърти чичковци да правят секс с непълнолетни (над 14 години).
Много ще се радвам, ако ме оборите. Даже ще почерпя!
Законът от много отдавна си е такъв. Подсъдимо е във всички случаи , когато е МАЛОЛЕТНО (под 14).

# 53
  • София
Ако лицето е навършило 14 г., съгласно българкото право, сексът с него НЕ е наказуемо деяние, ако е извършен с негово съгласие. Ма последното важи и за пълнолетни де.
Не съм чувал законът да прави разграничения дали лицето, което ще прави секс с навършилия 14 г. ще е на 20 или 80. Разлика няма, поне според нашето право.
Разбира се, съвсем друг е моралния апселт на нещата, но не - не подсъдимо.

Ако лицето е под 14 години - деянието е подсъдимо и наказуемо. МИслята, че тази тема се обсъжда твърде регулярно тук, и процентът на НЕзнаещи не само, че не намалява, ами и сякаш се увеличава. На кой му е кеф да обсъжда тия теми!? Close

# 54
Сега ми попадна един печално известен профил на момиче, което е обвързано с човек, който може да й е дядо. Случвало се е да ми кажат, че имам много грешни представи за възраст, но в този случай не е така. Sick

Точно това момиче ме накара да се сетя за темата. Надявам се онези 'висши люде' да не смъкват законовата възраст и масово обществото да се възмущава от от подобни разлики, защото колкото и да си либерален това не трябва да се приема за нормално.

# 55
  • out of space
Сега ми попадна един печално известен профил на момиче, което е обвързано с човек, който може да й е дядо. Случвало се е да ми кажат, че имам много грешни представи за възраст, но в този случай не е така. Sick

Точно това момиче ме накара да се сетя за темата. Надявам се онези 'висши люде' да не смъкват законовата възраст и масово обществото да се възмущава от от подобни разлики, защото колкото и да си либерален това не трябва да се приема за нормално.

Тя не е ли над 18?

# 56
Може вече да ги е направила, '97 е, но мисля, че още преди години съм я гледала невероятната им любов.

# 57
14-годишните знаят ли,че този батко може да отиде в затвора?Въпрос на зрялост си е.
Ако е за единия секс,не си заслужава да се занимаваш.  Sick
Подобни връзки са ми много гнусни наистина. Crossing Arms

# 58
  • out of space
Може вече да ги е направила, '97 е, но мисля, че още преди години съм я гледала невероятната им любов.

Ужасно гнусно е, но това момиче и на 30 ще си пада по дъртаци, предполагам има някаква сериозна травма...

# 59
  • Вестерос
Не знам колко пъти трябва да се повтори, че секс с деца навършили 14 години не е подсъдно, ако е доброволно естествено

Общи условия

Активация на акаунт