Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 770
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Pandorina благодаря ти за отговора! Наистина имах нужда да разбера, че не би трябвало да е толкова скъпо това изследване! Оказа се, че информацията която съм намерила от интернет не е коректна. Изследването в действителност не се поема от касата, но струва 35 лв. , което напълно ме устройва!
Още веднъж ти благодаря!
Утре ще ходя в София за въпросната процедура и ако е имало смисъл и разберат какво ми е, ще съм истински щастлива!!!

# 331
Сима, успех  newsm10.
Аз си мълча, последните дни ми е по-добре и направо не смея да се похваля  Rolling Eyes.

# 332
Сима, успех и пиши после!
Bebetoo, разбира се че СИ добре! И все по-добре ще ставаш! Онова с болежките беше стара роля, изхвърляш я, сменяме пиесата...в новата ни пиеса всички тук в този форум СМЕ различни - здрави СМЕ!

# 333
Сима, успех и пиши после!
Bebetoo, разбира се че СИ добре! И все по-добре ще ставаш! Онова с болежките беше стара роля, изхвърляш я, сменяме пиесата...в новата ни пиеса всички тук в този форум СМЕ различни - здрави СМЕ!

Повярвах, че съм здрава, особено след като последните изследвания го доказаха отново  Simple Smile

# 334
А сега го почувствай - чувството да си здрава - колкото можеш по-често  newsm10

# 335
Благодаря ви момичета за подкрепята! Отидох за въпросното изследване при доктор, който не съм посещавала до сега! Оказа се, че състоянието ми имало наименование ( за 7 години, нито един лекар не знаеше какво ми е, а да не говорим за име на болестта). Порегледа ме и каза, че не може сега да прави уродинамика, защото имам възпаление и няма да е коректен резултата. Всъщност за мен беше важно, че знаеше какво ми е, какво го предизвиква и с какво би могло да се оправи ( евентуално ). Зная, че отивайки на такъв лекар, няма да ми изпише билки и хомеопатия, но това което той ми назначи като лечение, не съм опитвала през тези години. Ще отнеме доста време, но мисля си че си струва да опитам! И тъй като темата е за лечение без стандарната медицина, няма да изпадам в подробности.

# 336
  • някъде
Не е само за това, за всичко е, така че ако искаш може да споделиш какво видя доктора и какво изписа.

# 337
Аз също се интересувам каква диагноза са ти поставили и с какво ще те лекуват. Почти всички от нас сме минали през лечение с хапчета не на билкова основа.

# 338
Това, което видяха беше разслояване на стената на пикочния мехур, което било признак за инфекция. Първо ме гледаха на ехограф докато ми се пишкаше, накараха ме да се изпишкам и отново ме гледаха ( това за 7 години за първи път ми го правят!!! ) . Докторът ми каза, че е от изключително голямо значение да  пишкам през 2 часа, дори без позив, защото мехурът ми бил разширен и заради това той изпраща импулс до мозъка по-късно, а не когато трябва и така урината се задържа и прави поразии.
Лечението което ми назначи е Фуролин и Феминела форте всяка вечер преди лягане. Това така между 3 и 6 месеца ( по време на прегледите ще го уточняваме колко време ).
Незнам дали ще има полза, но се надявам и да не ми навреди. Обясниха ми, че е пречистен лекарствен продукт, който се изписва на бебета и малки дечица ( за това се надявам да е по - безвреден )
Знам, че няма внос в България. Трябва да го купя от Гърция.
Иначе като цяло аз в момента пия билки, които билкар ми е препоръчал да пия. И съм с тях месец и половивна вече. Пия Лактофлор и Саменто. Не мисля да спирам нищо от тези неща! Друго което направих преди почти година е да спра месото! Незнам дали си внушавам, момичета, но мисля че нещата позатихнаха от тогава. Имам си ги циститите, но по-рядко!
Искрено вярвам, че щом полагам усилия и мисля за това, че ще се оправя, значи трябва да се излекувам!

# 339
  • някъде
Сима как се казва доктора? Досега никога не са те карали да пишкаш и да те гледат пак  Shocked
Аз съм пила Фуролин, но под името Нитрофурантоин купуван от Румъния.
Би ли казала какви са билките и как ги пиеш?

# 340
И аз се присъединявам за името на д-ра. Praynig
Остатъчна урина имаш ли и каква е крайната му диагноза?А според него причината за възпалението?
И аз пила фуролин и турския му вариант.

# 341
Доктора се казва Минова от София.
Диди, билките са кисел трън, гръмотрън, еньовче, горски енчец, офика, мъртва коприва и ленено семе. Всичко това по равно количество съм ги размесила в голям съд и всяка сутрин в 600 мл.  сварявам  2 с.л. от сместа. Пия по 3-4 пъти на ден (гледам да е преди хранене, но понякога не е).
Sun sea, като ме прегледаха и след пишкането, всичко беше наред, нямаше урина. Разпитах я защо така се получава и какво го е провокирало. Тя обясни, че масово момичетата в определена възраст започваме да се стискаме и да не ходим по нужда в училищните тоалетни и като цяло много да подбираме и така да си предизвикаме разширяване на мехура. Това е което получих като обяснение! Не разбрах дали това е обратимо, но ще питам.
Искам да ви попитам Диди и Sun Sea ( и ако някой друг го е пил) по колко време сте пили Фуролин-а или алтернативния му вариант? Имали ли сте някакъв положителен ефект от него? А странични ефекти по време на лечение? И по време на терапия с Фуролин приемали ли сте нещо друго ( билки, пробиотици, В комлекс или каквото и да е друго) ?

# 342
Д-р Минова-детската от Пирогов ли?
Аз го пих заради непрекъсната бактериална инфекция,но заради наличните причини за нея(хидронефроза и остатъчна урина),реално нямаше как да ми помогне.С полимедикаментозна алергия съм,но не си спомням да не съм го понесла..

# 343
  • някъде
И аз заради чести бактериални цистити съм го пила. И двата пъти беше изписван за 6-7 месеца. Пила съм го заедно с други лекарства, с вит.б комплекс, с геритамин, с пробиотик. Не съм имала странични ефекти. Първият път имах подобрение през тези месеци и месеци след това. Вторият път беше сега (до декември го пих) и се надявам да има дълго време отсъствие на всякакви проблеми.
Чувала съм, че не на всеки понася купеният от дадена държава фуролин- ще пробваш и ако не ти понася ще го търсиш от друга държава.
Лененото семе мляно или цяло, как се слага да се вари?
Пламичка не пише, какво става с нея?

Последна редакция: сб, 09 яну 2016, 22:51 от Д и д и

# 344
Аз го пих около месец....и в един момент започна да ми се гади леко и го спрях. И общо взето съм добре след това, но не съм си правила изследвания никакви

Общи условия

Активация на акаунт