Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 750
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • Благоевград
Не съм на антибиотик. Само на Неоренал Форте, билки, много вода и болкоуспокояващи. Вчера обаче забелязах, че имам много гаден вкус в устата, горчив, като на Но-шпа-то. Отврат ви казвам. Снощи не пих нищо, че по едно време така започна да ми се повръща и се наложи да пия Деган. Отрових се от но-шпа тези дни. Вече съм по-добре. Снощи не ме боля толкова много, даже почти през нощта не съм усещала болка, но спах неспокойно. Цяла нощ плаках на сън, виках, дано е за хубаво. Мисля, че гадинката съм я изкарала в Македония, но не съм усетила нищо и после ми е започнала кризата. Преди години така ми се случваше, първо изкарам камъка, после ми започне кризата. Надявам се тежкото да е отминало и да започна възстановяването. Благодаря ви за помощта и подкрепата  Hug

# 376
На мен цистон ми е помагал при камъни,а в болницата една жена ги повлиява с вредната кока-кола.

Аз спрях да пия всякакво газирано заради цистита, ама имам чувството, че от тогава стана по-зле  Rolling Eyes.То колкото по-здравословно живея, толкова проблемът ми се обостря.

# 377
Ами кока колата е възможно най-подкиселяващото нещо, което можеш да си ппредставиш и ако камъните се топят при ниско рН, значи може и да се пие  като лекарство...макар, че за здрав човек е супер вредна...и аз знам за топене на камъни с кока-кола...

# 378
  • Благоевград
Онзи ден като ходих до личната и й казах, че урологът ми е изписал Неоренал Форте и тя каза, че в момента това е най-доброто, защото той действал на всички видове камъни. Аз вече два дни го пия по 4 хапчета на ден. Поотмина болката, явно преди това съм извадила камъка и после ми е започнала кризата. Не смея сега да пия вода с лимон, за да не ме зарита пак  Laughing

# 379
  • някъде
Аз съм с болки (засега са търпими, но ме е страх да ходя до тоалетната) след секса снощи. Вече не знам какво да правя.... Началото на декември пих антибиотик. Тъкмо си бях стъпила малко на краката и се чувствах нормален човек и сега пак стана така.
Пих 1 т.нитрофурантоин, спазмалгон, вит.ц ,направих си мечо грозде, сега смуча и валидол. Ще видя до довечера как са нещата и може да взема монурал.

# 380
Хей,бързо да ти минава!
Заложи на бульони днес,чай с лимон.

# 381
  • някъде
Сутринта доста си поревах, моят мъж и той се притесни...след като го питах "а сега какво да пия, как да се лекувам?", той отговори "аз знам как, като никога повече не искам и не правим секс...не мога да те гледам как страдаш после"

Боли ме, преди малко се киснах в розалгин, незнам какво още да пия, започва да ми се повръща.

# 382
Можеш и в тетра(смрадлика)да се киснеш.Много бързо облекчава.

# 383
  • Благоевград
Диди, пробвай да пиеш сутрин на гладно клеева тинктура, тя убива гадни бактерии. Знаеш ли какво се сетих, пусни си в понеделник стерилна урина, но 2 дни преди това, тоест от днес, не пии нищо освен болкоуспокояващи, защото някои билки замъгляват картината. На мен ми се е случвало с оплаквания и стерилната урина да ми е чиста и личната ми лекарка ми каза, че Цистона и Неоренала замъгляват резултата. Слагай малка бутилка с топла вода между краката, също ще те успокои  Hug

Аз съм с ужасни болки в гърлото вече трети ден и се тъпча с Тонзилотрен, някаква хрема се появи, кашлица, абе отврат. Не мога да спя от болки в гърлото вечер и три дни съм като ударен самолет  Laughing Пия неоренала, мисля, че вчера изхвърлих малко камъче, докато бях на работа, но не мога да кажа със сигурност, защото не обърнах внимание дали тоалетната на дъното няма нищо. Няма как и на работа да пикая в чашка, че ще шашна гражданите наоколо  Laughing

# 384
За гърло много помага-изцеден лимон с малко топла вода,мед на вкус и лъжичка сода(в по-голяма чаша,че кипи),иначе на вкус е като цитронада.Облекчава гърлото,носоглъката.
От аптечните харесвам 'кофлек"на хималая.

# 385
  • някъде
По колко чай от мечо грозде и царев.коса може да се пие за деня? Аз си направих около 500 мл и от двете и остана само чаша от мечото грозде.

# 386
Царевичната коса може неограничено, мечото грозде - 3-4 пъти по 100 гр през деня.

# 387
  • София - Бургас
Диди,  Hug
има същия проблем. Много ми е познато чувството, особено след бурен и по - див секс, при по - продъжителен също...На следващия ден веднага получавам дискомфорт, въпреки, че винаги след секс взимам душ и старателно се измивам, или правя дори и промивка...обаче пак се получава цистит Embarassed
Много четох и се позаинтересувах по темата и се оказче, че именно сексът провокира, защото при контакт той помага на бактериите да навлязат в пикочния  мехур ~товае така по - грубо казано~ Embarassed
Задължително след секс се пие антибактериален продукт и според д.р уролог, това е спасението.
Ще прилажа статията, за да могат повече хора да иматдостъп и да четат, а и от опит глава не боли. Hug
 Heart Eyes
Циститите са по- чести в следните случаи:
– След сексуален контакт. Въпреки, че една от най-честите причин за развитие на цистити е полов акт, важно е да отбележим, че цистита не е полово-предавана болест. По време на сексуалния контакт, особено при “по-страстен” такъв, проникаването на пениса във влагалището може да предизвика моментно отваряне на изхода на уретрата, което улеснява, описаното по-горе проникване на бактериите, които се намират на входа на влагалището в уретрата и пикочния мехур. Заболяването не е полово предавана болест, тъй като жените обикновено се заразяват със свойте собствени бактерии, а не с тези на партньора, който в слуая, чисто механично улеснява инфекцията.
– При пациентки, при който епизодите на цистит се асоциират с полов акт, се препоръчва еднократен профилактичен прием на антибактериален препарат (Trimethoprim-sulphamethoxazol) след всеки акт.
Ето и статията:

http://www.urology.bg/cystitis/

Аз лично вече винаги нося бисептол в чантата си Peace

П.С Още нещо се сещам да споделя...Лятото получих цистит и реших да направя самолечение с познатите продукти, то беше уриал акут, ту се почувствам по- добре, ту не...После взех хапче - две ципрофлоксацин, отново се пооправям, позакрепвам се  и на следващия секс пак - айде отново взимам цистон, промивки смрадлика и нош па ~междудругото но шпато много облекчава~ Peace, и така в един момент реших, че не мога да се справя. Ту ми е добре, ту не - самолечение до следващия секс и така в един момент, в който започна да ме боли единия бъбрек кано стъпвам. Отидох на лекар и бях направила полиневрит
Извод: Трябва да внимаваме повече със самолечението, ако до ден - два не се справим, по - добре на лекар, знам, че е досадн Crossing Armsо и на мен не ми се ходи, ама...по - добре така Hug

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 15:48 от kaleia

# 388
Диде, Диде... никак не е лесна твоята. Не знам какво да кажа, че да ти вдъхна кураж.
Не помня дали си се консултирала с хомеопат? Има ли във Видин някой читав?

За царевичната коса да споделя... Забравих че кръвно се вдига от нея. Тия дни направих в една тенджерка с 1 л вода и на око царевична коса, като бях на гости на майка и татко, те пиха съвсем малко, аз обаче се поувлякох с пиенето. Забравих че е царевична коса и вместо на дозички 3 по 120 мл, взех че опуках сигурно 3 чаши по 250 мл.
Вдигнах високо кръвно, стигнах до болки в главата и повръщане. Чувствах се много зле. Сетих се за Папазова и рецептата за профилактика и лечение - 1 л вода + 50 г царевична коса, и това се изпива за деня. Курс 20 дни.
Та трябва с тия препоръки да вървят и предупреждения за хипертониците, или най-малко да споменат, че се повишава кръвното.

# 389
  • някъде
Калея как биеш бисептола?
Мереленда не съм ходила на хомеопат, чувала съм че има една жена, но незнам нищо.
Дали ще мине само с чайове, спазмалгон и нитрофурантоин или си трябва антибиотик?
Замислям се за цистоскопия ( ако би могло да се види причината за този рецидивиращ цистит), но ме е страх, а и трябва добър лекар за нея.
Цял ден лежа, а така ми се иска да правя други неща, имах други планове за днес... Имам тежест долу, все едно съм глътнала камък и ходя до тоалетна, но и пия течности. Дали ще мине без антибиотик или да взема поне монурал?

Общи условия

Активация на акаунт