Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 484
  • 756
  •   2
Отговори
# 480
Мереленда какъв пиеш сега? Аз пиех пробиен, като последния път взех пробиен фемифлора. Този с кокичето пише, че 24 табл. са около 40 лв (малко скъпо, въпреки че ако е вярна рекламата им бих го купувала). От време на време слагам и вагинално лактажин или гинофилиус.
Ти имаш ли газове в червата? Усещам ги подути и болезнени. ConfusedКакво пиеш като те боли?
Здравей,бих ти препоръчала лактофлор,на мен ми действа много добре и на перисталтиката  Peace

# 481
  • Благоевград
Здравейте!  Hug Не мога да кажа, че съм много добре, но не съм и чак толкова зле. Средно положение. Не си допих онези червени гадове и честно казано стомахът и червата ми сега са доста по-добре. Направо в чудо се видях с тези лекарства. Аз също съм с много проблемен стомах от дете и не ям доста храни - сурово зеле, маруля, спанак, фъстъци, силни подправки, особено чубрицата така ми дразни стомаха, че идея си нямате. Намерила съм за себе си нещо, което ми успокоява стомаха, когато имам силни болки от гастрита - клеева тинктура сутрин на гладно. Към 10-15 капки разтварям в 20-30 мл вода, на око, изпивам, после пия малко вода, защото вкусът е ужасен и ям след около 30-40 минути. Пия го точно преди да тръгна за работа и докато стигна, има време да действа и да успокои стомаха. Също така препоръчвам и чай от мента, имам си пакетчета и си правя чай и на работата, когато имам проблем. Напоследък забелязвам, че млечните продукти ми образуват много газове и мисля да ги намаля. Случвало се е и репичките също да ми дразнят стомаха. Подправям салатите само и единствено с лимон, оцет в моята кухня няма. В понеделник ще пускам проба да видя какво е положението. Тази седмица ми е почивка от противозачатъчните и няма да пия никакви лекарства. Спряла съм даже неоренала, който ще започна от другата седмица, имам нужда стомахът ми да си почине и затова няма да го товаря дори с едно хапче тази седмица. Щом е останала само една гадинка от 5 мм, ще я унищожа и нея. Между другото, аз много често имам запек, а нали той именно създава предпоставка за такива инфекции и съм си намерила цаката и на това. Купувам си сини сливи сушени и си хапвам по 5-6 към 3-4 следобяд и докато се прибера към 5-6 те вече действат и ми е перфектно на стомаха. Друго, което съм пробвала, щипка ленено семе сдъвквам без нищо друго. Това също е имало ефект. Моя приятелка не може да яде семена и ги оставя във вода да си пуснат сока и пие лигавия сок от семената, който също има много добро, дори бързо действие.

# 482
  • някъде
И аз съм със запек и мисля, че е ако не главната причина, то поне една от причините за циститите ми. От 2-3 седмици хапвам сушени сини сливи и съм доволна. Приемам и Колон С фибри, но напоследък нещо ги забравих. Възможно ли е от 3-4 лъжици салата от прясно зеле с моркови или от моркови с ряпа да ми става така на червата? Иначе подутия стомах си ми е постоянен, само ако гладувам няколко дни спада. От около два месеца ми се подуха хемороидите( слагах цикатридина, сега съм на втора опаковка прокто-гливенол, мажа и с крем пайлекс, започнах и таблетки пайлекс да взимам, но нещо не се махат).
Да ви се похваля -имам си орхидея Heart Eyes , дано успея да си я гледам, защото не съм голяма градинарка. ooooh!

# 483
  • Благоевград
И аз съм със запек и мисля, че е ако не главната причина, то поне една от причините за циститите ми. От 2-3 седмици хапвам сушени сини сливи и съм доволна. Приемам и Колон С фибри, но напоследък нещо ги забравих. Възможно ли е от 3-4 лъжици салата от прясно зеле с моркови или от моркови с ряпа да ми става така на червата? Иначе подутия стомах си ми е постоянен, само ако гладувам няколко дни спада. От около два месеца ми се подуха хемороидите( слагах цикатридина, сега съм на втора опаковка прокто-гливенол, мажа и с крем пайлекс, започнах и таблетки пайлекс да взимам, но нещо не се махат).
Да ви се похваля -имам си орхидея Heart Eyes , дано успея да си я гледам, защото не съм голяма градинарка. ooooh!

Диди, честито за орхидеята  Hug И аз не съм изобщо никаква градинарка и нямам подходящи условия в апартамента си за отглеждане на цветя, но вече си имам 4 красиви саксии и ги гледам почти година и още не са умрели  Laughing Чакам даже скоро спатифилиума да цъфне, че му е време  Laughing Залагай на цветя, които не са капризни за определена светлина, температура и влажност на въздуха и ще се справиш  Hug

Моята лична лекарка ми каза - избягвай запека, той е враг № 1 на пиелонефрита и другите бактериални болести на пикочо-половата система. А за зелето - възможно е от него. За ряпата не знам. Моя приятелка сега има проблеми с червата и са й казали да забрави за много зеленчуци, особено да ги консумира пресни, защото предизвикват гнилостни процеси в червата и те затова се подуват и се чувства дискомфорт.

# 484
Здравейте,
Боря се със същия проблем като всички Вас от около 1 година. През този период направих 2 сериозни кризи с кръв в урината и адско парене. След което последва 2 пъти лечение с антибиотици и какви ли не хапчета. Вече дори не помня имената на всички лекарства, които изпих. При мен проблема е E-coli. Имам го и във влагалищния секрет и съвместявам посещенията и лечението при уролога, заедно с тези при гинеколога. В момента пия вече 2ри месец единствено Уроваксом, който мога да кажа,че помага, но при полов контакт нещата се влошават. Междувременно когато имам неразположения и болки в долната част на корема (уретрата?) пия Цистон, при сериозни кризи Монурал, но винаги при такива отивам и при доктора. Предстои ми почивка в чужбина и се чудя какво да си взема, ако се случи нещо. Уринал съм пила и ми помага, четох и за Цистостоп, които не съм приемала, някакви отзиви за него и кой от двата бихте препоръчали - Рапид или Хроно?
 Имам сериозни съмнения относно сериозността и на двамата ми лекари, защото гинеколожката ми вече започна да повтаря лекарствата (овулите), а уролога нито веднъж не ме прати на изследвания, урина и т.н. Някой ако има добри отзиви за уролог в Пловдив, ще съм благодарна да сподели.
Успех на всички! Peace

Аз също не мога да си намеря добър уролог в Пловдив  Sad. За гинеколог, аз съм много доволна от Топалова.

Диди, честита орхидея, ще се справиш чудесно
 Simple Smile

# 485
Аз преди бях доволна от д-р Дойчев,защото е мислещ и търсещ причина,но за инфекциите и терапията не бих се доверила на уролог,а на нефролог.

# 486
Относно Нони-то, и аз не знам дали е рано да се каже дали има действие.
Уж казват след 20-ти ден има ефект. Да, точно след 20 ден усетих първите подобрения, като с магическа пръчка. След това имах няколко инцидентни проблеми със стомаха и си казах, че ще го пия три месеца поне, както казват, че е хубаво да се пие при по-леки заболявания, а за автоимунни заболявания, ефект или ползи може би е по-правилно да кажа, се виждали след 6-ти месец. Затова и след третия месец реших, че така и така за стомаха кой знае каква полза не видях, то заради щитовидната ще го пия поне 6 месеца в посочената доза, а след това, независимо от хормоналните резултати, ще пия само поддържаща доза от 10-15 мл на ден.

# 487
Още колко ти остават до 6 месеца?
А антитела имала ли си преди Нони-то?А бактерии в урокултура?
Съчетаваш ли го с нещо или само него тестваш?
Благодаря ти за отговора. bouquet Hug bouquet

# 488
На 8-ми март стават 4 месеца. С нищо не го съчетавам, пия си основните лекарства за Базедова болест и преддиабет (Метфогама) и умишлено не приемах други добавки считани за панацея. От време на време пия витамин Д като се сетя и се мажа с магнезий, но тези добавки ползвам от години (преди бях редовна и всеки ден приемах, вече доста рядко се сещам, че друго ми е в главата сега). Пия и разни чайчета, но тях не ги броя. Пия си ги по-скоро по навик вече и взех да избягвам диуретичните, а да наблягам на тези за стомаха (мента, риган, мащерка).
С два рецидива на Базед съм, ако се размина тоя път с рецидив, това ще го отдам на някакво си сокче  Laughing В сферата на фантастиката звучи, но... надявам се дамите рекламиращи Нони, които също са с Хашимото, да не са взели някой лев за реклама по тв, а наистина да им е помогнал да влязат в ремисия. Добри отзиви за Нони имаше и в група за Хашимото във фейсбук. Имаше и такива, на които е помогнало в борба с поликистоза.
Антитела скоро не съм изследвала... няма смисъл за мен. Ходят си нагоре надолу още отпреди да пия Нони. Пиех си само тиреостатик за щитовидната, когато антителата МАТ скачаха на 600 и падаха на 120 без добавки. Последно бяха 480, но не помня кога ги изследвах, а антителата на Базеда няма смисъл да пускам преди край на терапията. Те по принцип са ми по-важен индикатор.

Бактерии в урокултура не. Последно имах преди... 6 години май станаха. Проблемите с цистита според докторите при мен идват от червата. С тях се боря... и когато ми е добре стомахът (което е рядкост), с пикочни инфекции се разминавам.

Тина
, гад си е нитроксолина. Предупредена беше  Laughing

# 489
Благодаря ти!Успех със сиропчето на всички здравословни фронтове!Дано се похвалиш с много положителни резултати!Ти го съчетаваш и с ВМНВХ ,нали?

# 490
Да, и с ВМХ, но на ВМХ съм повече от 2,5 години. Преди да направя втори рецидив.  Simple Smile Като в последно време я карам по-либерално с режима.
Благодаря за пожеланията! Да се връщат многократно!

# 491
А ти си с ИР ли или диабет?А ВМХ как ти се отразява на бъбреците?Глутен изобщо ли не хапваш?
Благодаря!Дано!Аз заради уропроблема бях повече от 10год.на вегетарианство с веганство съчетано,което извън Бг именно заради бъбреците изобщо пък не е толерирано.Но и крещящо се усещаше това въглехидратно хранене.

# 492
Може да пробваш чай от зърнастец /от билкова аптека / или на Биосет чай стройна фигура. Лично аз съм много доволна пия ранния следобед и утре сутринта си свършил работа.

# 493
 sun sea, нарушен въглехидратен толеранс/нарушена гликемия на гладно, което се водело преддиабет. Не съм била на безглутеново хранене. Първата година в старание да се храня по режима само 3 месеца изкарах без глутен и на стриктен режим, а цялата година си хапвах хляб от лимец, като количеството дневно беше 1 филийка или до 50 грама готов продукт. Останалата ми храна беше режимна. Стараех се, въглехидратите ми дневно да са около тия 50 грама, до 70 грама готов продукт, независимо дали хляба лимец, или в месеца да хапна малко леща, картофи или друга по-въглехидратна храна, но не повече, за да не нарушавам баланса на въглехидрати/мазнини/протеини.
За бъбреците не знам какво да кажа. Забелязах само, че като хапвам по-въглехидратна храна, имах по-изявени позиви за уриниране и се появяваше по-често парене при уриниране, предполагам че главно кръвната захар е играела роля, повишена от въглехидратните храни.
Сега пак се храня по-либерално и си позволявам картофи и понякога ориз, макар от ориза да не се чувствам добре, но хляб не ям никакъв отскоро, от около месец, а преди това пак си позволявах лимецов хляб. Млечните бях спряла за 2 месеца и не консумирах никакви, а при въвеждане имах бурна реакция от кисело мляко. Затова сега от 6 месеца си позволявам само краве масло и козе сирене или добре узряло краве сирене и кашкавал. С тях нямам проблем, или поне видим за мен, изявен с някаква по-бурна реакция.
Месо ям предимно свинско, а заешко, пилешко, телешко и други... се броят на едната ми ръка годишно.
Наблягам и на черния дроб. Десерти, дори и режимни, не консумирам. Малко черен шоколад, ако ми се хапва.
Десертите (бързите въглехидрати) не ми влияят на КЗ, о на уринирането и паренето при уриниране - да. Бавните въглехидрати влияят при мен и на двете. И на кръвната захар ми се отразява, и ставам ленива, подута, заспала, и освирепяла от глад през 2 часа, и имам чести позиви на уриниране.
Това съм забелязала през тези години.

# 494
Благодаря ти!Явно трябва да очаквам само ползи.Позволяваш ли си плодове?

Общи условия

Активация на акаунт