Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 855
  • 756
  •   2
Отговори
# 270
Сега като се замисля, може и да не е от грипа. Септември направих една много странна и доста силна бъбречна криза, при която изхвърлих някаква по-голяма песъчинка. сигурна съм, защото болките бяха ужасяващи, реших да отивам в спешното и влязох колкото мога да си взема душ. от топлата вода ли, не знам, усетих как по уретера буквално нещо се спусна и край - това беше, кризата премина като с магическа пръчка. Излизам от банята като "на пръсти", внимателно, ослушвам се и сдържайки си усмивката и мъжа ми ме гледа и не може да повярва, че преди минути съм се превивала, а така изведнъж е преминало. след това нямах никакви оплаквания, но макар и с известно забавяне, отидох на нефролог. Тя ме прегледа на ехограф и каза, че имам само малки песъчинки в единия бъбрек, а другия, този на който беше кризата му нямало нищо и нямало какво да ме боли. мехурът ми също беше ок. Изписа ми Неоренал, за прочистване. Възможно ли е именно това прочистване да се случва...? Много ме е яд на мене си, тъй като не си обърнах достаъчно внимание навреме!! Децата, мъжа ми, майка ми, баща ми и за мен все няма кога, няма как... Много добре знаех, че преди антибиотика трябва изследване, но подцених проблема. А и така ме болеше, бях готова да пия, каквото ми попадне. Сега ме боли, пари, изпитвам пареща болка на края на уринирането, все едно всяка капчица е огнена мълния, а през другото време е като режеща, като че ли имам някакъв нож, ужас... Сега вече имам време, но късно.. днес сутринта изпих последното хапче, според вас кога мога да дам стерилна урина, в понеделник? в момента пия и цистирен, той дали би повлиял на урината, да го спра ли и него? А ако няма бактерия, направо не знам, колко антибиотика изпих...

# 271
Bebe, гръбнак или щитовидната. Понеже патя и от двете, и аз съм на това мнение. При мен затихнаха проблемите с цистита след като се разбра, че имам проблем с щитовидната и главно след започване на лечение. Също и като си лекувах гръбнака. Всичко в един период.
Изследвай се пак като имаш възможност, щом и докторът иска да види изследванията. Виж в офертомаг, гледам има оферта за Бодимед, ТСХ+ФТ4+ФТ3 за 20 лв май беше, или нещо подобно.
В темата за Хашимото пуснаха днес линк, та видях.

Пламичка, по каса ли ще ти е ЯМР-то? Гледам Сити клиник са пуснали във Варна ЯМР на цяло тяло за около 650 лв, вместо за 900 и няколко лв. Промоция в офертомага. За цяло тяло си струва цената.

Диди, бъз правим всяка година. Пия чат-пат. Пила съм и дълго време с цел лечение, но освен да ми се разбута стомахът, друго не се е случвало  Laughing От грип пази иначе, което не е малко, защото една настинка... и цистита е налице.
И относно връзката със запека и цистита - има я  Peace Запечеш ли се, особено 2-3 дена и после паренето се проявява. Връзка има и според моя уролог и причина при мен били червата, според него.

Сузана, ама си я забатачила и ти...
Всички по един път минаваме, от самолечение с препарати видяни от тъпите реклами (извинете ме за израза), до доктори с предписания на маса АБ и накрая в тая тема.
Извинявай ако съм пропуснала, но сега дочитах последните 50 мнения, какъв е интервалът между последния и предния АБ който си имала? Предпоследния АБ го пи 10 дена, Цитерал, нали така, после пауза и 5 дена пи последния АБ? Колко беше паузата между двата АБ?

# 272
Аз няма да си правя ЯМР на цялото тяло, поне все още не. Ще си правя Цистометрия и се надявам там да покаже проблем,ако имам евентуално с нервите.

# 273
  • някъде
Сузана изчакай няколко дни след антибиотика и пусни стерилна урина (спри за ден два преди стерилната урина и другите неща, които пиеш). Странно е да не се повлияваш от три различни антибиотика и е вероятно от изхвърлянето на камъче/песъчинка да се е разранил уретера и да пари , а да няма наличие на бактерии.
Аз съм се увила и се наливам с вода, защото ме е страх- снощи пих една ракия и малко вино и сега треперя (а и глава ме боли). Как е възможно да няма лек за това чудо и да не можем да живеем живота, който искаме. Сега детето е при майка ми и вместо да го взема и да се разходим в този слънчев ден, аз  се наливам и се надявам да не боли.
Онзи ден слушах реклама на предаването на Гала, че щели да говорят за болестите и положителното мислене (нещо такова мисля казаха), Някой гледа ли?
Вевето как си?
Тина , Ането, Сима и вие как сте?
Покрай Коледа сестра ми ще идва с мъжа си и племеника и се чудя дали ще съм добре.

# 274
  • Благоевград
Диди, аз съм по-добре. Спрях билката и болките отшумяха. След няколко дни пак ще пия 2-3 дни, защото имам чувството, че бъбреците ми направо се измъчиха да изхвърлят камъните, но за да не ме боли постоянно, ще го карам на дни. 2-3 дни от тази билка, за да се раздробят, 2-3 дни от другата, за да се успокоят и така пак отнова, защото иначе постоянна болка е просто непоносимо. Дано изкараме спокойно празниците. Тези дни съм по-добре и се чувствам и малко по-пълноценна като жена и това наистина психически ми помага да се чувствам по-добре. Изкарвам в момента някаква зверска настинка с хрема, температура, страшна работа. Но пък щом не ме болят бъбреците, това е направо благодат. Моля се новата година да ни донесе на всички тъй желаното здраве и всяка от нас да намери решение на проблемите си, искрено се надявам на това  Hug

# 275
Merelenda, ще изследвам хормони и антитела задължително и ЯМР ще правя вероятно за гръбнака.Искам да се разбере от къде идва тази болка. Понякога си мисля, че е от гръбнака, друг път си мисля, че е интерстициален цистит, а често дори си мисля, че е нещо външно. Лутам се всеки ден и всеки ден си мисля, че е от различно нещо, искам да имам доказана диагноза. Един лекар даже ми каза:" ако причината я няма в тялото значи е в главата".Аз много не го приемам и съм сигурна, че има физическа причина, поради факта, че дори положителните емоции не повлияват проблема ми.

Диди, аз съм много по-добре. Не знам дали от това, че в петък бях на йога и гръбнакът се е повлиял добре, или пък защото си купих минерална вода и пия нея, или защото ми свърши цикъла, или знам ли от какво  Laughing.Ти не го мисли толкова, нищо няма да те сполети  Hug.

# 276
Диди и аз съм добре! Пия си билките и пробиотиците и не правя нищо което да провокира проблема...
Наистина е много трудно, но човек сам трябва да си дава сили и да мисли положително! Никой не може да те спаси от негативните помисли. Почти съм убедена, че това влияе (колкото и наивно да звучи) . И аз не спирам да се боря срещу това, но и не спирам да вярвам, че ще има край! Въпреки безкрайните дни и безсънните нощи преминали в болки и сгъване на две и купищата антибиотици и лекари, вярвам че ще свърши! Simple Smile
От сърце пожелавам следващата година на всички да сме здрави!  Hug

# 277
Привет и от мен! bouquet

Аз съм горе долу добре.Малко съм настинала.Изпих една опаковка Утипро.В началото не усещах ефект,но после почти спря паренето. По принцип аз го усещам веднага след уриниране и за 3-4 секунди отминава,но  сега е много странно.След като ходя до тоалетна,почти няма парене,но усещам една болка,която преминава по  уретрата.То даже не е точно болка,ми...не знам как да го обясня.Не е нещо силно,а по - скоро като бодеж.Уфф,не мога да го опиша. Embarassed

А иначе и аз се притеснявам как ще е по празниците.Моля се да не ме заболи.Сега бях в аптеката,исках да си взема Цистон,но нямаше.Много ми е трудно да отделям през 2 седмици по 20лв. минимум за лекарства. ooooh! И съм решила с Цистон и Мечо грозде да се лекувам (дано не се налага друго  Praynig ).

Диди,сигурно ти е писнало от такива съвети,но не знам какво друго да кажа.Празници идват,бъди положително настроена,отпусни се и се опитай да забравиш за проблема.Повечко вода и нещо профилактично взимай. Hug

И на всички пожелавам да прекарат спокойно празниците! bouquet Бъдете здрави!

# 278
Много ми е трудно да отделям през 2 седмици по 20лв. минимум за лекарства. ooooh! И съм решила с Цистон и Мечо грозде да се лекувам (дано не се налага друго  Praynig ).

Много добри лекарства с доказан ефект. Червена боровинка за 20 лв няма да ти свърши по-добра работа от мечо грозде, напротив. Второто си е направо с антибиотичен ефект.
Дано се справиш с тези илачи.

Здраве момичета, много здраве и никакви болежки, не само по празниците, а и след тях  Hug

# 279
Здравейте, радвам се, че сте по-добре! При мен нещата се развиха много странно... спрях всички лекарства, за да мога да се изследвам  и очаквах да се влоша, но стана точно обратното. Дори ме е страх да го напиша, но съм по-добре. Само от време на време усещам съвсем лееки напомняния за това, което преживях през изминалия месец. Все още не съм дала урина, тъй като с тези почивни дни  не съм сигурна какво ще стане. В първия работен ден ще свърша тази  работа и нямам търпение да видя резултатите. Междувременно ви моля да споделите вашите наблюдения относно кои храни са забранени, тъй като влияят зле на цистит и кои не. Някой беше споменал, че цитрусите не се препоръчват, но при мен не е така, няколко дена пия фреш от грейпфрут и мандарини или портокали и съм по-добре. Много обичам кола, за съжаление, но сега не пия, страх ме е. Ако има някакви важни неща, което трябва да се правят, за да не се "върне" паренето, ще се радвам да споделите. Весели празници на всички и без помен от онова усещане!

# 280
ЕВРИКА suzana_vn!!! Ти, макар и по неволя направи пробива и доказа това, което от сума ти време се опитвам да обясня на някои хора от пишещите тук, те си знаят, че лекарствата натоварват организма и влошават нещата и че трябва де се прочисти организма!! Ти го доказа и аз страшно се радвам, както за теб, така и за другите, които надявам се ще разберат най-сетне какво е нужно да направят!
Ти направи пробив и по отнощение на цитрусовите, те алкализират, а не подкиселяват и в този смисъл няма как да вредят защото всички сме чели за вредата от подкиселяването в организма!
Мисля, че ти направи коледният подарък в темата  bouquet

За храните - не е хубаво да се пие алкохол и кафе, да се ядат пикантни неща, чер пипер...колбасите не са за препоръчване...туршии в никакъв случай, много сладки и газирани неща....мисля, че и млечните не се препоърчваха...
Продължавай с фрешовете, чат пат включи и лимонче със сода сутрин час преди ядене...
Като цяло радтоваращи режими, по-малко храна, по- лека...за да се прочисти организма. Ако не идваха празници когата неминуемо се плюска здраво, бих ти препърчала малко лечебно гладуване, т.-е. няколко дена само на плодове и чайче...но няма как сега. Аз правя това три години напролет по черешово време и съм 10 дена само на череши, много съм доволна.

Весели празници момичета и дано всички вървим към по-добро  bouquet

# 281
Аз ям всеки ден туршия, повече от месец, заради полезността на ферментацията на зеленчуците и пробиотиците. Вярно, казват че дивата туршия, само с вода и сол е по-полезна, но като споделих, че слагам малко захар и оцет ми казаха, че захарта в малко количество се "изяжда" от пробиотиците и не е проблем, също и оцета, ако е домашен, дори е полезен, а ние правим туршията именно с домашен ябълков оцет. Салати не ям, дразнят ми на стомаха, а колкото и да са противоречиви мненията за туршията и полезността ѝ, особено при моите стомашни проблеми, отразява ми се в пъти по-добре от пресните зеленчуци, затова си хапвам основно месо, понякога картофи, а всяка вечер туршия. Избягвам млечните, позволявам си добре узряло сирене в малки количества и не всеки ден и се опитвам драстично да намалявам хлебните изделия.

Весели празници на всички и много здраве!  Hug

# 282
  • някъде
Честита Коледа, момичета! С пожелание за много много здраве и без никакви болежки през идващата( а и няколко десетилетия след нея:) ).

# 283
  • някъде
Как сте? Как изкарахте празниците? Аз бях добре, имах си гости и съответно развлечения, разходки, но нещо се спекох, започнах да мисля отново за моите кошмари...а утре сестра ми си заминават, а моят мъж започва работа и незнам какво ще правя...моля се да не ме боли и да нямам проблеми, пък мислите и лошото настроение ще видим как ще оправим  Praynig
Направо се зачудих дали да не тръгна с тях във Варна на доктори ( за няколко дни бях забравила болести, доктори, изследвания, но явно не може да е за дълго) Tired

# 284
  • някъде
Тази нощ не спах, треперех, смуках валидол...  снощи си поплаках доста ... ходя по-често до тоалетна и вече съм в ужас и паника. Сега дадох стерилна и обикновена урина и незнам какво ще правя ако не излезе стерилна, като преди 10 дни приключих антибиотика  Tired
Момичета така не се живее, в страх, ужас и болки...
А тези 7-10 дни се чувствах отново  човек  Sad

Общи условия

Активация на акаунт