Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 789
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Определено майка ти е спетнала тази роля, вероятно поради собствените си страхове да те пуска насам натам...а влиянието на майката е ужасно силно,връзката с майката е най-силната връзка на света...тя разбира се не го е направила съзнателно...добре е че имаш тази леля...аз ще внеса само една корекция към твоите нагласи...която е много важна. Има една такава ...теория, че Вселената не познава отрицанието, т.е. не разпознава "не" и "няма"...затова никога недей да мислиш чрез отрицаване на това което НЕ искаш да стане, защото на практика все едно го утъврждаваш...махни не-то от изреченията и ще видиш какво се получава. Затова - точно както ти го е казала леля ти - мисли и чувствай чрез положителните и утвържадавщи неща  : не "аз не съм болна", а "аз съм здрава", и т.н. Също избягвай бъдещето време, защото реално всичко се случва В ТОЗИ МИГ "ТУК И СЕГА и това ще сякаш отблъсва нещата от този момент в някакво неопределено бъдеще и ако само повтаряш "ще" ти всеки път го траскаш нататък....АЗ СЪМ - зрдава, силна, свободна, добре съм, заслужавам най-доброто от Вселената, заслужавам щастие, радост и удовлетворения ..заслужавам най-доброто...ей такива утвърждения, които е най-добре да подпрътяваш със съответното чувство, сякаш това което казваш е вече факт.....

# 316
Ооо, разбира се, че няма да се предам. Както съм казвала и преди, живее ми се  Laughing. Много трудни и невъзможни неща съм постигнала със силна вяра и позитивно мислене, когато, обаче усещам физическа болка ми е малко по-трудно. Усетя ли болката и всичко в мен се обръща.Вярвам, че утре ще е по-добре от днес и това един ден ще свърши окончателно, вярвам и се боря.

# 317
Да, трудно е когато болката я има да мислим позитивно. Но това не означава че позитивното мислене не действа, а вероятно , че не го правим както трябва...и колкото трябва...и не успяваме да го почувстваме...защото много често дори изричайки позитивна формула, някъде вътре в себе си ние таим съмнение и страх, че може и да не стане....тези съмнения и страхът като такъв са пречка ...

# 318
  • някъде
http://m.blitz.bg/news/article/384869
Довечера е най-вълшебната нощ
Бебето добре завърнала се! Какви хормони ти пуснаха? Нали знаеш, че според зависи от цикъла има няколко фази?
И на мен ми е много трудно като ме заболи ...все едно земята се отваря и пропадам и то това от 4 години, от както почнаха проблемите. Преди това съм получавала цистити и ми е парело, но 1-2 чаши вода и край.
Този студ не ми действа добре Sad не съм родена за студено.  ooooh!
Сетих се и друго- лятото съвсем набързо организирахме една ваканция в Рибарица, където се чувствах добре, въпреки страховете ми. Прибрахме се вкъщи и още същия ден изпаднах в депресия, рев, дискомфорт, тръгнах по доктори, изследвания...

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 00:57 от Д и д и

# 319
Не знам дали някой е гледал вчера или онзи ден(не си спомням) предаването "На кафе"?Здравната тема беше профилактика за бъбреците и пикочните пътища.Обаче аз го хванах съвсем в края и не знам до колко е било полезно.Даваха как се вари правилно чай от царевична коса и че той се отразява много добре при такива проблеми.Другото нещо,което ми направи впечатление е,че докторката,Папазова май беше,накрая завърши с това,че е хубаво да се взимат "бахови" капки,най - вероятно става въпрос за капките на Д-р Бах,за които аз само съм чувала.

Та,очевидно нещата доказано са свързани.

# 320
  • Варна
Понеже по-рано писах за сварения праз и ме питахте дали е за бъбреците. Жената, която ми го каза е имала цистит на младини, а след това чести бъбречни кризи. Те нещата са свързани до някъде. Като цяло водата от праз действа пречистващо....и на червата, ако ме разбирате какво искам да кажа Grinning Аз съм си правила 2 пъти само, но пак ще си направя тези дни. Казаха ми, че е хубаво поне 2-3 дни цял ден да се пие, за да има качествен очистващ ефект.

# 321
  • Благоевград
Ето го предаването за бъбреците http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/690570?autostart=true

# 322
Аз го гледах. Много ми се видя царевичната коса на литър вода. Аз си я правя по предписания на опаковката, които се покриват и с написаното в интернет. 2 с.л. на 400 мл вода, разделено в 3 приема по 120 мл дневно. След като се свари количеството остават точно 360 мл (мерила съм неведнъж). За мен е достатъчно, а и видимо действа в тази доза, защото от години го пия така и ми помага винаги.

Вари се 30 мин, запарва се 30 мин и се пие 30 мин преди хранене. Може да се пие дълго време и няма опасност от предозиране, привикване и странични ефекти от дълга употреба. Пие се и от малки деца, бременни и кърмещи.

# 323
  • някъде
Оле аз я кипвам 3-5 минути, запарвам 5-10 и прецеждам. И това значи ли, че нищо не правя Sad. Сега чета, че може
 За приготвяне на отвара от царевична коса се вземат 10 г. Нарязва се, натопява се в чаша студена вода, вари се на тих огън 30 мин в стъклен или емайлиран съд, покрит с капак. След изстиване се пие на всеки 3 часа по 1—3 супени лъжици. Или 2 супени лъжици в 500 г вода врят 3 мин. киснат 2 часа; пие се по 1 винена чаша преди ядене.
То аз и преди съм го чела ама айде де...

# 324
Диди, изследваха ми TSH и някакви антитела, не съм много на ясно, ендокринолог ми ги пусна и каза, че с тях ще се види дали има проблем с щитовидната жлеза.

# 325
  • някъде
Хормони за щитовидната, а аз мислех че други- (гинекологични).

# 326
Здравейте момичета! Честита Нова Година на всички! Пожелавам ви здраве и усмивки през тази година!
Да си кажа и аз какво ме мъчи....
Тръгнах пак по лекари, че си казвам като си стоя така, нищо няма да променя. Попаднах на лекар, който ме консултира по телефона и така по телефона ми настрои час за уродинамика! Не че имам против да разбера, защо така се случва с мен, но прочетох че това е изследване, което не се поема от здравна каса и струва 400 лв. Това толкова силно ме накара да си мисля, че ме взеха за касичка... Дали някоя от вас е запозната за това какво се вижда в него и дали наистина цената му е такава!?
Относно книгата, която препоръча (не помня кое от вас момичета и се извинявам за което)  "Болестта като път" , започнах да чета и наистина останах силно впечатлена! Като цяло вярвам в силата на мисълта и на това че всичко е свързано! Страхотна книга, благодаря!  Peace

# 327
Сима, радвам се че книгата ти е харесала, наистина е страхотна.

За уродинамиката - ако това е изследването при което пишкаш на един апарат - това по никакъв начин не си заслужава цената!! Първо защото не е нещо кой знае какво, отчита се струята, прави се графика и по кривата на тази графика се вижда как работи мехура - дали има един пик и после постепенно затихване, дали има твърде дълго затихване и след това втори по-малък пик, което означава, че се включват коремните мускули за да се доизпикаеш, т.е. че остава остатъчна урина и ти се опитваш да се доизцедиш на мускули...и може би още някои подобни неща. Но 400 лв!!! Това е обир! Нито е свързано с някакви процедури които да изискват кой знае каква супер квалификация на лекаря, нито е свързано с консумативи, които евентуално да трябва да се включват в цената...не го приемам това...и не мисля че си струва...разбира се това е само моето мнение...

# 328
  • някъде
Аз винаги се напъвам при пишкане, понякога малко, а друг път доста. Дори струята спира напълно и чак като се напъна потича. Понякога по няколко капки, но друг път доста.

# 329
Диди, и аз съм така...има случаи дето и 20 пъти дасе напъна все има какво да изкарам..което значи, че мехурът не се изпразва добре...спомням си, че лекарят ми каза никога да не стискам и при най-малкия позив веднага да ходя до тоалетна, щото иначе щяло да става по-лошо..вече не помня обаче други подробности...не помня и какви хапчета ми беше предписал, които аз не пих...после пък бях на преглед при друг лекар, който ме гледа на ефограф след изпишкване, каза, че остатъчното количество било напълно в нормата....и ми каза просто по-малко да се вторачвам щото с мислите си влияя, аз по онова време си гледах урината под микроскоп едва ли не след всяко пикане, че и правих снимки...към които разбира се никой не прояви интерес....и в един момент теглих една майна и на цистит и на всичко и си заживях все едно нищо ми няма...

Общи условия

Активация на акаунт