Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 10 010
  • 144
  •   1
Отговори
# 75
Ами, не, не са боклуци - нямат стабилизатори и подобрители, но това не ги прави нискокалорични и диетични  Peace
Това е голяма заблуда, че едно нещо щом е домашно приготвено, то е здравословно и може да се яде в големи количества. Веган тортите например са с естествени съставки, но хич не малко калории  Wink

Количествата не ги коментирам. Ясно е, че нищо не е на корем, както се казва и с всичко се внимава. Но ми се струва не съвсем нормално да търсим екзотични ( чиа киноа авокадо    и т.н) неща, расли по далечни земи, а да отричаме много местни неща като вредни. Не се заблуждавам, че домашните храни са нискокалорични. Аз не от fast food съм станала  такава, каквато съм Wink , а само от домашно приготвени храни.

# 76
  • MI
Не вярвам да има нормален човек, който да вярва че може да се тъпчеш редовно с торти, та били те и веган, и да отслабваш  Laughing Какво като не са сложили масло и мляко, като една от основните съставки на тортата им е бадеми или орехи? Като е растителна не е ли мазнина?!

Не ми се струва разумно обаче да се отричат и цели групи храни. Обикновено като пазиш подобна диета после си връщаш килата с бонус.  Sick Траен резултат може да се постигне само със здравословно хранене (което определено не е само пилешки гъри с маруля) и повече движение, дори да не е фитнес, а проста дълга разходка на бърз ход всеки ден....

# 77
Сладките и соленките, ако не са пакетирани, а са приготвени у дома -  за боклуци ли се смятат?

Ами, не, не са боклуци - нямат стабилизатори и подобрители, но това не ги прави нискокалорични и диетични  Peace

Това е голяма заблуда, че едно нещо щом е домашно приготвено, то е здравословно и може да се яде в големи количества. Веган тортите например са с естествени съставки, но хич не малко калории  ;-)

Хич не са малко, дори са много повече калориите. Но едно е да ядеш макдоналдс, друго е веган торта. Домашните курабии също са много калорични. Не видях обаче някой да препоръчва тяхната консумация, за отслабване. Но домашна храна, визирам супа примерно е в пъти по-полезна, насищаща и зависи как е правена, то може и да е диетична в сравнение с макдоналсд.

# 78

Не ми се струва разумно обаче да се отричат и цели групи храни. Обикновено като пазиш подобна диета после си връщаш килата с бонус.  Sick Траен резултат може да се постигне само със здравословно хранене (което определено не е само пилешки гъри с маруля) и повече движение, дори да не е фитнес, а проста дълга разходка на бърз ход всеки ден....

+1 Хранителния дефицит, рано или късно си казва своето, по-често е рано. Ако си на 20 може да караш само на пържола и салата, на 40 + майка и домакиня, не вярвам.

# 79
Gabonka, интересно ми е за 2 неща:
-Какъв вид физическо натоварване имаш;
-Колко време издържаш между 2 хранения.

Аз ходя на фитнес 1 път седмично и на пилатес 2 пъти. Старая се да ходя повече пеша поне през уикенда.
Режим на хранене нямам, защото работата ми не е от 9.00 до 17.00 и се храня, когато се освободи малко време. Но след постите почнах значително по-рядко да чувствам глад. Трябва да са минали много часове от последното ми ядене, за да усетя че съм гладна. Преди това си хапвах доста по-често и в по-големи количества.
А като заговорихте за хляба се сетих за дядо ми, който цял живот с обяда си, независимо какъв, изяждаше и по половин хляб Добруджа (ако го помните). Беше като вейка слаб. Предполагам че е от метаболизма. Неговият и на 80 години работеше като по часовник.
Не знам дали при всички е така, но на мен лютото ми помага за метаболизма. Може да опиташ. Освен това лютото е полезно и за имунитета, особено в този грипен сезон. Стига да ти е здрав стомаха, да нямаш някоя язва или колит.

# 80
  • Има много детски смях.
Включвам се, защото този месец ща чукна 52. Любителка съм на сладкото ...и това лято се бях докарала до 68 кг и нещо си, на ръст 1,60. Аз съм с тънки и леки кости, така, че положението си беше седе сланина. От 13 септември ,след като не можех вече да си влизам в дрехите и изглеждам много грозно, реших, че не може повече така. За около 2 месеца съм свалила на 59 кг. Отказах всичко с брашно или захар, никакъв алкохол, безалкохолни . Хапвам доста полезни мазнини, там не се ограничавам изобщо. Калориите не ми падат под 1300- 1500, но в сравнение с преди съм ги намалила , но и не ги броя стриктно всеки ден. Имам дни и с много повече калории.. На 20 дни , си позволявам по нещо от забранения списък, и то винаги е по някакъв повод. Става дума за една вечеря или обяд, не става дума да не спирам да ям през деня каквото ми видят очите . Останалите дни съм много сериозна ! Няма : " Само си боцнах, само си куснах, ама едно залче само , к'во толкова.."  Със спорта още не съм  сериозна, но се опитвам. Сега си взех карта за фитнеса, ще видим как ще тръгнат нещата. С режим се отслабва, но си трябват упражнения, спорт, иначе не е същото . С дрехи съм много добре, но без дрехи - има много какво да се желае.. най вече стягане , имам и целулит.  Правих всякакви изследвания миналия месец, всичко ми е в норма. Исках да кажа, че независимо от възрастта , нещата стават , но САМО АКО си много сериозен и постоянен. Повече пари не давам за храна, защото не купувам НИКАКВИ боклуци. Парите ,които давах преди , сега давам за по качествена храна, така, че си е същото. Предварително планирам храната си, това мисля, че много помага. Преди ходех много по заведения, сега ходя само на определени места, където знам какво ще си поръчам и ми влиза в режима на хранене. Не, възрастта не е проблема , повярвайте ми ... Hug

Пинкиииииииииии!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Поздравления!!! Толкова се радвам за теб!!! Продължавай все така упорито и устремено!!!

# 81
От всякакъв хляб се пълнее, няма бял няма черен.

Това не е вярно. Чак толкова категорично. Навсякъде се води диетичен, но щом си рекла.  Whistling Peace Яж само черен хляб да видим дали ще качиш. И пак зависи от количеството. Аз ям и баници и макарони и ориз и картофи, дефакто с това се храня.  Peace

И пак не щеш да се похвалиш колко си атлетична, колко се движиш, какво ти е ежедневието и как се справи с бременностите, ражданията и кърменето. Щото нали- не може само да споделиш режима на хранене, трябва да кажеш какъв е цялостният ефект.

Това устройва ли те :
Скрит текст:
Flutter

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 17:23 от adelinda

# 82
Ok, тренираш нещо като ВинЧун. Колко пъти седмично, каква интензивност, от колко години...

Повечко подробности, да се знае като ядеш баници и тесто, на какви години ги ядеш и какъв е ефектът.

Нещо друго- туризъм, тежести? Бременности, кърмене? Там си проличават фаловете с диетата при доста жени.

# 83
Всичко е относително,  Naughty Joy Ям българска традиционна кухня, но вегетарианската част. Ям на корем, предимно домашна, ако е купена гледам да е качествена.  Peace Не съм етикет за тяло, но от това което ям, не пълнея, аз лично./за сега/ Crazy  Peace

# 84
Да, но ставаш ли по-силна, увеличаваш ли активното тегло, подобряваш ли си параметрите?

За една жена има няколко периода, в които е в риск да напълнее: пубертет, бременност, менопауза. Ти колко от тия периоди мина безаварийно?

# 85
Мамасита няма да ти се обяснявам, спореше, че без месо се пълнеело, как костите ти огладнявали  Flutter  Peace Hug

# 86
Да, твърдя, че има такова нещо като глад на стомаха и усещане за липса на хранителни вещества.

Освен това не говоря само за тегло и пълнота, а за цялостно живеене и метаболизъм, затова е важно да споделиш останалите детайли от картинката, не просто това, че не си видимо дебела.

# 87
Аз мога да споделя наблюдения от моя личен опит. Когато консумирах много месо, менюто ми не беше много разнообразно, защото живеех с идеята, че месото е достатъчно (голяма заблуда). Сега, когато консумирам значително по-малко и предимно бяло месо, ям и много други храни, които ми набавят много повече от необходимите хранителни вещества от преди. На това отдавам и повишената си жизнена енергия и нормално тегло. Единствено напълнях преди и след раждане, когато кърмих. Но след това бързо се възстанових.
Споделих ли, че ако имате нередовен стомах, сушените сини сливи вършат чудеса! На мен ми помогнаха, когато бях бременна.
Но без движение не става. Каквото и да е, само трябва да е постоянно.

# 88
Да, твърдя, че има такова нещо като глад на стомаха и усещане за липса на хранителни вещества.

Освен това не говоря само за тегло и пълнота, а за цялостно живеене и метаболизъм, затова е важно да споделиш останалите детайли от картинката, не просто това, че не си видимо дебела.

Ти го имаш това усещане. Това е преди да ми дойде примерно и ям, не мога да наваксам. Глад на стомаха ще да е ново понятие Crazy. Темата не е да ти се отчитам, говорим дебелее ли се от хляба, е показах, и до там.  Peace

# 89
И аз съм много любопитна да видя как изглежда тяло поддържано изцяло от макарони , хляб , ориз и картофи  newsm78

Аз не съм на 40, но съм майка и домакиня и не мисля че неяденето на хляб и бързи въглехидрати могат да се нарекът хранителен дефицит  Laughing Верно че това че аз се чувствам добре изключвайки тези храни от менюто си не означава , че на някой друг това би му се отразило по същия начин. Истината е че всеки сам трябва да намери начина на хранене който го удовлетворява, да го съчетае със качетсвено физическо натоварване (каквото разходката в парка определено не е ) и всичко си идва на мястото.

Общи условия

Активация на акаунт