Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 638
  • 756
  •   3
Отговори
# 420
  • Варна
И аз нямам какво да пиша. При мен се появяваше след секс, но вече нямам приятел и всичко е наред. Иначе от близо 4 месеца пия едни таблетки с червена боровинка и др витамини и най-накрая ми се регулира цикъла, поне това. Като се гаджосам пак някой ден ще пиша отново Grinning

# 421
  • Благоевград
Как си мила Тина  Hug
Мереленда се губи, както и други  Hug

Диди, мъча се. На работа съм, запазих си час за следобяд при уролога за контролния преглед. Малко по-добре съм иначе, следя си, но не излиза камъче. Може просто нещо да се е развълнувало и затова да ме боли, но пък ако беше така, защо ще ме боли надолу и като пишкам, странна работа. Надявам се да ми се размине болницата, защото просто не ми се седи в болница да ми вливат системи и болкоуспокояващи. Пия си билката, блъскам се с но-шпа и спазмалгон, малко поутихват болките иначе. Днес мога да кажа, че съм малко по-добре. Имам някакви съмнения, че ме хвана бъбрека от лимонената киселина дето пих в понеделник на работа, че ми беше тежко на стомаха, и на следващата сутрин като имаше такова друсане от влака, това просто ме довърши. Излишно е да ходя да разбивам камъните, защото те пак ще се образуват. Въпросът е да ми се обърне внимание и да ми кажат какво да пия, какво да ям, за да спре образуването. Сега се сещам, че си забравих снимката от предишния път вкъщи, но аз си спомням какво видя той, даже не ми видя "Синдрома на Фралей", което е безумие. Днес на обяд ще ям по-малко, за да има по-добра видимост, че следобяд съм на преглед. Стискайте ми палци  Hug

# 422
  • някъде
Много пъти на изследвания ми е излизало кристали пик. киселина в урината, но ми казваха че е нормално. Последният път като писах на лекуващата ме лекарка тя каза да си пусна обикновена и стерилна урина, пикочна киселина, СУЕ, кетони, електролити, глюкоза и не помня дали имаше друго. Онзи ден като пуснах изследвания само попитах и казаха, че за всяко се доплаща по 2.50 и го оставих за следващият път. Та днес се зачетох и се оказа, че се получава подагра, но при мен от 3-4 год понякога се получават болки в ставите на показалците на двата пръста /което също го имаше като симптом- освен на палеца на крака/. Не употребявам алкохол, не наблягам на месо, но защо така.... все пак няма да е лошо да пусна едно изследване Thinking

# 423
Tina_star, аз вчера четох, че бял тамян много помагал за проблеми с бъбреците. Пиело се по едно зрънце сутрин на гладно и много помагало за стапяне на камъни и възпаление на бъбреците. Аз обмислям да го пробвам.

# 424
Здравейте!Нормално ли е след прекаран цистит да ти се ходи пак често до тоалетна-на половин-един час,и понякога има и  болка .Изследванията вече са добри,но това продължава.

# 425
bebetoo,аз съм пила тамян със зехтин по рецепта на Ванга по повод камък 1см,но паралелно с тази рецепта пиех коприва,лешници,семе от пъпеш,дръжки от вишня,сок от диня и кори,домати,кока кола,урелесан...и камъка изчезна.Но кое от всичко е помогнало-не знам.
За възпаление съм пила 3 мес.овес като най-сполучливо лечение след аб.

# 426
  • Благоевград
Здравейте!  Hug Прегледът мина добре, докторът каза, че камъните са се стопили, обаче имам възпаление на пикочния мехур и бъбрека и затова ме боли. Изписа ми Нитроксолин - MIP Форте 250 мг 3х1 за 10 дни. Каза, че не е нужен антибиотик, че ще успеем да овладеем инфекцията и ми каза като ги изпия, след 2-3 дни да пусна стерилна урина. Забравих да го питам, но ми се струва, че това лекарство е българския вариант на Фуролин. Болките днес са доста по-малко, поуспокояват се нещата. Питах го за топло и каза, че не повече от половин час през няколко часа, че не е хубаво постоянно. Казах му и за Неоренал форте, че като пиех по 4 хапчета на ден се чувствах по-добре, отколкото сега като съм на 2 на ден и каза, че 2х2 за 10 дни е минималния срок и мога да продължа да си го пия така. Пих сега първото хапче от тези, да видим кога ще почувствам облекчение.  Hug

# 427
  • някъде
Тина ходила ли си досега при този доктор или сега за пръв път? При толкова много камъни от преди месец-два сега да няма нищо? Искрено ти пожелавам наистина да си ги изхвърлила.
Аз съм пила нитроксолин /изписан ми беше от доц.Петкова от Варна/, но освен че се шашнах да не съм се разболяла от хепатит понеже бялото на очите ми стана жълто голяма файда не видях от него. Дано на теб ти помогне. Hug

# 428
  • Варна
Този Нитроксолин е заместителя на стария 5-нитрокс. Нормално е да ти пожълтеят очите или кожата и урината. Това го пише в листовката и мен ме бяха предупредили, но си е стряскащо. Аз съм го пила преди като поддържаща терапия и докато го пиех бях доволна.

# 429
Мразя го този нитроксолин. На мен не ми помогна относно рецидивите, за сметка на това пък имах куп странични реакции и не искам и да го чувам.

# 430
  • Благоевград
Оуу, добре, че ме предупредихте за пожълтяването, иначе щях да си изкарам акъла. Аз ще приемам доста голяма доза, 750 мг. За втори път ходя при този доктор, той каза, че големи камъни не вижда, останали са само дребни песъчинки, това ме успокоява и каза, че Неоренала наистина ги раздробява и затова не съм усетила, ако съм изкарала камък, защото ги изхвърлям под формата на пясък и дребни частици. Ще видим при мен как ще подейства. Ще ви държа в течение.  Hug

# 431
И аз толкова пиех. 3х1 на ден. Ако не ползваш ежедневни превръзки, имай предвид, че и бельото пожълтява.

# 432
И аз съм против нитроксолина. Като ефект няма нищо общо с 5-нитрокса от едно време. Много по-добре е фуролин (нитрофурантоин). Но...щом е предписан...

# 433
  • Благоевград
Ще пробвам, пък да видим. Надявам се да не стана оранжева като морков  Laughing Сега в 16:00 часа ще пия второто хапче. Аз имам една опаковка Фуролин, пратиха ми го от Гърция преди време, но не посмях да го пия, защото не ми беше предписана дозировката. Имам възможност да отида до Гърция и да си го купя, ако се наложи. Ще видим какво ще стане. Много се надявам да се изчистят нещата, защото трябва да си махна полипа, иначе няма как да забременея, а вече искаме дете.

# 434
  • някъде
Това прочетох сега:
Явно в BG парите вървят преди здравето при цена на НИТРОКСОЛИНА в РУСИЯ 1.50 ,Сръбското 2.50 а в богатата България над 50 лева. На кой му пука за здравето на Българина,важното са печалбата ,ПАРИТЕЕЕ и който ги има ще му ги вземат,ще го лекуват и пак ще са болни а ,останалите да умират
ако има кой да ти го купи, защото тук наистина е доста скъпо /а и зависи колко време ще го пиеш и колко опаковки/
пий много вода заедно с лекарството

Общи условия

Активация на акаунт