Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 785
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Sun sea, докторката е същата, от Пирогов. Да разбирам, че имаш някакво наблюдение. Ако е така, ще споделиш ли?
Диди, лененото семе е цяло. Аз и друг път съм го пила в отварите и пак цяло. До колкото знам когато се приема като храна, тогава трябва да се смачква или мели. А да питам В витамин, колко дълго си го пила, защото знам че има някакво ограничение?
И към всички, как сте приемали
Фуролин, като мен ли? По веднъж на вечер? И всички знаем, че преди антибиотик се прави биограма (каквато на мен сега не направиха) вас провериха ли ви дали сте чувствителни и има ли нужда, защото аз не намирам активната съставка в старите си антибиограми?

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 10:37 от СИМА Т

# 346
  • някъде
Вит В сомр. не са ми казвали колко време да го пия, пила съм го по моя преценка- може би 1-2 месеца, после като се сетя пак го купя и така.
Фуролина доколкото съм чела не се води антибиотик, а противобактериален препарат (и аз не съм го виждала в антибиограма).
Сега гледам в папката с документи- първият път ми е изписан 1-ви месец по 1 т.вечер,после 3 месеца по 1/2т.преди лягане или по една цяла през вечер. Нямам спомен дали след това ми го е продължила(мисля, че не).Ето сега открих друга рецепта- след това ми е продължила три месеца с Цистостоп хроно и Уронат(който нямам спомен да съм пила).
Сега вторият път ми изписа лечение 6 месеца , но схемата трябваше да бъде 1,3,5 месеци монурал по едно прахче на седмица, а 2,4,6 месеци по 1т. вечер нитрофурантоин. Но аз пих един месец монурал и после само нитрофурантоин.
Отделно ми е изписвала и макмирор вагинално защото двете системи са свързани, а и имах бактериална вагиноза. Изписвала ми е първия път нелидикс, а втория път бях на бисептол , защото и двата пъти имах е.коли 10*3 и 10*4
Малко объркано стана, ако имаш въпроси питай  Hug

# 347
Благодаря ти Диди! Всичко разбрах. Стана ми интересно схемите, по които те лекува твоят лекар. Явно си попаднала на добър специалист или поне на такъв, който е взел присърце проблемът ти! Виждам че влага мисъл, а не просто да ти изпише поредния антибиотик! Дано успее да те излекува!!! Hug
Относно Фуролин, видях си изследване от 2012 (от друга лаборатория) и там фигурираше активната му съставка, но нямаше отбелязано нищо. Предполагам, че е така, защото не се предлага на Бг пазар, но това не означава, че няма  нужда да се тества бактерията с него, за да разбера дали не съм резистентна, за съжаление....
И сега?! Не искам да пия нещо 6 месеца така...

# 348
След седмица или 10 дена,пусни си една стерилна и ще се разбере дали унищожава бактериите.

# 349
Доколкото на мен ми обясниха...в лабораторията на МА, само Фуролина /Нитрофурантоина/ не предизвиква резистнетност ....и предположението беше именно защото го няма в бг и досега не е прекалявано с него. Преди няколко години все още го предписваха доста рядко. Сега, обаче, като гледам май са минали основно на него и го предписват в някакви огромни дълги периоди...месеци наред...направо не ми го побира главата честно да ви кажа, това за мен не може да е лечение, това е поддръжка, но тя не може да продължи вечно... newsm78. Има и натрупване, влияние и върху черен дроб....не знам...за мен това не е нормално.

# 350
Съгласна съм с теб Pandorina, аз също смятам, че това не може да ме излекува. Но все пак се надявам!
Преди 3-4 години, когато все още си мислех, че ще се излекувам всеки момент, бях говорила с лекарка ( близка позната) , със същия плоблем. Тя ми беше казала, че всеки месец от месечния цикъл 3 дни пие Доксициклин, поставя влагалищен пробиотик и при по-тежки кризи пие и Ехинацея и ако се наложи, пие и друг антибиотик. Така е от 18 годишна ( сега е на 50) .
Всеки организъм е различен, но се надявам че след като има такава практика, значи рисковете са преценени...
Знам ли? И аз вече се чудя къде е истината....

# 351
СИМА, нямам предвид, че нитрофурантоинът не може да излекува, а че вероятно не  е нужно чак толкоз дълго да се пие. Но, разбира се не претендирам да съм права. Аз само призовавам непрекъснато към вяра в положителните резултати, вяра че сме здрави и че когато нещо се случва то е случайност и е временно, а основното положение е здравето. А не обратното, както много често сме склонни да мислим и едва ли не като се случи някой ден да сме добре и не смеем да дишаме от страх че ще изчезне всичко и  пак ще ни заболи. А трябва като сме добре да си кажем "ми да, това си е нормалното положение"

# 352
  • някъде
Това бяха камъни в моята градина май  Wink Hug
Искам и полагам усилия да не мисля лоши неща и дори да почувствам нещо да го прогоня и да му се скарам... вярвам, че мисленето и вярата могат да те излекуват, както и да те разболеят...но също така знам, че случи ли се отново няма да съм силна и ще се пречупя...опитвам се да живея добре и да оценя момента, в който нямам болежки.
И последно антибиотик ли е или не нитрофурантоина? В листовката пише: alte antibacteriene, derivati de nitrofuran.
При рецидивиращи и хронични цистити навсякъде пише, че се прилага дълго лечение, което може да включва и ниски дози антибиотик в продължение на месеци.
Вие имате ли проблеми с ходенето по голяма нужда, защото аз вече съм убедена, че това е една от причините?(както и вагиналните проблеми)

# 353
Pandorina, аз все си мисля че съм положително настроена, но като си прочета писанията, май само аз си мисля така! Май трябва да се постарая повече. Simple Smile
Диди, мисля че се води химиотерапевтик, като Ципрофлоксацин и Бисептол( те също са химиотерапевтици и ги има в антибиограмата)! А за запека, откакто си се спомням съм с такъв. Преди 10-тина години, разбрах че това е болест и започнах да търся начин да го лекувам. Попаднах на лекар, който ми каза, че за да регулирам нещата, трябва да си направя диета ( според това коя храна как ми действа) и такя до края на живота ми! И така, сега нямам запек. И аз смятам, че И той е виновен за сегашното ми състояние ( освен влагалищните проблеми)

# 354
Уроантисептик е.С тях се правят дълги курсове-от 3-6-12мес според състоянието.
Запека е от значение  за инфекциите-притиска се пик.мехур(задръжка на урина),отделно чревните  бактерии,които се задържат.А поради близостта на системите,често преминават една в друга.
Отделно пък с антибиотици унищожаваме нормалните  бактерии във влагалището и чревната флора,което предразполага вагиналните проблеми и запека.Обезболяващите влияят пък в/у мускулатурата на мехура и смущават дренажа.
Всичко е взаимосвързано,но за съжаление ни лекуват симптоматично,на парче,рядко някой задълбава в причината ,откриването и отстраняването й.

# 355
Ципрото и бисептола са антибиотици,но последния в ниски дози може да се използва като фуролин -по една табл.вечер няколко месеци.Някой бг уролози го предпочитат.

# 356
Здравейте, момичета,

изчетох цялата втора тема на един дъх и искрено съчувствам на всички ви. Аз също съм с рецидивиращ цистит от 2 год. При мен също, както при СИМА Т се получава само след полов контакт. Обиколих сумати доктори, но не съм намерила такъв, който да успее да оправи този ужасен проблем. Друг е проблема, че почнахме да правим опити за бебе, но честите циститни кризи и пиенето на антибиотик водят до неуспех.

Единствено мога да ви споделя за благоприятното влияние на Урокомфорт. Предполагам много от вас са го пробвали, но последният път успях благодарение на него да задържа близо 2 месеца цистита при редовни полови контакти. Лекуващата ми лекарка реши да намалим дозата на медикамента, но за съжаление това доведе до поредната циститна криза. Сега съм пак на АБ.

Много доктори казват, че след раждане този проблем ще се оправи. Искрено се надявам да е така.

Ако има някой с подобен проблем, който е успял да намери дори и временен лек, ще съм благодарна да пише.

Оставам да следя темата и ако мога да помогна с нещо съм на среща.

Пожелавам на всички ЗДРАВЕ!

# 357
  • Благоевград
Здравейте, момичета!  Hug Аз да се оплача пак... Пак направих ужасна криза вчера. Тъкмо бях поуспокоила нещата. Вчера чак на обяд се усетих, че не съм ходила до тоалетна от сутринта преди да тръгна на работа, а беше вече 13:30. Бях изпила 500 мл. билка и около 200 мл. вода, а не ми се пикаеше. Свърших си работата, но ми се стори, че е по-малко, отколкото съм изпила като течности. Към 15:00 часа усетих някакво гадно усещане в десния бъбрек (където е Синдрома на Фралей) и се усещах подута. Веднага отидох да си взема Неоретал Форте и глътнах две хапчета. След час отново до тоалетната, пак малко количество, като междувременно не съм спирала да пия вода. Усещах се вече супер подута и някак си усещах допут и бъбрека. Уплаших се, защото започна и да ме боли. На ехографа показа следното: Десен бъбрек - нормална повърхност, запазена дебелина на паренхима. Чашкови камъни 4-6 мм поне 5-6 на брой, отделно по-малки многобройни песачинки. Дренаж - запазен. Ляв бъбрек - песачинки 3-4 на брой с размер под 4 мм. Увеличен черен дроб и далак. Последното притесни ехографката, защото каза, че за моята възраст увеличен черен дроб изобщо не е добър показател и задължително трябва да си направя изследвания.  ooooh! Каза ми задължително днес да пусна изследвания на урината, да пусна креатинин, урея, пикочна киселина и Ph. Пуснах си днес сутринта пълна кръвна картина и урина. Ще напиша само показателите, които ме притесниха:
MID - 0.33 при реф. стойности 0.50 - 1.50.  - този показател дори не знам какво означава.

MID % - 47.2 при реф. стойности 20.00 - 48.00

Креатининът е в норма, уреята също. Показват средни стойности.

Урината:
Специфично тегло 1020 - при реф. 1010 - 1030

PH - 6 - при реф. 5-8 - направо си вървя към киселинна среда.

Захар, кетони, Билирубин - отрицателни.

Уробилиноген - в норма

Белтък - Отрицателен

Седимент - 8-10 левкоцита, еп. клетки (странно ми е за тях, при положение, че преди да дам урина в контейнерче за стерилна такава, съм направила необходимия тоалет), масово колонии от бактерии, единини еритроцити.

Забравих да кажа да ми изследват Пикочна киселина. Но следващият месец пак ще пусна контролни и тогава ще го включа.

Направо съм в чудо. Много ме боли, но бъбрека. Най-интересното е, че в неделя късно вечерта изпих парче изстискан лимон в половин чаша вода, защото ми беше тежко на стомаха, че ядох пуканки със сол. Сутринта ядох филии с масло и малко сол, но ми струва, че ми беше повечко солено, като се има предвид, че аз почти не ям сол в ястия или на каквото и да е, много рядко. Отедлно от това, като започна да ме боли бъбрека, аз мисля, че изкарвах някаква песачинка, защото усещах, че покрай ребрата ме боли, а така го усещам като излиза нещо. Но пък след това не съм усетила нещо да е излязло, следях в голяма пластмасова чашка, за да може ако изхвърля нещо, веднага да го дам за изследване, но не успях да го хвана. Притесняват ме тези резултати. Не знам дали да не започна да пия вода с високо Ph като Горна баня, тя е с 9,80 Ph. Може пък да помогне, знам ли. Вече не знам какво трябва да е Ph-то. В четвъртък ще ходя до личната да споделя резултатите и да пуснем чернодробните изследвания и вероятно да отида до уролог, защото в Благоевград нямаме нефролог за съжаление Sad Колкото и да искам в момента да си мисля, че съм здрава, не мога, скована съм, едва се навеждам от болките в кръста, ужасно е  ooooh! Confused

# 358
Пусни си и стерилна урина да видиш бактерия.Нормално при наличието им да се подкиселява урината,а и зависи каква храна ядеш.

# 359
Tina, здрава си, просто в момента изкарваш песъчинка...ти много ли лекарства беше пила досега, че вече почнах да се обърквам кой какво беше споделял? Ако си пила много АБ  и други може затова черния дроб да е увеличен...може да направиш малко лечебно гладуване да се изчистиш...

Общи условия

Активация на акаунт