Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 10 009
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
Мамасито аз с месо няма как да се нахраня без зеленчук, и винаги е било така, дори когато го ядях. А темата, не е ти как се храниш, костите как били гладували и подобни. Ако искаш може да направиш тема: "Мамасита"и там да обясняваш на длъж и на шир, за костите ти, за сексуалните ти техники, за психо глупостите и за всичко дето го бълваш във форума, но концентрат. Защото на мен и на порции ми идваш в повече, а там който те харесва да си те чете.  Laughing

# 61
Разбира се, аз точно това твърдя- че всички са различни. Даже преди няколко страници подчертах дебело, че не може жена да се сравнява с мъж относно калории, диети, натоварване и способност да гори мазнини, както и поясних няколко причини това да е така.

Но не знам защо точно тия "различни", за които растителната диета работи, точно в тая тема също я пробутват като универсална.

В крайна сметка е ясно, че човешкото тяло има нужда от аминокиселини. Също така е ясно, че т. нар. "метаболизъм" не е нещо, дето ти идва отгоре, а е функция на движение и режим. Тоест до доста голяма степен може да го променяш и рестартираш, така че да се доближиш до по-добри нива. Нали това е целта- да постигнеш максималното за твоя организъм, а не просто посредственото.

И да, една жена може да "открадне" някои неща от мъжкия метаболизъм, като например започне да вдига гирички с прилично тегло и наистина да се натовари физически, а не просто да търка кълки във фитнеса и да си мисли, че прави нещо с розови тежести по 50 грама.

Факт е, че има такова нещо като човешка природа и някои общи неща, отнасящи се до физиологията, не сме чааак толкова различни.

Нищо не пробутваме като универсално и не спорим с другите, при които работи друго. Това си ТИ, ТИ ТИ. Сега освен сексуален експерт, психо специалист, и диетолог ще се извъдиш и то виден.

# 62
В момента спориш, при това не много обосновано.

Аз си давам информация, ако не искаш, не чети, но няма нужда да разводняваш темата. Иначе в спора и аргументирането няма нищо грешно- за мен е нормална дейност между интелигентни хора. Един казва аргумент, друг се опитва с подобен смислово аргумент да обори. Има статии, линкове, цитирания, примери...сто начина да ми отговориш, без изобщо да достигаш до обсъждане на личността ми. Не можеш ли да спориш на абстрактно ниво? Това си е спорт и способност, не го приемай лично. Нетът е идеална арена- не може всички теми да са "Да, и аз съм съгласна с това на 100% прегръдки букет..."

# 63
Спора бил спорт.  Joy Е затлъстяване на устата няма да имаш с или без месо. Аз не споря, мамасита, казвам, който е съгласен, съгласен, който не, не. На никой не натрапвам мнението си, нито го смятам за миродавно, нито мисля да го обсъждам, че да споря. За какво да споря и то с тебе ли.  ooooh! Статии линкове, другата като Лиляна, дето си мисли, че само тя познава азбуката и чете, разбираш ли.  Mr. Green

# 64
  • MI
Много благодаря на тези, които са дали примери.  Hug  Обаче ако говорим за отслабване или здравословно хранене, при което не се пълнее - как да ядем ризото и паста - ами те са си живи въглехидрати, паелята и тя е там..
Скрит текст:
Иначе и за мен това би бил идеалният вариант - това гледам да приготвям - печено и варено месо и зеленчуци, но се изчерпвам откъм разнообразие, щото зеленчуците или на пара, или на тиган, но са си за гарнитура, а месото си е месо - както и да го приготвя, "манджата" си остава месо със зеленчуци... За суфлетата (тук им казват quiche), не се бях сетила, никога не съм правила такова чудо сама, купувала съм само готови, дето се пекат и ги ядем не като основно ястие, а за лека закуска или за гарнитура към мръвка пак. Работата е там, че мъжът ми без месо не се нахранва, рядко ще го излъжа да яде някаква манджа, на която не й личи много-много, че няма месо. Към рибата също е доста капризен, яде я панирана само, суха и да няма нито една костичка, което стеснява много избора. Салата яде... в количество, което се побира на половин длан, когато сложа мъъъъничко като гарнитура.

Умма, благодаря за идеята, трябва да я обмисля. Аз не съм кой знае каква готвачка, та не знам много неща, дето мога да ги приготвя и да ги оставя в хладилника, а той да ги приготвя...

Готвене сутрин не ми е опция, и без това ставам рано, а и докато се събудя, не съм читава много-много. А и да ходя на работа миришеща на манджа - също не ми е възможно.  Може да опитам вечер.  

Постене и отслабване.... не знам какво да кажа. Аз съм постила сигурно повече от 10 години, някои повече от един пост на година и никога, абсолютно никога не съм приключила който и да е пост с намалени килограми, точно обратното - винаги съм в плюс няколко килограма и след това се налага да ги свалям. Големите пости ги спазвам както са по църковния календар, задължително спирам и всички млечни, но просто не мога да разбера как ще стане, като се ядат само и основно зеленчуци и въглехидрати може да се отслабне - освен ако не се контролират много стриктно количествата.

Абе няма ли из тоя форум някаква тема за такива рецепти, да погледна и да черпя оттам вдъхновение?
Това че се дебелее от въглехидрати нали го развенчаха като мит?  Laughing Пастата е различна от хляба - няма мая, зърното е различно. Ако ще я правиш със сметана например е ясно че ще наддадеш. Ако обаче  е с доматен сос ще ти е трудно. Същото за ориза - зависи с какво го ядеш. Иначе китайци и японци щяха да са сред най-затлъстелите.

А че от хляб не се дебелее - зависи от организма. На мен ми стига да спра хляб и сладки неща и свалям веднага. Месо и млечни и да спра - ефект почти никакъв. При пост никога не съм отслабвала. Затова всеки трябва да следи своето тяло, а не да слуша другите какво му говорят.

# 65
В общия случай не се пълнее само от въглехидрати, а от комбинацията въглехидрати и мазнини.

# 66
  • Има много детски смях.
Мила, още нещо се сетих. Може да пробваш със слоукукър/ крокпот. Слагаш храната, то ти я готви, докато спиш, или сутринта просто слагаш продуктите, натискаш копчето и излизаш. Не иска ни да му "баеш", ни нищо.Че и топла ще ти я държи манджата/ супата или каквото е там, докато се прибереш ( пък и за мъжа ти, щом той се прибира първи).  Wink

# 67
От бял хляб се пълнее, от черен не. Паста ядат и спортистите, въглехидратите дават бърза енергия. Много по-лесно и бързо се усвояват от организма, за това не са подходящи за диета, защото не насищат за дълго. Иначе и спортистите приемат въглехидрати. За хляба не знам, но като се спрат пастите, се отслабва със сигурност. Peace Хищника в природата яде на няколко дни, крокодила ако погълне достатъчно калории, може и 2 пъти в годината, да яде. А тревопасните ядат по цял ден.

# 68
От всякакъв хляб се пълнее, няма бял няма черен. От пастата също. Това че я ядът спортистите нищо не означава, дълбоко се съмнявам че голяма част от пишещите тук се натварват физически колкото един професионален спортист , та да си сравняват храненето с него Laughing Има въглехидрати които са допустими за режим на сваляне , но пастата и хляба определено не са от тях. И като цяло всичко е съвкупност от физическо натоварване и режим на хранене. Аз не вярвам че човек може да изглежда добре и здрав само спазвайки диета. Тялото има нужда постоянно да бъде предизвиквано и стимулирано да се развива. Така както развиваме мозъчната си дейност с четене и учене, така трябва да развием и физиката си.

Иначе изобщо не е по скъпо човек да се храни здравословно. Лично аз сладки, соленки и всякакви пакетирани боклуци не ям от почти две години. В началото ми беше трудно , сега вече изобщо не ме изкушават. Научих се да обичам полезната храна , тази от която тялото има нужда. Защото е истина че ти си това което ядеш. Храня се предимно с месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове , като последните гледам да ги ограничавам защото от тях се качва . Хлябове , пасти , баници и теста не ям. Сутрин закусвам овесени ядки. Картофи и бял ориз също е добре да се избягват ако човек иска да свали някое друго килограмче. Тренирам три пъти седмично , със сериозни тежести.

Мисля че няма начин човек , който се храни правилно и спортува качествено да не постигне добра форма.

# 69
  • MI
Скрит текст:
От всякакъв хляб се пълнее, няма бял няма черен. От пастата също. Това че я ядът спортистите нищо не означава, дълбоко се съмнявам че голяма част от пишещите тук се натварват физически колкото един професионален спортист , та да си сравняват храненето с него Laughing Има въглехидрати които са допустими за режим на сваляне , но пастата и хляба определено не са от тях. И като цяло всичко е съвкупност от физическо натоварване и режим на хранене. Аз не вярвам че човек може да изглежда добре и здрав само спазвайки диета. Тялото има нужда постоянно да бъде предизвиквано и стимулирано да се развива. Така както развиваме мозъчната си дейност с четене и учене, така трябва да развием и физиката си.

Иначе изобщо не е по скъпо човек да се храни здравословно. Лично аз сладки, соленки и всякакви пакетирани боклуци не ям от почти две години. В началото ми беше трудно , сега вече изобщо не ме изкушават. Научих се да обичам полезната храна , тази от която тялото има нужда. Защото е истина че ти си това което ядеш. Храня се предимно с месо, риба, яйца, зеленчуци и плодове , като последните гледам да ги ограничавам защото от тях се качва . Хлябове , пасти , баници и теста не ям. Сутрин закусвам овесени ядки. Картофи и бял ориз също е добре да се избягват ако човек иска да свали някое друго килограмче. Тренирам три пъти седмично , със сериозни тежести.

Мисля че няма начин човек , който се храни правилно и спортува качествено да не постигне добра форма.

И защо мислиш, че щом действа при теб ще действа при всички? Аз при диета основно от месо се чувствам супер зле например. Авторката пък ако си е блокирала метаболизма и на половината на тебе да яде пак няма да отслабне. Да не говорим че далеч не всеки иска да стои на пилешки гърди със салата (нали и от свинското се пълнее), вероятно иска просто а бъде във форма и то без после да има йо-йо ефект. За целта трябва промяна на начина на хранене, не диета. А да изключиш цели групи храни според никой диетолог не е препоръчително, ако не си 120 кг например.

# 70
Браво Lemony! Щом успяваш да го направиш можем само да ти завиждаме. И ежедневно , ежемесечно 2 години наред овесени ядки. Аз не бих могла. Правих го месец и половина и ми втръснаха отвсякъде. Явно ми е слаб ангела. Изкушавам се. Сладките и соленките, ако не са пакетирани, а са приготвени у дома -  за боклуци ли се смятат?

# 71
Спаска, трудно ще забременееш на 43, не заради килограмите, а заради годините. Не мога да повярвам, че всичките ти изследвания са наред. Няма жена на тая възраст, която да не е с намален или изчерпан яйчников резерв.

Да разбира се Алекс,абсолютно си права защото наистина всичко оказва влияние и възрастта най вече. И двамата с мъжа ми сме привърженици на естествения начин особено когато става дума за толкова важен момент,все още сме с надежда именно защото моите показатели са много добри ( имам резерв  Grinning ).От 3 години правим всичко възможно за да се получи, и може би затова точно в този период се поотпуснах с движенията,та както се казва "чукнах"89 кг... та стана обратен ефект  - ни фигура ,ни здраве.....ни бебе...
Когато се обърна назад виждам колко погрешен начин на хранене съм имала,и това едва сега разбирам колко е било важно за една жена.
За да се върна във форма е все едно да искам да стана на 20... Оказа се че нито е лесно нито евтино,казвам го защото поне за 6-7 месеца исках да сваля поне 4-5 килограма без усложнения,без пренатоварванe. Все пак ако даде Бог да заченем ми се иска поне в най ранната си възраст детето ни да се радва на здрави родители.

# 72
От всякакъв хляб се пълнее, няма бял няма черен.

Това не е вярно. Чак толкова категорично. Навсякъде се води диетичен, но щом си рекла.  Whistling Peace Яж само черен хляб да видим дали ще качиш. И пак зависи от количеството. Аз ям и баници и макарони и ориз и картофи, дефакто с това се храня.  Peace

# 73
От всякакъв хляб се пълнее, няма бял няма черен.

Това не е вярно. Чак толкова категорично. Навсякъде се води диетичен, но щом си рекла.  Whistling Peace Яж само черен хляб да видим дали ще качиш. И пак зависи от количеството. Аз ям и баници и макарони и ориз и картофи, дефакто с това се храня.  Peace

И пак не щеш да се похвалиш колко си атлетична, колко се движиш, какво ти е ежедневието и как се справи с бременностите, ражданията и кърменето. Щото нали- не може само да споделиш режима на хранене, трябва да кажеш какъв е цялостният ефект.

# 74
Сладките и соленките, ако не са пакетирани, а са приготвени у дома -  за боклуци ли се смятат?

Ами, не, не са боклуци - нямат стабилизатори и подобрители, но това не ги прави нискокалорични и диетични  Peace

Това е голяма заблуда, че едно нещо щом е домашно приготвено, то е здравословно и може да се яде в големи количества. Веган тортите например са с естествени съставки, но хич не малко калории  Wink

Общи условия

Активация на акаунт