Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 760
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • Благоевград
Пусни си и стерилна урина да видиш бактерия.Нормално при наличието им да се подкиселява урината,а и зависи каква храна ядеш.

Знам каква е бактерията - Ентерокок над 10 на 5. Така е от години. Една и съща бактерия, с едно и също микробно число. Изследвала съм в различни лаборатории по едно и също време и винаги това показва в последните 2 години.

pandorina последно ноември пих антибиотик. Лекарствата, които основно приемам в момента са противозачатъчни и от време на време болкоуспокояващи и Ранитидин за стомаха. Има дни, в които изобщо не пия никакви лекарства, гледам в седмицата, в която почивам от противозачатъчните, да не пия никакви други лекарства, за да има поне малко почивка черният ми дроб. Спомням си предаването с Гала и онази докторка, не помня името, която каза, че връзката между бъбреците и черния дроб е една от основните в организма и когато бъбреците не са наред, черният дроб също сигнализира и се появяват някакви нарушения.
Сега при Вучков беше професор Панчев от Александровска болница и аз успях да се свържа и да си задам въпроса за връзката между чревните бактерии, камъните и пиелонефрита и как може да се избегне повтаряемост на инфекциите - отговорът беше "Това е един затворен кръг, камъните образуват инфекция, инфекцията образува камъни, трябва да се премахнат камъните с операция или по друг начин, за да спре инфекцията". Нищо ново не ми казаха  Laughing Аз това го знам, но не знам начина, по който да го постигна. Борбата продължава.  #2gunfire
Храненето - от понеделник си започнах пак хранителния режим, който е съобразен с абсолютно всички неща, които имам - и високия инсулин, и камъните и инфекциите. Днес за щастие успявам да изхвърлям повечко вода и вече не съм толкова подута, но има още какво да се желае. Продължавам сутрин на гладно да си пия клеевата тинктура, и Неоренал Форте също ще попия известно време, поне месец. Усещам, че скоро ще открия всички отговори, които са ми необходими, за да оздравея. Ще се борим, момичета и ще успеем!  Hug

# 361
Тина, знам че наивно ще прозвучи на фона на цялата ти клинична картина, но за бактерията може да опиташ проВиотик с кокиче, за който казват че мори различни щамове бактерии. Не е много скъп, стига да можеш да си го вземеш от аптека, а не да поръчваш чрез интернет. В кварталната ни аптека зареждат с поръчка и е на цена 15 лв. Като свърша добавките, които съм започнала да пия, мисля да направя един курс с него, че аз от септември съм с обострен колит и не съм спирала да се самолекувам след традиционното лечение.
От малко повече от 2 месеца пия Нони и още като започнах с него спрях всички други добавки. Исках да проследя дали ще има положителен ефект от приема му за всякакви заболявания, които имам, затова не пиех нищо друго, освен всекидневно чай. Като направих 2 месеца на сока, сега включих и профилактично червената боровинка на нейчър оф пауър и ще я пия 20 дена. После продължавам пак само с Нони.
Не знам какви са твоите камъни, но майка ми и брат ми имат (също и аз съм изхвърляла) и те пият предимно Цистон, Уронат и чая на Ламбрев.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 07:54 от Merelenda

# 362
Вчера, докато си чаках метрото мислите ми блуждаеха около здравните въпроси нефокусирано...и изведнъж изникна въпросът - защо ЗДРАВЕ-то е само едно (нали няма различни видове здравета), а БОЛЕСТ-ите безброй?! Това противоречи на всички закони на дуалността. Ако БОЛЕСТ-ЗДРАВЕ са двете противоположности, двете страни на една монета няма начин, не е възможно те да са така неравностойни. И тогава отговорът ми дойде: Всичко си е както трябва, просто ние сме тези, които раздробяваме...болестта. Болестта също е една, но тя се рои...дава различни проявления и ние се объркваме че това са болес-ти. Не, болестта е една, точно както и здравето. Точно и както оргънизмът ни е едно цяло. С  искам да кажа, че трябва да се търси болестта- причината ...навсякъде и по всякакви начини, дори може да не е в тялото. В тялото да е само проявлението...но причината да е в нас, като мисловни модели, ....някъде има нещо объркано, някъде има някаква лъжа, в някакъв момент сме се отклони от истината. Защото за мен истина-лъжа е синоним на здраве-болест. А Дънов е казвал, че чистата кръв /под чиста е имал предвид без капка лъжа/ не може да поддържа никакви вредни за нас неща, никакви микроорганизми, паразити, вируси и т.н. Чистата, невинната кръв ще ги убие. Значи...моят съвет за самолечение на всички НИ е тотална и безпощадна равносметка на живота ни във всичките му проявления. Дори и най-затънтените, които изглежда да нямат нищо, ама нищо общо със тялото и здравословните ни проблеми. Търсете! Търсете в себе си, вглеждайте се в живота си, в начина по който реагирате, къде и в какво сте допуснали лъжата...ако трябва и психотерапия, но болестта е една и в момента в който я видим тя ще изчезне.

# 363
  • някъде
Jiji19 здравей...исках да напиша добре дошла при нас, но някак не се връзва с темата  Tired
Тина защо не разбиеш камъните или да ги махнеш по някакъв начин? Как измериха даже и песъчинките? Сега пак ли ще пиеш антибиотик   Confused И аз съм имала пл.епителни клетки, въпреки че се мия всеки път. И моята е PH 6.
Преди малко пийнах едно мечо грозде, а днес царев.коса. Продължавам да се чудя какъв чай да пия или да продължа косата. Вчера четох рецепта на Ванга точно косата препоръчва при цистит. Пишеше, че е най-добре е да се приема по една билка, а не комбинация от билки.
Купих си сироп лактус и колон ц (фибри) и ще се опитам да се заема сериозно със запека. Видях и рецепта с ленено брашно и кисело мляко и ще я приложа. Взех си цикатридина свещички, защото ми се бяха надули хемо....... и толкова бях подута, че щеше да ми гръмне стомаха.
А така искам и други неща да си купя от тази тъпа аптека...

# 364
Д и д и, аз съм една от вас.. със същия проблем, просто проявявайки се при определни условия. Надявам се взаимно да си помагаме със съвети и скоро да намерим лек.  bouquet

# 365
  • Благоевград
Момичета, здравейте  Hug Аз пак съм в серия  Cry Снощи тръгнахме за Македония, на 70 км от границата и пътят беше ужасен, много друсане, сняг, бавно пътуване, абе с една дума ужас. Пристигнахме там, всичко си беше наред. Пих си вода, пих си сок, накрая реших да пия вода с лимон и оттам като се започна... Някакви зверски болки, но нямаше как да си тръгнем по-рано, защото бяхме с група от 10 човека и много тъпо да си ходим още в 12. Някакси вече успяхме към 3 да си затръгваме, обаче по пътя стана още по-страшно. Болките станаха нетърпими. Пих но-шпа, не помага. Пак друсане и пак болки. Както си седя, и усещам някакво трептене от страната на бъбрека и изведнъж праааас все едно някой ме изрита. Тръгнахме в 3:40 и пристигнахме в бърза помощ в 6 часа сутринта. Сложиха ми система Натриев хлорид с Папаверин и Но шпа и благополучно в 8:30 си бях в леглото у дома. Такова кошмарно нещо няма. Днес цял ден пак съм с леки болки. Всяко движение ми причинява зверска болка. Чудех се преди малко пак да отида до спешното, но някак ще усепя да изкарам до утре сутринта. И без това в 7 ще ходя до личната за направление за уролог и ще ходя да си поговорим. С тези болки съм си направо за болница, много е вероятно да ме спрат за лечение. Утре ще пиша как съм.  Hug

# 366
Успех и бързо възстановяване!
Може би е тръгнало камъче и на фона на инфекция...,представям си какво ти е...
Дано вечерта ти е спокойна!

# 367
Вземи си горещ душ или вана най-добре, да се разширят и отпуснат проходите и да мине по-лесно....

# 368
  • Благоевград
Вземи си горещ душ или вана най-добре, да се разширят и отпуснат проходите и да мине по-лесно....

Нямам вана, но лежа на електрическа възглавница цял ден на ниска степен. Засега болките намаляха, но не са изчезнали. Като си взимам въздух ме боли.

# 369
Възглавницата топли много локално отзад на бъбрека, горещият душ може да загрее цялостно и да раздвижи кръвта из цялото тяло...и чай на Ламбрев или друг някакъв...

# 370
  • Благоевград
Ето ме  Hug Да кажа какви ги свърших днес. Отидох при личната, даде ми направление за уролог и й каза, че я притеснява, че имало побеляване на черния дроб и се притеснява от какво може да е и пуснахме чернодробни изследвания, видях си резултатите на обяд, добре са ми, всичко е в норми. Няма нищо притеснително според мен. Ходих и на уролог. Той е завеждащ отделение в нашата болница, работи и в частната болница пак завеждащ. Първо, не ми видя синдрома на Фралей, нищо не каза. Второ, каза ми, че най-големите камъни, които вижда са 3 мм, но каза, че са много. Възможно е нещо да съм изкарала и да не съм разбрала. Показах му билките, които пия, обясних му, че едната е много ме болят бъбреците и той ми обясни, че най-вероятно дава някаква реакция и бъбреците пулсират, за да изхвърлят песачинките. Каза ми да ги редувам, да пия няколко дни тази, от която не ме болят бъбреците, после 1-2 дни да пия от тази, от която ме болят. Изписа ми Неоренал Форте, за да спомогне на камъните да се разрушат на по-мънички и да излизат по-лесно. Питах го за Ph-то какво трябва да е за моите камъни и той каза Киселинно и му казах, че като пия вода с лимон, изхвърлям камъни и той каза "Лимонът подкиселява" и аз му викам "Не прави ли урината с алкална среда" - "Не, подкиселява я, Ph-то ви е нормално за тези камъни и трябва да пиете вода с по-ниска минерализация". Разбрахме се 10 дни да пия Неоренал Форте 2х2 и после 20 дни по 1х2 и след месец на контролен преглед. Ще видим какви ще ги вършим. Каза да продължавам да си пия билките, да пия и вода с лимон и болкоуспокояващи. Това са му съветите. Каза, че първо иска да ги разрушим, после да овладяваме инфекцията. А днес моята лична лекарка ме предупреди да се старая да нямам запек, защото това влияе на инфекцията в бъбреците. Не знам точно как, но каза да ходя до тоалетната всеки ден задължително, че запекът бил голям враг на бъбреците. Това е от мен. Продължава да си ме понаболва, но изправих малко походката.  Hug

# 371
Отново рових в нета за киселинния баланс и за лимона и отново прочетох, че лимоните, въпреки, че са кисел плод в тялото дават алкална реакция. Така, че тук мисля, че урологът греши...все пак той е лекар, не диетолог...но в интернет е пълно с информация, таблици с кои храни какво рН дават и пр. Не е зле да се поразровиш малко...Ето и един такъв сайт с табличка...http://www.zdravei.org/alkalno-kiselinen-balans/това, което не знаех, че само лимонът дава алкална, докато портокалите - кисела.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 20:08 от pandorina

# 372
  • някъде
На различни места пишат различни неща. Тук примерно казват, че ябълката е киселинна, а на други места чета, че е алкална...вече незнам на кого да вярвам.
Тина на антибиотик ли си? Дано бързо изхвърлиш камъчетата.

# 373
Пробвай ако искаш рецептата с портокалите -  2 кг портокали на сок, ама не натурален сок със захар от магазина, а фреш. Не знам обаче колко дена с пие..с тази рецепта знам хора, които са се отървали от камъни.

# 374
На мен цистон ми е помагал при камъни,а в болницата една жена ги повлиява с вредната кока-кола.

Общи условия

Активация на акаунт