Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 876
  • 756
  •   2
Отговори
# 255
Това е концентрат, така се прави, с много захар иначе бомбира ..разреждай го, или ако го пиеш концентрират по 1 ч.л.

# 256
Вие поне имате добри моменти, аз нямам такива  Cry. Всеки ден ми пари при уриниране и това е.Вече съм на 90% сигурна, че проблемът ми не е урологичен. Нищо, ама нищо свързано с урологични проблеми не ми помага, а и бактерии не се изолират.
Бях на ендокринолог, каза ми, че трябва пак да се изследват хормони и антитела, понеже щитовидната ми жлеза била с променена структура, но според него проблема ми смуринирането не е от щитовидната жлеза.
И така единствено ми остава да мисля, че проблемът ми идва от гръбнака, който е много изкривен и увреден.
Понякога си мисля, че няма как да е така цял живот, все нещо ще се случи и ще се оправя,друг път в дни като днешния съм отчаяна и мисля, че изход няма  Sad.

# 257
  • някъде
Милата  Hug вярвам че ще се оправиш Praynig поискай да ти пуснат хормони да изследваш, защото е несериозно само от един поглед да прецени лекаря. Наблегни на гръбнака, правила ли си ЯМР (май беше правила) или пък други изследвания за гръбнака
Аз пък си мисля, че моите проблеми са от запека и от слаба имунна система. Може би като не ходя до тоалетна нещо притиска мехура и не се изпразва докрай, така урината застоява и се образуват бактерии. Знам ли и аз, но е тъпо че трябва сами да си слагаме диагнози и изписваме лечение  Tired
Утре съм на банкет и ме е страх ако пийна нещо дали ще има проблем...миналата година от две ракии и чаша вино после не бях добре.

# 258
Диди, ще ми изследват хормони и антитела, но след нова година, сега им бил изчерпан лимита по здравната каса.На мен ми омръзна всичко да си плащам, та ще чакам, но като цяло и да не са ми добри резултатите, докторът каза, че паренето не е от това.
И към гръбнака ще се насоча, аз имам правен скенер, но преди 3 години.След празниците ще се срещна с докторката, която проведе озонотерапията за дисковата ми херния и тя ще каже какво да снимам отново. След това ще се реши озон за дискова херния ли ще слага или за цистит.

# 259
bebetoo, просто си пиша разсъжденията ...ако е от гръбначия стълб..нерв и пр. "парене" не ми се връзва...това парене (щипане) ми напомня моето усещане при пишкане когато ми е възпалена лабията...когато там е нарушан епитела, тогава самото пишкане е свързане с усещане за парене и щипане. Та затова си мисля, при теб да не е нещо подобно само, че отвътре на уретера от надрасквания...виж при Пламичка чувство, че ти се пишка мога да го свържа с нерв, но парене.....

# 260
  • някъде
И аз съм мислела да не изхвърляш песъчинки и да се е наранил уретера и не може да се оправи, но пък все в някакъв момент няма ли да се пооправи? Пи ли пак монурал или не? Чудно защо като пиеш монурал се оправя положението? А и за колко време си добре след него? Колко време след пишкане отминава болката и щипането? Само като пишкаш усещаш дискомфорт, през другото време не?
И аз и преди и сега като не пия достатъчно вода ми пощипва, обяснението което съм получавала е че се концентрира урината.

# 261
Значи ако положението се оправя от Монурал (?) това означава наличие на причинител...ако е нерв няма как да се оправя от Монурал...

# 262
Много е възможно да е наранен епитела на уретара, защото имам пясък в бъбреците, но как да го оправя това възпаление?Наистина и аз го усещам като възпалено, пареща, изгаряща болка. И бани с тетра правих и пак подобрение не усетих.Много е възможно да си въобразявам, че е от гръбнака, но съм като удавник за сламка Sad.

Монурал пих август или септември, тогава изпитвах тежест в пикучния мехур, дърпане и друг дискомфорт. След Монурала всичко изчезна освен паренето.Преди 2 седмици пак пих Монурал на своя глава от отчаяние, но нищо не се промени Sad.

# 263
Как точно правиш баните със смрадликата? Как си приготвяаш разтвора? Колко време седиш? В леген ли?

# 264
Здравейте, момичета! Четох ви и ми се иска да споделя моите страдания с вас. преди около месец хванах от децата някакъв грип и получих цистит. За първи път. Тъй като имам голям опит с болести покрай всички вкъщи, деца, родители и т.н., си взех уринал акут и ми мина. Да, но няколко дни след като го бях изпила, се започна наново. Изпих още една опаковка , но спря д ами действа, като положението с паренето и болите беше много зле и отидох при личната, която ми изписа 5 дни  Amicef  и 10 дни Ципрофлоксацин. По време на приема на антибиотиците имаше епизодични моменти на подобряване, но като цяло паренето при уриниране не се повлия особено. пих и пробиотик, но въпреки това получих гъбички, както на гърлото, така и вагинални. И беше кошмар. Междувременно уринала бее единственото, което ми даваше някакво облекчение. Започнах Нистатин за гъбичките и Полижинакс, Пробитоци, Вит Ц, много Нош-па. Гъбичките ги овладях, но Цистита ми продължава. Сега ми е петия последен ден от третия антибиотик Цитерал и все още усещам ужасни болки, парене , което е най-ужасно в края на уринирането. Сега идват празници, а аз нямам лечение, повече антибиотици не мога да пия, направо не знам какво да правя. като ви чета изпадам в ужас, нямах представа, че цистита е такъв кошмар. опасявам се, вече е станал хроничен, че съм развила резистентност към антибиотиците... ужас, какво да правя? има ли нещо, което знаете, че действа? Мога ли да давам урина докато приемам лекарства? За Цистирен имате ли отзиви? Този Монурал май ми е надеждата, но ми се иска да ми го предпише лекар... Ако имате идеи, помогнете ми, моля

# 265
За съжаление си допуснала доста грешки, всъщност ..май всички ги допускаме и идваме тук във форума след дъжд качулка...затова наскоро реагирах твърде емоционално по тоя въпрос, защото виждам как нещо, което е можело да бъде решено съвсем лесно се е превърнало в кошмар за цял живот...
Първото ОСНОВНО правило е че остър цистит се лекува с антибиотик задължително. Второ основно правило,че  антибиотикът ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изписва след антибиотограма, направена на стерилна урина.
Доколкото разбирам при теб и двете неща са нарушени и най-вероятно са ти предписани антибиотици, които не ти действат...направиха ли ти антибиотограма преди това?
Другото, което не ми се връзва е цистит за първи път след грип. Няма такова нещо, защото грипът не може да ти закара бактерията в пикочния мехур...грипът може да ти намали имунната с-ма, да обостри хроничен цистит, но не и да е причина за заразяване. Причаната за цистит не може да е грип . Имало е заразяване при което бактерия, вероятно Ешерихия коли е попаднала в мехура.
Не можеш да даваш урина докато си антибиотик. Щом не действа веднага го спирай, чакай 3 дена и пускай стерилна урина да се види какво да ти се предпише. Не може да си развила резистентност от един път към всичко, това става постепенно след многократно лечение с дадени антибиотици...ако не си имала досега цистити нормално е да не е резистентна....
Другото е , изобщо сигурна ли си че е цистит? Да не е друго - песъчинки и пр. При първа криза на цистит обикновено болките са ужасни и има пикаене на кръв..
При всеки случай трябва да дадеш стерилна урино но след като мине влиянието на антибиотика..

# 266
Pandorina, баните правя като варя в 2 л. вода 5 с.л. смрадлика, ври 15 мин, след това сипвам в голям леген и сядам в него. Кисна се около 10 минути, докато изстине водата.

# 267
  • някъде
Чела съм, че от настинка се получава цистит. Аз също първият път, когато получих беше от настинка и течение (работното ми място беше между външната врата и вратата на склада, а пода беше от плочки).
При мен чудовището с пипалата (страха от цистит и болки) започва да се опитва да се докопа до мен.

# 268
Диди, не го пускай! Няма работа при тебе това чудовище  #2gunfire

Добре де, ако приемем, че цистит може да се получи от настинка...това означава, че Ешерихията си е била там и само е чакала да стартира...защото наистина настинката няма как да я посади в мехура ти...или пък може би...тя непрекъснато си атакува нагоре, но здравата имунна с-ма я блокира и унищожава, а при настинка това не се случва? Все пак аз мисля, че първичното заразяване не е от настинката.

# 269
  • някъде
Мисля, че точно отслабената имунна защита е проблема. Постоянно има бактерии около влагалище и нагоре, но силната защита не позволява да проникнат. Затова и двете неща са свързани гинекология и урология. При слаба защита още около влагалището (както е при мен) няма какво да попречи на е.колито (която идва от ануса) да продължи напред и да стигне до уретрата.

Намалена имунна защита
Нормално нашият организъм е атакуван ежедневно от всякакви микроорганизми, които имунната ни система бързо обезврежда. Но спадът на имунната защита може изцяло да промени това. Понякога и най-безобидната наглед настинка може да предизвика отслабване на имунния отговор, промяна на вагиналната флора, а оттам и нахлуване на патогенни микроорганизми, които да станат причина включително за цистит.
Проблеми с гастро-интестиналния тракт
Проблеми като запек и диария сравнително често могат да бъдат фактор за поява на цистит, предимно у жените. Те обикновено са свързани с увеличаване броя на определени бактерии, които после лесно попадат във влагалището, а оттам и в пикочния мехур и стават причина за възпалението му.

Общи условия

Активация на акаунт