Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 812
  • 756
  •   3
Отговори
# 300
  • някъде
Тина така е написано, че направо  Hug хем имаш проблеми и болки, хем казваш "майната му, ще се справя с всичко".

# 301
Тина браво на теб!  bouquetМного ми хареса как си се скарала и си взела СВОЕ РЕШЕНИЕ, че нямаш нито време нито намерение да се занимаваш с болки и ТИ РЕШАВАШ и СЕ РАЗПОРЕЖДАШ нещата там вътре да влязат в релсите. Харесва ми, че поставяш своете решение отпред и то по най-категоричен начин! Хванала си верния тон на песента...а това е най-трудното...сега започни да работиш с нагласата си като поне няколко пъти на ден играй театърът "колко е чудесно че нищо ми няма, че съм здрава, че нищо не ме боли. Колко ми е хубаво и как добре се чувствам". Изпитвай чувството сякаш наистина си в роля. Това го прави колкото се може по-често и колкото се може повече влизай в ролята....тялото следва нашите решения и чувства...а не обратното както обикновено се смята...че първо се случва случката и после идват чувствата и мислите. Не, обратното е . Първо мислите и чувствата и случките се нареждат съответно подхождащи на тях....

# 302
  • някъде
Имам чувството, че аз съм най- черногледата, най- паниралата се, най-обезверена и най- отчаяна от всички тук...
При проблеми, продължили толкова време и при липса на много заинтересовани лекари просто не виждам хепи енда на нещата.

# 303
  • Благоевград
Диди, pandorina, нямам избор, трябва да се боря. Аз също съм на мнение, че трябва да се вслушваме в тялото си, но основно то трябва да слуша нас. Няма да се предам на някакви глупави камъчета с нищожни размери. Ще намеря начин да се преборя. Толкова хубави мигове тепърва ми предстоят, няма да допусна да се чувствам отново нещастна и депресирана, че съм болна. Толкова години бях подтисната, не ходих на бригада, защото съм с чести бъбречни кризи, пропуснала съм толкова хубави моменти заради болките, не съм посетила хубави места с любими хора, а съм си стояла затворена в нас заради болките. Ами няма да го допусна пак. Сега с моята половинка пътуваме често и посещаваме близки дестинации, защото и той се страхува за мен да не ми стане зле. Случвало се е да тръгваме наблизо и да се наложи да се върнем, защото мен ме е заболяло и е трябвало да ходим в спешния център. Но не смятам пак да допускам това. Гледам максимално да се наслаждавам на живота си. Имам прекрасен човек до мен, който ме разбира и гледа да ми помага с каквото може. Използвам всеки един момент, в който се чувствам по-добре, за да мога да му давам нежност и да не се чувства отхвърлен. Просто съм благодарна на Господ, че ми го изпрати и наистина подхожда с разбиране и любов към моите проблеми. Догодина пак ще ходим в Хисаря, ако не успея да отида с колежка по програми на НОИ. Ще видим как ще се развят нещата, но да знаете, ще ни се получат нещата  Hug

Диди, ако знаеш на мен понякога какво ми се върти в главата, идея си нямаш. От хроничен пиелонефрит най-опасната последица е хемодиализата, а стигне ли се до хемодиализа, трябва трансплантация или те очаква смърт. Мислиш ли, че всеки път като видя Ентерокок 10 на 5 не ми минава това през главата и как съм само на 27 години, а вече знам какво ме очаква след 10-15 години? Пия антибиотици, изхвърлям камък, пак 10 на 5, следващия месец пак антибиотик, пак болки, пясъци, пак 10 на 5. Това упражнение го правя вече 7-ма година. Не ми е приятно, но се опитвам да намеря начин да се справя с проблема.

# 304
Тина, мисля, че с тази нагласа ще се справиш...бях писала тук, че са ми казали за изчистване от камъните с ударни дози портокалов сок...ще звънна утре на човекът от когото го знам това да го попитам точно какво беше и за кои камъни действа...

# 305
  • Благоевград
Тина, мисля, че с тази нагласа ще се справиш...бях писала тук, че са ми казали за изчистване от камъните с ударни дози портокалов сок...ще звънна утре на човекът от когото го знам това да го попитам точно какво беше и за кои камъни действа...

Благодаря ти! Всяка информация ще е от полза  Hug Между другото, днес ми се допи портокалов сок и си взех една бутилка от 1 литър и цял ден се наливам с него  Laughing

# 306
Само, че е по-добре да си го цедиш, нямам никаква вяра на готовите продукти, кой знае какво още съдържат и колко са им изсвирясали ценните съставки.....

# 307
  • Благоевград
Здравейте  Hug Днес от сутринта съм решила да си намеря информация в чужди сайтове, защото в българските се върти една и съща информация и си направих свое проучване, та ще споделя с вас какво открих. Ще резюмирам, защото информацията, която изчетох е меко казано огромна, очи не ми останаха, докато намеря нещо, което ще ми свърши работа, та затова ще систематизирам информацията в няколко точки:
1. Най-често срещан вид камъни в състави си са калций+оксалат и калций+фосфат.

2. Химични съединения, които могат да образуват камъни са пикочна киселина, магнезием амониев фосфат (струватни, т.е. инфекциозни камъни) и аминокиселината цистеин.

3. Видовете камъни са Органични и Неорганични, като Магнезиевофосфатните се образуват в алкална среда (високо PH)

4. Важно е да се следят нивата на кръвната захар, защото при висока кръвна захар бактериите намират благоприятна среда за развитие.

5. Да се взимат препарати за подсилване на имунната система, защото диабетиците имат отслабена имунна система.

6. Да се следят нивата на Естроген дали е нисък, защото повлиява защитната функция на организма, а когато е висок благоприятства за образуването на камъните.

7. Да се следят нивата на пикочна киселина, не трябва да е висока.

8. Метаболитните нарушения също благоприятстват за образуване на камъни.

9. Да се изследва Паратхормона - повишената му секреция води до отлагане на калции и фосфор.

10. Възпалителните заболявания на червата също благоприятстват за инфекции на пикочните пътища и оттам връзката със струватните камъни, които са инфекциозни камъни.

11. Да се намали приема на захар до минимум, на животинските протеини, вит. Д, спанак.

12. Да се подкиселява урината, за да не позволява на бактериите да се  развиват и междувременно да се изхвърлят камъните, защото в алкална среда се образуват бактериите и камъните. (да се приемат високи дози вит. С).

13. Моя близка, която също има проблеми с бъбреците ми каза, че нейният лекар е казал "Когато си вкараш инсулина в норма, тогава ще ти спрат проблемите с бъбреците". Има логика. Аз съм с много висок имунореактивен инсулин.

Това и информация, която е систематизирана за моите камъни. Преди време съм ги изследвала и бяха фосфатни, обачеее с този хроничен пиелонефрит и постоянни бактериални инфекции смятам, че съставът им се е променил и са станали струватни. Надявам се на някого да му помогне тази информация. Ако успея да събера пак материал за изследване, задължително пак ще дам пробите, за да видим състава.

# 308
Тина, от всичко, което си написала излиза, че човек няма как да контролира всичко това - та рН, та естроген, та кръвна закар, та какво ли не...самата медицина е така организирана, че "лекува" на парче - навсякъде ни надуха главата колко лошо било нископо рН буквално за всички болести и че трябва да си алкализираме организма, тука пък излиза, че трябва обратното да правим, човек може луд да стане. Затова наблягам на търсене на отговори в ...как да я нарека - духовната литература, която разглежда всичко свързано, не само човещкото същество като едно общо между материя /тяло/ , мисли, емоции....ами също така човекът като свързан със света наоколо...и съм напълно , ама НАПЪЛНО  убедена, че всеки един човек си има връзка с онова нещо, което поддържа цялото равновесие във Вселената и трябва да започне да възстановява тази забравена връзка, да се вслушва в себе си...да си вярва, да намали страхът, а то точно затова толкова ни е страх, щото сме забравили за тази връзка...да погледне на болестите като на помагачи, чрез които се цели точно това - възстановяване на връзката...а не катко на ужасни врагове..които да мразим, от които да се страхуваме...и пред които да капитулираме....Без тази връзка с нас самите, с най-дълбоката ни същност ние не сме способни да контролираме нищо!! Никой не е способен - и лекарати не са способни и честно казано, благодарна съм, че не съм лекар! Аз не знам как щях да живе с мисълта, че лекувайки една част от човека - обричам друга ....има една много  хумава книга, казва се "Болестта като път", препоръчвам ви я, можете да си я изтеглите от виртуалната библиотека spiralata.net
Относно сока от портокали - рецептата е 2 кг портокали на сок,най-добре сутрин на гладно...но човекът, който ми я каза има оксалатни камъни.
Щом, обаче на теб ти се е припило сок от портокали - слушай тялото си...от толкова опити да слушаме какво ни казват лекарите, съвсем забравяме да се вслушиваме в себе си...

# 309
  • някъде
При мен почти винаги на обикновената урина излиза кристали пик.киселина...като питам казват, че било нормално...
И аз съм се питала РН на урината означава ли пик.киселина или това е съвсем различно (и ако да как се изследва и защо не се показва в обикновена урина). Казват, че паренето означава концентрирана урина- как да разбера дали е така?

# 310
Здравейте от мен и Честита Нова Година!
Пожелавам на всички ни да сме здрави  Hug.
Аз се прибрах от чужбина и да дам отчет  Laughing. В деня на заминаването беше кошмарно, изгарящо парене, а пиех много вода, на следващия ден нещата се пооправиха и след това една седмица рай, без никакви оплаквания, щом се качих на самолета за България и всичко започна отначало Cry.Не знам защо стана така, вероятно моята психика има голяма роля в проблема ми.
Днес ми взеха кръв за изследвания на хормони, антитела, ПКК и урина. Излязоха резултатите на хормоните, ПКК-то и урината. Всичко е в норма, никакъв възпалителен процес. Остана да чакам резултати за антителата, но те ще отнемат време.Изследванията показват-здрава съм, а на мен си ми пари  Cry.

Относно алкализирането на средата, на мен нефрологът ми ми каза, че трябва да се алкализира за да няма бактерии в уринарния тракт, че и препарат ми изписа. Кое е правилно сега, кой да знае.

# 311
Вевеto, това е поредното доказателство за огромната роля на психическия фактор в цялата тази работа. Абсолютно обяснимо е това, което разказваш, защото при смяна на стериотипа, ти сякаш излизаш от една пиеса, в която иначе играеш нон стоп и си главно действащо лице...в тази пиеса, тук, в бг и в нормалното ти ежедневие - ти имаш парене, главната героиня просто е с такъв проблем...и ролята се поддържа...тя е свързана с целия интериор около теб,с второстепенните герои /твоите близки и познати, та дори и ние тук във форума ако щеш/ които знаят, които поддържат ролята...участвайки и те в пиесата...напускаш бг и ти вече не си в ролята - пиесата е друга, в нея няма главна героиня с циститни оплаквания....в нея има главна героиня която е отишла да се забавлява, да види нови неща, да си прекара добре и пр. и пр. Просто пиесата е съвсем различна...това е.

# 312
Да, явно е така. И аз мисля, че добрите емоции ми повлияха добре.Как, обаче у нас да съм добре,не знам. Ама много ясно усетих как като се качихме в самолета и една пареща болка в уретара ме преряза, може и от нерви да е било, понеже да задържиш 2 годишното ми дете на едно място е мисия невъзможна, какво остава 15-20 минути докато излети самолета. То беше рев, дране, а аз много се изнервям така.

# 313
В този момент, може и да е било от нерви, но ...предните дни, когато си се чувствала добре  как ще ги обясниш? Просто  това е било вътрешното ти решение...заповед, команда, избор...както щеш го наречи, същото нещо, както  Тина се е скарала на болката и е заявила че не я иска и няма намерение да я търпи...ние не подозираме с какви сили разполагаме...
Но и аз, това , че осъзнавам как действат нещата съвсем не значи, че мога да го правя и че знам как точно се прави..само знам, че вътрешно избираме дали ще сме жертви или победители....по някакъв неосъзнат начин...без да се усещаме че го правим и как го правим. Съзнателно никой не би избрал това

# 314
  • Благоевград
Аз минах през много тежък период. Постоянно майка ми ми казваше, че съм болна, затова не ме пуска на екскурзии с приятелите ми, не беше съгласна да заминавам на бригада, защото съм кризи, нередовен цикъл и т.н. и постоянно ми повтаряше, че съм болна. Един ден споделих това с моя много близка леля, тя е първа братовчедка на майка ми, но с нея разликата ни е 8 години и сме много близки. Като й казах моите страхове, тя ми каза: "Твоята майка, моята майка, и всички други жени в нашия род са побъркани и говорят само за болести. Престани да слушаш майка ти като ти казва, че си болна. Ти не си болна, ти си здрава и красива млада жена, която има временни неразположения, а не сериозни болести." Това ми го повтаря от години. Много мъдри съвети ми е давала, благодарение на нея много пораснах и започнах да обичам себе си и да си калявам психиката. Благодарна съм й за всичко, което и до сега прави за мен. Наистина смятам, че не владеем живота си чрез нашите мисли и съм напълно убедена, че аз ще успея да намеря решение за себе си и няма да стигна до хемодиализа. Ще родя 2-3 прекрасни здрави дечица, няма да ме боли кръста, няма да имам камъни, няма да имам бактерии, всичко ще се оправи, убедена съм. Трябва да си вярваме повече  Hug

Общи условия

Активация на акаунт