Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 510
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм правила абразио и после в епикризата пишеше полип. Причината беше, че получавах леко кафеникаво зацапване между циклите, понякога имах и леки болки. Прегледът при гинеколожката не показа нищо, а ме гледа и отвътре ..изпрати ме на абразио. Аз...по онова време имах 100 % ово доверие в лекарите отидох без да изобщо да се колебая. Питаха ме с каква упойка искам, казах с пълна и така ми го направиха. В Шейново. Заспах, събудих се и се чудех правили ли са ми изобщо нещо...погледнах се, видях превръзка и разбрах че са ми правили. След един ден си тръгнах и това беше всичко. Странното, обаче е че повече никога не ми дойде...край, дотам беше с менструацията, но бях и на такава възраст де, някъде на 45 г май бях.

# 466
Светилото в Плевен е проф.Горчев,който оперира с робот.Чака се с месеци.

# 467
  • някъде
Да, проф. Горчев, МБАЛ "Света Марина" в Плевен- занимава се с всякакви операции. Ако искаш допълнителна информация потърси в нета.

# 468
Здравейте,
Боря се със същия проблем като всички Вас от около 1 година. През този период направих 2 сериозни кризи с кръв в урината и адско парене. След което последва 2 пъти лечение с антибиотици и какви ли не хапчета. Вече дори не помня имената на всички лекарства, които изпих. При мен проблема е E-coli. Имам го и във влагалищния секрет и съвместявам посещенията и лечението при уролога, заедно с тези при гинеколога. В момента пия вече 2ри месец единствено Уроваксом, който мога да кажа,че помага, но при полов контакт нещата се влошават. Междувременно когато имам неразположения и болки в долната част на корема (уретрата?) пия Цистон, при сериозни кризи Монурал, но винаги при такива отивам и при доктора. Предстои ми почивка в чужбина и се чудя какво да си взема, ако се случи нещо. Уринал съм пила и ми помага, четох и за Цистостоп, които не съм приемала, някакви отзиви за него и кой от двата бихте препоръчали - Рапид или Хроно?
 Имам сериозни съмнения относно сериозността и на двамата ми лекари, защото гинеколожката ми вече започна да повтаря лекарствата (овулите), а уролога нито веднъж не ме прати на изследвания, урина и т.н. Някой ако има добри отзиви за уролог в Пловдив, ще съм благодарна да сподели.
Успех на всички! Peace

# 469
Здравейте,
Боря се със същия проблем като всички Вас от около 1 година. През този период направих 2 сериозни кризи с кръв в урината и адско парене. След което последва 2 пъти лечение с антибиотици и какви ли не хапчета. Вече дори не помня имената на всички лекарства, които изпих. При мен проблема е E-coli. Имам го и във влагалищния секрет и съвместявам посещенията и лечението при уролога, заедно с тези при гинеколога. В момента пия вече 2ри месец единствено Уроваксом, който мога да кажа,че помага, но при полов контакт нещата се влошават. Междувременно когато имам неразположения и болки в долната част на корема (уретрата?) пия Цистон, при сериозни кризи Монурал, но винаги при такива отивам и при доктора. Предстои ми почивка в чужбина и се чудя какво да си взема, ако се случи нещо. Уринал съм пила и ми помага, четох и за Цистостоп, които не съм приемала, някакви отзиви за него и кой от двата бихте препоръчали - Рапид или Хроно?
 Имам сериозни съмнения относно сериозността и на двамата ми лекари, защото гинеколожката ми вече започна да повтаря лекарствата (овулите), а уролога нито веднъж не ме прати на изследвания, урина и т.н. Някой ако има добри отзиви за уролог в Пловдив, ще съм благодарна да сподели.
Успех на всички! Peace

Здравей,
относно цистостоп - аз съм много доволна,но при криза трябва да си вземеш РАПИД ,хроно е за профилактика след излекуване.
Относно това ,че уролога не те е пратил нито веднъж на изследване ме озадачи.... newsm78 newsm78 newsm78
Аз като пътувам в чужбина винаги си взимам в себе си Нелидикс защото той е химиотерапевтик а не АБ и помага веднага,както и червени боровинки (Уринал акут,Цистостоп Рапид и последния път много ми помогна Цистинол акут - той е с мечо грозде мисля ,но не може да се пие свободно както червената боровинка а най-много 5 пъти годишно,май така пишеше на листовката).
Последния път в който имах цистит пих хомеопатия - Боарон Cantharis 9CH ,Cistinol akut ,чайове и не съм пила аб .Вече ги мразя...
Според мен трябва да смениш уролога и да се консултираш с него ,защото приема на всяко едно лекарство без предписание не е ок. Peace . Аз съм от София и не мога да ти препоръчам добър в Пловдив за съжаление,но обърни внимание на този проблем от сега за да не хронифицира...
Успех  Hug

# 470
strangerintheroom,от уролог в Плд не съм доволна и при нужда посещавам такъв в София.Но в Пловдив възпаленията ми ги следи прекрасна нефроложка-д-р Костадинова.Като гинеколог харесвам-д-р Петров.
 Hug Peace
Диди,Пандорина,Тина как сте? Hug

# 471
Здравейте,
Успех на всички! Peace

Здравей,
относно цистостоп - аз съм много доволна,но при криза трябва да си вземеш РАПИД ,хроно е за профилактика след излекуване.
Относно това ,че уролога не те е пратил нито веднъж на изследване ме озадачи.... newsm78 newsm78 newsm78
Аз като пътувам в чужбина винаги си взимам в себе си Нелидикс защото той е химиотерапевтик а не АБ и помага веднага,както и червени боровинки (Уринал акут,Цистостоп Рапид и последния път много ми помогна Цистинол акут - той е с мечо грозде мисля ,но не може да се пие свободно както червената боровинка а най-много 5 пъти годишно,май така пишеше на листовката).
Последния път в който имах цистит пих хомеопатия - Боарон Cantharis 9CH ,Cistinol akut ,чайове и не съм пила аб .Вече ги мразя...
Според мен трябва да смениш уролога и да се консултираш с него ,защото приема на всяко едно лекарство без предписание не е ок. Peace . Аз съм от София и не мога да ти препоръчам добър в Пловдив за съжаление,но обърни внимание на този проблем от сега за да не хронифицира...
Успех  Hug

Благодаря за информацията.
На Цистостоп се спрях, защото прочетох за D-Маноза и оттам за лекарството. Мисля да го пробвам, въреки че в момента всичко ми се вижда като временно решение на проблема  Sad
За уролога - единствената информация, която имаше при първия преглед беше от мен самата, както и последната ми антибиограма от влагалищен секрет, която занесох като информация за съдържанието на E-coli. При прегледа след втората криза дори и това нямаше. Единственото което прави е,че ме гледа на ехограф, след което изписва една мноого дълга рецепта, която винаги струва към 100лв.
В момента съм ОК, проблеми се получават най-вече след секс, което е доста депресиращо. Трябва да се съобразяваш с позата, честотата и какво ли не. Гинеколожката едва ли не ми забрани да го правя. Вие имате ли процедури преди и след секс, които да ви накарат да се чувствате по-добре?

sea sun Никога не съм била на нефролог, ще се зачета с какво може да ми бъде полезен.

Hug

# 472
  • някъде
Аз съм пила и рапид и хроно, както и цистирен и неоренал sr и какво ли още не месеци наред, но няма отърване от тая гадост. И аз забелязах, че няколко пъти след секс се влошавам  Confused, което не е ок.
Sun sea  Hug засега закрепвам положението, но нещо със стомах, черва и други неща патя и се чудя да ходя ли вече на гастро или да се самолекувам. В момента как са ми се подули червата и като натискам ги усещам твърди и ме боли стомаха. ooooh!
А ти как си? И другите също да се отчетат  Hug

# 473
Пиеш ли пробиотик?Опитай вместо вода чай от джоджан/мента.
И аз съм с раздразнен гастрит и колит,но пих обезболяващи и ядох боклуци.. Embarassed

# 474
  • някъде
Пия пробиотик (без последните 2-3 дни, защото свърши и не знам дали да продължавам с пробиен или да го сменя малко). Мента на пакетчета имам само и пия понякога. Джоджен от пликчетата с подправки за готвене ли?
Ходих преди близо 4 год на гастро и ми каза СРДЧ, но нищо не пих.

# 475
Пия пробиотик (без последните 2-3 дни, защото свърши и не знам дали да продължавам с пробиен или да го сменя малко).
Последният гастроентеролог при който ходя каза, че трябва да ги сменям и да редувам. Да не пия един и същ. Така и правя. Преди разчитах само на един пробиотик, но последния път действие положително за стомаха нямаше и затова започнах да ги сменям.
Още не съм взимала прословутия ПроВиотик с кокиче, за който твърденията са, че убивал ешерихия за 24 часа (и не само нея, а куп бактерии). Все не мога да се наканя, ама то една добавка ли е дето искам да пия. Много са и все някоя остава на заден план за проба.

# 476
  • в джунглата
запис

# 477
  • някъде
Мереленда какъв пиеш сега? Аз пиех пробиен, като последния път взех пробиен фемифлора. Този с кокичето пише, че 24 табл. са около 40 лв (малко скъпо, въпреки че ако е вярна рекламата им бих го купувала). От време на време слагам и вагинално лактажин или гинофилиус.
Ти имаш ли газове в червата? Усещам ги подути и болезнени. ConfusedКакво пиеш като те боли?

# 478
В момента никакъв. Не се уточних за кой период става дума. Писах преди време, че от септември миналата година имам проблем с дебелото черво, по думи на докторите, и именно тогава гастроентеролога каза да редувам пробиотиците. Пих 2 месеца без ефект и минах на сок Нони. На 8-ми ще станат 4 месеца от приема на сока.
Имах подобрения, сега пак влошаване, но ще продължа да пия. Една дама в тема за колит е писала, че при нея ефект е имало след 5-ти месец.
За ПроВиотик - питах за този в кварталната аптека - http://apteka.framar.bg/30050389/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8% … 0-%D0%BC%D0%B3-10
Носят при поръчка и е на цена 15 лв.
Дори и 10 капсули за 10 дни, според мен си струва пробата, ако е вярно написаното, то и за този период би следвало да има не подобрение, а направо излекуване  Laughing

# 479
От Нонито като общ тонус усещаш ли нещо?Или още е рано? bouquet

Диди,джоджана като треволяк го намери.Хапвай пробиотични храни.
Виж тази тема:http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=876936.0

Общи условия

Активация на акаунт