Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 721
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • София - Бургас
Диди на листовката пише на 12 ч по 1 таблетка. При лечение на циститни, уринални заболявания  - лечение 10 дни, но мисля, че това е добре да се обсъди с лекар Heart Eyes Аз само казвам какво съм чела.
Лично правих няколко дни отново скоро самолечение с цистон 5-6 дни го пих сутрин и вечер по 2, но не ми помогна, след което ~съвсем скоро и аз попаднах на статията и си купих бисептол~, и  взех 3 пъти през 12 часа бисептол и го спрях, зещото ме е страх така на самопредписание Embarassed, ~реших, че ако имам пак праблем, ще отидя на лекар~но пък то взе, че ми помогна Crazy и само с 3 таблетки сега вече няколко дни съм ок! Иначе мисля да го приложа - след секс ще пия по 1 таблетка, все пак е антибактериален продукт - мисля, че няма да навреди, а може само да помогне... Hug Още повече, че доктор уролог така съветва Peace

# 391
Д и д и,бисептола може да се пие като антибиотик ,може и като антисептик за поддържаща терапия
след антибиотик,но тогава дозата е по 1 таблетка вечер и с месеци.(вместо фуролин).
Но преди каквото и да пропиеш е добре да направиш стерилна урина,при наличие на микроорганизъм-антибиограма.(много бързо бактериите стават резистентни и не е уместно да се повторя същия химиотерапевтик или аналог от същата група).

# 392
  • някъде
Аз питах след секс или преди секс го пие и по колко таблетки, но явно не го пие а само е прочела за него. Иначе знам, че се пие 10-тина дни или повече в други случаи...изписван ми е след няколко изпити антибиотици и нисък титър на бактерия.

# 393
А по време на антибиотик или непосредствено след него ,имаш ли ги пак болките?

# 394
  • някъде
Не, минават след антибиотик.... но се случва понякога да имам тежест много ниско долу и чувство, че все едно с тъп нож се реже, усещане за недоизпразване на мехура, изправяне и напъване за да се изпишкам, парене след пишкане

# 395
  • София - Бургас
Кое не  е ясно? Пуснах статия на д-р Василев!
Антибактериален продукт ~бисептол~ се пие СЛЕД всеки полов акт!
Диди, при теб цистит се проявява след полов акт, защото бактериите, които организма ти съзържа биват "побутнати" към пикочния михур, затова ниваги след секс имаш цистит, или поне срлед по - бурен акт и продължителен. Затова е нужно да приемаш антибакериален препарат!
Прочети пак линка, който постнах!!! Peace

За себе си казах, че купих бисептолаи  че го пия  след всеки акт също, вече го купих!!!

# 396
Момичета чета и отскоро , че имам същите проблеми , като вас  в последно време. За два месеца три пъти съм с цистит. Все пак съм доста възрастна от вас и си спомних съвета на една гинеколожка като по млада. На мен много ми помогна , можете да пробвате. Всяка вечер правите тоалет с вода със сода бикарбонат / 1л. с 1ч.л. сода/ и никога не се подсушавайте с хавлиени кърпи от долу. Бактериите попадат в кърпите и след това си остават там. Използвайте салфетки за еднократна употреба. Аз лично ползвах тези които са в кутии и като ги дърпаш излиза следващата. Когато започнах да го правя до там бяха бактерииите, гъбичките и т.н.

# 397
Диди, вземи си Д-манноза, отлично средство е при твоите проблеми.Ако не можеш да я намериш в аптеките вземи Цистостоп, в него се съдържа в достатъчни количества. Пиеш едно преди и след секс и ще забравиш за проблема.Сега си пусни стерилна урина за да видиш дали наистина има бактерия. Оправяй се бързо  Hug Hug Hug :hug.

# 398
Здравейте, лоши новини... Ходих до София - правиха ми Уродинамика( Урофлоуметрия, Цистометрия и тн.) Бях писала по-преди какво е Цистометрията,че както и да е.. Имам лекичко стеснение. Пак ми правиха Цистоскопия да огледат мехура. Докторите са шах въобще не знаят какво ми е .. Казват,че от това леко стеснение няма как да ми се ходи нон-стоп до тоалетната.. Имат някакви съмнения за Интерстициален цистит, но при него главния симптом е болка ( Бебето, това  еможе би за теб, а може би и за мен,защото има единични случаи без болка,но са голяма рядкост. Едва 18/100 000 жени страдат от това заболяване). Докторите не могат да ми сложат диагноза и това е... Ще ходя да ми разпъват мехура с вода Хидродистензия се нарича,използва се при лечение на Интерстициален цистит,разширява капацитета на пикочния мехур. Моят пикочен мехур е с намален капацитет макс.250мл.,което е един от симптомите за ИЦ, така де с тази процедура се разширява,но не знам на 30 мл. ми  е първия позив за уриниране,което е абсурдно при нормалните хора. ИЦ няма лечение, а само терапии за подобрение на състоянието. Това са само предположения и теории..... нищо конкретно. Мисля и да ми цепнат лекото стесние и без това ще ходя може да има някакъв напредъл ама надали. И така аз съм в безизходица....отчаяна .. без диагноза.. без бъдеще.. Всеки д-р който чуе симптомите и ме гледа като  #Crazy  Имах трудно детство и очаквах поне като завърша да са по-добре нещата , но на 20 години ми свърши живота и няма изгледи за нищо добро... 5 години мъки, страдания когато хората - учат,излизат,забавляват се,а аз се мъча не мога да спа .... Изписа ми доктора и антидепресанти, но и те не ми помагат..

# 399
А с физиотерапия опитала ли си?

# 400
Plamichka, след като прочетох поста ти и нещата изглеждат така безнадеждно...ми хрумна нещо...като последен вариант, но защо пък не? Защо не пробваш с хипноза? И регресия. Скоро във фейса четох че ще има семинар по регресивна хипноза от Христо Нанев, в Пловдив май беше . Потърси координати, свържи се, поговорете...и опитай. Изгледах и едно интервю с него...точно това си спомням, че му зададоха въпроса, кога се препоръчва да се прави подобно нещо и той каза - когато всичко друго е опитано и няма ефект, като последен шанс. Никога не се прави просто така, от любопитство и пр., а само когато има сериозна причина, каквато при теб има.
Опитай...

# 401
Да пробвах с физиотерапия - ходих на нагревки на пикочния мехур и таза едновременно... но ефект нулев. Не съм пробвала с ток да пускат на нервите или нещо такова в пикочния мехур, но никой не ми е го препоръчвал... Сега ще се мъча с Дриптан 20 дни и ако не действа ще ходя пак за тези водните процедури и цепването. Бяха казали,че има вариант с Ботокс в стената на пикочния мехур,но  го казаха като абсолютно краен вариант и е на своя отговорност тъй като реално в България го няма още,в някои други страни го има,но не съм сигурна какво прави и не съм разпитвала за него. Така се лекува свръх-активен пикочен мехур.

# 402
  • някъде
Пламичка, много съжалявам да прочета това  Sad  Все се надявах да влезеш с добри новини.
Разпитай за консултация в чужбина ако имаш възможност, че нещо тези нашите са малко на принципа проба-грешка, което ако е за тяхна сметка няма да са доволни.
Нощем ставаш ли до тоалетна? Колко най-дълго издържаш? Зависи ли от пиенето на течности ходенето до тоалетна? Как пътува до София?

# 403
  • някъде
http://www.evropea.com/cistitis.html
Горе пише, че когато има бактерия е уринарна инфекция, а когато няма е цистит, а надолу пишат обратното  Thinking
Как сте мили мои  Hug

# 404
 Sick На 20 години съм,от преди две години доста често ме хваща циститът.
Използвах ципрофлоксацин,нолицин и левокса.
НО ОРГАНИЗМА свиква с антибиотиците и при всеки следващ цистит НЕ ДЕЙСТВАТ !!!!
В момента пия ЛЕВОКСА,антибиотик и пробиотик.
За един ден отшумяват симптомите,но те само отшумяват,не се изкореняват напълно.
За това момичета преди да ви изпишат антибиотици,настоявайте за изследвания,защото при мен и при много други хора ей така изписват лекарства и защото много ни боли сме склонни да ги пием,за да мине по бързо,но това е временно решение.
От мечото грозде нещата утихват,но и при него е МОМЕНТНО.
Отивайте на доктор и да ви пусне изследвания,сега е началото на месеца,няма за какво да се заяждат.
И искам да добавя още нещо,което много ВАЖНО-не оставайте да ви изстиват краката,и пийте по 2-3 литра вода на ден трудно е много,но наистина действа-минерална,чешмяна сменяйте я водата и различните марки води и пийте много чай или ако имате време още по добре е да си преварявате вода на печката,не в микровълновата.
Може да нямате седмица месец година цистит,но той пак идва ако не отстраните причината поради,която идва.
Бактериите са много издръжливи гадинки и трябва да се третират на момента дори и да няма симптоми НЕ ОЗНАЧАВА,че организма се е изчистил.
Ще се радвам да обменям опит,информация с други хора и нека ми пишат,за да си помогнем взаимно.

Общи условия

Активация на акаунт