Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 849
  • 756
  •   2
Отговори
# 285
Весела Коледа на всички! Да сте живи и здрави!

Добре изкарахме празниците ние.
Диди, а парене при уриниране или след уриниране има ли? Какво те притеснява, че ходиш по-често до тоалетна ли? Дано са добри резултатите от изследванията.

# 286
  • някъде
Засега няма парене, само ходенето до тоалетна и пак някакво леко придърпване ниско а и лека болка като че ли усещам като преди цикъл. Но аз вече се шашкам от всичко...
Сега погледнах, излязла е обикновената урина:
билирубин -отр.
белтък- отр.
уробилиноген-урина-тест лента - норм.
Седимент-3-4 левкоцита,еп.клетки
Вече и болка в пръста да усетя се панирам и свързвам всичко с цистита...незнам как поне главата и мислите да оправя.

# 287
Щом обикновената урина е с такъв резултат, значи няма нищо в стерилната. Напълно нормален резултат

# 288
  • някъде
Случвало се е да нямам оплаквания, обикновената да е добре, а в стерилната имаше е.коли 10*4

# 289
Диди, ще ме караш да идвам до Русе да те набия!!

Сигурна съм, че стерилната ще излезе отрицателна. Но човек е способен с мислите си да си причини много неща. На практика всичко. Може и да се самоубие. Намисли си 4-5 думи, сядай със затворени очи, дишай дълбоко и ги повтаряй като мантри...Думите са "Здраве", "Спокойствие", "Благоденствие", "Всичко ще бъде наред"...или някакви си твои, които усещаш че ти идват добре, повтраяй ги непрекъснато, щом усетиш че мислите ти тръгват към страховете веднага контрирай с тези...и съчетавай с дълбоко дишане...трябва да надделеш над другите с тези, това е....

# 290
  • някъде
До Русе незнам дали ще ходиш, но до Видин може да наминеш.

# 291
А, да, обърках се...ако трява и до Видин ще дойда!

# 292
Здравейте всички! Благодаря ви много за съветите и подкрепата!:) Аз имам новина - моето страдание не е било цистит! Пред два дни изхвърлих камък почти без да усетя, с единично по-силно парене накрая на уринирането. Камъчето си го бива - 9 мм е дълго и 5 мм е в най-широката си част. Има форма на рибка, много е твърдо и не е гладко. Не мога да повярвам, много се радвам, като си представя какви усложнения са можели да възникат... Големият ми извод е край с поставянето на диагнози, ще ходя на лекар вече винаги. Като си помисля колко антибитока изпих и какви гъбички и стомаха ми е още не се е оправил... ноо пак съм много щастлива. Още със следващото уриниране се родих - без помен от предишните усещания Grinning Grinning Party
Пожелавам ви от сърце да се оправите завинаги и ако някой има съмнения да не спира да търси отговорите. За съжаление процеса при нашата здравна система е мъчителен, но няма как. Предполагам, че ако бях се изследвала, резултатът щеше да е отрицателен за бактерии и щеше да има кръв от разраняването. При такъв резултат най-вероятно развоят на събитията щеше да е друг. Но определено ми се размина, моят коледен подарък се случи:) Сега планирам да разбера какъв вид е камъчето и да предприема мерки да не се образуват повече. По-здравословна диета ще си направя, тъкмо може и да поотслабна малко:) Пак ще влизам да ви следя, ако някой знае нещо за новия ми проблем , моля да сподели:) Всичко хубаво! bouquet

# 293
Браво за добрата развръзка! Изследвай камъчето и доктор ще ти каже какво да пиеш според вида на камъка, ако е възможно с билки да се разрушават. Явно имаш такива проблеми, щом и преди този случай е имало песъчинки и кризи.

# 294
  • Варна
Здравейте, искам да ви споделя нещо. Колежка от работата на младини е имала много проблеми с пикочните пътища - цистит и много чести бъбречни кризи. В рамките на няколко дни й се случило да викат бърза помощ и се паднал един и същ лекар. Казал й да си свари праз и да пие "чая" вместо вода. Тя не го направила първия път. Втория път казал на мъжа й, докато действат болкоуспокояващите да пие, колкото може повече и той й направил сварен праз. От тигава няма помен от тези проблеми.
Аз профилактично започнах да си правя, малко е гадно, но се трае.
Друг колега пък сподели, че неговата жена като е имала камъни в бъбреците се оправила от дъувчене на медицинска дъвка. Нямало помен от камъните.
Не знам колко време се дъвче, нито колко време се пие тая вода от праз, ама може 1-2 пъти през седмицата да се прави такова пречистване.

# 295
  • София
Много полезни съвети откривам тук. Благодаря  bouquet

# 296
  • някъде
Този праз при камъни ли е полезен или при цистит?
Мереленда правиш ли си постоянно разни чайчета или само от време на време?
Аз още съм на царевичната коса, но се чудя дали да започна друг.

# 297
От време на време. Почти всеки ден обаче пия някакъв чай билков. Не конкретно заради цистит, но тези които пия по принцип помагат и за това. Правя си липа, лайка, шипки, пия и мащерка, лофант, салвия.
Сега ми дадоха червена боровинка на пауър оф нейчър. Преди време бях споменала, че след като пих уринал с червена боровинка се подух, но ме убедиха, че тази червена боровинка е добра при хронични цистити и за профилактика 2-3 пъти годишно и започнах да я пия. При хроничен цистит май трябвало да се изпият 3 опаковки, или да се пие близо 3 месеца, а после като профилактика се пие 2-3 пъти годишно по 1 опаковка. Разтварям сутрин на гладно по 1 таблетка.
http://apteka.framar.bg/30049964/%D0%BF%D0%B0%D1%83%D1%8A%D1%80- … 82%D0%BA%D0%B8-20

# 298
  • някъде
http://zdravivsekiden.com/silata-na-dumite-i-voliata-za-izceleni … e-akademik-sytin/
Не съм го чела, като мога ще го прочета.
Мереленда страхотна си- дори и без оплаквания не спираш с билките и профилактиката.

# 299
  • Благоевград
За много години, момичета!  Hug Желая на всички нас много здраве и всяка да се пребори с проблема си! Дано новата година бъде много щастлива в здравословен план и да споделяме само хубави новини в темата!  Hug

suzana_vn, ако искаш ми вярвай, така се зарадвах за теб все едно аз съм изкарала камъка! Браво момиче!  Hug 9 мм само мога да си представям какви адски мъки са като знам как аз изкарвам 3-4 мм. Задължително го изследвай. Преди няколко години пиех много вода с лимон и изкарвах камъчета по 2-3 мм, които си събирах и накрая събрах около 10 за няколко месеца и ги дадох за изследване. Оказа се, че са фосфатни, но никой лекар не се наема да ми каже какво точно трябва да ям и какво не. С годините мисля, че са станали инфекциозни камъните, защото аз съм с хроничен пиелонефрит и да ви кажа такива мисли ми минават през главата, че ми се плаче.

Във връзка с мислите на pandorina ще ви споделя нещо, което на мен сега ми е смешно, но го правя редовно. Точно на 24-ти, миналата седмица, ходя си аз до тоалетната, ама преди това усещам още някакво парене отдолу и леко се ядосвам. Свършвам си работата, ама още докато я върша усещам зверско парене и накрая вече все едно някой ме сряза в корема, позната за вас болка, убедена съм. И оттам с най-сериозния си тон "Престани да ме болиш, нямам време да се занимавам с теб, имам си празник утре, трябва да се подготвя за гости, нямам време да се занимавам с теб" и така все едно се карам на някой  Laughing Пих един Но-шпа, пих Неоренал, сварих си чай от червена боровинка, който ми носят от Македония, много вода, топло между краката и на кръста, и до 25-ти оплакванията отшумяха, като до вечерта на 25-ти не спрях да се карам  Laughing Laughing Laughing Laughing Може да ви звучи малоумно и смешно, но преди време четох една много хубава за мен книга, препоръча ми я моя приятелка, която е психолог, когато бях в много тежък период за мен и наистина тя ми вдъхна много увереност. Автор е Джон Кехоу - "Подсъзнанието може всичко". За мен тази книга се появи в много подходящ момент, за да я осъзная и мога да кажа, че ми помогна. Препоръчвам я за четене на обезверените, но трябва да оцелите точния момент за четене, иначе е скучна и няма да помогне с абсолютно нищо.

Тези дни съм добре, от време на време малко ме пари, но съм спряла обсолютно всякакви хапове. Сега пия една билка от червена боровинка сутрин и съм само на това. След празниците ще пусна пак стерилна урина, защото ще ходя в София с майка ми да ме качат на някакъв апарат, Литотрипнер мисля, че беше и на него се виждали добре всякакви аномалии, камъни и други. Аз не знам дали съм ви казвала, но имам "Синдром на Фрайлей". Откриха ми го като ми правиха ЯМР в Токуда по препоръка на нефроложката, при която попаднах. Та там се видя на десния бъбрек една "чупка", някакъв кръвоносен съд, но и двата бъбрека са в еднакво състояние, така че не ми препоръчват операция, въпреки, че в десния бъбрек очевидно има проблем, той ме боли основно, в него имам и повече камъни, значи има някакъв проблем. Но ще намерим решение. Като казахте за цитрусите, аз тези дни съм основно на мандарини, като съм го подхванала от 22, всеки ден поне по 10 изяждам и се чувствам добре, не ме пари. Може и от това да е. Цитрусите правели урината алкална, което било добре за камъните, обачееее информацията, която съм чела е, че при фосфатни камъни е хубаво да се пие Михалково или Стефан Караджово, които са с по-ниско PH. Аз съм основно на Михалково и розовата Девин, но те пак са с PH около 7, а аз си образувам камъни, което означава, че нещо не е както трябва и никой лекар не се ангажира да ми помогне и да ме насочи. Мисля, че високият ми инсулин и преддиабетното ми състояние също са влошили състоянието на бъбреците, но за съжаление това е заболяване, което е много трудно да се контролира.
Засега съм спряла онази билка на Фитолек, защото имам чувството, че бъбреците ми са изстощени от болката и ги оставям малко да си починат. Пак ще я започна, но ще пия само по веднъж в седмицата, за да може да действа на малки порции, а не да си мъча бъбреците по цяла седмица като предишния път и да ме боли и да не мога да стана от леглото. Сложно е, но знам, че ще се намери решение. Чакат ни много щастливи и спокойни мигове без болка през новата година  Hug

Общи условия

Активация на акаунт