Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 377
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • някъде
Как си днес, мила Тина? Hug
Нямам идея за това, което питаш, най-добре се обърни към гинеколог. Но ако имаш и в урината мисля, че трябва да ги лекуваш, а само с неоренал и такива неща не мисля, че ще стане. То влагалищните проблеми са в следствие на антибиотиците и липса на лактобацили. Абе изобщо един омагьосан кръг  ooooh!.
Да ви питам нещо- когато правя билки ги цедя с цедка, а не с марля и малки парчета попадат в чая. Като се утаят на дъното не ги разбърквам, но все пак дали може да стане нещо или не е проблем?

# 511
Здравейте дами, на мен ми откриха какво ми има - форма на Интерстициален цистит -  Свръх чувствителен мехур. В Япония и Китай ги делят на две болести, но в другите страни не. Имам кръвоизливи по стената на пикочния мехур , които доктора ги видя посредством пълнене на мехура с половин литър вода под упойка. За това заболяване няма лечение , има експериментално лекарство, което не действа на всички и в България не е регистрирано и  е изключително скъпо ( Елмирон), намира се само в чужбина. Така,че ще видим дали моя доктор ще ми го изпише,защото не се  е интерсувал много за него тъй като не се използва в България. За заболяването  теорията е ,че имунната система напада лигавицата на пикочния мехур и я разяжда и няма какво да пази стената от вредното действие на урината и той става адски чувствителен. Не мога да ям домати, шоколад,  оцет, лимон. портокал, ананас, храни с  консерванти и други неща... Дано да ми го предпише и да ми подейства иначе не знам..

# 512
но все пак дали може да стане нещо или не е проблем?
Няма проблем.
Пламичка... дано ти предпишат лекарството, то друго не остава. Експериментално щом е, трябва да опиташ.

# 513
  • Благоевград
Пламичка, радвам се, че са открили какво ти е и имаш диагноза. Няма ли как по друг начин да се въздейства на пикочния мехур, освен с това лекарство? Поинтересувай се в Гърция дали го има. Там не са чак толкова скъпи лекарствата, както при нас. Търси по основната съставка на лекарството, а не по името му. Аз съм поръчала да ми изпратят Фуролин от Гърция, надявам се скоро да го получа и да започна да го пия.

Диди, държа се някак. Очите ми текат постоянно, главоболие, отпадналост, картинката е много весела. Снощи се наложи да пия малко папаверин, че ме понаболваше даже като си взимах въздух, но сега съм малко по-добре. От Неоренала бая вода изхвърлих, явно съм задържала без да знам. Добре, че бяха почивните дни, че да си изкарам спокойно грипа, че иначе щеше да е много неприятно като не мога да дишам постоянно да духа този климатик в мен. А този полип наистина ме притеснява. Ще се консултирам с лекаря, който ще ми прави процедурата и ще видим какво ще правя.
 Hug

# 514
Здравейте!

signora_tina,може да се оперира с бактерии,разбира се под антибиотична защита и продължен антибиотик.Аз съм многократно оперирана уро-генитално,винаги съм била с бактерии.
Plamichka,за автоимунните състояния единственото,което е измислено е селен.Но може да се консултираш безплатно с турските клиники,също д-р Джинович в Сърбия.Ето я темата за него:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=896539.75;topicrefid=20
А може би е добре да опиташ начина на хранене,за който писа Мереленда-много костни бульони,вит Д,храни,заздравяващи лигавицата на мехура.Аз също опитвам,но съм от скоро и не мога да бъда обективна,но извън България го препоръчват за урологични проблеми.В Сърбия бяха против въглехидратното хранене и щаденето на урос-мата от месо.

# 515
  • някъде
Пламичка, ако знаеш от кога те мисля   Hug
Видях, че на това лекарство съставката му е пентозан- bebetoo също е чела за този пентозан, че е за лечение на този цистит.

# 516
  • Благоевград
Здравейте!

signora_tina,може да се оперира с бактерии,разбира се под антибиотична защита и продължен антибиотик.Аз съм многократно оперирана уро-генитално,винаги съм била с бактерии.
Plamichka,за автоимунните състояния единственото,което е измислено е селен.Но може да се консултираш безплатно с турските клиники,също д-р Джинович в Сърбия.Ето я темата за него:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=896539.75;topicrefid=20
А може би е добре да опиташ начина на хранене,за който писа Мереленда-много костни бульони,вит Д,храни,заздравяващи лигавицата на мехура.Аз също опитвам,но съм от скоро и не мога да бъда обективна,но извън България го препоръчват за урологични проблеми.В Сърбия бяха против въглехидратното хранене и щаденето на урос-мата от месо.

Хубаво е, че може да се оперира и така, но антибиотичното лечение води до гъбички, защото вероятно не трябва да се слагат вагинални глобули след интервенцията. Аз мисля да го махам с хистерорезекция. Проф. Карагьозов ми каза с абразио, да беееееееее, ще се подлагам на такава зверска процедура, пък и на всичкото отгоре дето струва 200 лева.  #Crazy Резекцията е 350 в частната болница при нас. Ще видим, но с половинката вече обмисляме сериозно темата за деца и аз трябва да започна по-сериозни стъпки към стабилизиране на здравословното ми състояние - премахване на полипа, изчистване на камъните, нормализиране на инсулина. Надявам се нещата да се подобрят  Hug

# 517
Ще пиеш микоцист/микомакс или нещо друго.Не е задължително да са глобули.Бактериите не са по-малко зло от гъбичките.А с бактерии,непокрита на интервенция,ще активираш инфекция.При мен постоперативния период без точен антибиотик и необходимото време за него,често срутваше резултата от операцията.
Хубаво е нефролог да те консултира и преди 'екшъна 'и след него,освен стандартното лечение да включиш колаген,хиалур.к-на,пробиотик,минерали.

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 21:44 от sun sea

# 518
  • Благоевград
Ще пиеш микоцист/микомакс или нещо друго.Не е задължително да са глобули.Бактериите не са по-малко зло от гъбичките.А с бактерии,непокрита на интервенция,ще активираш инфекция.При мен постоперативния период без точен антибиотик и необходимото време за него,често срутваше резултата от операцията.
Хубаво е нефролог да те консултира и преди 'екшъна 'и след него,освен стандартното лечение да включиш колаген,хиалур.к-на,пробиотик,минерали.

Много ти благодаря за информацията  Hug Честно казано се успокоих, защото ми се струваше невъзможно на тази картина да се премахне полипът, но виждам, че има лъч светлинка, че нещата ще се подобрят, това определено ми вдъхна надежда, че ми предстоят по-щастливи дни.  Hug

# 519
Всичко хубаво ти предстои! Hug Hug Hug
С инсул.резистентност ли си?А проблем с щит.жлеза?

# 520
  • Благоевград
Всичко хубаво ти предстои! Hug Hug Hug
С инсул.резистентност ли си?А проблем с щит.жлеза?

Да, с инсулинова резистентност съм, но напоследък имам проблем и с кръвната захар. Започна много да варира, да се покачва до 7 и да ми става лошо. Не съм пила хапчетата си от 1 година, защото имах проблеми със стомаха, но от следващата седмица започвам. Една моя колежка, която също има проблеми с бъбреците и инсулина ми каза, че някакъв професор й казал, че когато оправи инсулина, проблемите в бъбреците ще изчезнат. Аз вероятно го имам това от дете, защото съм с нередовен цикъл откакто го имам. Затова имам и полип, 6 месеца и повече пих само Глюкофаж без противозачатъчни и цикълът ми започна да идва през месец на една и съща дата, като междувременно си имах зацапване и кървене. Тогава ми откриха полипа. От 2014 лятото ми казаха, че го имам. Направо ме е срам, че не съм го махнала до сега, но 2-ма лекари ми казаха, че не било полип и като пия противозачатъчни съм щяла да го изчистя от само себе си, но проф. Карагьозов каза, че е много дълъг и широк и трябва да се махне. Между другото, болките в гърба ми станаха непоносими понякога и съм чела, че това е един от симптомите, че нещо в репродуктивната система не е наред. Отделно, че работата ми е свързана с много писане на компютър с голяма бързина и основно натоварвам ръцете и гърба. Понякога пиша по 4-5 часа без 1 минута почивка и накрая съм като пребита. Да не говорим, че по време на секс имам често болки, абе картинката не е никак добра, но единствено страхът от хроничния пиелонефрит и разни инфеции след интервенцията са ме карали да не го махна до сега. Правя си цитонамазка на 3 месеца, ПАП 2 е. Ще говоря с лекаря и ще ви държа в течение какво се случва. В понеделник ще пусна една стерилна урина, но според мен няма никакъв резултат от онова червеното хапче дето пих и ми разбърка стомаха.

# 521
Гадния нитроксолин  Tired Така прави той.
Аз също не пих 5 месеца Метфогамата заради стомашни проблеми, но си я почнах пак. Да не се обяснявам защо съм взела това решение. Няколко пъти спирам метформина, че яко ме удря в стомаха, сменяме лекарството, но мине не мине някой друг месец и стомаха ме почва. За едно ми помага, на друго ми вреди.
Майка ми вдигне ли захарта и я удря в бъбреците веднага. С пиелонефрит е тя, с диабет. Започва се с парене при уриниране, бактерии, антибиотици, чайове, добавки. А захарта ѝ се вдига не толкова от начина ѝ на хранене (храни се според мен добре за възрастта си и се движи доста), колкото от кръвното, а то пък на нервна основа. Изобщо...

# 522
Тина,а защо си с нередовен МЦ?Хормонално ли?Проф.Карагьозов от Токуда ли?Стария или младия?
Тя въртележката при нас е пълна-стрес-щит.жл.-бъбреци-запек-стомах-аг проблеми-кожни....

# 523
  • Благоевград
Гадния нитроксолин  Tired Така прави той.
Аз също не пих 5 месеца Метфогамата заради стомашни проблеми, но си я почнах пак. Да не се обяснявам защо съм взела това решение. Няколко пъти спирам метформина, че яко ме удря в стомаха, сменяме лекарството, но мине не мине някой друг месец и стомаха ме почва. За едно ми помага, на друго ми вреди.
Майка ми вдигне ли захарта и я удря в бъбреците веднага. С пиелонефрит е тя, с диабет. Започва се с парене при уриниране, бактерии, антибиотици, чайове, добавки. А захарта ѝ се вдига не толкова от начина ѝ на хранене (храни се според мен добре за възрастта си и се движи доста), колкото от кръвното, а то пък на нервна основа. Изобщо...

Дааа, същата работа. И при мен при стрес се отключва много. Понякога имам много тежки заседания и с часове не мога да пия вода, да ям, понякога на крак хапвам по 3-4 залъка и пия набързо вода и пак в заседание. Обичам си работата, тя ми дава много, в момента се обучавам по специалността и набирам много познанства и умения, които ще са само в мой плюс, но минусите също не са никак малко. Много често, ако започваме в 10 часа, с мен си взимам бутилка с билката и си пиивам между делата, докато влязат страните. В едно заседание, което започнахме в 3 часа, взех си ядки и си хапвах по мъничко, за да не ми прималее.  Laughing Слава Богу, имам пълно разбиране от шефката и затова си позволявам такива неща, колежките понякога умират от глад и жажда, ама моя милост е достатъчно нахална и си носи в себе си  Laughing Ми така де, работата си е работа, но здравето е най-важно. Почвам сериозно да си гоня нещата, че вече сме на вълна годеж и заговорихме сериозно за деца и наистина трябва да направя нещо. Все още се пазим и съм спокойна, че няма как да му предам бактериите, но ще пуснем изследвания и на него, за да сме спокойни.

# 524
  • някъде
Тина много се радвам за тези твои хубави вълнения, дано скоро се осъществи желанието ти  Hug
Искате ли да си направим фейс група и да си пишем в общ чат?

Аз съм сигурна, че стреса ми влияе и получавам тежест долу- бях сама два дни и нямах проблеми, днес сме всички и ми тежи.

Общи условия

Активация на акаунт